Dr Selenle İnsülin Direnci, Reaktif Hipoglisemi, Hashimato Troiditi vb sorunlar

Hay Yaşa GTuncer:) Yürüyelim yürütelim yapacağım başlığı:)

Ama önce şu senin diyeti bozma isteğini çözelim. Lütfen paylaşırmısın neler hissediyorsun? Bozup ta yemek istediğin ne? En çok ne zaman bu istek geliyor?
Yürüyüş nasıl gidiyor?

Berkurascım bu değerlere göre sende İnsülin direnci yok. Sınırdasın ama bu tablo insülin direnci değil. Kan şekerin yaşına göre yüksek bu doğru. Ben bu durumda reaktif hipoglisemiden şüphelenirim.
Tokluk kan şekerine bakıldı mı hiç?
Ailede şeker hastalığı var sanırım?
Gliforu kesme devam
Açlık krizleri yaşıyor musun?
Yürüyüş yapıyor musun?

Samanyolucum,
Birkaç soru sorayım cevaplarına göre ilaç değişikliği gerekir mi söylerim.
hiç bir faydasını görmedim ilacın derken halen açlık krizleri yaşıyor musun?
Burada yazdığımız beslenme düzenini uyguluyor musun?

insülin direnci olan arkadaşlar.......tatlı kriziyle nasıl başediyorsunuz........
ben ilaç kullandığım halde bu durumdan kurtulamadım......
lütfen yardımınızıa ihtiyacım var.......
Tatlı krizleriyle nasıl başa çıkıyorsunuz???? E tatlı yiyerek:)))))))) Lilrubacım neden ikide bir kek tarifi veriyorum sanıyorsun:))))) Ara öğün diye tepiniyorum burada:))))))
Ara öğününü tok ta olsan yiyeceksin!!!!
Ençok tarlı krizi yaşadığın zamanları belirler ve bizimle paylaşırsan belki ilaçlarını ona göre de ayarlayarak çözebiliriz.
sağlıkla:)

Sevgili Arkadaşlar,
Hepimizin hayatının baharı, yazı, kışı, inişi çıkışı vardır. Onlar olasa zaten hayat olmaz. Güleriz , ağlarız, bazen çoşar bazen batarız. Önemli olan mücadeleyi bırakmadan yola devam edebilmektir bazen.
Yaz başından bu yana aralıksız paylaşımlarla bunu yapmaya çalıştık birlikte. Muhteşem Formula 1 arabaları bile arada mola alıyor. Sizden ses çıkmayınca benden de pek çıkmadı eh biraz mola aldık diyelim. Yarın okullar açılıyor, çoluk çocuk hepbirlikte sokaklara döküleceğiz tam gaz yine:) Yani mola tamam yola devam değil mi?
Ses ver topik!!!!
:))))))))

Merhaba selen hanım diyete uymakta zorlanıyorum çünkü açlık krizlerim çok oluyor.inanın geçen gün tatlı tuzlu tatlı saatlerce yedim ölçümlerim yapılıyor hem spor salonunda hem diyetisyende hala kilo artışım oluyor yağda da değişim yok glukobuy alıyorum inanın yemekten sonra yine tatlı istiyor canım aslında diyet listeme uyuyorum ama bazen gözüm birşey görmüyor günde bir kez özellikle saat 4 civarı kan şekerim düşüyor günde 3 kez 100lük glucobuy aldığım halde

Merhaba Selen Hanım. Diyeti bozma isteği uzun süre sağlıklı beslenmekten ortaya çıkıyor. Sıkılıyorum, canımın istediklerini yiyesim geliyor. Düşünmeden. Ama artık öyle bir şansım yok. Hipoglisemiye girmek istemiyorum. Hipoglisemi bebeğime de zarar verir mi? Çok ağır olmadım ama bazen sekerim düşüyor işte. Kabızlık da etkiliyor olabilir mi? 7. Ayımdayım ve bu dönemde kabızlık oluyormuş. Bu sıra şekerim yine bir oynak işte o anlarda ya yesem de aynı yemesemde, bari canımın istediğini yiyeyim diyorum. Sonra pişman oluyorum. Yürüyüşe devam. En iyi egzersiz o bence benim için. Umarım sağlıklı bir vaziyette tamamlarım bu süreci. En son diyetisyen görüşmemde 10 günde 1 kilo aldım. Diyeti bozmaya gelmiyor hemen kilo yapıyor hamilelikte. Hoşça kalım Selen Hanım. Yürüyüşleimize devam!

Valla ben varım hala

Ben de takip ediyorum son hızla topiği..
Ama Selen hanımcım ben biraz haşimato tiroitten bahsetmenizi rica etsem çok şey mi istemiş olurum?
Çünkü bu hastalığın metabolizmaya etkisini çok öğrenmek istiyorum. Benim fazla tatlı krizlerim yok ama diyette değilsem eğer mutlaka bişeyler atıştırmak isterim hep çekirdek, meyve, pasta, börek vs. illa tatlı olmasına gerek yok yani. Pis boğazlığımdan mı yoksa bu haşimato tiroit hastalığımdan mıdır? Bana nasıl diyet önerirsiniz isterseniz yapılan tetkiklerimi gönderirim..

