Dr Selenle İnsülin Direnci, Reaktif Hipoglisemi, Hashimato Troiditi vb sorunlar

Beni unuttunuz mu hocam, bana hashimato tiroiditiyle ilgili öneri sıralacaktınız

Ben ben cim seni unutmadım tabi. Ancak bilgileri derli toplu vermek istediğimden araştırıp yazmak biraz zaman alacak. Bu süre içinde topikte daha önce yazdığım Hashimato troiditi bilgilerini okumanı rica ediyorum. Soruların da olursa çok memnun olurum.
Ayrıca açlık ve tokluk glikoz değerini topiğin başında söylediğim şekilde ölçtürürsen tabloyu tam görmek için yardımcı olacaktır.
Sağlıkla

Samanyolucum, biraz daha netleştirelim.
Kasların da artış var mı?
Göbekteki bölgendeki artışı nasıl tespit ettiniz?
Selen hanım merhaba bugün tekrar diyetisyene gittim hiç kilo verememişim moralim bozuldu...aynı listeye geri geldim daha önceki diyetisyende kilo verebiliyordum şimdi gram gitmiyor,kilo vermemen normal dedi bana önemli olan sağlıklı yaşamakmış..Ben eskiden gece yani saat 8den sonra hiçbir şey yemiyordum şimdiki listemde gece 10da 2porsiyon meyve yarım bardak süt var yemelimiyim...mesela sabah öğlen arası bazan geç kahvaltı yapıyorum öğlen yiyorum ara öğünü atlıyorum atlama diyor...bir şeyler ters gidiyor,sorularınıza gelince
Spor yaptığım için kasların artmış dedi ölçüm kağıdında yok ayda ben göremedim..
Göbek ve kalçamda yağlanmanın farkındayım....
Lütfen bana yardım edin,bana göre bir liste nasıl olmalı,diyetisyene devam etmek gelmiyor içimden...yukarıda yazdıklarınızı okudum yemekten bir saat sonra ölçüm yapıldı,ayrıca bugün adetimin ilk günüydü bunlarda etkiler mi söyledim ama bir şey demedi diyetisyen..

Neresinden tutsam Samanyolu?
Regl olduğunda ben ölçüm yapmıyorum. Yapsam da buna göre değerlendiriyorum.
E zaten tokken ölçüldüğünde doğru sonuç alamıyorsun.
ASLA ama ASLA öğün atlamaman lazım.
Ölçüm kağıdının fotosunu çekip özelden gönderebilir misin?
Kas artmış su artmış (ki regl da suyun arması normal) e hiçbirşey azalmamışmı?
Yağlanmanın ben farkındayım diyorsun tamam. e o kadar meyve olursa yağlanırsın tabi diye diyetisyenin ölçmeden nasıl diyebiliyor?????????? Ölçümdür aslolan!!!!

Kalça, bel, cm ölçümlerin var mı önceden?

Objektif gidelim Samanyolucum. Tam tabloyu bilirsem önerdiğim işe yarar. Birşey gözden kaçırırsak kaş yaparken göz çıkarır ikimizde üzülürüz.

Regl bittiğinde kolay su atabilen biri misin?

Hala hangi meyveleri yediğini hangilerinden kaçındığını yazmamışsın?

Sağlıkla

1-inşallah en kısa zamnda tahlillerimi yaptıracağım Selen hanımcım, ama size yazdığım ilk mesajdada belirttim, doktorlar açken kanını alınca git kahvaltını yap ilk lokmadan tam 2 saat sonra gel diyince hep nasıl bir kahvaltı yapıyım diyorum ve bana herzamnaki gibi yap diyorlar. benim herzamanki kahvaltım 1 dlm ekmek+peynir+domates... sizin o yazmış olduğunuz kahvaltı benim için çok, ben portakal suyu hiç içmedimki:) bir günde yediğim max. yarım simit olur...he zorlasam yerim(gözümüz dönünce yediğim gibi)...yani ben 1 dlm ekmek+peynirle verdim o tokluk kan tahlillerini,esasında yarı aç olarak. ama bu şekilde yazdığınız kallavi bir kahvaltıyı da hergün yapmıyoruz ki sonuç ne kadar gerçekçi olur ??
2-sabah aç karnına 1 taze incir ve gün içinde elma çünkü bahçemizde elma ağaçları var,ikindi ve akşam yemeği sonrası 1
elma
3-araştırırdım bilem aralıklı spor deneyeceğime söz:)
4-sizin dediniz şekilde hiç olmuyor Selen Hanım.çünkü sabah 8 de normal kahvaltımı yaptım işe gittim,öğleye kadar sürekli çay,su içip 13.00 de işten çıktım ve diyetisyene gittim ve 14.00 de ölçümüm yapıldı. ama türkiyede diyetisyenler böyle bir şey demiyorlar,üstünüzdeki kıyafetler,yenilip içilenler diye 1-2 kilo düşüyorlarmış.makina tanita ama üstüne soğuk suyu içtim bilem.

selen hanımcım ben size bir günlük beslenmemi yazsam beni rahat anlamnız için, çünkü bazı arkadaşlarım sen bu kadar az yersen veremezsin diyorlar anca moralimi bozuyorlar.dediğim gibi hipoglisemi atağı yaşayan biri değilim.en iyisini siz bilirsinben bunları yiyorum

sabah uyanınca 7.00_1 incir vs+1 bardak su
kahvaltı 7.30_1 dl. tambuğday ekmeği,1 yk lor veya 1 dlm peynir veya bazen 1 haşlanmış yumurta, 2 eviz veya 5 zeytin,domates,salatalık vs.
öğle 13.00-14.00_1 dlm ekmek,4-5 yk. annemin evde sağlıklı(az yağlı, unsuz, kızartmasız) yaptığı bir yemek(zeytinyağlı bir yemek veya kıymalı-etli bir sebze yemeği)az salata,1 bard. ayran
ikindi 16.00-17.00_1 bard.ayran+1 elma
akşam spor yoksa 19.30-20.00_çorba,evde pişen yemekten(içerik öğlen gibi),bol salata,ayran-yoğurt
akşam spor varsa 21.00_salata,yoğurt
akşam yemeğini erken yediğim akşamlar 21.30 gibi yarım yada 1 elma yiyorum

tek kötü huyum, haftada 1-2 kere ki, genelde spordan geldiğim akşamalar gece yatmamaya yakın çok ama çok acıkırsam 1-2 tane leblebi veya 1-2 yudumluk süt veya 1 yk yoğurt yiyorum.

Haftasonları illaki bozuluyor ama şöyleki geç kahvaltı ama (yumurtalı,peynirli 1-2 dlm ekmekli) olduğu için öğle yemeği meyveyle atlanıyor, arada diyet bisküvilerden 2-3 tane kaçıyor,meyve 2 değilde 3 porsiyon oluyor vs.... yani bozmalarımı bilem en az zararlı yapmaya çalışıyorum.

pazartesi,çarşamba,cuma 18,30-20,00 arası spor yapıyorum.165 boyum 58 kilom, alışık olduğum kilo 53 hedefim bu.

Değerli fikirlerinizi bekliyorum Selen hanımcım,ben nerede yanlış yapıyorumki kilo veremiyorum

Tamam hocam onları okudum zaten tekrar başa dönüp hangi tahlilleri nasıl yaptıracağıma bir daha göz atayım ondan sonra yine görüşürüz..sevgiler..

Merhaba Dilekcik,
1- Her sabah 1 su bardağı dolusu şekerli su da içmiyoruz ama şeker yükleme testi sırasında içip öyle kan veriyoruz. Bu zaten senin limitlerini görebilmek için yapılan bir test. 1 günlüğüne zorlamanı ve tamamını bitirip ilk lokmasından itibaren 120. dk kan vermeni rica ediyorum.
2- İncir yeme nedenin kabızlığı önlemek mi?
3- :) Çok sevindim. Interval Training iyi bir yöntem:)
4 - :) Biliyorum öyle yapmadıklarını. Ama doğrusu anlattığım şekilde yapılması. En azından ayda bir kez, regl olmadığın ve 15 günde olmayacağın aralıkta aç karnına ölçüm yaptırabilirsen nereye doğru yol aldığını görürüz. Cmt sabahları hasta kabul ediyorlarsa en azından ölçüm için rica edebilirsin. Aman sakın sizinki yanlış filan deme, bir de böyle deneyelim merak ettim dersin.Kimse hatasını bilmek istemiyor buralarda çünkü. Benim yüzümden üzmesinler seni.

Sağlıkla

Dilekcik, yediklerinin kilo veremeyecek kadar az olduğunu düşünmüyorum. Ben belki ekmeğini çavdarla değiştirirdim ama dediğim gibi senin şu açlık, tokluk şekerini görelim. Ona göre belki hatta daha eğlenceli birşey yaparız:)
Bir soru ne kadar su içiyorsun, ne aralıklarla?
Sağlıkla

inciri kabızlık için yiyordum, bağırsaklarım normalden biraz uzunda
suda bir problem ytok,aralıklı olarak 2-3 litre arası değişiyor,spor günleri daha fazla.ama sizinki gibi bir saat aralığım yok,yatana kadar içiyorum ama gündüz daha çok tabi.
offf selen hanım offf, canım çok sıkılıyor neden kilo veremiyorum, nerede yanlış yapıyorum, sevdiğim herşeyden mahrum yaşıyorum, herşeyde ölçüme saatime dikkat ediyorumda neden önümmde bu göbüşle dolaşaıyorum. aklımdan bin türlü şey geçiyor. acaba yediğim meyvelermi yanlış, acaba hep ikindide meyve+ayran olması alışkanlıkmı yaptı,acaba akşamlaraı 21.00 spordan gelince salata+yoğurttmu kilo aldırıyor.....bu böyle uzayıp gider....neden kilo veremiyorum....şeytan bazen kanıma giriyor, sal gitsin diyor sanki yemediğimde kilo mu veriyorum.bıktım artık hep kendimle uğraşmaktan...

Dilekcim sabrının sonuna geldiğini anlıyorum. bu stresste beklenen sonucu vermeye engeldir aslında.

Çok önemsiz gibi gelen bir değişiklik yapacağız. Bu 3 litre suyu sabah 8 akşam 5 arası eşit aralıklarla tüketeceksin. Yani su tüketimini bu 9 saate eşit böleceğiz.

Bir soru daha canım en çok ne yemek istiyor? Kahretsin hep bu diyet yzünden yiyemiyorum dediğin ne?

Çookk öpüyorum

sağlıkla

hocam akşam 5 ten sonra susarsak nolacak,yudum da mı yok... birde demiştim ya akşam 18,30-19,30 arası sporum var su içmeyecekmiyim o arada veya sonrasında....

ya benim pastane ürünlerine karşı zaafım var, kekler,börekler, kakaolu şeyler vs...kekimden yap,ye dediğinizi duyar gibiyim:) evet kekinizide en kısa zaamnda deneyeceğim hocam da, ya aslında yememeğe de razıyım, onlar benim için zararlı şeyler aslında ve boş kalori....ama sonuç istiyorum işte...kendimi kocaman denizde boşa kürek çekiyormuşum gibi hissediyorum.aynı yerimde sayıyorum gibbi.anlıyormusunuz.hani az bir kilo falan versem gaza gelicem de tık yok işte.birde şimdi tam adet olmak üzereyim,iyice şişerim

Dilekcim, hiç olur mu öyle şey, tabiki 5 Ten sonra da su içeceksin. Ama 3 litrelik aslan payını zaten içmiş olacağından vücut hala aktif olduğu saatte, toksinlerini atmak için gerekli sıvıyı zaten almış olacak ki amaç ta bu zaten.

