- 21 Eylül 2012
- 303
- 107
-
- Konu Sahibi Baslangic_Noktasi
GTuncercim,Çok
çok sağolun Selen Hanım. Tamam roka ve marulu ekleyeceğim. Umarım ben hipoglisemiyr girdikçe bebekte kalıcı birşey olmuyordur. Onun da benimle aynı seyleri hissediyor olması cok kötü öyleyse. Şimdi daha çok üzüldüm. İnşallah o çok etkilenmiyordur. Etimek yerine ekmek mi almalıyım acaba? Marul ve roka ekleyip 2 gün içinde değişiklik var mı yazarım. Çok teşekkürler, çok. Umarım daha iyi hissederim.
Bu evet hormonları işaret ediyor. Nasıl regl olduğumuzda hormonlarımızın değişiminden tatlı krizleri yaşıyorsak hamileliktede olması beklenebilir.E
evet Selen Hanım. Ara öğünlerimi hiç kaçırmadığım halde böyleyim. Belki hormonlarla ilgilidir. Canım en çok tatlı birşeyşer istiyor
Samanyolucum, biraz daha netleştirelim.Tekrar merhaba selen hanım,ilacımı yemeğin ilk lokmasıyla alıyorum..Kilo artışım kaslarım iyi ama göbek bölgemde yağ artışı vardı birde su artışı olmuş.....
Bu evet hormonları işaret ediyor. Nasıl regl olduğumuzda hormonlarımızın değişiminden tatlı krizleri yaşıyorsak hamileliktede olması beklenebilir.
Ne yapabilirsin? Ben senin durumunda olsam ne yapardım?
Aklıma ilk sıcak çukulata hazırlamak gelirdi. İçindeki magnezyum dengelemeye yardımcı olurdu.
Nasıl hazırlanır?
1 bardak yağsız sütü cezveye koyar içine 1 tatlı kaşık yağı alınmış (Ülker kakao nun yağı alınmıştır) kakao ekler ve orta ateşte kakao kendi eriyip süte karışana dek ısıtırdım. Daha sonra iyice karıştırır, olabilecek topakları kaşık arkasıyla ezer içine de istediğim tada göre toz stevia ekler içerdim.
Hem besleyici, hem dengeleyici hemde krizleri kırıcı olurdu.
Afiyet Olsun:)
NOT: İnsülin Direnci durumunda kalori hesabı kadar önemli şey ani insülin salınımını tetkleyecekşeylerden kaçmaktır. Aksi taktirde düşük kalorili bir besini bile yağ olarak depolama riski var. Dolayısyla 1 bardak kakaolu sütle kaloriyi aştım diye düşünme. Çok huzursuz olursan yavaş içer, doyun duygusu oluşunca kalanını bırakırsın.
Ya siz bi harikasınız. Bu süt +kakao ikilisi nasıl bişeydir. İçinde şeker var zaten stevia koymadım bile ben. Yeterşnce şekerli. Aklınız ve bilginizle bin yaşayın. Çikolata yiyorum sankiBu evet hormonları işaret ediyor. Nasıl regl olduğumuzda hormonlarımızın değişiminden tatlı krizleri yaşıyorsak hamileliktede olması beklenebilir.
Ne yapabilirsin? Ben senin durumunda olsam ne yapardım?
Aklıma ilk sıcak çukulata hazırlamak gelirdi. İçindeki magnezyum dengelemeye yardımcı olurdu.
Nasıl hazırlanır?
1 bardak yağsız sütü cezveye koyar içine 1 tatlı kaşık yağı alınmış (Ülker kakao nun yağı alınmıştır) kakao ekler ve orta ateşte kakao kendi eriyip süte karışana dek ısıtırdım. Daha sonra iyice karıştırır, olabilecek topakları kaşık arkasıyla ezer içine de istediğim tada göre toz stevia ekler içerdim.
Hem besleyici, hem dengeleyici hemde krizleri kırıcı olurdu.
Afiyet Olsun:)
NOT: İnsülin Direnci durumunda kalori hesabı kadar önemli şey ani insülin salınımını tetkleyecekşeylerden kaçmaktır. Aksi taktirde düşük kalorili bir besini bile yağ olarak depolama riski var. Dolayısyla 1 bardak kakaolu sütle kaloriyi aştım diye düşünme. Çok huzursuz olursan yavaş içer, doyun duygusu oluşunca kalanını bırakırsın.
Etimekle ödem söktüreni ilk kez duyuyorum bir yaşıma daha girdim:)))) Tuzsuz olmasından su tutmuyor olmasın o??????Siz harikasınız Selen Hanım. Akşama bunu hemen deneyeceğim. Bir an sıcak çikolata diye görünce gerçekten çikolatalı birşey sandım nasıl sevindim nasıl. Sonra anladım ki kakao ve stevia ile yapılıyormuş. Teşekkür ederim. Bilgilerinizle çok kez şifa buldum bu tür kriz dönemlerime. İyi ki varsınız. Ne olur bu topikde hep bulunun.
