Paprica gelmişsin...nasılsın ? anlatsana.............burnun nasıl oldu ?
ayyy çok merak ettim....
daha yeni geldim eve ilk işim buraya bakmak oldu :) çok iyiyim teşekür ederim . bence burnum çok
güzel olacak gibi duruyor. ucu şiş sadece ama bu halimi bile çok sevdim
papprıca foto kycakmıısn amlyattan cıktıgın gıbı burayamı baktnve son bır soru ben yarın bu barıs beye gtsem gorusme yarın dedıgım pazartesı yanı muayne ucretı alıormu acaba: foto n zamn eklıyceksın ::)bklıors:)
daha yeni geldim eve ilk işim buraya bakmak oldu :) çok iyiyim teşekür ederim . bence burnum çok
güzel olacak gibi duruyor. ucu şiş sadece ama bu halimi bile çok sevdim
papprıca foto kycakmıısn amlyattan cıktıgın gıbı burayamı baktnve son bır soru ben yarın bu barıs beye gtsem gorusme yarın dedıgım pazartesı yanı muayne ucretı alıormu acaba: foto n zamn eklıyceksın ::)bklıors:)
bu süre içinde en çok gereken şey biraz sabır sanırım. zaten ameliyattan önce de burnumdan nefes alamıyordum bir süre daha almasam bişe olmaz. ancak ağzım açık durduğum için gıcık yapıyo ve öksürüyorum. öksürürken dikişlerime bişe olcak diye çok korkuyorum valla :)
ama herşeyden önemlisi çok çok çokkkk mutluyum. yakında yeni burnuma kavuşunca şuanki sıkıntıları düşünmicem bile.
hapşurup öksürürken bişe olmazsa çok daha mutlu olucam :)
ödem atmak için maydonoz suyu içiyim dedim ama tadı çook kötü.
inşallah bende yakında senin gibi bu dönemi kazasız belasız atlatmış olurum. yardımların ve desteğin olmasa şu durumda bile olamazdım. ameliyata karar verme sürecinde ilk senle konuşmuştum. içimi rahatlatmıştın :)
herkese merhabalar. hastaneden çıkar çıkmaz ayağımın tozuyla kadınlar klübünde aldım soluğu :)
merakla beklediğinizi tahmin edebiliyordum çünkü. iyi dilekleriniz ve desteğiniz için hepinize çoookk teşekür ederiiimm
ameliyat beklediğimden de kolaymış. ben çok korkuyordum ama korkulcak bişe yokmuş.benden sonra ameliyat olacaklar korkularını atsın içlerinden diye süreci adım adım anlatmak istiyorum.
sabah hastaneye vardım, yatış işlemlerini yapıp odaya geçtim. hemen hemşire geldi kendini tanıttı, kan aldı. sonra anestezi uzmanı geldi. bazı sorular sordu.hemşire nabzıma baktığında çok hızlı attığını görünce heyecanlıyım diye bir ilaç verdi. bir bardağın dibinde azıcık turuncu bir su. onu içtim rahatlamışım. arkadaşlarım ameliyata girerken kafan iyiydi diyorlar
çok korkyordum ama sanırım o ilaç bana cesaret verdi.ameliyathaneye girdim. bir bayan barış beyin asistanı olduğunu söyledi. bana son kez neler istediğimi sordu.ameliyat esnasında barış beye hatırlatıyormuş. ona anlatım tekrar. barış bey geldi sonra. bilgisayardan resmimi gösterdi. sonkez söylemek istediğin bişe varmı dedi.bende ucu kemikli olsun dedim. o sırada anestezi uzmanı "sizin gibi tombiş olmasın demek istio" die şaka yaptı. tam dönüp ona bakacakkeeennnn........ devamını hatırlamıorum bayılmışım.
hemşiresinden anestezi uzmanına hepsi çok iyi davrandı beni rahatlatmak için espriler havada uçuştu...
adımı söyleyen bi sesle uyandım. gözümü açıp bakıyorum ama okadar uykum var ki tekrar uyumak istiyorum. hastanede olduumu unutmuşum biri evde beni uyandırıo ama ben uyanmak istemiorum sanıyorm. sonra kafamı çevirip kapıda bekleyen arkadaşlarımı görünce farkettim ameliyat olduumu. çok merak ettiğim için elimi burnuma götürmeye çalıştım ama elimi tuttular.
çok soğuktu, odaya gidene kadar bikaç dakika üşüdüğümü hatırlıyorum. ama sonra ısındım.odaya gelince uyumak istedim ama o kadar mutluydum ki sürekli şen şakrat gülerek bişeyler anlattım. herkes sus biraz uyu diyo ama ben mutluluktan uyuyamıyorum
miğde bulantısı, ağrı falan olmadı bende. kii ben 1,60 boyunda 43 kilo ağırlığında biriyim. kuş kadar bişeyim yani. kendimi bildim bileli en ufak şeyde miğdem bulanır başım döner.çok dayanıksız bi vücudum vardır. anesteziden de bu yüzden korkuyorum ama çok iyiydim yani
biraz başım ağrıyacak gibi hissettiğimde hemşire hemen ağrı kesici yaptı. bir de ameliyattan saatler sonra bi ziyaretcim gelip sinirlerimi bozdu. niye ameliyat oldun diye zırvaladı birsürü...ben sinirlenince afakanlar basar beni...kadın konuştukça bunaldım resmen. işte o zaman miğdem bulandı böyle boğuluyomuşum gibi hissettim. kadın 2 saat boyunca susmadı çünkü. ama hemen onun için de bir iğne yaptılar geçti.
