Beni merak etmissiniz cok sagolun allah sizden razi olsun!!
Esimin durumu aslinda iyi, yani iyiye gidiyor gün ve gün biraz daha hareketli oluyor, en azindan baslangictaki gibi sol bacagi ve kolu agrimiyor, ama halen tam kullanamiyor.
Bir kac gündür tekerlekli sandalyeyle disarda gezdirebiliyoruz, ama celik korse takiyorlar her seferinde, belinin tam oturmasi icin yaklasik daha bir ay gecmesi gerekmis.
Ama maalesef halen hicbirsey hatirlamiyor son yillar hakkinda.
Sürekli Türkiyeyi ve burayi karistiriyor, eve gidecegim dedigimde Ankarayami gidiyorsun falan diyor, bizim evi hic hatirlamiyor, aslinda bakarsaniz evliligimiz hakkinda hicbirsey hatirlamiyor. Bir kac kez cok korktum cünki haluzinasyonlarida oluyor, mesela bardak almak icin odasindan ciktigimda bir dakika sonra geri geldim ve bana kardesim geldi temin konustuk, görmedinmi daha yeni kapidan cikti falan dedi. Kardesin sonra gelecek o daha evde dedim, ama "yok ya, daha yeni iste konustum onla" dedi.
Birde tüm gece boyunca bir adamin odada oturdugunu, antakyali bir adam geldi cok korktum gece boyu orda oturdu bir baksana halen orda oturuyormu dedi.
Motorik olarak vücudunda cok sükür kalici birsey yokmus.
Allahima binlerce millionlarca kez sükür!
Yürüyecekmis vs sadece zaman alacakmis. Beynininden zamanla yerine gelebilecegini söylüyorlar.
Hatta iki gün önce ben klinikde agladim, bende aglayinca hemsire esimden dolayi sanmis ve beni odadan cekip (kayinvaldemgil esimin ziyareti vardi) disarda ne oldu diye sordu, cok tatli alman bir hemsire, bende kayinvalidemle problemim var birseyim yok baska dedim. Hemsirede bana sarildi, bende esine agliyorsun sandim, hicbirsey icin üzülme esinin durumu normal hep böyle oluyorlar sonra düzeliyorlar dedi.
Kayinvalideme gelince neymis, esim türkiyede benden evlenmeden önce nekadari rahatmis nekadari iyiymis, almanyaya geldikten sonra ne hale gelmis. Sinirlerim bozuldu ama birsey demedim, kendisi zaten hem saydi hem agladi, bende susup aglamakla yetindim. Görümcemde abimin yaninda bunlari konusmayin diye bana dogru cikisti. Cok haksizliga ugruyorum ama allaha haval ettim. Sanki benim elimden gelen birsey var, en büyük sIkIntIyi esimle biz cektik ve halen cekiyoruz. Bunlardan neden bahsedilmiyor?
Esimide bir görecektiniz, o haliyle ilk kez beni savundu.
Evliligimizde beni savundugunu gercekten cok nadir gördüm, ama o gün lütfen üzmeyin onu sarilin ona diyor benim icin.
Görümceme sen burda yasasan onu daha iyi anlarsin cok zor burdaki hayat sartlari diyor, görümcemde "Ben burda yasamamki!" diye cikisti. Herseyin hayirlisi artik. Sanki kaza türkiyede basina gelemezmiydi?
Ama ziyaretcilerde kayinvalidemi ayipladilar, cok yanlis düsünüyor dediler, icinden üzüntüsü konusuyor dediler. Bende sinirleri bozuktur diye birsey demedim, surda oglunun basina büyük kaza gelmis yanimda kaliyor, iyilik bende kalsin diyorum.
Ama okadari icimden bitirdimki bazi seyleri size anlatamam.
Bu günlerde herkez ne oldugunu acik acik gösteriyor.
Iki gündür kafamin agrisindan duramadim, ilaclarla duruyorum ayakta.
Aceba beni süperwomen mi saniyorlar diye düsünmeye basladim. Morali ihtiyacim var, ama inanin moral bulmak cok zor.
Kendi moral kaynagim olmaya karar verdim, beni baska düsünen yok maalesef.
Bu günlerde böyle geciyor anliyacaginiz, daha kayinvalidemgilde yaklasik 2 hafta burdalar. Esimde her gün 2 tane terapi aliyor sabahlari, böyle az az baslayip ilerleteceklermis zamanla.
Ergoterapi ve fiziktedavisi, fazla sürmüyor zaten yarim saat gibi.
Klinikden cok sIkIldi eve gitmek istiyor, sürekli ben yarin cikacagim zaten diyor veya benden doktorla konusup imza atip onu cikartmami istiyor.
Anlatiyoruz ama unutuyor yine.
Her gün bir önceki geldigimizi unutuyor.
Hatta bir kac saat önce olanida unutuyor geri. Kisa hafizasinda problemi var diyor doktor, ama hal olur diyor.
Artik ilk önce Allaha sonra doktorlara güveniyorum valla.
Bende bir taraftan is ve evle ugrasiyorum.
Hem is ariyorum hemde zemin kati bir ev bulmam gerek, bizim burasi merdivenli oldugu icin, doktor bana mutlaka zemin katina tasinin merdiven cikmasi esinizin tehlikeli diyor.
Demekki bir kac sene cok dikkat etmesi gerek, aslinda onu bir sormam lazim, herhalde hayati boyunca merdiven yürümesi yasak degildir? Bak bunu sormayi unuttum.
Neyseki bu günlere geldikde bunlari düsünebiliyoruz.
Allahimdan herseyin hayirlisini istiyorum, benim istedigim gibi degil, allah´in istedigi gibi olsun diyorum.
Hepinizin duasi sayesinde allahim ailesine ve bana esimi bagisladi, dualarinizi esirgemediginiz icin cok tesekkür ediyorum, allahim dualariniz icin size binlerce kati sevab yazmasi icin dua edecegim.
Iyiki varsiniz!!!