- 19 Ağustos 2014
- 135
- 80
- 33
-
- Konu Sahibi Baslangic_Noktasi
Teşekkür ederim :)) kara kara bunu düşünüyordum çok iyi oldu öğrenmem yarîndan itibaren o şekilde devam edeyim :) sağlıcaklaMerhaba DenizAli, Hoşgeldin:)
Demir hapını yatmadan hemen önce en az 2 saatlik açlıktan sonra alırsan sorun olmaz. Önemli olan besinlerle karşılaşmadan boş mideye alınmasıdır. Böylece etkilşime girmeden emilimi sağlanabilir.
Sağlıkla:)
*******Merhabalar, Hoşgeldiniz
Belgin hanımcım maalesef İnsülin Direnci var. Olabilir noktasını geçmiş(Açlık insülin değeri 102u geçmiş). Ben netleştirmek için 75gr şeker yükleme ile birlikte (3 saatlik) Her saat için insülinlerine bakılmasından yana olurdum. Yani kilolu değilken bu sonuçlar benim için soru işareti.
1- Ailede Diabet var mı?
2- 1 bardak suyun bu kadar değiştirmesini beklemeyiz. Benim aklıma gelen tahlillerde mi hata var ????? (Daha önce başıma geldi. Adı lazım değil bir hastaneye gönderilen tüm insülin tahliilerinin sonucu 34 olarak geliyordu. Haliyle 3 kişiden sonra yok artık dedik)
3- Beslenmenin yanında bunu fırsat sayıp hergün 30dk tempolu yürümesi lazım!!!! (koşmayacak - yürüyecek!!!!)
4- Eğer tokluk insülin değeri de 40 civarı çıkarsa kısa dönem ilaç kullanması da ihtimal dahilinde olabilir. (3 ay mesela)
Delikanlının adı nedir bilmiyorum ama ısrarla doktorar gitsin bu işi netleştirsin diyorum. Şüpheden kurtulalım. Bana sanki tahliller yanlış gibi geliyor. İyi haberleinizi duymak dileğiyle
Merhaba Selen hn.,
Oğlumun yeni yaptırdığı tahlil sonucu:
glukoz 93 mg/dl
açlık insulin 3.2 uU/ml
HbA1c 5.2 %
1-Ailede (anne,baba ve büyüklerde kimsede yok, sadece amcasında gizli şeker var, onu takibini yapan dr. gittik,
Küçükyalı Diyabet vakfına, bu sonuca göre şeker yükleme testine yapmaya gerek yok, herhangi bir beslenme planı/önerisi de vermediler..
Size bilgi vermek ve görüşünüzü almak istedim
İlginiz için tşk
Merhaba Selen hn.,
yıllık rutin kontrolde 20 yaşındaki oğlumda (boy 1.80m, 74kg, göbek yok, kilo sorunu hiç olmadı, biraz hareketsizlik olabilir, malesef salata, sebze yemeği beslenme düzeninde yok)
açlık glukoz 103mg/dl,
açlık insulin 13.61mU/ml,
kreatinin 0.96mg/dl,
ALT 45,
AST 12,
Dvit 59.8 ng/mol,
TSH 3.16 olup,
insulin direnci olabilir denip, 1,2 ay içinde endokrinolog dr. görsün dendi..
1.)10,12 saatlik açlık sonrası, fakat sabah susamıştı, su içebilirsin dedim..1,2 bardak su içmişti kan alınmadan 1 saat evvel..bu sonuçları etkiler mi sizce?
2.) kendisi biraz salata, sebze yerim dr. gitmem diyor..gitmesi için ısrar etmelimiyim?
3.) İnsulin Direnci var mı sizce? Müdahale gerektirecek boyutta mı?
İlginiz için tşk :)
Atılgancım, bu değerlerde bence bir sorun var. Yani ölçümlerin doğru olduğunu sanmıyorum. çünkü birbiriyle uyumlu değil. Benim kanaatim bir başka merkezde tahlillerin tekrar edilip ona göre bir yol planı çizilmesinin daha iyi olacağı yönünde.iyi günler selen hanım kızım için bana yardımcı olursanız sevinirim glukoz açlık kan şekeri:83. insülin açlık:17.20 homa1- IR :3.52 doktor insülin direnci olduğunu söyledi tiroit değerleri normal diğer kan değerleri ve hormonları normal çıktı kızım 20 yaşında 57 kilo ve 170 boyunda
teşekkür ederim selen hanım tahlilleri tekrar yaptırınca yazarımAtılgancım, bu değerlerde bence bir sorun var. Yani ölçümlerin doğru olduğunu sanmıyorum. çünkü birbiriyle uyumlu değil. Benim kanaatim bir başka merkezde tahlillerin tekrar edilip ona göre bir yol planı çizilmesinin daha iyi olacağı yönünde.
iyi haberlerinizi bekliyorum inşallah
Sağlıkla
Merhaba Selen hanım,size daha önce yazmıştım reaktif hipoglisemi hastasının...diyetisyene devam ediyordum sonra diyetisyen il dışına yerleşti benim tedavi yarım kaldı kendin idare edebilirsin demişti ama edemedim hatalarımdan diğeri glucobuy 100 lük kullanıyordum ilacı bırakmam oldu..Aşrı gaz problemi yaşıyorum ilacı kullanırken...
