Herkese merhaba
2 hafta sonra amelliyat olucam kısmetse. Ama öyle gergin öyle stresliyimki hastaneye kadar nasıl gidicem bilemiycemHeran vazgeçicek gibi bir istek ve bir okadarda istekli
Amelliyat genelde kaç saat sürüyor... merakettimde... umarım bir sorun çıkmaz ama insan genede endişelniyor amelliyat sonuçaçok gerginim benn :18:
riseoftheangel umarım gayet güzel geçmiştr ameliyatn, benim de yrn 13'de dualarınızı belkiorum şu an epey gerginim umarm herşey güzel olur...
cnm cok tesk ne durumdasın su an amelyatın bıttı senın heralde nrdesn suan
riseoftheangel umarım gayet güzel geçmiştr ameliyatn, benim de yrn 13'de dualarınızı belkiorum şu an epey gerginim umarm herşey güzel olur...
riseoftheangel umarım herşey yolundadır...çok çok geçmiş olsun canım..mabel34 sana şimdiden dualarımı yolluyorum.inşallah başarılı bi ameliyat olacak...
Sümkürmede sorun yaşamazsında elinde mendille bastıra bastıra silemezsin :) Ben ameliyattan sonra şansa daha hiç hasta olmuş değilim yoksa elimden mendil normal şartlarda düşmez zaten. Yıkanma konusuna gelince kullanılan alçıya bağlı olarak değişiyor bu. Ben Barış Beye sormadığım için yıkanırken kuaföre gitmiştim saçımı yıkatmıştım. Yüzümü bölgesel olarak yıkıyordum son olarak vucudumu yıkıyordum. Yani bölgesel bir temizlik operasyonu
Ben nazikçe siliyorum ama sümkürüyorum ameliyat buna engel olmadı. Bastırmıyorum yanlardan o kadar. İçini doktor izin verdiğinde temizlemek lazımmış ben ilk günden başlamıştım. İşte bazen kafama göre davrandığımda olmuştu. Temizlenmesi gerekiyor gibi gelmişti nedense hiç sormamıştım. Dokunmamak gerekiyormuş hiç değilse önler temizlenip arkalara karışılmaması lazımmış. Ben sabah akşam tertemiz edip tüm yara kabuklarından arındırıyordum şaka gibi siz siz olun benim gibi yapmayın :)
ne gusel yha bende laptopmu gtrcemcanm şuan hastanedeym en yakn arkla beraber:)) iyiyim çok güzel geçti dedi barış bey tam istediğin gibi yptm deditv izliyrm şuan.dualarm kabul oldu uyudm uyandm .
ayrıntılı yazıcam yrn:)
ne gusel yha bende laptopmu gtrcemagrı szı yk dımı hıc.yha bıde bu estetık ameliyatında masada kalanlar neden kalıormus acaba bılıormusunuz?
ORALET,Canım benimmmm!! çok sevindim aradığına..bide uğraşmşsın okadar yaa:)) okdr çok moral oldu kiii çok şaşırdım ve çok mutlu oldummm yaaa..yüzyüze tanışmıyoruz ve böyle bişey yapman okdr tatlı kii:)) çok teşekkür ederim tekrar sana..
kızlar dün 12'de hastaneye gittim,odaya aldılar benii..önce bikaç form doldurdum imza olayları falan..
sonra barış bey geldi yüzümde çizimlerini yaptı:)) odadaki yatakla beraber beni ameliyathaneye götürdüler:) tabi ben bu arada son kez burnuma baktım asansörde :)))))
ameliyathaneye geldik,barış bey geldi yanıma bikaç dakika muhabbet ettik rahatça uyu çok güzel olucak herşey,elimden geleni yapıcam dedi:)) tam o sırada narkozu verdiler ve ben 3 sn içinde uykuya daldım.gözlerimin kapanmasını hissettim resmen :))
uyanma anında ameliyatımız bitti dedi onu duydum ve barış bey çıktı sanırm.hemşireler ilgilendiler,deli gibi titredim yaa:)) ısıttılar benii,uyanma odasındaydım zaten.tam uyanma olmadan odaya almıyorlar.
acayip tuvaletim gelmişti anlatamam ya
hiçbir ağrım sızım olmadı.kanamam oldu işte geceye kdr..şuan ise açık renkli bi akıntı var.
