üst baş istedide don kılot istemedi zaten giyseydı giymezdim bidahaAy cok sekersiniz ...saadete geleyim,yazmissiniz da... Bos verin ,dert etmeyin kurtulmussunuz,arsiz insani hic sevmem...gitmeseydi yakinda don-kilot da isterdi....
Merhaba kızlar......Benim derdim komşum(aynı zamanda eşimin uzaktan akrabası)
Ben evleneli 8 ay oldu , Yaklaşık 8 aydırda komşuyuz.(dairelermiz karşı karşıya)
İlk zamanlar herşeyi beraber yapardık derdimi ona anlatırdım...Zaten başka da kimsem yoktu Konuşup derdimi anlatabilceğim.....
Neyse gel zaman git zaman ilerledikçe bu komşum denen şahıs sürekli benden ''komşu benim soğanım bitti soğanın varmı? salçam az salçan varmı? patatesim az patatesin varmı? sigaram bitti sigaran varmı.?? ''
Günde en az 3 kere kapımı çalardı birşey istemek için......Bende zengin birisi değilim o kızda değil ama ben elimde ne var ne yok hep verdim.........Bende son 1 patetes varsa yada soğan varsa o istedi diye verirdim.....
EE tabi istekleri bununla kalmayıp Büyük isteklere döndü.....Mesela; Derdiki''',Komşu bugun bana misafir gelicek sandalyelerini ve masanı alabilirmiyim derdi......EEE ben eli açık bi insanım ya direk anında verirdim..
Daha sonra gene misafirim gelicek diye yatak örtüsü takımımı aldı götürdü kendi evine serdi.............
Robot takımım yok diye ağladı sızladı diye dayanamayıp robot takımımı verdim......
Verdimde verdim anlıcağınız...........
Ben ona bukadar yakınken bukadar iyilik yaparken (daha verdiğim çok şey var da aklıma gelen bunlar yoksa yiyeck içeçek buzdolabımda ne varsa yazın buzluğa posetleyip kışın yemeklere koyarım diye ayırdığım domatesten annemin bahçesinde yetiştirdiği ahududu lara kadar istedi verdim )
Ben ondan hiç bi zaman yakınlık arkadaşlık göremedim............
Bana hep eltileri hakkında dedikodu yapardı sonra yarın olur kapısını çaldığımda yok ...nerde ?,eltisinde okadar 2 yüzlü bi insandı...........Doğumgnunde buna hediye sadece ben aldım... O da bana eltim almaadı bende ona almıcam diye dert yanmıştı 1 ay sonra eltisinin dogumgnn sabahı elinde hediye dedimki kime aldın?dedi eltime istediği bişey vardı aldım ....... iyi dedim...
SAADETE GELEYİM....Geçen gün komşum taşındı ve taşınırken ona verdiğim çoğu şeyi de götürmüştü........Ben buna mesaj attım ve lütfen götürdüğün eşyalarımı geri getir dedim........
CEVABIDA ŞU OLDU.........Bi anda sana ne oldu anlamadım zaten getircem eşyalarını dedi...
BENDE:EŞYALARIMI GİDERKEN BIRAKMAN GEREKİRDİ BEN EŞYALARIMIN PEŞİNE DÜŞEMEM
CEVABI:BENİM KİMSENN BİŞEYE İHTYCM YOK GETİRİR BIRAKIRIM
BEN:BİZAHMET LÜTFEN
CEVABI:ÇALIŞINCA ÇOK DEĞİŞMİŞSİN ELİN PARA GÖRDÜ GALBA
BEN:EŞİME DESTEK OLMAK İÇİN ÇALIŞMAK ZORUNDAYIM ÇALIŞIYORUM AYRICA BANA DAHA FAZLA YAZMAZSAN SEVİNİRİM EŞYALARIMIDA GETİR Bİ AN ÖNCE....
dedim VE aradan 2 hafta geçti ve bu sabah yüzüme fırlatır gibi kapının önüne koyup gitti..........Şimdi sadece komşum olup akrabam olmasaydı emin olun umrumda olmazdı ama bu kız sürekli karşıma çıkıcak ve yüzyüze gelicez...Burda kim haklı kim haksız?
UZUN YAZDIM KUSURA BAKMAYIN OKUYANLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM
Ayy öyle bi güldüm kii.. Sen çok yaşa:))Gidene kadar ayiya dayi demissiniz gider gitmez ayisiiiin diye bagirmissiniz resmen
Arkadaşım bu saflık değil iyi niyet karşı tarafta bunu suistimal ediyor işte. Mesafeni koy öyle insanlara karşıaynen canım akraba olunca dahada bi sıkıntı..hiç birşeye hayır diyemıosun.......zaten anlamamıştım başta kullanıldığımı sonradan yatak ortme kadar isteynce anladım ...........BUnları zaten gerçekten yaşayan bilir... Keşke saf olmasaydım bukadar
Gercekten öyle bi kaç defa verdinmi tamamdır artık herşeyi istemeye başlıyorlar ama çokta yakın olunca bişe diyemiyorsun başta. Ama sonunda cok kötü patlak veriyor :)))Yok artık daha neler dedirtti bana bu olanlar. Ben hayatta vermezdim, akrabama bile bu kadar bu kadar yüz vermezdim, mesafeliyim herkese çünkü vıcık vıcık olur ilişkiler.