Selen Hanım bu arada son 10 günde aldığım 1 kilo nedeniyle diyetisyenim biraz daha sıkı bir liste verdi. 22 eylüle kadar bunla devam edelim kontrole gdl 22eylülde dedi. Bu listeden kaynaklanmıyor belki öncesinde de vardı 15 gündür şekerim çok oynuyor. Hipoglisemi yaşıyorum. Kilo artışı mı etkiledi yoksa bu aylarda olan bişey mi acaba? Hamileliğim boyunca hiç bu kadar kötü olmamıştım. 15 gündür bitik bir halde sürünğyorum acıktukça. Öğün sonraları şekerim düzeliyor ama sonra yeniden düşüşe geçiyor. Diyet listemi size atıyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var. Kalorisi düşük bir liste mi sizce? Ben niye böyle oldum bilmiyorum. 15 gün öncesine kadar bomba gibiydim. Yine gerilmeye başladım. Ben bu hastalığın etkilerinden hiç mi kurtulamayacağım. Artık bıktım. Dikkat etsemde etmesem de aynı gibiyim yine. Bazı dönemler böyle oluyorum. Neden sizce?

Selen Hanım bu arada son 10 günde aldığım 1 kilo nedeniyle diyetisyenim biraz daha sıkı bir liste verdi. 22 eylüle kadar bunla devam edelim kontrole gdl 22eylülde dedi. Bu listeden kaynaklanmıyor belki öncesinde de vardı 15 gündür şekerim çok oynuyor. Hipoglisemi yaşıyorum. Kilo artışı mı etkiledi yoksa bu aylarda olan bişey mi acaba? Hamileliğim boyunca hiç bu kadar kötü olmamıştım. 15 gündür bitik bir halde sürünğyorum acıktukça. Öğün sonraları şekerim düzeliyor ama sonra yeniden düşüşe geçiyor. Diyet listemi size atıyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var. Kalorisi düşük bir liste mi sizce? Ben niye böyle oldum bilmiyorum. 15 gün öncesine kadar bomba gibiydim. Yine gerilmeye başladım. Ben bu hastalığın etkilerinden hiç mi kurtulamayacağım. Artık bıktım. Dikkat etsemde etmesem de aynı gibiyim yine. Bazı dönemler böyle oluyorum. Neden sizce?

Samanyolucun, ilacını yemekten önce mi yemekten sonra mı alıyorsun?
Yağda değişim olmadığı halde kiloda artış varsa kas mı su mu artıyor?

Sadece hamilelikte değil normalde de kilo yapıyor. 1 haftada 2,5 kilo aldığım dönemleri bilirim ben.
Hamilelik döneminde çok hipoglisemi istmeyiz. Çünkü senin kan şekerin düşüyorsa bebeğin de düşüyordur. Oysa sürekli ortalama bir değerde olmasını tercih ederiz.
Kabızlık evet hamilelik ilerledikçe olabiliyor. Bunu aşmanın tek yolu lif alımını artırmak. Zaten bununla hipoglisemiyi de engellemiş oluyorsun. Sürekli aynı şeyleri yemek sıkar hepimizi yalnız değilsin. İşte zaten bu nedenle yemek tarifleri elden geldiğince paylaşmaya çalıştık. Bildiğin tarifleri, canının istediği şeyleri de bize zarar verecek malzemeleri uygun olanlarla değiştirerek uyarlayabilirsin de. Aslında bize hiç yasak yok!!!!! Sağlıklı hale getirmek var.
Mesela en çok canın ne yemek istiyor söyle. Ben hemen uyarlayıp paylaşayım. Hepimize bir örnek olsun
Sağlıkla

Estafurullah BenBen, neden çok olsun. Haklısın çoğunlukla hipoglisemi ve insülin direncine odaklandık. Hashimatodan çok söz etmedik. Kısa bir sorudan sonra önerilerimi sıralayacağım.
Hiç tokluk kan şekerine baktırdın mı?

Gtuncercim bu liste etimek dışında iyi görünüyor ama bana biraz lifi az gibi geldi. Buna yiyebildiğin kadar roka ve marul ekliyelim öğle ve akşam öğünlerine. Mide geç boşalır sindirim yavaşlarsa daha az kriz yaşarsın. 2 gün deneyip sonucu bildirirsen buna göre gerekeni yaparız
Ara öğünlerini kaçırmadan yapıyorsun değil mi? Ara öğünlere rağmen mi 15 gündür kötüsün?
Hamileliğin her döneminde farklı hormonlar salgılanıyor. Bu da durumu zorluyor olabilir. soruların cevaplarını alabilirsem daha net yol gösterebileceğimi düşünüyorum
Sağlıkla

Çok
çok sağolun Selen Hanım. Tamam roka ve marulu ekleyeceğim. Umarım ben hipoglisemiyr girdikçe bebekte kalıcı birşey olmuyordur. Onun da benimle aynı seyleri hissediyor olması cok kötü öyleyse. Şimdi daha çok üzüldüm. İnşallah o çok etkilenmiyordur. Etimek yerine ekmek mi almalıyım acaba? Marul ve roka ekleyip 2 gün içinde değişiklik var mı yazarım. Çok teşekkürler, çok. Umarım daha iyi hissederim.

E
evet Selen Hanım. Ara öğünlerimi hiç kaçırmadığım halde böyleyim. Belki hormonlarla ilgilidir. Canım en çok tatlı birşeyşer istiyor

Tekrar merhaba selen hanım,ilacımı yemeğin ilk lokmasıyla alıyorum..Kilo artışım kaslarım iyi ama göbek bölgemde yağ artışı vardı birde su artışı olmuş.....

Doğru mu bilmiyorum ama şunlar bakıldı
Ins. 7.55
Glukoz 79
HBA1C 4.9

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…