• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dubleks ev ile ilgili bir sorum

Görümcem böyle bir evde yaşıyor. Terası çok aktif kullanılabilir, özellikle yazın çok güzel. Ama orada mutfak lavabosu olmaması çok kısıtlıyor üst kat kullanımını. Daha az kullanıyor bu sebepten. Bir lavabo olsa, gayet günlük kullanıma da uygun olacak, tüm gün keyif yapmaya müsait. Ama en küçük bir çay servisi için bile devamlı alt kata taşımak gerekiyor. Ben tavsiye ederim yaptırmanızı.

Benimde ailemin bulunduğu ev +12 yıllık ama fare vs sorunumuz hiç olmadi. Bence fareyi boşverin. Sizin asıl dert etmeniz gereken şey temizlik 😂

Benimde ailemin bulunduğu ev +12 yıllık ama fare vs sorunumuz hiç olmadi. Bence fareyi boşverin. Sizin asıl dert etmeniz gereken şey temizlik 😂
Onu dert etmiyorum çalıştığımız için haftasonu eşimle yapıcaz ya da kadın gelecek bir çözüm bulunur bizim durumumuz altta 3 yatak odası salon mutfak olacak iki çocuğa ayrı oda şeklinde üstte bir salon banyolu oda ve teras ardiye biz terasta vakit geçirecek bir aileyiz su anda sa balkonu aktif kullanıyoruz misafirlerimizi de balkonda ve mutfakta Ağırlıyoruz 🤣 salonu hiç kullanmıyorduk oturma odamız vardı hep toplu oluyordu burada da o eşyaları yukarı kpyucaz muhtemelen hep teras ve orayı kullanırız yazın o yüzden mutfak mantıklı ama su tesisatı çok iş ve masraf çıkaracak biz de 15 temmuza taşınma derdindeyiz o yüzden çok iş istemiyorum bebekle zor oluyor üç aylık henüz.. tezgahlı alt modül konursa çay kahve makinesi vs olur çok acil bişi olursa banyoyu kullanırım diye düşündüm ama sanırım olay sizin dediğiniz yöne gidiyor

2 yıldır çatı katı dubleks evde oturuyorum. Şimdi yine evlenip dublekse çıkacağım. Hiç farenin içeri girdiği olmadı fakat çatıdan fare sesi gelmesi, orada kuş ölüp kokunun bizim eve yayılması tarzı sorunlar yaşadık.

Kaç katlı bir bina ve eski mi?
Bunlar önemli haşere sorunları için, eski be birkaç katlı ise tüm çatı vs yenilenmemişse olabilir, normal.
Su hattı mutlaka çektirin, en nefret ettiğim ev tipidir dikey katlı ev.
Bir su, telefon bilmem ne için in çık iç çık asap bozuluyor.
Üşendiğimden öylece oturuyordum aşağı ile bağlantımı kesip, tepsiye günlük birkaç bir şey hazırlayarak zaman geçiriyordum😂
Ama terası çok güzel kış bahçeli bir hale getirebilirsiniz tadından yenmez.

Su an nasip olursa dubleks bir eve taşınacağım ama annem beni korkuttu 12 yolluk bir bina çatı katında teras ve ardiyesi var sizce burada fare olabilir mi?
çatı katı dubleksinde yaşayıp fare sorunu yaşayan oldu mu ? Farklı ne dezavantajı olabilir? Üst katta mutfak yok ama biz oraya sadece kahve çay makinesi koyup bardak vs koymak için musluksuz sadece tezgah ve alt mutfak modülü yaptıracağız , çok kırmamak için musluk istemiyorum ama eşim su hattı çekilmesinden yana bu konuda da fikir verirseniz sevinirm
Musluk koy ilerde lazım olabilir ne olur ne olmaz ben olsam yapardım

Ben dublekste yaşadım böyle bir sorun yaşamadım. Görümcem de oturdu yaşamadı. Size dezavantajlarini soyliyim tek sıkıntısı biraz daha sıcak oluyor. Ve üst katta mutfak yoksa cidden yoruyor. Bir süre sonra in çık yapmamak için aşağı katta yenilip içiliyor heme misafir geldiğinde eziyet. O yüzden ben şartlar müsaitse üst kata mutfak yapılması taraftarıyım

Ben dublekste yaşadım böyle bir sorun yaşamadım. Görümcem de oturdu yaşamadı. Size dezavantajlarini soyliyim tek sıkıntısı biraz daha sıcak oluyor. Ve üst katta mutfak yoksa cidden yoruyor. Bir süre sonra in çık yapmamak için aşağı katta yenilip içiliyor heme misafir geldiğinde eziyet. O yüzden ben şartlar müsaitse üst kata mutfak yapılması taraftarıyım
Ben de bir dublex eve baktim.Ust katta 3 yatak odasi,altta salon mutfak var.
Bana mantikli gelmisti ama simdi dusunuyorum da terasin tadi nasil cikacak?

Eger isinma konusunda probleminiz olmazsa cati izolasyonu iyiyse akma falan yapmazsa hicbir sorun cikmaz.esinizin fikrine uyun su tesisati yaptirin.fare falan olmuyor merak etmeyin.benim icin tek sorun temizligine yetisemiyorum.saldim artik ne yapayim:))
Gule gule saglikla oturun evinizde :nazar:

Kesinlikle hem su hattını çektirin hem de kaliteli &hortum bağlanabilen bir musluğu ayrıca taktırın.