Allah yardımcın olsun canım...iyiki akraba değilmişsinz en azından yabancı birini tersleyebilir yada kapıyı açmayabilirsiniz...biizmki akrabaydı nerde ne yaptım biliodu kocasıyla kocam iyiydi...........sende kapıyı açma boşver uğraşlmıo böyle insanlar(komşmn bana yaptgı gbı) birşeyni verdinmi geri getrmez .........sen en azından yabancısın boşver tersle gitsinya mesafeyle de olmuyor. ben taşındığımdan beri aynı sorunu yaşıyorum 2 yıl oldu. çözümünü bilen varsa allah aşkına yazsın.
bi kere kültür olarak bizden çok farklı oldukları için hiç samimiyet kurmadım, taşındığımda ben de çalışıyordum o kadın da git geller dahi olmadı. bir kere bile oturmaya gidip gelmedi sebep benim istememem neden mi?
kadın b.kunu çıkardı çok afedersiniz.
her allahın günü kapımda
soğan var mı? terlik var mı? yumurta süreceğini verir misin?(elinle sür işte dimi) misafirim geldi çay alabilir miyim?...
mercimek çorbası yaptım robotu versene dedi geçen gün. neden vereyim koskocaman robotu ya? insan mercimek çorbasının süzüleceğini bilir. ya süzgeçle süzersin ya robottan çekersin. süzgecin veya robotun yoksa neden yaptın yapma madem o çorbayı.
bir hafta pazarda ne pahalıysa gelip onu ister mesela
limona zam mı geldi
pazar olduğu günün ertesi kapımda limon istiyor,bibere zam mı geldi, ertesi gün kapımda biber istiyor.
dün yine geldi salatalık istiyor cacık yapacakmış. yahu salatalığın ana malzemesi cacık ! belli ki malzemen yok.yapma o zaman ya, cacık da yemeyiver.
işin en ilginç tarafı da şu:
insan psikolojisinde pekiştireç denen bir şey vardır. karşı tarafın davranışlarının artmasını sağlar. karşı tarafta o davranışı en çok arttıran pekiştireç de aralıklı pekiştireçdir. yani istediğini her hangi bir kere yapıp sonra yapmamak zamanı belli olmayan başka bir aralıkta hiç tekrar yapmak.mesela çocuğunuz sürekli oyuncak için tutturuyor genelde almazsanız ama rastgele aralıklarda alırsınızı bu davranışını pekiştirirsiniz ve sürekli tutturmaya başlar.eğer bunlara maruz kalmazsa kişi talebinden vazgeçer.
ben bu kadına hiç bir istediğini vermedim. normal bir insan olarak vazgeçmesi gerekiyordu.ilk gördüğüm andan itibaren tuhaf geldi. zaten kapıya gidip bişey isteme merasimi komple tuhaf . ben 5katlı apartmanda büyüdüm. ne biz birinden bişey istedik ne de herhangi bi daire bi daireye gitti.
dediğim gibi hiç bir istediğini vermedim aksine robot konusunda tersledim. vermek istemediğim için su an pis veremem dedim çıkar makineden ben yıkarım dedi. oha dedim. hem de kadının yüzüne. "ne gerek var böyle şeylere yahu???" dedim kapıyı kapadım.
bence sapık bu kadın. psikolojik sorunları var.
napayım? konu sahibi sen kurtulmuşsun benimki hala burda....
tersliyorum da bir işe yaramıyor kavga çıkacak en sonunda.Allah yardımcın olsun canım...iyiki akraba değilmişsinz en azından yabancı birini tersleyebilir yada kapıyı açmayabilirsiniz...biizmki akrabaydı nerde ne yaptım biliodu kocasıyla kocam iyiydi...........sende kapıyı açma boşver uğraşlmıo böyle insanlar(komşmn bana yaptgı gbı) birşeyni verdinmi geri getrmez .........sen en azından yabancısın boşver tersle gitsin
aynen canım bende karşmdaki kmseye hayr dyemıorum keşke biraz sivri dilli olabilseydık onlar gbı istedgmzı koparablseydık ama yapamıorum yüzüne karşı bile yapamıorum maglesef 22 yaşıma geldım eminim 40ımdada böyle olurum..Allah karşmza iyi nyetlı ınsanları çıkarsın oyuzden..AMİNçok yüz vermişsiniz, gerçi sizde kendimi gördüm biraz...
bende öyleyimdir sürekli verirdim her şeyimi arkadaşım dediğim insana ama malesef insanlar çok nankör!
o yüzden artık sevgilimden başka kimseyle samimiyet kurmuyorum, kurunca böyle oluyor..