Doktorum etimeği ödem söktürücü olması nedeniyle veriyormuş. Ödem sorunum epey azaldı onla başlayalı. Önceleri kahvaltıda
Bir dilim köy ekmeğim vardı. Bu sıkma programda onu cıkarttı. Bebeğe bir şey olmayacagını söylediniz ya dünyalar benim oldu. Tekrar teşekkürler.
Merhaba Nergis Karacan,Böyle sorunları olanların gelişi güzel diyet yapmaması lazım. Sonu çok kötü olabilir, buna dikkat etmek lazım.
Merhaba selen hanım,Berkurascım bu değerlere göre sende İnsülin direnci yok. Sınırdasın ama bu tablo insülin direnci değil. Kan şekerin yaşına göre yüksek bu doğru. Ben bu durumda reaktif hipoglisemiden şüphelenirim.
Tokluk kan şekerine bakıldı mı hiç?
Ailede şeker hastalığı var sanırım?
Gliforu kesme devam
Açlık krizleri yaşıyor musun?
Yürüyüş yapıyor musun?
Merhaba selen hanım,
2 kere seker yüklemesi yaptırdım 1 saat 2 saat sonrası normalin biraz üstünde çıkıyordu her ikisinde de
Hipoglisemi yok bende birden düşmüyor sekerim açlık krizi de çekmiyorum yürüyüş yok maalesef babam ve babaannem de vardı seker
Bu arada esim hipoglisemi ne yaptıysam beyaz pilav makarnayı şekeri kestiremedim
merhaba selen hanım ve diğer üyeler.selen hanım allah razı olsun sizden, ya ne güzel bilgiler veriyorsunuz,ne kadar ilgilisiniz.
sayfayı dün okumaya başladım işte çalıştığım için daha 21. sayfadayım,şu anki sayfanın sonuna kadar okuyacağım ama o zamna kadar dayanamadığım için hemen sorayım dedim.ben 34 yaşında 165 boyunda 58 kiloyum.yaklaşık 2 yıldır hipoglisemi hastasıyım ve kontrollere Cerrahpaşaya gidiyorum.genelde 52-53 kilo falandım bu kilolar ramazan ve tatil kilolarıbiran önce vermek istiyorum,diyetisyene gitmiştim bunun için ama bırakmak üzereyim.çünkü kaçamaksız 3 haftada -600 gr vermeme rağmen yağ artışım + 2 kilo.benden tahlil istemişti yaptırdığım tahlillerde AKŞ:77 TKŞ:76 İnsülin:1.28 Ferritin9.7 Cpeptid:0.58 HbA1C:5.2 diğerleri normal,bir düşüklük görünmüyor.normalde AKŞ 60-70 arası çıkardı nasılsa burada iyi çıkmış,TKŞ için ise benim standart kahvaltım olan 1 dlm ekmek,domates,az peynir gibi fakir bir kahvaltı yaptım,çünkü dışarıda yememek için evden hazırlayıp sandviç gibi bunu yapmıştım, bunu yedim.çünkü doktor herzamn kahvaltıda ne yiyoprsan onu ye dedi... amma velakin ben hiç bir zaman sizin sayfanın başlarında verdiğiniz TKŞ için olan kahvaltı menünüzden yapmadım yani o kadar çok yemiyorum.neyse uzatmadan diyetisyen bana insülinin çok düşük bunu yükseltmemiz lazım yoksa insülin iğnelerine bağımlı olursun dedi.ben öyle aman aman atak falan geçirmiyorum,ama diyetime de dikkat etmeye çalışıyorum,tatlıya meğil var tabi ama mümkün olan en az şekilde çıkarıyorum.haftada 3 gün spora gidiyorum,diğer günlerde de aktif olmaya çalışıyorum.ama vereceğim 3-4 kilo ama yapıştı sanki gitmiyor ve göbeğim yağlanmış sanki 3 aylık hamile sinir oluyorum.o insülin iğnelerden çok korkuyorum, bu duruma düşmemek mümkünmü?
ne ve nasıl olacak.kilo vermem için düzenli diyet yaptığım halde niye gramlarla oynuyorum. yardımınıza çok ihtiyacım var, insülin iğneleri o kadar depresyona sokmuşki beni rüyamda bile iğne olduğumu görüyorum.ama cerrahpaşadakiler dikkatle yaşadığın sürece bişey olmaz diyorlar.aralık ayında 2 yıl aradan sonra tekrar OGTT yapacaklar...
