canimm merhaba. bugün 3. günüm bitti masallah. seninde dedigin gibi bi su sargilarda ciksada rahatlasam arada kendimi robot gibi hissediyorum hehehe.
ben genel anestezi oldum yani hicbisey ne gördüm ne de duydum allahtan :))
ayin 23 üne kadar istanbuldayim. annem sürekli yanimdaydi hastahanede. simdide kizkardesimde kaliyorum.
umarim sende iyisindir.
görüsmek gercektende cok is´terdim bakalim belkide denkletirz.
cok sagol simdiye kadarki desteklerin icin.
görüsmek üzere kendine cok iyi bak
vereliniortak
ARKADAŞLAR merhaba,
Sanırım ben misyonumu tamamladım. Görevim yaşadığım ağrısız, anestezisiz, beni yatağa mahkum etmeyen sonucu güzel olan, sigara içmemi, hatta kızımla ilgilenmemi 1 saat bile olsun engellemeyen, yüzümde hala gülümsemeler olmasını sağlayan görüntümü kazanmamı sağlayan deneyimi herkes ile paylaşmak idi. Dikleştirme şart diyen onlarca profesör ve doçent ile e-mail ile yazıştığımı yazmıştım. Ama bunun şart olmadığını gösteren doktorum tüm ezberlerimi bozdu, kendisine milyonlarca kez teşekkür etsem azdır. Nasıl ki diğer arkadaşlarım benim ameliyat olmama, budur dediğim doktorumu bulmama vesile oldular, bende kendi kendime bir nebze olsun yardımcı olacağıma dair söz vermiştim. Herzaman söylüyorum; doktorum ve ismini veren tüm arkadaşlardan Allah razı olsun. Kimbilir belki bir gün biride bana dua eder.
Bundan sonra sadece özelime gelen mesajları kontrol ederim. Yinede gelen mesajlara en kısa zamanda cevap vermeye çalışırım. Forumu ise haftada bir iki kez okurum. Zaten ay sonu Istanbul'a taşınacağım bir süre internete giremeyebilirim. Daha öncede yazmıştım doktorların iletişim bilgilerini ve burada yazılan ameliyat deneyimlerini içeren bir word dosyası oluşturmuştum. İsteyen kişilerede daha önce göndermiştim. Araştırması acil olmayan arkadaşlarımıza bir iki gün gecikme ile gönderebilirim. Çünkü herkese aynı şeyi öneriyorum. Onlarca doktor ile görüşün ama benim doktorum ile görüşmeden ameliyata girmeyin.
Burada ameliyat olan tüm şanslı arkadaşlarım eminim, ameliyatları yaklaşan arkadaşlarımıza dua ediyorlardır. Lütfen dua etmeye devam edelim. Forumdaki bilgilerden faydalanan arkadaşlarım lütfen sizlerde içinizden dua edin. Kimbilir bir gün o dua ile ameliyata girenler sizler olabilirsiniz. Çünkü ben yazılanları okurken dua edip, heyecanlanan, forumu takip eden ve ameliyat tarihi çok yakın olmayan ama sadece para biriktirmeye çalışan biriydim. İki hafta sonra kendimi silikonlanmış buldum. Sanırım kararlı olmanız başkalarınıda etkiliyor ve gönlümüzden geçenler bizi buluyor. Ben eşimi ikna ettim sizin kararınızın karşısında da kimse duramaz. Bu yüzden sizlerede hep böyle dua ettim. Gönlünüzden geçenler sizi bulsun...
Çok güzel arkadaşlar edindim. Sanırım en büyük karım bu oldu. Yeni ameliyat olan, hatta olacak olan arkadaşlarımada geçmiş olsun.
Daha az aralıklarla da olsa görüşmek üzere.
Kalbinizdeki sevgi, yüzlerinizdeki gülümseme eksik olmasın. Esen kalın, mutlu kalın, sevgiyle kalın.