EVET canım aynen umarım snde en kısa zamnda kurtulursun......bdha komşu falan istemem =)tersliyorum da bir işe yaramıyor kavga çıkacak en sonunda.
sen de kurtulmuşsun gözün aydın.
yeni komşuya daha mesafeli olrsn dilin yandı
hey allahım ya yatak örtüsü sandelye ne ya sizin eve çagrsaymış misafirleri, kendi evi gbi ne rahat! hiç svmem o kadar iç içe olmayı valla benmde arkadaşım var çok bunaltmaya başladı gitmiyorum görüşmüyorum fazla aman aman şimdi komşuluk kalmamş arkadaş uzak dur bundan sonra herkese...Merhaba kızlar......Benim derdim komşum(aynı zamanda eşimin uzaktan akrabası)
Ben evleneli 8 ay oldu , Yaklaşık 8 aydırda komşuyuz.(dairelermiz karşı karşıya)
İlk zamanlar herşeyi beraber yapardık derdimi ona anlatırdım...Zaten başka da kimsem yoktu Konuşup derdimi anlatabilceğim.....
Neyse gel zaman git zaman ilerledikçe bu komşum denen şahıs sürekli benden ''komşu benim soğanım bitti soğanın varmı? salçam az salçan varmı? patatesim az patatesin varmı? sigaram bitti sigaran varmı.?? ''
Günde en az 3 kere kapımı çalardı birşey istemek için......Bende zengin birisi değilim o kızda değil ama ben elimde ne var ne yok hep verdim.........Bende son 1 patetes varsa yada soğan varsa o istedi diye verirdim.....
EE tabi istekleri bununla kalmayıp Büyük isteklere döndü.....Mesela; Derdiki''',Komşu bugun bana misafir gelicek sandalyelerini ve masanı alabilirmiyim derdi......EEE ben eli açık bi insanım ya direk anında verirdim..
Daha sonra gene misafirim gelicek diye yatak örtüsü takımımı aldı götürdü kendi evine serdi.............
Robot takımım yok diye ağladı sızladı diye dayanamayıp robot takımımı verdim......
Verdimde verdim anlıcağınız...........
Ben ona bukadar yakınken bukadar iyilik yaparken (daha verdiğim çok şey var da aklıma gelen bunlar yoksa yiyeck içeçek buzdolabımda ne varsa yazın buzluğa posetleyip kışın yemeklere koyarım diye ayırdığım domatesten annemin bahçesinde yetiştirdiği ahududu lara kadar istedi verdim )
Ben ondan hiç bi zaman yakınlık arkadaşlık göremedim............
Bana hep eltileri hakkında dedikodu yapardı sonra yarın olur kapısını çaldığımda yok ...nerde ?,eltisinde okadar 2 yüzlü bi insandı...........Doğumgnunde buna hediye sadece ben aldım... O da bana eltim almaadı bende ona almıcam diye dert yanmıştı 1 ay sonra eltisinin dogumgnn sabahı elinde hediye dedimki kime aldın?dedi eltime istediği bişey vardı aldım ....... iyi dedim...
SAADETE GELEYİM....Geçen gün komşum taşındı ve taşınırken ona verdiğim çoğu şeyi de götürmüştü........Ben buna mesaj attım ve lütfen götürdüğün eşyalarımı geri getir dedim........
CEVABIDA ŞU OLDU.........Bi anda sana ne oldu anlamadım zaten getircem eşyalarını dedi...
BENDE:EŞYALARIMI GİDERKEN BIRAKMAN GEREKİRDİ BEN EŞYALARIMIN PEŞİNE DÜŞEMEM
CEVABI:BENİM KİMSENN BİŞEYE İHTYCM YOK GETİRİR BIRAKIRIM
BEN:BİZAHMET LÜTFEN
CEVABI:ÇALIŞINCA ÇOK DEĞİŞMİŞSİN ELİN PARA GÖRDÜ GALBA
BEN:EŞİME DESTEK OLMAK İÇİN ÇALIŞMAK ZORUNDAYIM ÇALIŞIYORUM AYRICA BANA DAHA FAZLA YAZMAZSAN SEVİNİRİM EŞYALARIMIDA GETİR Bİ AN ÖNCE....
dedim VE aradan 2 hafta geçti ve bu sabah yüzüme fırlatır gibi kapının önüne koyup gitti..........Şimdi sadece komşum olup akrabam olmasaydı emin olun umrumda olmazdı ama bu kız sürekli karşıma çıkıcak ve yüzyüze gelicez...Burda kim haklı kim haksız?
UZUN YAZDIM KUSURA BAKMAYIN OKUYANLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM