- 15 Mayıs 2013
- 3.883
- 788
Canım şöyle düşün. Büyünün genel kullanımı belli şeylerdir yedirme-içirme , yakma , toprağa gömme , taş altına koyma gibi eylemlerle yapılır. Yalnız büyüler eşler arasında bir çok kişiye göre haram görünmez yuvayı kurtarmak adına ki dualarda bile genelde haram olan kişiye kullanmayınız denir. Nedir bu haram ?biliyorum canım o siteyi de takip ediyorum. evet söylediğin gibi bende düne kadar işte biz barışalım diye yukarıda linkini verdiğim esmaları okuyordum.bu arada havas ilmiyle büyüyle uğraşanlar mı ilgileniyor.ya şimdi benim şuna da kafam karışıyor. şimdi ben mesela birşeyi istiyorum mesela istedim eski sevgilimle barışalım ama hayırlısıyla barışalım.barışmak için dualar var bir sürü.diyorki işte 3000 tane okursan sana kesin döner ama 3001 tane okursan helak olur bu duanın büyü gibi etkisi vardır. şimdi kimisi diyorki bir insanın iradesine bu şekilde hükmetmeye çalışmak doğru değil.bende tamam diyorum o zaman hakkımda hayırlısını istemeliyim diyorum.başka biri de diyorki dua ediyorsun Allah ı zikrediyorsun bunun nesi kötü.benimde ister istemez kafam karıştıysa da artık onu istemekten dua ederken onun ismini zikretmekten vazgeçip hayırlı kişinin karşıma çıkması için dua etmeye karar verdim.
Bir başkasıyla evli / nişanlı / sevgili olanlara okunan/yapılan şeylerdir genel anlamda çünkü burda bir başkasından ayırma söz konusudur.
Dua yoluyla istemekte ben sakınca görmüyorum. Neticede yer gök duadır ve Allah benden isteyiniz der.
Türkçe olarak elimizi açıp '' Allahım şu kişiyi seviyorum ve hayırlısıyla onunla barışmak istiyorum '' demek de iradeye etki etme dolayısıyla büyüye giriyor bu mantıkla bakarsak. Ki bu bana pek mantıklı gelmiyor.
Kaldı ki büyü yapmak bu kadar basit bir olay olsaydı her dua ile iradeye hükmedilseydi herkes şimdi istediği kişiyle olurdu ..