• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dubleks ev ile ilgili bir sorum

neverland85

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2015
1.625
2.914
133
39
Su an nasip olursa dubleks bir eve taşınacağım ama annem beni korkuttu 12 yolluk bir bina çatı katında teras ve ardiyesi var sizce burada fare olabilir mi?
çatı katı dubleksinde yaşayıp fare sorunu yaşayan oldu mu ? Farklı ne dezavantajı olabilir? Üst katta mutfak yok ama biz oraya sadece kahve çay makinesi koyup bardak vs koymak için musluksuz sadece tezgah ve alt mutfak modülü yaptıracağız , çok kırmamak için musluk istemiyorum ama eşim su hattı çekilmesinden yana bu konuda da fikir verirseniz sevinirm

Annemler 20 yıldır dubleks evde yaşıyorlar, hiç fare sorunu olmadı. Dezavantajı, çatı bakımları düzenli yapılmıyorsa tavan damlatabilir ve yazın aşırı aşırı sıcak olur. Su hattı çektirmenizde fayda var, terası yıkamak için vs kullanmanız gerekebilir. Ya da ilerde fikriniz değişebilir. Bütçeniz uygunsa taşınma sonrasına kırmalı dökmeli iş bırakmayın derim.

Bizim 20 yıllıktı ve fare vardı ne yazık ki. Ama onunda çözümleri var artık. Uzun bir süre boş kalmış mı ev bununda payı var.
bir de Bence üst katta vakit geçirileceği için su olmalı.
hayırlı olsun bu arada 🙋🏼‍♀️

Arkadaşım yaşıyor böyle evde. Hiç duymadım fare lafı. Evet kulağa biraz sıkıntılı geliyor ama o yaşamadı yani. Onun ardiye terasla yanyana bir oda şeklinde. Terasta su hattı var evet ve dediğiniz gibi bir dolapta da bardakları falan tutuyor. Orada bulaşıkları yıkayıp kaldırıyor misafir az olduğunda, aşağı mutfağa taşımıyor. Pratik tabii güzel bir şey. Niyetiniz varsa eve girmeden yaptırım

Annemler 20 yıldır dubleks evde yaşıyorlar, hiç fare sorunu olmadı. Dezavantajı, çatı bakımları düzenli yapılmıyorsa tavan damlatabilir ve yazın aşırı aşırı sıcak olur. Su hattı çektirmenizde fayda var, terası yıkamak için vs kullanmanız gerekebilir. Ya da ilerde fikriniz değişebilir. Bütçeniz uygunsa taşınma sonrasına kırmalı dökmeli iş bırakmayın derim.
teras tıkamak için banyodan hortum vs düşündüm sadece mutfak tezgahı için boylu boyunca kırmak istemedim... sadece terası kapatıcaz zaten o yüzden bardak çay makinesi falan yeter bulaşık makinesine tasırım gibi geldi bilemedim

Terasta çatı bakımı gerekiyor o zamam böcek, fare, su vs. sorunu yaşamazsınız. Terası kapatacaksanız su çekmenize gerek yok. Dediğiniz gibi ufak bir tezgah yeter.

hep çok katlı evlerde yaşadım. hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. önlem için yine de ilaç koyun, rahat edersiniz.
mutlaka su hattı çektirin. uzun vadede düşünün, sonrası kırdırıp yaptırmak daha zor. terası hiç yıkamayacak mısınız.

hep çok katlı evlerde yaşadım. hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. önlem için yine de ilaç koyun, rahat edersiniz.
mutlaka su hattı çektirin. uzun vadede düşünün, sonrası kırdırıp yaptırmak daha zor. terası hiç yıkamayacak mısınız.
Kapatacağım için o kısmı bilmiyorum süpürüp buhar makinesi ile de silebilirim katlanır cam olacak masa ve koltuk olacağı için yıkamayabilirim.. banyo yakın olduğu için hortumla da halledebilirim

Su an nasip olursa dubleks bir eve taşınacağım ama annem beni korkuttu 12 yolluk bir bina çatı katında teras ve ardiyesi var sizce burada fare olabilir mi?
çatı katı dubleksinde yaşayıp fare sorunu yaşayan oldu mu ? Farklı ne dezavantajı olabilir? Üst katta mutfak yok ama biz oraya sadece kahve çay makinesi koyup bardak vs koymak için musluksuz sadece tezgah ve alt mutfak modülü yaptıracağız , çok kırmamak için musluk istemiyorum ama eşim su hattı çekilmesinden yana bu konuda da fikir verirseniz sevinirm
Dubleks evde yaşıyorum. İlk başlarda nasıl yaparım ederim diye düşündüm ama öyle rahatki dubleks ev.fare fln görmedim şimdilik bizimki 1 yıllık bina ilerleyen zamanlarda olurum bilemem

Annemlerin evi de 20 yıllık bir binanın dubleksi. Hiç fare sorunu yaşamadık. Aklımıza bile gelmedi. Bir binanın en üst katı sonucta, müstakil değil ki.
Annemlerin teras kapalı ve mutfağı var bütün yazı üst katta geçiriyorlar. Kocaman alan harika oluyor. Bence tam bı mutfak derim sürekli in cik kolay değil asla.

Çatı katı dubleksi; eğer yeni bina değilse, iyi bir ısı yalıtımı yoksa, çatı tarafı sağlam değilse, cephesi Güney cephe dışında ise, terası cam balkonla kapatılmadıysa Ayvayı yersiniz. 5 sene yaşadım. O soğuk, akan çatı, çatıdan gelen rüzgar gürültüsü, evin içine ve özellikle çatı katı tarafına işleyen o küf ve rutubet unutulacak gibi değildi. Bir daha asla oturmam. Ama ilk başta saydığım şeyler varsa oturulabilir. Hele o teras tarafının soğuğunu yazmayım bile. Tabi Ege, Akdeniz tarafnda iseniz o kadar soğuk olmaz

Bu evin konumuna göre değişir sanırım. Ben yaşamadım dublexte ama çevremde çok var yaşayan.
Biri az katlı bir binada. Normal katı hiç kullanmıyorlar desem doğrudur. Kocaman terası kapattı,oda gibi masa tv koltuk koydular, yan odayı da mutfak yaptılar terasa camla bağlanıyor(bir nevi Amerikan mutfak oldu) çocukluk arkadaşımın ailesi bu, eve çok sık girmişliğim var diğer odaları unuttum bile, ki kendileri de unuttu bence tüm yaşamları terasta geçiyor yaz, kış.

Başka bir akrabam dubleksi merdivene kapı koyarak ayırdı. Üst katı hiç kullanmıyor desem yeridir. Temizliğinden dert yanar, bir de yazın aşırı sıcak oluyor.

Yakın bir arkadaşım geçen sene çıktı dublekse ama tövbe dedi, çok soğuk oluyormuş ev.

Bir başka tanıdığım aktif olarak iki katı da kullanıyor. Tüm günümü terasta geçiriyorum der hep.

Eşimin teyzesi de aktif kullananlardan iki katı da. Genç oğulları var üst kat onlara ait. Alt katta büyük balkonu olduğu için terası pek kullanmıyor. Ama ne sıcaktan ne soğuktan dert yandığını duydum.

Genel aklıma gelenleri yazdım. Hiçbiri fareden bahsetmedi. Genel şikayetler merdiven, temizlik, soğuk olması ya da sıcak olması.

Ama üst kata mutfak şart.

Bu arada mini bir not: “Balkonum bile yok😢

Back
X