evett...sonunda dün ameliyatımı oldum ve şuan sabahın köründe burnum tıkalı,uyuyamadığım için kalktım bilgisayarın başına geçtim:)
dün sabah erkenden gittik hastaneye bazı işlemlerden sonra(yatış,kontroller) odama yerleştirdiler beni odada tek kişilikti çok mutlu oldum:) artık ameliyat sıramı beklemek kalmıştı,biyandan panik içindeydim çünkü ben şimdiye kadar kan bile vermemiştim,biyandanda artık bu sorun çözülüyor diye heyecanlı ve mutluydum.Neyse saat 2.45de melike hanım buyrun ameliyata dediler,sedyeyle ameliyat katına indirdiler,halimi görmeliydiniz gülme krizine tutulmuştum,herkes bana bakıyodu:) ameliyat katında sedyede köşeye bıraktılar beni bekliyorum öle,sonra bi kapıdan reha bey çıktı,neden bilmiyorum ama onu her gördüğümde acayip mutlu,huzurlu oluyorum,insanı sürekli sakinleştiren bi havası var çok seviyorum reha hocayı yaa var mı onun gibi tatlısı:)geldi yanıma korkuyo musun dedi bende biraz tedirginim sadece çok korkmuyorum dedim oda korkma göz açıp kapayıncaya kadar geçicek dedi(aslında beni tedirgin eden ameliyat değilde ameliyat sonrası süreçti) tekrar burnumu kontrol etti burnun gayet güzel hala vazgeçebilirsin dedi:) bende buraya kadar gelmişken vazgeçmek olmaz dedim:) çünü burnumun üst kısmında kemik eğriliği vardı hem içten nefes alma sorunu var hemde dıştan çok belli olmasada şekil bozukluğu var ve bunu kimse farketmesede beni çok rahatsız ediyodu oda zaten çok bişey yapmıycaz burnuna sadece bikaç rötuş kimse farketmeyecek bile dedi,neyse sonra ameliyathanede görüşürüz diyerek gitti reha hoca,başka bi adam geldi ve ameliyathaneye götürdü beni içerisi çok soğuktu nie die sorduğumda ilaçları burda tuttuğumuz için mecburen soğuk olması gerekiyor dedi,üstümde sadece bi önlükle olduğum için üşüdüm haliyle:) içerde bi 6-7 kişi vardı rahat,herkes çok şekerdi beni güldürmeye çalışıyolardı rahatlayım die bende hiç paniklemedim,sonra reha hoca geldi , başıma dikildi ,yanağımdan bi makas aldı ve gülerek korkma sen uyanınca herşey bitecek dedi:) sonra asistanlara evet arkadaşlar uçuşa hazır mıyızzzzzz dedi:) çok komikti:) anestezi uzmanı geldi yanıma kendini tanıttı falan sohbet ettik sonra elimden daha önce açılmış olan damar yolundan narkoz verdiler zaten 1-2-3 demeye kalmadan göz kapakların kapanıyor,sonra reha hocanın sesine uyandım,melikee hadi kalk artık diyodu ama anlatamam size ben hayatımda öle tatlı bi uyku uyumadım keşke uyandırmasalardı falan oldum:) genelde uyanır uyanmaz kendine gelemez insan derlerdi ama benim bilincim gayet yerindeydi herşeyi hatırlıyorum beni bi odaya aldılar bi15dk dinlendiriyolarlar her ameliyattan çıkanı orda acayip boğazım yanıyodu ve burnum yanıyodu ağzından nefes al diyip duruyorlardı sürekli,sonra orda biraz dinlendikten sonra odama çıkardılar sedyeyle,odama geçince hemşire geldi her ihtimale karşı ağrı kesici yaptı ama zaten hiç ağrımadı biyerim sadece boğazım çok kuruduğu için ne zaman su içebileceğimi sordum oda bir saat sonra su ya da başka şeyler içip yiyebilirsin miden bulanmazsa eğer dedi,öle de oldu gerçekten..bu arada ameliyata girdiğimde saat 3.10du,çıktığımda ise 4.05di,saat 20.00 gibi reha hoca geldi yanıma ii misin dedi iiyim dedim zaten gayet ii görünüyosun eve gönderiyim mi seni dedi,şaşırdım ben çünkü daha önce bigün kalıcam diye konuşulmuştu neyse kabul ettim çıkış işlemleri yapıldı eve geldim dün akşam...burnuma hiç tampon koymadı,sadece alçı ve ucunda bir bez vardı,halada var..ilk başta yüzümde bişey yoktu ama sonradan alnım ve göz çevrem şişti ve göz çevrem morardı
süreklide buz koyuyorum ama reha hoca bu olacak normal bişey dedi,gözlerim şuanda küçücük kaldı:)aynaya bakmaya korkuyorum o derece:) görüntü şuanda sorun değilde burnum tıkalı ve ağızdan sürekli nefes almak çok yoruyo adamı gece hiç uyuyamadım haftaya salı gel alçılarını alayım dedi bakalım 15günde geçer o morluklar ve şişlikler dedi inşallah,dediğim gibi şuandaki tek sıkıntım ağızdan nefes almak oda çok normal bi sonuç zaten sonunda bu ameliyatı olup kurtuldum ya ben ona şükrediyorum inşallah pişmanda olmam..bu arada daha önce bu ameliyatı olan arkadaşlar varsa bilirler ,deniz suyu verdi sprey şeklinde onu bugün yani ameliyatın 2.günü kullanabilir miyim burnum çok tıkalı kan var sürekli onlardan kurtulsam başka hiç bi sorun yok