Benim anlamadığım Selen Hanım. Hipoglisemi yaşayan birş nasıl olurda hala canınjn istediğini yemeye devam edebilir. Bazı seyler var benim için ölümcül oluyor. Yiyip de kilo almak değil tek sıkıntım. Bayılıyorum, fenalaşıyorum, kalbim deli gibi çarpıyor ve konuşamıyorum. Bunları yaşamayı göze alıp da her aklıma geleni yiyemiyorum. Merak ettiğim şu: Diğer hipoglisemi hastaları ( forumda da görüyorum) herseyi yiyorlar. Hiç bişeyden mahrum kalmıyorlar ama benim yaşadığım atakları yaşadıklarını duymuyorum. Neden benim vücudum bu kadar ani ve ciddi tepki veriyor? Bunun sizce bir açıklaması var mı tıbben? Ben inanın sürünüyorum atak geçirdiğim günlerde. Dünyam kararıyo ve yorgunluk bi süre kalıcı oluyor. Anlamıyorum. Bende mi bi gariplik var acaba?
Tabiki yaşlılıkta da sağlıklı olmayı tervih ederimKonuyu yine ustalıkla açıklamışsınız. Bravo. Gerçekten çok pozitif bir insansınız Selen Hanım. Çevrenizdekiler çok şanslılar.GTuncercim, dertlenme sen:) Stress bize yaramıyor unuttun mu?:)))
Herşeyden önce hepimiz yaratılıştan farklıyız. Tek yumurta ikizleri bile yalnızca %99 birbirinin aynı %100 değil.
Eh birbirimizin aynı olmayınca, durumlara verdiğimiz tepkiler de birbirimizin aynı olmuyor.
Ama yine de belirteyim, o her istediğinin yiyenler, dikkat etmeyenler sonunda diyabet oluyorlar. Yani bazısı başında, bazısı sonunda çekiyor derdi. Yaşlılıkta da diyabet yıkıcı oluyor inan. Üstelik geri dönüşü de yok ne yazıkki. Oysa sen şimdi yemedin mi derdin de yok. Ama o yaşta, yediği an hastanelik, yemese de artık iğneleri yemek zorunda. Hangisini tercih edersin?:)))
Sağlıkla
Yarasın GTuncercim:) Hepkeyifli hep mutlu hep sağlıklı olasın:)Bu arada Selen Hanım, marul gercekten işe yarıyor. İnanın 2 gündür daha iyiyim. Şimdi bu akşam favori dizimi izlerken sıcak çikolatamı içeceğim. O da iyi geliyor dediğiniz gibi. Görüşmek üzere.
Doğru mu bilmiyorum ama şunlar bakıldı
Ins. 7.55
Glukoz 79
HBA1C 4.9
Merhaba Dilekcik, Hoşgeldin,
ilk söyleyeceğim şey: Çok merak ettim insülin değerini nasıl yükselteceklermişşşş????? Sana verilen cevabı aktarır mısın?
İkinci sorum ise: Diyetisyenin yağ artışına göre diyet listende nasıl bir değişiklik yaptı?
Üçüncü soru: Spor programını anlatırmısın? hangi egzersizleri yapıyorsun?
Bu sorulara vereceğin cevaplara göre sana bir yol çizeriz hem göebeğinden hem de iğne riskinden (varsa tabi böyle bir risk) kurtulursun Dilekcik. Özetle çözülemeyecek bir hiçbir sıkıntın yok senin. Hiç merak etme o göbüş te gider:))))
Sağlıkla
selen hanım cevapladığınız için çok teşekkürler. sorularınız cevaplayaayım.
1.insülinimi diyet yaparak kendimi aç bırakmayarak yükseltecekmiş gibi birşeyler söyledi, tam hatırlamoyırum çünkü ondan önce bunu yükseltemezsek iğne kullanırsın dediğinden aklım kopmuştu
2.yağ artışım omadan önceki diyet listemde_sabah klasik,öğle et,ikindi meyve+badem,akşam yine et+sebze sadece 2 porsiyon yiyerek yağlanmışım,sonrakinde sabah meyve+klasik,öğle salata,çorba,yoğurt ikindi 2 meyve+badem, akşam et,sonra yine meyve yazdı.sıkı durun şimdi ben kabızlık yaşıyorum meyve sabahta yesem olmazmı dediğim zamn MEYVE 2 PORSİYONDAN FAZLA OLMAZ, YAĞLANIRSIN derken bu listede 4 porsiyon yazınca UYARDIM EE ZATEN YAĞLANMIŞIM AMA MEYVE ARTMIŞ DİYE, BU LİSTEYE GÖRE BÖYLE OLMALI dedi:)))))işte selen hanım bu yüzden güvenim sarsıldı ve gitmeyeceğim artık.
3.akşam iş çıkışı 18.30-20.00 arası genelde kardiyo,yürüme bandı,bisiklet vs.gibi.he bu arada eve geldiğimde saat 21.00 oluyor diyetisyen bana o saate ton balıklı salata ye diyor,ee o saatte yiyip 00.00 yatarsan yağlanmamak mümkün değil sanırım...
selen hanımcım şimdi sizden ricam bana bir yol gösterin,lütfen... bir önceki mesajdada kendimle ilgili bilgiler vermiştim.lütfen beni de yakın takibe alın