• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dua Diliyoruz Sevgili Alolamız İçin

Alolacım, seninle beraber bi'nefes alıyoruz.. Sonra içimiz sıkışıyor.. Son yazdıkların için merak ettiğim bir şey var.. Doktor bu durumu nasıl açıklıyor? Bir kan pıhtısı yol açmış olabilir mi acaba? Beynin herhangi bir bölümünde bu nedenle meydana gelen baskılama sonucu böyle şeyler olabiliyor..
Geçici bir durum olabilir mi bu hafıza boşluğu?
Umalım ki öyle olsun.. Dualarımdasın.. a.s.

canım ,cuma günü tanımadığım arkadaşımın eşi iyileşsin diye dua etmiştim ama eksik yapmışım yavrum Tanrım sana güç versin. eşinin zoru sıkıntısı var. ama senin sıkıntın daha fazla. çaresizlik,tıp alanındaki bilgisizlık ve her kese cevap veren her şeye koşturan sensin. tıp bilgisi olan yassa keşkede sende rahatlasan ama böyle durumlarda hafıza kayıpları geçici olarak da olabiliyor. umalımki ve öyle gözüküyor son "10 yılı zaman içerisinde hatırlasın. sen akıllı ve güçlüsün . gücüne güç versin Yüce Rabbim.

sevgili allalola öncelikle çok geçmişler olsun diliyorum.anlattıklarından anladığım kadarıyla eşin hala kazanın şokunu yaşıyor.bence zamanla taşları yerine oturtucak bence ama sabırlı olman gerek.eşini gerçekten sevdiğini düşünüyorum ve onu Türkiyeye gönderirsen o hatırlama sürecinde sen yanında olmayacaksan kopukluklar olabilir. zorda olsa kanımca bu zorlu günleri beraber aşmalısınız.Yüce Allahım dan sana güç kuvvet,sabır,eşinede şifa dilerim.başımıza gelen her şerden bir hayır,her hayırdan bir şer doğarmış.güzel günler sizi beklesin inşallah!
sevgilerimle!

canım benim sen neler atlattın nelere alıştın bunlarda gelip geçecek demedikmi hep sana bir ay öncesini düşün artık kalkamayacak diye düşünürken bak şimdi kalktı :lepi:ama bilki bu mucize senin eserindir sen eyer bu kadar güçlü olmasaydın bugünleride göremezdin canımın içi artık yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin sabret bir kaç ay daha bak göreceksin her gün yeni bir şey gösterecek sana o şimdi bir bebek olarak düşün o yeniden doğdu komik olacak ama bu biliyorsun benim başıma sürekli geliyor diye aklıma gelldi hem biraz da gül şimdi onun bilgisayarı bozuldu(yani beyni)adamın kafatasını açtılar ya varmı bunun gerisi onu sen yavaş yavaş formatlıyacaksın istediğin adımı yaratacaksın aslında güzel yanlarıda olabilir bu işin:roflol:aaaaa güçlü ol bakalım sen tamam yoruldun ama bu kadar da kendini koyma adam iyileşince bir de senlemi uğrasacak hadi canım geçecek bu günlerde geçecek ne olur karamsarlığa düşme bak yalnızda deyilsin ailesi burda birazcık onlara bırak sen çık dolaşgünde yarım saatini kendine ayır kafanı dağıt öyle git tekrar eşinin yanına ona sarıl onu ne kadar çok sevdiğini söyle o senin ona yaptığın masajları oa söylediğin sevgi sözcükleri sayesinde aya kalktı çünkü oda seni çooooooooooook seviyor sizin sevginiz bu kadar güçlüki adamcağız okadar zorlukları başardı hadi bakalım bundan sonra senden daha mutlu haberler bekliyoruz sonsuza dek dualarımız sizinle canım seni çoooook seviyoruz bunu unutma:1hug:a.s.:asigim:

zümrütüanka nın yazdıklarından sonra bana sadece ona katılmak kalıyor,burayıda yeni keşfettim tüm dualarımız seninle canım

