Dua Diliyoruz Sevgili Alolamız İçin

Dünki ameliyat cok iyi gecmis kizlar, 4 bucuk saat sürmüs ve beyinde kaldirmis, hep ondan korkuyorlardi beyin kaldirmaz diye.
Ben gittigimde tabii cok kötü gözüküyordu yüzü böyle komple cok sis, sanki uyanik gibi gözleri yarim acik ama kendinden gecmis, tek degisiklik olan tam doktor benle konusurken ben elini tutuyordum ve birden bire elimi sIktI, okadari güclü bir sekilde hic sIkmamisti simdiye kadari ve bende cok sasirdim ve doktorda gördü cünki kolum hareket etti birden.
Kalbide 120 civarlarinda atiyordu, ama o tabii ameliyatin etkiside olabilir.
Atesi yoktu cok sükür 37.7 di. Katheteri yine takmamislar cünki bel ameliyatinda karninin üstünde yatmasi gerektigi icin ameliyatdan sonra takariz demisler, bakalim nezaman yapacaklar bu hafta. 2 Hafta sonra ikinci bir ameliyat olacak belden.
Ama bu ameliyat iyi gecmis, kan bile vermemisler, yani fazla kan kaybida olmamis.
Cigerindeki su toplamasida bitmek üzere herhalde cünki dün 25 ml ancak akmis.

Biliyormusunuz en cok istedigim onun sagligina kavusmasi, kendi mutlulugum bile önemli degil, sadece onun iyi olmasi.
Esim sagligina kavussun, baska birsey istemiyorum.
Cünki nede olsa herkes kendi hayatini yasiyor bir sekilde, esim hastanede ama ben normal hayatima olabildikce devam ediyorum, yine ailemi görüyorum, yine üniversteye gitmeye calisiyorum, yine arkadaslarimla konusuyorum.
Tabii üzülüyorum ve yoruluyorumda, okadari zayifladimki hicbir giysim olmuyor, yemek yiyemiyorum annem zorla tikiyor agzima, hergün hastanede geciyor öglenim aksama kadari, hastane ikinci evim oldu artik, ama bu esimin cektiklerinin yaninda lafi bile olmaz.
Insallah hersey iyi olur, hayirlisi olur insallah.

Cok tesekkür ederim dualariniz icin, inaninki dualarimizin sayesinde esim iyilesiyor, doktorlar neler neler diyorlardi, bu ameliyatdan bile nekadari korkuyorlardi hayati tehlike var diyorlardi...ay neler neler, bazen kafam üstümde degildi,
size yazmaya calisirken zorlaniyordum, halende öyle, sikayet ediyorum gibi gelmesin istedim seve seve yapiyorum yani esim benim yerimde olsa oda yapardi benden fazlasini yapardi, ama nasil dile getirecegim, nasil yazabilecegimi anlatabilecegimi kendimi ifade edecegimi sasiriyorum,
yogun bakimda okadari cok hasta ve hasta yakinlari gördümki, okadari insanlarla konustum, okadari hayat hikayeleri talihsizlikler kazalar hastaliklar duydumki...cok etkilendim ve hayata bakis acim cok acayip degisti bunu hissediyorum ve bu hislerden korkuyorumda..

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah yardımcınız olsun öncelikle,

eşiniz inşallah bir iyileşsin oturur konuşur duruma bakar ona göre hareket edersiniz.

Şimdilik güçlü olun bunları düşünmeyin.

ay gerçekten bende çok üzüldüm Allah inşallah kurtarsın eşini sana bağışlasın tüm kalbimle diliyorum Allah yardımcın olsun arkadaşım