Teras kirlendiğinde giriş katından kova kova su mu taşınacak? Saksı çiçek koyduğunuzda nasıl sulanacak?

Fare konusunu önemsemeyin, çuval çuval buğdayı savunmasız bırakmayın yeter.
Biz fareden ziyade köstebek ile uğraşıyoruz, havuç🥕 larımızı yediler.

2 dubleksten sonra suan tripleksteyim.. bocek vb her yerde olabilir, her ilkbaharda apartman dairesi de periyodik ilaclatilir zaten, yapmazsan olmaz. Fare hic gormedim, Allah da gostertmesin..
Zorluklar, mesela gece susamak ;)), sarj aletini alt/ust katta unutmak, catinin yazin sicak olmasi (klima ve koyu renk perde ile cozuluyor) kiremit basarili, shingle isi yalitiminda basarisiz mesela.. bacali barbeku yoksa terasta mangala karsiyim, komsu diye bir insan da var dumanimi cekmek zorunda mi..
Bende cift elektrik supurgesi var, katlarin ayri kovalari vs. Var indirip bindirmek sıkıyor...

1 yıldır dubleks evde oturuyoruz. Çatı dubleks. Fare ya da haşere sorunu olmadı. Alt katta salon mutfak yatak odası yukarıda da 2 tane çocuk odası ve banyo var. 2 terası var biri açık biri kapalı. Açık teras mangal keyfi için ideal. Hatta çocuklara kocaman bir şişme havuz aldım giriyorlar. Özetle güzeldir dubleks insana farklı yaşam alanları sunar.alacağınız evde teraslara dikkat edin diğer apartmanların terasları yada balkonları ile dipdibe olmasın. Terasta çok vakit geçireceksiniz mahremiyet önemli bence.

Su an nasip olursa dubleks bir eve taşınacağım ama annem beni korkuttu 12 yolluk bir bina çatı katında teras ve ardiyesi var sizce burada fare olabilir mi?
çatı katı dubleksinde yaşayıp fare sorunu yaşayan oldu mu ? Farklı ne dezavantajı olabilir? Üst katta mutfak yok ama biz oraya sadece kahve çay makinesi koyup bardak vs koymak için musluksuz sadece tezgah ve alt mutfak modülü yaptıracağız , çok kırmamak için musluk istemiyorum ama eşim su hattı çekilmesinden yana bu konuda da fikir verirseniz sevinirm
Yıllardır dubleks dairede oturuyorum hiç böyle bir durumla karşılaşmadık şükür. İki katta da mutfak var bu arada

12 yıllık bina mçok manzaralı bir dubleks değil bina çok yakın ya da çok uzak değil kapatacağımız kesin eşim belediyede zabıta izin alıp arfdiyenin yarısını açıp bacalı barbekü yapacak yani açık bir kısım da olacak mutfak konusunda hepiniz haklısınız

Ailem dubleks evde yaşıyor fare sorunu yaşamadı ama ben en üst katta normal bi dairede oturuyorum aspiratör bacasından fare geldi. Toprak çoksa etrafta oluyor bence bu dubleks falan filan değil mesele.

konuyu okuyunca afakanlar bastı bana... çocukluğumdan genç kızlığıma kadar dublekste yaşadım allahım hiç mi güzel yanı olmaz. üst katta idi odam yazın sıcak kışın resmen kutup olurdu kombi desen ısıtmaz ama en en en az 600 tl gelirdi zamanın zamanında... rutubet olur, pis kokar, alttaki komşu soba yakar, kokusu isi benim odaya gelir geceleri uyumaya korkardım zehirleneceğim diye. binbir çare çözüm aradık yok yok yok...
zaten temizlik konusuna değinmiyorum bile... her gecem ayrı eziyetle geçti kat kat giyinir öyle yatardım hep hasta olurdum mutlu değildim pcyi alır onunla ayaklarımı ısıtırdım.
bi de ben sıcak,yaz insanıyım soğuğu hiç mi hiç sevmem. allah kolaylık versin bacım

Ben de bir dublex eve baktim.Ust katta 3 yatak odasi,altta salon mutfak var.
Bana mantikli gelmisti ama simdi dusunuyorum da terasin tadi nasil cikacak?
Valla sırf üst katta mutfak olmadığı için dublex evden illallah edip taşınma sebepleri arasında olan akrabam var. Ama onun 2 salon var. Altta ve üstte. Üst katta oturulunca misafirler gelince zulüm oluyordu. Tuvaletler de aşağı kattaydi.

2.5 yıldır dubleksteyim. çok memnunum. Teras kapalıydı. Aldığımda açık olsaydı tümünü kapatmazdım yarım kapatırdım.

hic fare ile karsilasmadik. ust kattaki mutfagi da 8 senedir 1 defa kullanmadik. kardesimde de 3 senedir var ust kat mutfagi onlar da hic kullanmadilar. pratik olmuyor esyalari 2 mutfaga koymak.

Back
X