Merhaba kizlar!!
Dün bize hastaneye erken gelin kagit islemleri var dediler bizde 12de ordaydik.
Bir gittimki esimin yine gözleri ara ara aciliyordu. Doktor dediki sabah günaydin dedik esinize bize gözlerini acip kapadi, bizi net göremesede seslerimizi duyuyor dedi. Birde ayaklarini/ayak parmaklarini oynatti dedi! Bu cok iyi dedi doktor. Birde koma ilaclarini azaltmamislar yani dozasi ayni kaldigi halde dün bir degisiklik vardi.
Buna cok sevindik, bu halde demek belindeki sinirleri calisiyor.
Birde kendiside nefes almaya baslamis, yani hem makine hemde kendisi nefes aldiriyormus vücuda.
Atesi yüksekti ama biraz ilac verdiler sonra ben sürekli anlindaki bezi degistirdim soguk suya tutarak ve buzda koydular bacaklarinla gövdenin arasina, kenarlarina yani.
Hep biraz durdurdum, sonra aldim ellerimle isittim soguk bölgeyi sonra geri koydum. Hemsireler dün cok azdi ve benim orda olmam onlar icinde kolaylik oldu.
Hatta yeni bir hemsire vardi pek suratsiz birseydi, sonra "madem burdasiniz yardimci olurmusunuz esinizi döndürecegiz 180 derece" dedi.
Bende tabii dedim, ama o sirada doktor geldi ve benim yapmami istemedi kendisi yardimci oldu...gercekten zor is, iki hemsire bir doktor esimi cevirdilerki sirtini falan sildiler ilac sürdüler. Sirtinda sadece üc cizik vardi uzun uzun kazadan, ama kötü durmuyordu. Sonra ayni hemsire esinizmi diye sordu, bende evet diyince, ne nasil oldu diye sordu, araba kazasi dedim kisaca acikladim, ondan sonra bana gelmis diyorki, ya cok az kisiyiz isler cok yogun yetistiremiyoruz diyor.
Tabii hakli, ama tabii birazda karakter meselesi, diger hemsireleride görüyorum onlarda ayni calisiyor ama onun kadari ilenmiyorlar, bu her firsatta ileniyordu. Bende dayima dedimistimki ben esimi yanliz birakmam bu hemsireyle, ben aksama kadari burdayim dedim.
Aksama dogru yine bildigim eski hemsire gelince, birde esim uyuyunca ciktim. Bugün yine gidecegim tabii. Insallah iyi olacak. Bugün bogazini deleceklerdi ama doktor dün sali günü yapacagiz dedi. Onuda yaparlarsa esim bayagi rahatliyacak, agzindaki onu cok rahatsiz ediyor.
Dün akrabalarda geldi hastaneye, bir tane yengenin oglu eskiden kanser hastasiydi kac yili hastanede gecti.
Senin esin iyilesir, benim oglum üc ay boyunca hic kimildamadi bile dedi. Hem bogazindan nefes verirlerse cok rahatlar, benim oglanda ondan sonra iyiye dogru gitmisti dedi. Ogluda yanindaydi, simdi cocuk on yasinda galiba. Kim derdi iyilesecek ve bir gün annesiyle o hasta ziyaretine gidecek diye, masallah dedim, birde tabii dua.
Orda bulundugum süre boyunca ara ara konusuyorum esimle, sonra sandalyeyi cekip elini tutuyorum ve dua kitabimda nekadari uygun dua varsa okuyorum.
Esimin beli kirik oldugu icin ara ara hemsireler yatigin seklini degistiriyorlar, ön tarafta bir makine var ordan kac derece sagya veya sola diye veriyorlar yatak yamik duruyor yani, ara arada düz duruyor, belini rahatlatmak icinmis o.
Esim düsmesin diye kenarlarinda demir agac gibi birsey var onlari aciyorlar ozaman. Insallah allahin izniyle cok cabuk iyilesecek..