Neyse haftasonun hipoglisemi krizim yine oldu telefon numaramı bile hatırlamayacak durumdaydım!elim ayağım boşaldı,aşırı gerginlik..BuArada 65.5 olan kilom da 67.5 olmuş tekrar ..Dün yeniden bir diyetisyene gittim,hipogliseminin çok tehlikeli olduğunu ilacı asla bırakmamam gerektiğini anlattı..Ayrıca erken menepoz yüzünden Climen ilaç kullanıyorum ..Hormon ilacı ve hipoglisemi yüzünden zor kilo vereceğimi söyledi ve beni tebrik etti ona göre ben menopoz luymuşum çünkü ilaçla adet görüyorum diye ve az kilo almışım(bu ikisi birleşince zor verilir dedi..Menopoza giren kadın sebepsiz 6kilo alır dedi....Benim 60 a inmem lazım ki hormon ilacını kesince 66yı sabitlemek için...Al ver yoruldum artık...Allah'tan insülin direncim yokmuş...Sizce başarır mıyım 64ün altına inmen zor gibi gözüküyor dedi boyum 165 yaş 45...Kusura bakmayın çok bunalmıştım (
Kanda ferritine bakmak için aç olmak mı gerekiyor.şimdiden teşekkürler
İnsülin ( açlık ) 14.54 2.6-24.9 pU/mlMerhabalar. . Ben 3 hafta boyunca çok sıkı diyet yaptım çalıştığım için spor yapamıyorum.. normalde metobolizmam çalışmıyor ama gece bi ilaç içiyorum ertesi güne metobolizmam çok hızlı çalışıyor buna rağmen bu üç haftada kilo vermeyi bırak aldım.. hastaneye gittim hormon testleri için insülin direnci çıktı ama doktor bana kilo vermeden sana ilaç veremem dedi. . Ben diyet yapıyorum fakat kilo veremiyorum anlatamadım ona.. 172 boyunda 69 kiloyum 22 yaşındayım yardımcı olursanız çok mutlu olurum..
merhaba selen hanım,Tmm Lilrubacım, Sabah , akşam almaya devam edebilirisin.
Sağlıkla:)
Merhaba RoseMerryy, hoşgeldin:)Merhabalar. . Ben 3 hafta boyunca çok sıkı diyet yaptım çalıştığım için spor yapamıyorum.. normalde metobolizmam çalışmıyor ama gece bi ilaç içiyorum ertesi güne metobolizmam çok hızlı çalışıyor buna rağmen bu üç haftada kilo vermeyi bırak aldım.. hastaneye gittim hormon testleri için insülin direnci çıktı ama doktor bana kilo vermeden sana ilaç veremem dedi. . Ben diyet yapıyorum fakat kilo veremiyorum anlatamadım ona.. 172 boyunda 69 kiloyum 22 yaşındayım yardımcı olursanız çok mutlu olurum..
Lilrubacım ilaca devam. Kesmek yok. Zaten sonucunu 3 aydan önce görmezsin.merhaba selen hanım,
insülin direncinden dolayı matofin 1.5 aydır kullanıyorum......yarın itibari ile ilacım bitecek...doktorum 3 ay sonra kontrole gelin demişti.....ilacım bitecek ne yapmalıyım........hep size danışıyordum bu kezde size sormak istedim.......
Samanyolucum, diyete adaptasyon biraz motivasyon biraz da duygu durumunun iyi olmasıyla alakalıdır. Eğer genel olarak kötü hissediyorsan, depresyona yatkınım diyorsan zorlanman normal.Cevapladığınız için teşekkür ederim..Menopoz tahlilleri ilk 38 yaşındayken yapıldı,Menopoza girdiğim söylendi,sonradan tekrarladığında da sonuç aynıdır maalesef...
Ben bu sefer diyete hiç adapte olamıyorum,sanırım ilaçlara uzun bir süre ara verdim etki göstermesi zaman alacak...krom hapı hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyim,,,Yıllar önce gittiğim bir diyetisyen önermişti,şu sıralar diyete uyabilmem için yardımcı olur mu..
Her gün düzenli spor yapıyorum zaten bu konuda sorun yok...spor salonuna üyeyim hafta içi kardiyo,zumba ,plates şeklinde dönüşümlü yapıyorum..
İnsülin ( açlık ) 14.54 2.6-24.9 pU/ml
Glukoz 99.41 75-110 mg/dl
Buda test sonucum.. doktor ilaç vermedi bana ama benim çok kötü açlık krizlerim tutuyor tok olsam bile birseyler yiyorum.. lütfen yardımcı olun..