:) selennnnn
vallhi duygulandim.bene c.tesi ameliyatimi olup gelimeleri paylastiktan sonra boyle bi veda mektubu yaziyim bari :)
MErhaba sevgili bayanlar,
13 haziranda meme kucultme ve tabiki diklestirme ameliyati oldum.
Doktorum Tugrul Bey.ELimden geldigince herseyi paylasmaya calisicam.
Bayanlar herseyden once en onemlisi doktor seciminiz, adinin ahmet mehmet osman olmasi onemli degil, onemli olan size kendinizi iyi hissettirecek ve guvendiginiz kisi olmasi.Ben doktorumu cok sevdim ve guvendim.
Gelelim gerceklere.Birincisi ne olursa olsun basit yada zor ,herkesin yapisi ,bunyesi ,agri esigi farklidir.Ben hastaneye gittim doktorum utangac yapimi bildiginden beni rahatlatmak icin sarkilar soyleyerek cizimlerimi yapti.Sonra kan alindi anestezi tahlilleri icin.Daha sonra bana sakinlestirici vericeklerini soylediler.tek hatirladigim bana memleketin neresi dediler ben soyleim ondan sonra turistik yerlerini dusun dediler.ben gulumsedim cunku aslinda memleketime hic gitmedim ama soyliycek kelimeler bi turlu agzimdan cikamadi.sonrasini ben hatirlamiyorum.
Ameliyatim 3.5 saat surmus.Kac kilo yada gram cikmis hangi cup olmus hic bilmiyorum.doktoruma tek soyledigim guzel ,vucuduma uygun ve cok kucuk olmayan goguslere sahip olmak istedigim.GErisine karismak bana dusmez cunku onceki ameliyat resimlerini gorugumde benim cok detay anlatmama gerek olmadigini zaten anlamistim.sadece araaki farki anlamak icin ameliyat oncesi gogusumu cm olarak olctum.103 cm idi.doktorum dren koymuyor.ameliyat sirasinda o gun benden baska isi olmadigi icin kanama olup olmayacagini ameliyat sirasinda bekleyip eger olursa onlemini alip oyle ameliyati tamamliyor.boylece insnain psikolojinsini bozan memelerinden hortumlar sarkan o antipatik durumu yasamadim.1 ay sonra erken iyilesme sureci tamamlandigina sisler inince size yine olcuyu biliririm 
Ameliyatla ilgili hicbirseyden haberdar degilim dogal olarak 
Ilk hatirladigim odamdaydim ayaklarimin arasinda isitici birsey vardi tum konusmalari duyuyorum uyumuyorum ama konusmaya useniyorum.herkes baygin olugumu sanigi icin konusuyolar hakkimda bende ‘dedikodumu yapmayin hepsini duyuyorum’ dedim ve espiriyle konusmaya basladim.
Ilk gunum gogus agrisinan cok tansiyon dusuklugumun sikintisiyla gecti.yedikce cikardim 3 kez.1 kez ayaga kalkip tuvalete gittim ondada fazla ayakta kalamadim cunku yine basim dondu.bu yuzen ilk geceyi hastanede gecirdim.ertesi gun 10 gib hastaneden ciktim ama hala tansiyonum 9 a 6 gibi benim icin inanilmaz dusuktu.ama eve gelince biraz tuzlu ayran vs takviye ile toparlandim.kol agrisi sirt agrisi hic olmadi.goguslerimdede saece bandajlarin sikiligindan kaynaklanan alt tarafla az agri hissediyorum.ama ilk 2 gun belirgin.bugun 3. Gunum ve suan onu hic hisetmiyorum.
Bayanlar ameliyati olmaya karar verirken keisnlikle bilin ,ameliyat oluyorsunuz!!