şuan evdeym 1 saat önce çıkış yaptım hastaneden.çok ilgiliydiler çok güzel bir hastane acıbadem.
sabah 7,30 gibi barış bey tekrr geldi.yaptığı işlemleri anlattı.
konuşurken burnun oynadığı için gülme kaslarına müdahele ettim aşağı inmesin diye dedi.
burnumda sola eğrilik vardı basketboldan kalma.onu düzeltmiş ve sol tarafımda resmen işlem yapmışş:)) sayılar çizgiler ve şuan sol tarafım daha şiş sağa göre..
tamponları 4 .gün alıcas dedii..ben tabi yıkıldım 3güne hazırlamıştım kendimi eheheh:))
şmdilik böylee şiştim biraz morarma yok denecek kadar az.
kızlar hiç korkulucak bişey dedi yalnız gece pek uyuyamadm tamponlrdan dolayı.o sıkıntı yapıyor..
bana önerileriniz varsa bekliyorumm..
:)rica ederim yahu lafı bile olmaz :))
Ziyaretine gelebilmek isterdim çünkü refakatçisiz geçireceksin diye üzülmüştüm gerçekten. Sabah sana ulaşmak ismin olmadan zor oldu ama hedefi 12'den tutturdum :)) Şu an iyi olmana çok sevindim.
Akıntının açık renge döndüğünü yazmışsın bu güzel sarıya dönene kadar akacak muhtemelen 4.gün bitmiş olur. Şimdi sende özellikle bir tarafında çok fazla işlem olduğu için şişlikler inmeye başladığında burnunda bölgesel ödemler olacak onları kafana takma sakın :) Asimetri farkı varmış gibi gelebilir benimde sağ taraf daha çok işlem görmüştü hafifte olsa bir eğriliğimi düzeltmişti Barış Bey kontrole gittiğimde hepsinin ödemlerden kanaklandığını sağ tarafımın sola göre daha şiş olduğunu söylemişti bende burnumu temizlerken kopardığım üç dikiş ipinden kaynaklanmadığını anlayıp rahatlamıştım.
Öncelikle bu sabır isteyen bir ameliyat süreci. Zor olan bölümü atlattın şimdi şişliklerin inmesini bekleme süreci ve burnunu koruma dönemin başladı. Bol bitki çayı iç, özellikle ısırgan otu ödem atmada çok etkili. Bol bol meyve tüket. Ne kadar çok sıvı tüketirsen anestezi etkilerini de o kadar çabuk atarsın bünyenden. Beslenmene dikkat edeceksin. Burnunu korumaya özen göster bir şey giyinirken kazak vs. gibi burnuna dikkat et ben hala çarpıyorum sonra da kendime kızıyorum.
Alçı çıkana kadar burnunun görünen kısımlarını temizleyebilirsin fakat iç bölümlerine dokunma. Veya hiç dokunma. Nefes almak yaraların bağladığı kabuklardan dolayı zor olacak ama ben sabah akşam temizlediğim halde yine kabuklanıp nefes almamı engelliyordu. Yani o kabuklar ne yaparsan yap iyileşene kadar nefes almana engel.
Bugün 2.günün yarın biraz daha şişmelerin artacak 4.günden sonra da inmeye başlayacak. Benim 8.gün kontrolüm vardı bandaj takılmıştı hatta o zamana kadar inmişti. Yani 6.gün gibi de inmiş olur en kötü ihtimalle.
Alçıyı görmeden içerisi hakkında tahminlerde bulunma nasıl olsa açıldığı anda göreceksin. Pimpirik yapma yani :)) Şu an tamponların verdiği bir şişlikte mevcut sende. Tamponlar çıkınca şişlik biraz daha inecek ve alçı çıktığında en şiş halini göreceksin.
Geçmiş olsungüzel burnunla (Barış Bey'in eli değmiş illaki güzeldir :) nefis bir ömür dilerim sana..
çok geçmiş olsun canım :) aman dikkat. ben gibi burnunu çarpıp pişman olmaman için şimdiden yapıyorum uyarımı
çok geçmiş olsun canım,sende atlattın ne güzel
canım şuan baya bi şiştimm :))alçıda baskı yapıyor çok rahatsız yaaa hele tamponlar sinir bozucu resmen:)) şuan akıntım sadece renksiz galiba grip gibi bişi oldum ama ateşim yok..sümüklerim akmaya çalışıo ama akamıooo
meyve yiemiyrm çünkü boğazım hala çok hassas ve katı yiyecekler yiyemiyorum.1 hafta boyunca dikkat etmem gerekiyormuş yediğime..
refakatçisi olmayan sanırım başka bi kızdı yaa tam olarak hatırlamıyorum ama??
bgnde mabel34 ün ameliyatı vrdı 1de napıyor acaba şmdi ? onunda eminim çok güzel geçmiştir..
ya bide çok büyük gibi burnum şuan normal dimi yaa???
sanki düzelmiek gbi geliyorr kısa sürede:))) ah ahh tamponlar alınsın da gerisi kolayy :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?