canım benim allah yardımcın olsun
geçensene kayınpederim 1 hafta kadar komada kalmıştı yoğun bakımda
çıktığında o da epey saçmalamıştı
orda kendisine işgence yapıldığını
hemşirelerin büyücü olduğunu doktorların ajan olduğunu heryerde kameralar olduğunu daha neler neler
2 oğlunun onu öldüreceğini bu nedenle komplo hazırladıklarını ne bileyim ya akla hayala gelmeyecek şeyler anlatıyordu
1 ay boyunca bunları anlattı sonraları yavaş yavaş bunların hayalgücünün ürünü olduğunu anladı tabi şükür
1 haftada o bu duruma düştüyse eşinin yaşadıklarını düşününce çok normal bunlar
şu an beyninde düşleri gerçekleri geçmişi bugünü her anı karışmış durumda toplayamıyor normal olarak
ne günler atlattınız bunuda atlatacaksınız eminim
sende gelebiliyorsan belki türkiyede olmak iyi gelecektir ikinizede
hem aileside olunca yanında üzerine binen yük azalacaktır diye düşünüyorum
tabi aile ilişkilerinizi bilemiyorum allah yardımcınız olsun tekrardan

sevgili lolam

moralini bozma bir düşün o kafa nasıl bir darbe aldı uzun süreli bir uyuma ameliyatlar narkozlar insanlar bir ameliyatın arkasından bile ne zorluklar çekiyolar bence bu durum normal ve inşallah bir aya geçmez düzelir bzim çok yakınımızda zamanında 1 ay komada yatmış annem o kafasını görseydiniz korkardınız der ama çok şükür çok sağlıklı bir şekilde uzun yıllardır yaşıyo asıl şimdi bence daha dirençli olmalısın allaha şükür ne mutlu sonunda uyandı ve herşey çok güzel olacak hayatı akışına bırakma planlı bir şekilde git yoksa hepten boşlukta hissedersin kendini ve orada kalman bence karşılaşacağın sağlık sorunları olabilir o açıdan onu tanıyan gidişatını bilen doktorlar var kalman daha mantıklı neyse yazmak istediğim çok şey var ama çıkmam gerek .
Bugünün için şükret hiçbir zaman kendini salma ben ne kötü günler atlattım bu onun yanında hiçbirşey değil diye düşün Allah yardımcın olsun

Lola canım ne kadar teselli olur bilemiyorum ama anlatayım canım.
Benim kayın pederimin beyninde tümör var biliyosun ve bu saçmalamaları sürekli hayali alakasız konuşmalarıyla başlayan bir süreçti.Bir süredir hep hastanede beyin cerrahi bölümündeyim bu saçmaların kaynağı kanımca şu bizim hastamızda tümör etrafı ödem yapmış ve bu beyne baskı yaptığı için babam aynı senin anlattığın gibi sadece kişileri ve kişlerin genel bir iki özelliğini biliyor ve bunlar üzerinden hikayeler uyduruyor ama inanarak tabiii aynı anlattığın türden.Şimdi senin eşin mutlaka sürekli beynine bakılıyor ve tümör falan yok çok şükür ama uzun süre kafa tası açıktaydı dimi ve beyni kendini toplama sürecinde olsa gerek ben inanıyroum ki zaman içinde herşey oturacaktır rayına siz nerelerden bugünlere geldiniz canım sıkma canını ve uzmana sor bu tamamen beyinle ilgili bi durum olsa gerek.Sanırım benzeri açıklamalar yapacaklardır canım.Sıkma canını ....Bak nerelere geldinizzz eski güzel günleriniz yakın bunu hissediyorum.Diğer fiziki durumları nasıl bacakları nasıl tatlım.
Allah sıkıntılarımıza çare olsun inşallah

Allah yardımcınız olsun canım okudum yazdıklarını çok etkilendim umarım ve dilerim herşey çok iyi olur

başınızdan geçenleri okurken gözyaşlarımı tutamadım.ama yılmayın.neleri atlatıpta bu zamana gelmişsiniz.sizin de,eşinizinde yaşadıkları kolay şeyler değil.insan beyni çok karışık bir yapıya sahip.yaşdığı acıları unutmak içinde böyle bir savunma mekanizması geliştirmiş olabilir.sakın yılmayın.eşiniz eskisinden de iyi olacak allahın iizniyle..dualarımız sizlerle.iyi haberlerinizi burdan takip edeceğiz .sevgiyle kalın...

her ne kadar buraya yazmasamda topiğe bakmak adetim oldu. iyi haberlerinizi bekliyordum. ve bence konuşması gerçekten iyiye işaret. kolay değil çok zor bir durumdan çıktı eşiniz , ağır bir vakayı atlattı. çok şükür bunlara. zamanla daha da iyiye gideceğine ben inanıyorum. Allahın izniyle daha da gelişmeler olacak. sabır sadece arkadaşım ve Allah yardımcınız olsun

lolacım ne olur üzülme canım eminimkii eşin dahada iyileşecekkk senle yaptığı herşeyi hatırlıyacak ona biraz zaman ver

allah yardımcın olsun cnm ben şimdi okudum yazdıklarını baştan itibaren çk trajk katlanılması zor ama senin güçlü olduğunu düşünüyorum allah yardımcınız olsun eşine acil şifalar versin ne ağır hastalar iyileşiyo inş.eşinde atlatacak çok geçmş olsun dualarımız sizinle...

lolacım yine çok yoğunsun galiba çünkü yazamadın kolay gelsin allahım sana güç kuvvet versin her an senin yanında olsun tüm duam seninle

allah acil şifalar versin. eşinizi size bağışlasın .çok geçmiş olsun.

ben senin eski nikini biliyordum sen olduğunu bugün öğrendim daha çok sızladı içim
yazılarının tarzından anladım senin olduğunu ve sordum malesef haklı çıktım tekrar çok geçmiş olsun inşallah kısa zamanda atlatırsınız bunları
bak yakında okuduğum bişey beni çok rahatlattı sen inançlı bir kızsın sana da iyi geleceğini umuyorum
tabiki burayı umutla takip eden herkese umut olacaktır inşallah

Strese girenin imanından şüphe ederim!

'Az' konuşan fakat 'öz' konuşan büyükler vardır. Babam da bunlardan biridir. Çok sık bir arada olamadığımız için benim için bu 'öz' konuşmalar daha kısa olur. Birkaç yıl önce öyle bir laf söyledi ki sustum kaldım. Uzun süre kafamın içinde dolandı söylediği cümle. 'Strese girenin imanından şüphe ederim!' demişti babam. Stresle ilgili kitaplar okuyan, zaman zaman 'stresle mücadele' konusunda seminerler veren biri olarak, cümleyi çok ağır bulmuş olsam bile, kafamın içinde cümle dönüp durdu uzun zaman. Yaşadığımız yüzyılın en önemli problemlerinden biri olan stres hakkında bu kadar kesin ve keskin bir ifade duymamıştım. Geçen yıl memlekette bir arkadaşla otururken hayatın sıkıntıları ve zorlukları konuşulmaya başlanınca bende kendisine stres ve stresle mücadele hakkında bildiklerimi anlatmaya başladım. Arkadaşım da benimle birikimlerini paylaşıyordu. Bir ara babamın söylediği 'Strese girenin imanından şüphe ederim!' lafını attım ortaya. Arkadaşım 'doğru bir cümle' dedi. 'Hatta bir insan stres yüzünden hasta olursa Allah o insana bunun hesabını bile sorar' dedi.