Ameliyat olup 1-2 saat sonara cikip normal yasaminiza donemezsiniz.bugun 3. Gunum ben arabayla oglumu okuluna biraktim aksam alip parka goturup yarim saat yuruycem.lutfen abartili hareketler yapmayin kendinizi zorlamayin mutlaka yaninizda size yardimci birisi olsun.Ilk gunden mucizeler beklemeyin.Mutlaka sabirli olmaliyiz.BEnim tekrar belirtiyorum suan beni olumsuz etkiliycek agrim sizim yok en buyuk skintim ilk gunku tansiyon dusuklugumdu.2.gun sabahindada yataktan zor uyandim korkumdan.psikolojik olarak sanki dikislerime bisey olcakmis gibi.ama sevgili doktorum bu konudada bana muthis guven Verdi.ben banajlarim acilana kadar yani toplama 1 hafta hicbir abartili hreket yapmamayi kendimi asla yorup zorlamamayi kafama koydum.birkin 1 hafta ev pis kalsin yemek yapmayin isaran soyleyin onemli degil.benim gibi sick yaz aylarina ameliyat oluyorsaniz ince giyinin terlemeyin yani lutfen keninize bakin ...
EN kisa surede tamamen iyilesip ogluma sarilmak istiyorum.cunku hersey bir yana en zoru bana asiri duskun ogluma doya doya simsiki sarilip kucaklayamamak.
Canım herşeyin yolunda olmasına çok sevindim. Meme küçültme ve dikleştirme ameliyatı oldun ve bu bizim göğüs büyütme ameliyatlarımıza göre daha zor bir ameliyat olsa gerek. Yoksa ilk gün bile normal yaşantına dönebilirdin. Umarım oğlunu en kısa zamanda kucağına alacak duruma gelirsin. Sargı bezlerinden bu hafta kurtuluyor musun yoksa küçültme ve dikleştirme ameliyatında sargılar daha geç mi açılıyor?
Geçmiş olsun. Esen kal.
selam senbenimsin selennn. cok cok gecmis olsun canim. herseyin yolunda gittigine cok sevindim. söyledigin tüm seyleri hemen hemen bende yasadim. tek fark bendeki tansiyon ve mide bulantim hic olmadi, gögüs agrimda olmadi. tek problem sirt agrisiydi.ve de tabiiki su sargilar. dün ameliyattan sonraki 7. günümdü ve tugrul bey sargilarimi acti. gercektende söyle ohhhhhhhhhhhhh beeee dedim:) su anda bile muhtesem duruyolar. dün hatta yeni sütyenimi takar takmaz alisverise ciktim ve yeni ciciler aldim. ne eziyet cekiyomusuz yahu. ilk elime aldigim sey lök diye oturdu.artik zorlanmadan dik durabiliyorum. su ana kadar dik durma kavramini megersem tanimiyomusum.
dün hatta ordayken senin durumunu sordum. o da aynisini söyledi mide problemleri oldu diye. ama olsun canim olduda bitti masallahneyse canim zoru gitti azi kaldi. tekrar cok cok gecmis olsun.
sevgiler
Canim bu arada bana bide bu sargilarin acilmasini anlatirmisin sanirim dikislerle bu yapiskanli bantlar arasinda biseyler vardir :)selam senbenimsin selennn. cok cok gecmis olsun canim. herseyin yolunda gittigine cok sevindim. söyledigin tüm seyleri hemen hemen bende yasadim. tek fark bendeki tansiyon ve mide bulantim hic olmadi, gögüs agrimda olmadi. tek problem sirt agrisiydi.ve de tabiiki su sargilar. dün ameliyattan sonraki 7. günümdü ve tugrul bey sargilarimi acti. gercektende söyle ohhhhhhhhhhhhh beeee dedim:) su anda bile muhtesem duruyolar. dün hatta yeni sütyenimi takar takmaz alisverise ciktim ve yeni ciciler aldim. ne eziyet cekiyomusuz yahu. ilk elime aldigim sey lök diye oturdu.artik zorlanmadan dik durabiliyorum. su ana kadar dik durma kavramini megersem tanimiyomusum.