akşam üstü sevin hanım ziyaretime geldi. onu görünce çok mutlu oldum.güleryüzüyle çok güzel olacak falan deyince içim daha rahatladı.şimdiye kadar kaç tane ameliyat görmüştür diye düşündüm..
akşam barış bey geldi.oda "güzel olacak,yeterince küçülttüm dedi"
ben tampondan çok korkuyodum.ailem şehir dışında yaşıyo ancak tamponlarm alınınca onların yanına gidebilirim diye düşünüyordum. bunu barış beye de söylemiştim. oda belki tampon koymaya gerek kalmaz dedi. koymamış!!! . sadece bunumun ucunda süngerimsi bişe onunda ortasında hortum vardı. onları ne zaman alacaksınız dedim. ne zaman istersin dedi. bende ne kadar çabuk o kadar iyi dedim. hemen aldı!! nasıl güzel nefes aldım anlatamam. şimdiye kadar nefes alamıyomuşum hiç...bikaç saat çok rahattım ama sonra yeni burnuma zarar gelmesin diye ağzımdan nefes almaya devam ettim
ben çabuk sıkılan yerinde duramayan biriyim. tek sorun yatmak oldu. sürekli kalkmak istedim ama akşam hemşire gelip biraz yürüyelim demeden kalkmama izin vermeiler. bir kalktm bi daha oturmadım zaten.şimdi de yatmııyorum :)
kısacası çoookk iyiyim. anesteziden eser yok. hiç ağrı yok. morarmadım da. ama belki yarın morarırım. genelde sonradan morluk oluyomuş. ama barış bey pek morarma beklemiorum dedi. sadece burnumun kenarında birazcık morluk var.oda bantın altında kaldıı için pek gözükmüo.birazcık şiştim. tombiş oldum. ben çok zayıf olduum için yanaklarım çöküktü. bu halime bayıldım o yüzden :) şişliklerin bi kısmı kalsa fena olmaz :)
şimdide ameliyat olanlara sorum var: burnumda tampon yok ama yinede içinde kan pıhtıları var. sprey sıktım ama sümkürmeye korktuun için temisleyemiyorum. bir de ucunda kan pıhtısı ar alıyim derken dikiş ipini çekmişim. acımadı ama kokuyorum. sizce ne yapmalıyım?
bu süre içinde en çok gereken şey biraz sabır sanırım. zaten ameliyattan önce de burnumdan nefes alamıyordum bir süre daha almasam bişe olmaz. ancak ağzım açık durduğum için gıcık yapıyo ve öksürüyorum. öksürürken dikişlerime bişe olcak diye çok korkuyorum valla :)
ama herşeyden önemlisi çok çok çokkkk mutluyum. yakında yeni burnuma kavuşunca şuanki sıkıntıları düşünmicem bile.
hapşurup öksürürken bişe olmazsa çok daha mutlu olucam :)
ödem atmak için maydonoz suyu içiyim dedim ama tadı çook kötü.
inşallah bende yakında senin gibi bu dönemi kazasız belasız atlatmış olurum. yardımların ve desteğin olmasa şu durumda bile olamazdım. ameliyata karar verme sürecinde ilk senle konuşmuştum. içimi rahatlatmıştın :)
selam kızlar. 6 ocakta barış beye fotoğraflı mail attım ama hala cevap yok :-( herkese cevap veriyormuş bana neden cevap vermedi anlamadımBarış Çakır'a maille ulaşanlar bilgilendirin beni lütfen. Acaba revizyon olacağım içinmi cevap vermedi diye düşünür oldum.
kızlar mrb,benim burnumda deviasyon sorunum var ayrıca burnumdaki hafif kemerimi ve ucunu düzeltirmek istiyorum.edindiğim bilgilere göre barış bey oldukça başarılı ameliyatlarında.acaba burun ameliyatını ne kadara yapıyor ?bilen arkadaşlar varsa cvp verrlerse sevinirm.ayrıca deviasyon problemi içn ayrıca kbb ciye gerek yok sanırım??
mirabel, istersen yeniden at maili. veya maillerinde süzgeç bölümüne bak. Revizyon olacaksan yakından görüp değerlendirmesi daha doğru olur. Ama her şekilde maillere dönüş yapıyor. Muhtemelen görmemiştir veya cevabı sana bir şekilde ulaşmamıştır. Tekrar dene :)
sevgili oralet verdiğin cvp için teşekkür ederim.senin daha önceki yazılarınıda okudum meme buyutme ile ilgili kendi tecrübelerini bizimle paylaşman gerçekten çok güzel.burnumu yaptırmak önceliğim nefes problemim var çünkü 2.olarakta göğüslerimi büyütmeyi istiyorum vücüduma göre küçük ne kadar kafama takmamaya çalışsamda aklımda tabikide.şimdi ünüversite 3.sınıf öğrencisiyim okulumu bitirince inş.göğüslerimi yaptırmak istiyorum ve bu noktada sevgili oralet yazdıkların çok faydalı oldu inan bana...
teşekkürler oralet. Tekrar deniycem birde sanırım arayıp mail attığım söylemem daha sağlıklı olur. Ben barış beye olmaya kesin kararlı gibiyim zaten. O yüzden ondan istediğimde sadece bana yaklaşık maliyeti söylemesi. Ona göre hazırlık yapıp istanbula gitmek istiyorum. İstanbulda olsaydım bir gün bile durmazdım zaten...Yaptığı işler mükemmel. Revizyon olanların fotoğrafını görmedim ama bana ondada iyidir gibi geliyor. Sadece tv de gördüm nasıl güven veren bir yüzü varİnsanın masaya yatıp burnunu ona bırakası geliyor Umarım yanılmam....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?