* * * * * * * * *

Stres, halkın bildiği ve kullandığı anlamıyla, sıkıntıları kafaya takmak demektir. Sıkıntılar insanı mutsuz ediyor. Mutsuzluk insanı hasta ediyor. Kimisi hastalıklarla mücadele etmekten yoruluyor. Mutsuz ve hasta oluyor. Kimisi ailesiyle problemler yaşamaktan bunalıyor. Kimisi çocuklarıyla baş edememenin sıkıntısını yaşıyor. Kimisi maddi sıkıntılarla boğuşuyor. Kimisi çevresindekilerin kendisini anlamadığından dert yanıyor. Kimisi bir sevdiğini toprağa verince hayata küsüyor. Hayatta insanı strese sokan o kadar çok şey var ki. Herkes kendisine dert edecek bir sıkıntı bulabilir. Stresle iman arasında bir bağlantı var mı dersiniz? Sıkıntılarla dolu bir hayat denilince benim aklıma hep Peygamberler geliyor. Allah Peygamberlerin kıssalarını ayrıntılarıyla bize niçin aktarıyor dersiniz? Okuyup, ibret almamız için değil mi? Peygamberlerin hayatlarından yola çıkarak bazı sorular sormak istiyorum. Hz. Eyyüb'ü hastalıkla imtihan eden Allah, bizi de aynı imtihana tabi tutma hakkına sahip değil mi? Hastalığı kafaya takıp bunalıma giren insan 'Allah'ım beni niçin hastalıkla imtihan ediyorsunuz ki?' demiş olmuyor mu? Hz. Nuh'u oğluyla imtihan eden Allah, sizi evlatlarınızla imtihan edemez mi? Hz.İbrahim'i babasıyla imtihan eden Allah, sizi öz babanızla imtihan edemez mi? Hz. Lut'u eşiyle imtihan eden Allah'a, 'Beni niçin eşimle imtihan ediyorsun ki?' deme hakkına sahip olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Hz. Yusuf'u kardeşiyle imtihan eden Allah, belki sizi de kardeşlerinizle imtihan ediyordur! Tüm peygamberlerin hayatları sıkıntı (imtihan) dolu olduğuna göre, bizim hayatımızda da bazı sıkıntıların olması hayatın bir parçası değil mi? Anne veya babasını kaybedince bunalıma giren bir insan Allah'a 'Benim annemi / babamı niye alıyorsun ki?' deme hakkına sahip olduğunu mu sanıyor? 'En büyük acı evlat acısıdır!' denir. Bu acıyı yaşayan anne babalar 'Allah kimseye yaşatmasın!' derler. Alemlere rahmet olarak yaratılan Hz. Muhammed Mustafa'ya bile torpil yapmayan Yaratıcının, bize torpil yapmasını beklemeye hakkımızın olmadığını hiç düşündünüz mü? Beş defa evlat acısıyla imtihan edilmiş bir Peygamberin ümmeti olduğumuzu bilmek zorundayız. 'Kardeşim onlar Peygamber, biz insanız' diye kimse itiraz etmesin. Peygamberler de bizler gibi üzülen, ağlayan, Allah'a sığınan insanlardı. Allah tarafından özel seçilmiş oldukları gerçeği 'insanı' acılara tepkisiz kalacakları anlamına gelmez. Bize düşen hayatı doğru anlamaktır. Unutmamalıyız ki, Peygamberlerine torpil yapmayan Allah, bize de torpil yapmaz.

* * * * * * * *

Stres ile iman arasında ki ilişki kafamın içinde uzun zamandır dolanıyordu. Bir okuyucum bana öyle bir söz gönderdi ki, o sözü okuyunca kafamın içinde dolanan cümleler köşe yazısına dönüştü. Bu yazıyı da o güzel sözle bitirmek istiyorum. Çok sıkıldığınız zaman bu cümleyi hatırlayın. Hatta bana kalsa pano haline getirilip ev veya işyerinin duvarlarına asılması gereken bir söz.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, 'Benim büyük bir derdim var!' deme, derdine dönüp 'benim büyük bir Rabbim var!' de.

arkadasım ALLAH yar ve yardımcınız olsun dualarımız esın ıcın ıns en kısa zamann da saglıgına ve sıze kavusurr Rabbım tum dua eden arkadasların dualarını kabul etsın hem sızın hemde ıhtıyacı olan herkes ıcın.

Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, 'Benim büyük bir derdim var!' deme, derdine dönüp 'benim büyük bir Rabbim var!' de.

EMEL42
bu nasıl dosdogruu her derde deva bır soz !!!,paylastıgın ıcın ALLAH senden razı olsun.
yazdırıp evımın en bas kosesıne asacagım saol arkadasımmm

Merhaba kizlar!!

Günler nasil geciyor anlamiyorum, okadari yorgunumki aslinda kafayi bir yastiga koysam uyurum bir gün galiba. Bugün esim Reha- Klinige gecti.
Bugün kayinbabamda islerinden dolayi türkiyeye giri gitti, esimin yerini görmek istedigi icin sabah 6 da kalktik, kayinbabamin 2 e kadari ucaga yetismesi gerekti.
Simdi oldugu yer böyle daglik tepelik bir yer trenle gidiyorsun, birdaha tren degistiriyorsun, üc otobüs degistiriyorsun sonrada ormandan yürüyorsun tam ormanlik bir yer toplam 2 bucuk saat yoldayiz yani.
Ama cok sükür Rehabilitasyona gececek durumdaya simdi, ne yapalim saglik olsun.
Kayinvalidem icin cok zor oluyor, sitrese gelemiyor zaten yazmistimda herhalde bir kez onu acile götürmüstük okadari fena olmustu gecen.
Sabah biz gittik 10 da ordaydik.
Aslinda yolu tam bilmiyorduk ama otobüsde bir zenci gitmek istedigimiz yeri ögrendi ve bende oraya gidiyorum diye bize yardimci oldu.
Kendisi Sudan´liymis ve her sene Istanbul üzeri ülkesine ucuyormus. Klinikdeki hastasi akrabasi falan degilmis, 8 senedir taniyordum kadini beyin kanamasi gecirdi kimseside yok, aslinda var ama ilgilenmiyorlar bende haftada 3 kez geliyorum yanina ilgileniyorum dedi.
Sizin esiniz yine iyi durumdaki hemen bu klinige göndermisler, benim hastami ilk önce baska bir klinige gönderdiler, cok agir vakalar oraya gönderiliyor dedi, hasta kadin nezaman yutmayi falan ögrenmis ondan sonra esimin bulundugu klinige transfer etmisler.

Geldikten kisa süre sonra esimin ambulanstan indigini gördük beraber ciktik odasina. Iki kisi bir odada kaliyor.
Bir görseniz binada hep böyle iste beyin kanamasi falan gecirmis insanlar, cogu tekerlekli arabada (aslinda hepsi).
Esiminde var birtane ama daha kullanamaz tabii.
Celik korseyle oturtuyorlar simdilik ama 1 dakikada basi dönüyor oturamiyor, ayaktada saniyeler kalabiliyor tek.
Her geldigimizde bize "Dün cok kötüydüm cok basim dönüyordu, bugün allaha cok sükür iyiyim" diyor.
Bizim bir gün önce geldigimizi konustuklarimizi hatirlamiyor hic. Ama artik benim ismimi biliyor.
Biraz düsünüyor ama sonra söylüyor. Tuvaletiyle cok problem cektik, tuvaletini ayip olur diye yapmak istemiyor, söylemesi ayip siseye isemek istememisti neler cektik görümcemle isetene kadari.
Birde bize kiziyor "Bakmayin, ne bakiyorsunuz, örtün üstümü.." vs.
Bugün ona "Bana cok kiziyorsun askim" dedim bana "sende benim askimsin, bakma sen, ben sana kiziyorum falan ama iste zaman gecmiyor yoksa" gibisine konustu.
Doktora soruyor bu sizin esinizmi diye esim diyorki elimi tutarak "Benim esim cok iyi, iyidir hocam"
Doktor tabii "hocam" in ne anlama geldigini bilmiyor, esime doktor de diyorum ama sonra unutuyor ve geri hocam diyor. Bizede arada cikisiyor ne böyle konusuyorsun herseyi ulu ortada (mesela tuvaletini yap falan diyince) yanimdaki adam anliyor diyor. Adam alman karisi alman anlamaz diyoruz, yok yok o anlar diyor. Yanindaki yasli bir adam, en azindan o yataginin kenarinda oturabiliyor. Iyi birilerine benziyorlardi, en azindan karisi benle kisa bir konustu, yipranmis ama iyi niyetli bir kadina benziyordu.

Bizden sol bacagini sürekli hareket ettirmemizi istiyor, tabii agriyor arada, görümceme diyorki " Allah razi olsunda, mahvettin beni ya cok agridi" diyor. Banada bazen bakiyor, elimi tutuyor "Allah razi olsun" diyor. Hep haline sükrediyor. Doktorada diyor zaten "Ben okadari kötüydümki, ceset gibiydim ayni" diyor, sürekli sükrediyor haline, annesi babasi agladiginda "aglamayin ben iyiyim cok sükür buna sükür" diyor sürekli.

Kayinvalidem cok agliyor bende dedimki anne, en azindan söyledikleri komik, bize küfür ne etse ne yapacaktik dedim. Sürekli sükrediyor haline.
Halen beyninde birsey oldugunun farkinda degil bizde söylemedik tabii. Bugün doktorla konusuyor doktor yili sordu 2004 dedi. Cik cik diyor doktor, 2005 2006 diye cikti. 2008 dedi doktor "cüsss" diyor.
Ayni sekilde her gün ben daha 1-2 haftadir yatiyorum hastanede diyor.
Sonra sen cok uyudun ondan her yerin agriyor dedigimizde inanamiyor tabii.
Doktor dedi söylediklerini düzeltin zaten bizde psikolojikde tedavi edecegiz dedi.
Bugün sol bacaginin agrisindan duramadi ondan doktoru cagirdik tekrardan yanina doktora ne diyor "Nezaman sol bacagimi keseceksiniz?" diye soruyor.
Doktor o bacak daha sana lazim, niye keselim, bacagin iyi gücün var bacaginda düzeleceksin dedi. Ameliyat etmiyecekmisiniz, kesmiyecekmisiniz diye sordu esim.
Cok sasirdi. Ciddi ciddi bacaginin alinacagini düsünüyor.
Anlatiyoruz ama bir gün sonra yine unutuyor yine ayni seyi söylüyor.
Sol omuzuda cok agriyor sol koluda, ikisindende ben ameliyat oldum diyor.

Görümcemle bugün kayinbabami havalanina götürdük sonra geri döndük dört saat yoktuk kayinvalidem kalmisti esimin yaninda.
Azarbeycanli bir hemsire vardi biraz türkce gibi konusuyor anliyor yani, ondan kalabildi yaninda.
Kayinvalideme cikismis "40 yilda bana bir annelik yap, beni tuvalete götür!" diye.
Altini bezlediler ama kesinlikle beze yapmak istemiyor.
Belinden dolayi ama tuvalete götürmekde mesele, celik korseyi giyecek sonra iki hemsire gelip tuvalete bir tekerlekli tuvalet gibi birseyle götürecekler (ben görmedim kayinvalidem anlatti).
4 kez götürmüsler ama büyük abdestini yapamamis.
Bir yapsa rahatliyacak.Sürekli son iki ay hortum takiliydiya ondan cok aci cekiyor.
Bugün ilk kez biraz kendiliginden ekmek yedi böyle yagla peynirle.
Hicbirseye istahi yok.
Bize kiziyor, siz anlamiyorsunuz, ben karnimdan ameliyat oldum yiyemem birsey, hem nasil tuvalete gidecegim birsey yiyip icince diyor.
Okadari zayiflamiski..Kazadan önce ~85 kg du, bakalim önümüzdeki günlerde herhalde tartarlar nekadari olmus.
Kayinvalidem diyorki kendisini banyoda aynada görünce "Benim bu halim ne böyle, saclarim niye böyle" diye cok sasirmis.
Bir tarafinda sac duruyor bir tarafi kesik.
Makine aldik ama nasil kesecegimizi bilemedik.
Simdide kuaförü bekliyoruz, cumartesi günleri kuaför geliyormus klinige, ona ücret verip yaptiracagiz artik mecbur. Bende bir taraftan is ariyorum, vallahi ilk önce saglik sonrada para lazim insana, zor durumda kaldiktan sonra kimsenin kimseyi faydasi olmuyor. Kendime yemin ettim birdaha asla böyle bir duruma gelmiyecegim diye.
Cok calisacagim ama cikacagim bu isin icinden.
Insallah esiminde sagligi yerine gelirde bundan sonra rahat ederiz.

Doktorda iste ne dedi, söyle konustu: Esimin gücü varmis, yürümesi belki 2 ay alabilirmis. Simdilik en az 3 hafta kalmasi gerekmis, ondan sonra gerektigi kadari uzatacaklarmis, 6 aydir yatanlarda varmis klinikde.
Esimde bu sözleri duydu diyorki doktora "Ben 2-3 haftada kalkarim" Bizede diyorki "Kacsam olmazmi?" az bir süre sonrada birsey yedirmek istiyoruz "Ne acelesi var, ben yarin eve gelip yerim".

Görümcemle kayinvalidem konusuyorlardi bende yataginin kenarinda oturuyordum bana fisildiyor "Evde yiyecek birsey varmi?" "Var tabii alisveris yaptik" dedim. "Bende almistim dün firina koydum firini ac ordan alin yiyin" diye tembih etti beni. Ne aldinki diye sordum, cikolata seker iste dedi.

Aslinda hep karistiriyor. Bazen gidip kendisine tatli alirdi onuda firina koyardi, buzdolabinda soguk duruyor diye koymazdi sevmezdi öyle. Onlari karistiriyor.
Doktor mesela nerde calisiyorsun diye soruyor ben memurum diyor (almanyaya gelmeden önce memurdu 7 sene önce).
Doktor böyle beyin sismesi gecirenlerin genelde son yillari unuttuklarini söyledi bana.
Birde merdivenli evde oturup oturmadigimi sordu merdivenli asansör yok dedigimde bizim sosyal danismanla bir görüsün size yardimci olsun ev bakmakta dedi (zaten kirada oturdugum icin). Bundan sonra esimin merdiven cikmasi sakincaliymis.

Bende diyorumki ne yapayim esimde bazi seyleri hatirlamayi versin ne olacak sanki allah saglik versin. Bir kendine gelsin söyle simdiden sonra yaptiklarini bilsinde, simdiden sonra normal olsun belki diger seylerde zamanla gelir. Gelmessede artik Allah hayirlisini versin, daha neler neler olabilirdi, hamd olsun bukadarisina. Pozitif düsünelim pozitif olsun.

Kizlar birde ricam dua edinde insallah güzel bir evde cikarda rahat ederiz söyle yakinlarda bir yerde olurda esime bukadari yol cok zor oluyor, simdi birde baska birsey yapmiyorum, öyle ise girersem nasil olacak bilemiyorum.
Su islerimi bir yoluna koysaydim, hersey bana bakiyor. Para yönünden cok daraldim, esimin aileside birsürü borcla geldi, kendi akrabalarimdanda birsey bekliyemem zaten kimsede yok ortada. Herkes kendi derdinde valla. Bende allahima siginiyorum.

Cok tesekkür ederim birde burda okudugum bir söz icin, cok güzel bir sözdü "Derdim var demiyeceksin, Rabbim var diyeceksin" cok dogru!
Herseyde bir hayir vardir. Kendi ayaklarimin üstünde duracagim allahin izniyle.
Kayinvalidem ve Görümcemde 4. Augustosa bilet aldilar geri gidecekler Türkiyeye. Insallah ozamana kadari biraz daha iyilesir esim.

Lütfen dualarinizi esirgemeyin, öptüm hepinizi, allah hepinizden razi olsun a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back