- 28 Haziran 2007
- 2.135
- 1.287
- Konu Sahibi egeninhamsisi
arkadaşlar düdüklü tencerem var ama kullanmayı bilmiyorum.. korkuyordum hep.. emniyetli kullanımını hiç bilmeyen bir kişiye göre yazabilirseniz çok sevinirim..
teşekkürler
teşekkürler
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım senin düdüklü normalmi yoksa tefal olandanmı
hayır canım onun için sormadım benimki normal tefal değil onun için sordum yardım amacıyla çünkü tefalin kullanımı farklıda onun için
şimdi canım sana benim kullandığım gibi yazayım sen ona göre denersin
yemeğinin her malzemesini koyduktan sonra kapağını kapatıp düdük üstte olacak düdük öttüğünde aşşağıya indireceksin ve tekrar düdük sesini duyacaksın daha sonra ocağın altını kısığa alacaksın ve sonra dakika tutacaksın ama bu yaptığın yemeğe göre dakikası değişiyor canım benim yaptığım düdüklü tarifi bu ve çok rahat yemek yapmak hem zamandan tasarruf hemde gazdan kolay gelsin canım
yani ilk dik olacak sonra öttüğünde aşşağıda sonra ocağı kapatıp dik tutacaksın havasının gitmesi gerekiyor yani ötmesi bitecek ondan sonra kapağı açabilirsin canım
bak şimdi ben taze fasülye yapıyorum 20 dakikada oluyor şimdi sen bütün malzemeleri normalde nasıl bir tencerede yapıyorsan düdüklüde hepsini yap sonra kapağı kapat siyah olan düdük canım o düdük ilk dik olsun sonra ötmeye başladığında o siyah düdüğü aşşağıya indir sonra tekrar ötmesini beklediğinde ocağı kıs yani ve 20 dakikaya ayla o dakika bittiğinde o siyah olan düdüğü yukarı kaldır ve havası gitsin yani hiç ötmiyecek ondan sonra kapağını açabilirsin
Aslında EKıNOKS arkadaşım çok güzel anlatmış ama ben biraz özetliyim dedim:
1-Malzemeleri düdüklüye koy,kapağı kapa.O siyah zımbırtıyı yukarı kaldır:)
2-Ocağı yak,orta ısıda.Pişmeye bırak.
3-Düdüklü ötmeye başlasın,hafif buhar çıkarmaya başlayana kadar bekle.
4-Düdük ötünce o siyah düdüğü aşağı indir ve o cağın altını kıs.
5-Süre için saatine bak.
6-Süre sonunda ocağı kapat.Şu an acemi olduğun için 10 dk bekle,sonra düdüğü tekrar kaldır.
7-Tencereyi aç..
(Alışınca düdüklünün tabanını musluk altına tutmak suretiyle basıncı çıkartıp düdüğü kaldırabilirsin.)