Bak güzel düsüncelerin sana güzel seyler getiriyor.
Sana birsey sormak istiyorum, sakin yanlis anlama ama birden merak ettim.
Sen esien asikmisin hala yani 6 senelik evli´sin, ´heralde iyi bir evliligin vardir, yani nasil bir iliskiniz var.
Sormamin sebebi su, cok cok cok ilgilisin elinden gellenin daha fazlasini yapiyorsun,
ne bilim onun ailesi bile burda degil babasi geldi gitti galiba.
Ama sen deli divane oldun, tammam herkes yapar belki, ama bi yapmak var mecburiyetten ve acidigindan ve sonucda esin oldugundan, birde gercekden o askla sevgiyle yapmak var.
Sen nasil bir durumdasin? Bence hala kocasina asik birisin?:)))
Cok sordum degilmi?

ağlayarak okudum kardeşim...dileğim:Allah kimseyi sevdikleriyle imtihan etmesin...
inşallah beraberce evinize dönersiniz..biz de burda dua ediyor ve haberlerinizi bekliyor olacağız...'ya Şafi' çek..şifa Allahtandır...sıkıca kucaklıyorum sizi..selametle..

Canım, çok sevindim son haberlere... Daha iyi olacak inşallah... Umudunuzu hiç yitirmeyin...Allah güç kuvvet versin sizlere...:1hug:

ohhhhh cnm allaha hamdolsun iyi haberler almaya başladık dahada iyi habeerler alıcaz ve daha iyi olduğu günleri görücez hep beraber :1hug:
sevgiyle kal cnma.s.

gözünüz ayedin insallah ayaga kalktiginin haberinide aliriz allah yar ve yardimciniz olsun

alolacım inşalalh dahada iyi haberlerini alırısn allahım yanında olsun ve eşini sana bağışlasın

canım çok sevindim güzel haberlere allah bu sabrının mükafatını mutlaka verecektir eminim..

allaha şükürler olsun haberler iyi gelmeye başladı ve çok daha iyileride gelecek.annem herzaman söyler her şer mutlaka bir hayır getirir diye.ben inanıyorum ki herşey çok güzel olacak.allah sabrını selamete çıkaracaktır arkadaşım.biz hep seninleyiz.dularımızdasınız.

alolacığım seni tebrik ediyorum sen çoookkkkk güçlü ve sabırlı bir kadınsınn işaAllah Hz.Allah bunun mükafatını verecektir sevgiyle kal tatlımmma.s.

Canım benim çoook sevindim,sabrının ve şükrünün mükafatını almaya başladın işte çok şükür.
Çok daha iyi haberlerini alacağız inşaallah.Dualarım sizinle.
Ha bu arada yemek ye lütfen,kendine iyi bak çünkü enişte hastaneden çıkınca sana ihtiyacı olacak,sen iyi ol ki ona iyi bakabilesin...
Allah'a emanet olun.

a.s.Siteye girdigim gibiilk baktıgım topic burası hergun insaşallah hayırlı haber diyorum cok sevindim ameliyatın olumlu gectigine insallah en kısa zamanda iyileşir eşin allah onu sana bagıslasın a.s.a.s.

güzel haberlerine çok sevindim canım eşin için 4 yasin daha okudum şifa olur inşallah..........

Merhaba kizlar!

Cok tesekkür ederim dualariniz icin!!
Dilerim Allahtan sizin ettiginiz dualarinin bin katini size sevab yazsin ve tüm islerinizi ras getirsin!
Dualar sayesinde iyilesiyor esim dedim ve gercektende öyle oldu..ama su son günler giremedim yasadiklarimi sizle paylasayim ve sizde dualarin nekadari etkili oldugunu birdaha okuyun..inanilmaz..

Cumartesi günü esimin yanina gidince gercekten cok sevindim.
Azda olsa ellerini oynatiyor, ´kollarini kaldirmaya calisiyor, ayaklarini oynatiyordu.
Gözleri cam gibi acik, beni gözleriyle takip ediyordu. Tam algiladigini sanmiyorum, ama bulanik bile olsa beni gördügüne emin oldum.
Gözlerini kapat yüzünü silecegim dedigim zaman gözlerini kapatiyor : )
Birkac kez dudadigini öptükten sonra yanagimi dudagina koydugum zaman cok hafif bir sekilde öpüyor! Elimi sImsIki tutuyor ve birakmak istemiyor.
Bir yeri kasindiginda elini benim elimin üstüne koyup az bir hareketle kasiyan yere dogru gidiyor bende kasiyinca yüzü rahatliyor.
Aksama kadari yaninda durdum ve bir türlü uyumak istemedi. Gitmem gerekti ama gidemiyordum, bir kac adim uzaklastiktan sonra geri dönüyordum yanina, ellerini uzatiyordu az birsey kaldirip, sanki gitme dermis gibi. Benim bu halimi gören bir doktor hanim yanima geldi, esime yeni karisik bir cd yapmistim ve kulagina taktim, doktorda benle konustu.