dün hatta ordayken senin durumunu sordum. o da aynisini söyledi mide problemleri oldu diye. ama olsun canim olduda bitti masallahneyse canim zoru gitti azi kaldi. tekrar cok cok gecmis olsun.
sevgiler
Canim bu arada bana bide bu sargilarin acilmasini anlatirmisin sanirim dikislerle bu yapiskanli bantlar arasinda biseyler vardir :)
yani canin acidimi acilirken dikis yerlerin ozellikle iger kisimlr onemli degil agda gibi bisye olur herle iger kisimlar.ama o dikis kisimlari acirmi acaba :)
:))))) sakin korkma canim dikislerle bu sargilarin hicbir baglantisi yok. dikis yerlerin kesinlikle acimiyor. sargilarin acilmasi hafif bir agda gibi cok komik tugrul beyin de eli bayagi hafif 2 dakkada isin bitiyo hehehehhe:)) o istedigi sütyenden takiyosun sonra onlarada 1 hafta hic dokunma dedi bana sargi bezi gibi kalcakmis. dikisler de sargilar acildiktan 7 gün sonra alinacakmis. bu arada gögüs kismini yikamak yine yasak dedi bana. sana tek tavsiyem bu bandajlar ciktiktan sonra etrafta kalan böyle yapiskan bisey oluyo alkol al eczaneden ve pamukla onlari temizle. ben bunu dün yapmadim o yüzden gece kasinti krizine girdim resmen hayatimda öyle kasindigimi hatirlamiyorum. allahtan tugrul bey demistiki alkol yoksa asetonla cikart diye sabahin 4 ünde bunu yaptimda rahatladim heheheh:)) ufak tefek detaylar bunlar ama ayy uyuz oldum sandim hahahah:)))
neyse anliycagin zorunu atlattik biz korkucak heyecanlanacak hicbisey kalmadi insallah. tabiki tugrul beyin dediklerine kesinlikle uy.
ben dikisler alindiktan sonrada yazarim bakalim o nasilmis
tekrar coookkk gecmis olsun
görüsmek üzerekaydirigubbakcemile5
.....................................hatta ordayken senin durumunu sordum. o da aynisini söyledi mide problemleri oldu diye. ama olsun canim olduda bitti masallahneyse canim zoru gitti azi kaldi. tekrar cok cok gecmis olsun.
sevgiler
Bak benden bahsetseydin. Haa Sevgi mi, ameliyattan 1saat sonra alışverişe kaçan kaçıktan bahsediyorsun değil mi? derdi:)))))))))))))))
Bak benden bahsetseydin. Haa Sevgi mi, ameliyattan 1saat sonra alışverişe kaçan kaçıktan bahsediyorsun değil mi? derdi:)))))))))))))))
canim benim walla bu forum olmasaydi bu kadar cabuk karar veremezdim herhalde kaldiki daha 1,5 ay önce karar vermistik esimle gögüs kücültme ameliyatina.20 günde hersey olup bitti . dün istanbuldan almanyaya geri döndüm bile. sargilar acildi dikisler alindi. sis olduklarina ragmen halen muhtesem görünüyolar heheheh:))) gercekten de tugrul turan i buldugumdan dolayi cok mutluyum. isinin ehli isine asik kadinlarin ne istedigini bilen biri. masallaah diyelim nazar degmesin hehehehe
bugün 17. günüm agrim sizim kalmadi gibi arada bir dikislerin alindigindan dolayi hrhalde cok azicik igne batarmis gibi oluyo o kadar.
dikislerin alinmasi da gayet kolay biseymis. korkulacak gibi degil cimbizla kil ceker gibi hehehe zaten tanidigimiz acilarD. pazartesi günü alindi benim dikislerim.
anliycagin simdiye kadar hersey yolunda. simdi normal hayatima döndüm. geriye kaldi dikis yerlerinin iyilesmesi.
sana ve burda destek olan herkese cok tesekkür ederim. umarim günün birinde istanbulda karsilasiriz.görüsmek üzere canim. kendine cok iyi bak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?