Ayrıca kakao boş kalori değil muhteşem bir magnezyum kaynağıdır. Regl ken tam ihtiyacın olan şey de bu zaten.
Avet tam da bunu diyorum, kekimi yap ve ye. Kendini strese soktuğunda salgıladığın kortizol vücudun gram yağ atmsına engel olduğu gibi üzerine de biriktirir ekler.!!!!
Ev ödevin kakaolu süt hazırlayıp içmek:)
Bu kadar korkma yediğin içtiğinden. Doğru seçtiğin sürece dost onlar. Ayrıca lütfen gerçekten kek yapıp yer misin? protein içeriği yüksek bir kek o. göründüğü ve anıldığı gibi sadece kek değil.
Kalori hesabı tek başına kilo vermek için yetmezki!!!! Öyle olsa hepimiz yemez içmez tığ gibi olurduk. Sen yemiyorsun bak senin iğne iplik olman lazım bu durumda!!!!
Önce su, sonra da kendini yememe stresinden ve suçluluk hissinden kurtar lütfen. Şu anki mantığınla normal yemeğe döndüğünde şak diye o zorla verdiklerini geri alacaksın. Öyle yaşanır mı?
Diyet değil, sürdürülebilir beslenme alışkanlıkları değişiminden söz ediyoruz.
Ne dersin?

olur gayet güzel olurda, onun için benim kenddimi bir resetlemem lazım:)
kolay değil benim için hocam, ama yapmaya çalışırım, şu an biran önce kilo vermeye odaklandığım için böyleyim birazda...

hocam bu hafta bir kadındoğuma gidecem,kan tahlili vermem lazım. düzensizlik problemim varda..acaba gitmişken bu açlık-tokluk şeker ve insülinleri de rica etsem yapar mı? daha önceden Cerrahpaşa kadın doğum bölümündeki doktor yazmıştı ama bu başka hastane başka doktor, tahlili yazması için nasıl ne demeliyim...

selen hanım merhabalar.....
bir süredir takip edemedim forumu......merak ettiğim bişey var.......güvendiğim bir isme sorup danışmak istedim.......karatay diyeti için ne düşünüyorsunuz.......karbonhidratı tamamen kestiğini düşünüyordum karatay hocanın ama kitabını aldım aslında öyle birşey yok....glisemil indeksi yüksek olanları ve ekmek çeşitlerini çıkarın hayatınızdan diyor.......baklagiller ve çeşitli meyvalar var onlardan karbonhidrat alabilirsiniz diyor.......ne düşünüyorsunuz bu konuda..........

olur gayet güzel olurda, onun için benim kenddimi bir resetlemem lazım:)
kolay değil benim için hocam, ama yapmaya çalışırım, şu an biran önce kilo vermeye odaklandığım için böyleyim birazda...
e işte biran evvel kilo ver diye bunlar zaten:) Su önerini yapmak zaten zor değilki reset filan gerektirmez!
Sağlıkla

Yurtdışındaki doktorum takip ediyor beni insülin direnci şüphesiyle ama haliyle burada yaptıramıyorum. onun yazdığı tahlilleri yaptırmam için yardım eder misiniz dersen sorun çıkmaz sanırım.

Lilrubacım,
Hiçbir hekimin Karatay Diyeti iyidir dediğini görmezsin göremezsin. Neden dersen dengesiz bir beslenme çünkü. Olay ekmek yememek değil doğru ekmeği seçmek olmalı. Ayrıca öğünlerin arasını çok açıyor. 5 saatlik aralar çok uzun. Oysa az ve sık yemek aslolaln. Hani heryerinde mum yanıyor denir ya neresinden tutsam bilemedim diyeyim.

Sağlıkla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…