Söyledikleri: Esinizin bu durumda bile olacagini hic tahmin bile etmemistik.
Daha bir gün önce sol tarafini hic hareket etmedigi icin sol tarafinin felc oldugunu düsünmüstük.
Ama bugün sol bacagini ve sol elinide hareket ediyor.
Yutkunabildiginden emin degiliz, bir kasik yohurt verip denemek istiyoruz.
Ama bacaginizi kaldirin dedigimizde tüm gücüyle kaldirmaya calismisti, demekki algiliyor. Halen koma ilaci aldigi halde bu durumda olmasi cok nadir bir olay.
Almanca bilenler icin: "Grenzfall", yani normal disinda bir olay. Onun hic uyanamiyacagindan süphe ediyorduk veya hic yürüyemiyeceginden vs.
Daha iyilesmesi cok uzun sürecek. Carsamba günü belinden bir daha ameliyat olacak, ondan sonra ilaclari yavas yavas kesecegiz, bakmak gerek nekadari yapabiliyor ondan sonra. Mutlaka bir karakter degisikligi olacak esinizde.
Bunun nasil bir degisiklik olacagini bilemeyiz, belki hafif birseyde olabilir.
Ama sizin burda olmaniz onada cok iyi geliyor. Reaksiyonlari simdilik bekledigimizdende iyi.
Doktorlar arasinda konusuyoruz esinizi ve hepimiz saskinlik icinde ve tabii sevinerek gelismeleri görüyoruz.
Böyle iyilesmeler olunca bizim gibi yogun bakimda calisanlar icinde cok iyi oluyor, hastalarimizin sagligina kavusmasi- biz nekadari ihtimal vermediysekte- bizi cok mutlu ediyor...

Doktor böyle konusurken bende icimden "Zaten yutkunabiliyorki, ona birkez bezin icinde sarili cikolata vermistim ve emmisti cikolatayi" diye gecti kalimdan.
O an doktor konustugu icin birsey demedim, ama ertesi gün yine cikolata getirmeye karar verdim o anda. Ve uzun sürecek uzun sürecek diyorlar, ama ben eminimki uzun sürmüyecek! Esim cok güclü ve her yerden dua aliyor!
Daha bundan bir ay önce esim nezaman uyanir diye sordugumda cok uzun sürecek diyorlardi. Bir ay sürermi diye sordugumda, daha uzun sürer demislerdi.
Ama sordugumdan berli simdi bir ay oldu ve esim uyanik!

