• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dubleks ev ile ilgili bir sorum

Valla sırf üst katta mutfak olmadığı için dublex evden illallah edip taşınma sebepleri arasında olan akrabam var. Ama onun 2 salon var. Altta ve üstte. Üst katta oturulunca misafirler gelince zulüm oluyordu. Tuvaletler de aşağı kattaydi.
Salon ve mutfak alt katta olunca asil yasam alani orasi olur,inip cikmak gerekmez fazla.Fakat terasta oturmak istenecek haliyle.
En guzeli 2 ayri kat planina sahip dublex.
Ustteki biraz kucukte olsa her imkana sahip olmali.
2.5 yıldır dubleksteyim. çok memnunum. Teras kapalıydı. Aldığımda açık olsaydı tümünü kapatmazdım yarım kapatırdım.
Kullanan biri olarak fikir verebilirmisiniz,en kullanisli dublex hangi ozelliklerde olmali sizce?
Ve sizce hangi cephe,
Ornegin ben kuzey dogu cepheyi tercih ederim diyordum,simdiki evimde balkonum kuzey cephe ve cok memnunum,guneyde olsa gun boyu gunes alacakti ve ne cicekler dayanirdi,ne de oturan.
Fakat nem, rutubet demisler,ust katlarin havalanmasi daha kolay olmaz mio_O

hic fare ile karsilasmadik. ust kattaki mutfagi da 8 senedir 1 defa kullanmadik. kardesimde de 3 senedir var ust kat mutfagi onlar da hic kullanmadilar. pratik olmuyor esyalari 2 mutfaga koymak.
Dublex planinizdan memnunmusunuz,yerlesimi nasil,ya da nasil olsa kullanisli olur sizce?
Sicak oluyor demisler,herkes mi yasiyor bu sorunu,neye dikkat etmeliyiz arastirirken?

Salon ve mutfak alt katta olunca asil yasam alani orasi olur,inip cikmak gerekmez fazla.Fakat terasta oturmak istenecek haliyle.
En guzeli 2 ayri kat planina sahip dublex.
Ustteki biraz kucukte olsa her imkana sahip olmali.

Kullanan biri olarak fikir verebilirmisiniz,en kullanisli dublex hangi ozelliklerde olmali sizce?
Ve sizce hangi cephe,
Ornegin ben kuzey dogu cepheyi tercih ederim diyordum,simdiki evimde balkonum kuzey cephe ve cok memnunum,guneyde olsa gun boyu gunes alacakti ve ne cicekler dayanirdi,ne de oturan.
Fakat nem, rutubet demisler,ust katlarin havalanmasi daha kolay olmaz mio_O
Bnmki site dubleksi. Mantolaması çok iyi. Arkdşlarım da normal apr. Dubleksindeler onlarda sorun yaşamıyor. Sık havalanırsa neden rutubet olsun? Ben cepheden çok manzaraya önem veririm. Evin hangi cephesi tercih ettiğin manzaraysa ona bak. Arkadaşım yarım kapamış çok şık olmuş. Teras aşırı büyük olmasın. Ve düzgün kare, diktörtgen gibi olursa çok daha rahat olur planların . Mutfağı gerekli görmedim. Elektrikli çaydanlık işini görecektir.
Yerler mutlaka taş olsun. Bnmkini parke yapmış. Heryer lambiri.

Bnmki site dubleksi. Mantolaması çok iyi. Arkdşlarım da normal apr. Dubleksindeler onlarda sorun yaşamıyor. Sık havalanırsa neden rutubet olsun? Ben cepheden çok manzaraya önem veririm. Evin hangi cephesi tercih ettiğin manzaraysa ona bak. Arkadaşım yarım kapamış çok şık olmuş. Teras aşırı büyük olmasın. Ve düzgün kare, diktörtgen gibi olursa çok daha rahat olur planların . Mutfağı gerekli görmedim. Elektrikli çaydanlık işini görecektir.
Yerler mutlaka taş olsun. Bnmkini parke yapmış. Heryer lambiri.
Tesekkur ederim cevap icin.
Burada deniz manzarali guzel evler var,deniz guney cephede kaliyor.
Teras mutlaka tenteli catili,yani neyse kapatiliyorsa mutlaka kapali olmali direkt gunisigi aldigi icin.Kuzey cephe onlarda mantiksiz olur.
Fakat bunlarda merkeze ulasmak icin 10 15 dakika araba yolculugu yapmali.
Diger baktigim bolge butik bir lokasyon,banka,market,semt poliklinigi,semt pazari,okul yaya 5-8 dakikalik mesafelerde.Ileriye yonelik daha mantikli olur diye dusunuyorum.Bunlarda kuzey yon daglara ve semt manzarasina bakiyor genelde.
Sicak olma riski beni korkutmustu,ara katlara bakmaya baslamistim yine:)
Acaba cati ne kapli olmali ki guvenilir olsun,acikcasi satici sozune guvenip bu ise girisemem:)

Tesekkur ederim cevap icin.
Burada deniz manzarali guzel evler var,deniz guney cephede kaliyor.
Teras mutlaka tenteli catili,yani neyse kapatiliyorsa mutlaka kapali olmali direkt gunisigi aldigi icin.Kuzey cephe onlarda mantiksiz olur.
Fakat bunlarda merkeze ulasmak icin 10 15 dakika araba yolculugu yapmali.
Diger baktigim bolge butik bir lokasyon,banka,market,semt poliklinigi,semt pazari,okul yaya 5-8 dakikalik mesafelerde.Ileriye yonelik daha mantikli olur diye dusunuyorum.Bunlarda kuzey yon daglara ve semt manzarasina bakiyor genelde.
Sicak olma riski beni korkutmustu,ara katlara bakmaya baslamistim yine:)
Acaba cati ne kapli olmali ki guvenilir olsun,acikcasi satici sozune guvenip bu ise girisemem:)
Donanım forumdan bir araştır. Ben en güzel tavsiyeleri ordan buluyorum. En iyi dubleks kapama falan diye bak. Mutlaka deniz manzarası olsun her zaman prim yapar. Boşver kuzeyi. Akşamları oturmak yeter insana

Back
X