Dün esimin bir tanidigi ve karisi ve annemle hastaneye gittik.
Adamla girdik yogun bakima önce, cünki tek iki kisi normalde hep girebilirya.
Adamda esimin elini tuttu, anlinin kenarindan öptü, ona okadari güzel konustuki, esim birden gülümsedi!! Cok sasirdim. Cok komik oldu, sanki cocuklar gülümserya, onun gibi.
Tabii ilaclardan dolayi mimiklerini ve vücudunu tam koordinasyon edemiyor.
Onlar tabii bir saat sonra gittiler bende kaldim aksama kadari.
Biraz konustum, duali suyunu sürdüm, gazete okudum, dua okudum, sarki dinlettirdim, sarildim sevdim, hosuna gidiyor öyle. Sonra aklima geldi cikolata.
Bezin icine koyup verdim ama yüzünü eksitti, hic istemedi, tabii bezin tadi geliyordur agzina. Bende "aman ne olacak, minacik bir parca vereyim agzina dedim", tirnagimin yarisi kadari bir parca cikolatayi ezdim parmaklarimin arasinda ve dilinin üstüne koydum. Agzi acik öyle durdu, hicbirsey yapmadi.
Sonra elimle cenesinden hafifce kapattim agzini. Bu sefer emdi. Birdaha acti agzini.
Yine verdim, bu sefer kendisi emdi, bir dahakine biraz daha büyük bir parca verdim. Ama belki topu toplam iki kücük kasik cikolatadir.
Ama cok canlandi birden.
Tüm gücüyle sag kolunu kaldirmaya calisti, sag eliyle sol omuzuna ulasmaya calisti.
Belki orasi kasiniyordur diye ben kasidim, sonra omuzunu örttüm belki üsüyordur diye. Ama sanirim sadece vücudunu hareketlendirmeye calisiyordu.
Cikolata bitince aklima muz geldi. Kendime almistim cantamda duruyordu.
Ondan az bir parca aldim. Internetde muzunda bezin icinde sarili bir sekilde koma hastalarina verilebilecegini okumustum zamaninda.
Ama ayni cikolata yaptigim gibi ezdim ve kücük bir parca agzina verdim. Tabii bu sefer emerek olmuyacakti, cignemesi lazimdi. Ne yapacagini sasirdi. Muz arkaya dogru kaydi, yattigi icin.
Bende dikkatlice kafasini iki elimle biraz kaldirdim, rahat yiyebilmesi icin.
Bu sefer muz geri agzinin ön tarafina geldi ve cignemeye basladi!! Okadari mutlu oldumki gözlerim doldu.
Hemsirede yoktu ortada. Görünce ne diyecekti aceba? Onlar icin hersey zararli tabii.
Ama bence esimi hayata döndüren hersey faydali! Sonra agzina verdigim anda kendisi cigniyordu muzu, kafasini kaldirmaya birdaha mecbur kalmadim. Yedikce canlaniyordu.
Sag elinle birden yatagin örtüsünü kapti ve cekti yukari dogru, ayaklari acikta kaldi.
Atesi normaldi, 37 civarlarinda, ama demekki biraz serinlemek istedi. Birdaha örtüyü kapattim ayaklarinin üstüne, birdaha cekti acikta birakti, ondan sonra ellemedim. Demekki gercekten öyle istiyordu.
Sonra hemsire gelince anlattim böyle böyle diye ve su istedim.
" NAsil yani yutkunabiliyormu? Cignedimi?!?? Doktora sordunuzmu peki? Ama yedirmeyin kusar! Bizim verdigimizide kusmustu!" birkez diye panik yapti birden. Ama onlarin verdigi igrenc gözüken kahverengi bir sivi, hortumdan sIkiyorlar burnundan midesine kadari bir hortum iniyor, birkez kusduysa oda mutlaka midesi kaldirmadigindandir.
Bende dedim tabiiki sormustum dedim, hatta iki hafta oldu galiba cikolata verebilirmiyim diye sordugumda, hatta
hemsire kakao getirmisti ve göstermisti bana.
Anlattim hemsirede sasirdi, hergün hastalarimiz degistigi icin (hergün baska bir hastaya bakiyorlar, en fazla iki veya üc gün üst üste)
tabii bir hastanin nekadari yapabilecegini veya yapamiyacagini bilemiyoruz dedi.
Ama bogazinda hortum varken tabii normal yemek veremeyiz dedi.
Bende dedim zaten cok cok az verdim, sadece agzina tad gitsin diye.
Muz ve cikolata en cok sevdigi seylerdi, evde hic eksik olmazdi dedim.

Hemsire bana su getirdi icinde pipetle.
Pipeti esimin agzina koydum ama ne yapacagini anlamadi, kocaman gözlerle bakiyor bana,ic su bu dedikce.
Sonra pipeti cikartip bardakla az birsey verdim agzina su, cok az. Birden anladi! pipeti geri koydum ve agzina geri verdim, cekti suyu.
fazla su icmedi ama zaten normal hayattada cok su icen bir insan degildi. Dün iste agzinda maalesef kücük bir yara cikmis, ilaclardan dedi hemsire, insallah acimiyordur.
Acimamasi icin agzina ve disinin altina aciyi alan agiz cremi sürdüm. Bacaklarinin arasida sanki pisik olmus, sürekli kasimak istiyordu.
Serinletecek sekilde sildim oralarini, kasidim, hemsire sonra siz gidince komple yikiyacagiz ve özel crem sürecegiz oralarina dedi biraz rahatladim.
Hic kiyamiyorum vallahi...

Birde dün sürekli dudaklarini azda olsa oynatiyordu.
Anne fisildamayami calisiyor aceba dedim. Söylüyorum ilaclardan dolayi konusamazsin diyorum (bogazindaki boruyu söylemiyorum) ama yinede devam ediyor.
Annemde kizim o icinden dua ediyor dedi!
Gercekten olabilir... bir arada sag eliyle direne direne yüzüne getirmeye calisti biraz yardim ettim kolunu yükselterek ve dudagina elledi, sonra bogazinda takili olan boruya, korkma sakin aman sakin cekip neytme hicbirseyi, hepsi senin iyiligin icin ve zaten iki gün sonra cikacakmis cok önemli tamammi diye tembih etmeye calistim.
Bogazindaki aslinda rahatsiz etmezmis, ama olurya birden panik ne yapar.

Gecenlerde bir adam kolundaki hortumu cektikten sonra ödüm patliyor valla öyle birsey olur diye. Ama yok ya, insallah hersey iyi olacak bak göreceksiniz.
Biz dua ettigimiz sürece, esim cok kisa bir sürede insallah normallesecek.
Yavas yavasda kendine gelir, sonrada onun mutlu bir insan olmasi icin elimden geleni yapacagim inaninki.
Hatta dün kardesimin msnden (benim olmadigi icin, esiminkininde parolasini bilmiyorum) saatlerce ailesiyle/akrabalariyla görüstüm türkiyeden ve esimin iyilestikten sonra türkiyeye gitmesi onun icin en iyi iyilesme yöntemi olur.
Sevdigin bir ortamda olmak en iyi ilac.

Bu arada göbegine halen katheri takmamislar.
Ya zarari olmuyacaksa takmasinlar zaten : (

Ben ne diliyorum biliyormusunuz?
Carsamba günü cok kolay bir sekilde ikinci bel ameliyati oluyor, cok iyi atlatiyor.
Ertesi gün biraz dinleniyor uyuyor, sonra ilaci git gide azaltiyorlar. Esim her gecen gün dahada normallesiyor.
Bizi taniyor, konusuyor, kaza anini hic hatirlamiyor. Söyledikleri karakter degisikligide daha cok pozitif bir insan oluyor olsun : ) Bu ser gibi gözüken kazada hayira dönsün. Iyikide bu kaza olmus diyelim ikimizde. Herseyin hayirlisi olsun.

Dualariniz eksik etmeyin kizlar, sizin verdiginiz dualarida esime yapiyorum cok faydasini görüyorum, bildiginiz dualari benle paylasmaya devam ederseniz cok sevinirim...

Allah hepinizden razi olsun, öptüm sizi Şeniz

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah güç kuvvet versin
ayağa kalktığının haberlerinide vermek nasip olur inşallah
az daha sabredin dualarımız sizlerle

sevgili allalola,
başından beri okuyorum eşinin durumunu ve hep dualarımızın sizinle olduğunu bilmeni istiyorum.
eşin iyileşecek inşallah ve bunda senin büyük katkın olacak.
çok sabır ve sevgi dolu yanındayken yaptıkların.
yaşının genç olduğunu tahmin ediyorum ve bu olgunluğundan dolayı seni kutluyorum.
allah sana güç ve sabır, eşine de şifalar verir inşallah.
hep yanındayız.:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…