Down Sendromu Hk.

canım bu test down sendromlu olma riskini gösteriyor. teste göre risk var çıkmış ancak kesin sonucu öğrenmek için karından iğne ile sıvı alıyorlar. ben dede risk çıkmıştı ben sıvı aldırdım. sonuç temiz çıktı doğum yaptım. şu an bebeğim sapasağlam :nazar:o testle kesin sonucu öğrenirsiniz. yalnız testin ön sonucu 1 gün sonra, tam sonucu 1 ay sonra çıkıyor. biz ön sonucun 1 gün sonra çıktığını bilmediğimizden 1 ay boyunca yemeden içmeden kesildik. haberiniz olsun 1 gün sonra ön sonucu sorun derim.

evet canım suan onun ıcın dr.a gitmişlerdi alınamamıs sıvı cok panıklemıs uyutun benı demıs, dr.da narkoz verıp alıcaktı ve ben cok korkuyordum bu durumdan, ama anestezı uzmanı onay vermedıgınden sımdı vazgecmıs eve gıdıyorlar.

cok gecmıs olsun sızede, artık bızımkı sansa kaldı.

Çok çok geçmiş olsun.Ben bir çok kere duydum hamilelikte 2li 3lü testte sorun ciktigini ancak amniyosentez sonucunun temiz çiktigini.Daha geçenlerde bir yakinin böyle olumsuz sonuç alinca amniyosentez yaptirmis bir sorun görülmemiş.Allah yardimcilari olsun.İnsallah iyi sonuçlar alirlar.Amniyosentez de òyle aci vermiyomuş bildigim kadariyla.Bence burdaki yorumlari tek tek okut,yogun morale ihtiyaci vardir şimdi.

Bence başka bir doktora gitsinler tıp fakültesine filan gitsinler sanki çok acele karar veriyor doktorlar

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

Gelininiz paniklemekte haklı. Hem acı veriyor hem de iğnenin girişini, bebeğin hareketlerini monitörden izlemek psikolojik olarak çok yoruyor. Kolay bişey değil yani. Başka bir doktora, bir Ünv. Hastanesine yeniden görünsün. Allah korktuğunuza uğratmasın...

cokk geçmiş olsun inşallah bişey çıkmaz,ama amniyosentezi iyi bi üniversite hastanesinde prof .yaptırsınlar çok önemli beekte düşük riskine neden oluyor.bebeğin aşağı düşmeside önemli,erken doğuma sebebiyet verebilir amniyosentez zor bi operasyon değil iyi bir elde yapılsın bizim ailede nerdeyse herkese yapıldı hiççççç korkmsın olumlu çıkar dua etsin....

Ayyy o iğneyi izlemiştim bir kere... Kocaman bir şeydi. Paniklemekte haklı ...

Başka doktora gitmeli. Acil kararlar almasınlar. Rabbim hayırlısını nasip etsin . Ama ben sağlıklı olduğuna inanıyorum küçük minnoşun.

arkadaslar dediğim gibi dün 1 sefer yapılmıs ama sonuclanamadıgından 2.yi yaptıramamıs kardesımın esı. bana vazgectık demıslerdı ama sonra konustugumda soyledıler, o sırada ıgnenın girdıgı yer kanamıs, dr.da: 2 gun bekle mıde bulantın kanaman basdonmen ateslenmen olursa gel demıs,
ultrason ıle bakıyormus ıgne gırdıkten sonra ultrasonla bakmamıs ondan sonra kan gelınce cekmıs ıgneyı ve bu kan bebekten de gelmıs olabılır tam goremedım dıye uyarmıs(!). 2 gun ıcınde bellı olur demıs.

ben bunu yenı ogrendım ve sınırden tıtrıyorum suanda, kardesım de dr.a ya bebege bırsey olduysa demıs, dr.da: imza ıle tum sorumluluk sızde gıbı bırseyler sacmalamıs.

baska hastaneye sımdı gıdeceklermıs ama ben bılen varsa ogrenmek ısterım, ki az cok bılgım olursa her seye koru korune ınanmayz.
bunu yaptırıp boyle bırsey yasayan oldu mu arkadaslar, ve ben bu ısten hıcbırsey anlamadım, kac gundur dıaloglarına bakıyorum , ınanamıyorum.

bebege bır sey olmamıstır degılmı gercı bıraz arastırdım, bebege degen ıgne kalıcı hsar bırakmaz dıyordu.

ama suan gıdeceklerı dr. ne kadar bılgı verıp dunku ısleme daır zararı olup olmayacagını gorecek bılemıyorum tabıkı.

umarım hersey yoluna gırer artık, kac gundur uykusuzluktan oyle yorgunum ki, ne eve bakıyorum ne işe. iyice yoruldum artık beyın olarak, onları hıc dusunemıyorum.

arkadaslar dediğim gibi dün 1 sefer yapılmıs ama sonuclanamadıgından 2.yi yaptıramamıs kardesımın esı. bana vazgectık demıslerdı ama sonra konustugumda soyledıler, o sırada ıgnenın girdıgı yer kanamıs, dr.da: 2 gun bekle mıde bulantın kanaman basdonmen ateslenmen olursa gel demıs,
ultrason ıle bakıyormus ıgne gırdıkten sonra ultrasonla bakmamıs ondan sonra kan gelınce cekmıs ıgneyı ve bu kan bebekten de gelmıs olabılır tam goremedım dıye uyarmıs(!). 2 gun ıcınde bellı olur demıs.

ben bunu yenı ogrendım ve sınırden tıtrıyorum suanda, kardesım de dr.a ya bebege bırsey olduysa demıs, dr.da: imza ıle tum sorumluluk sızde gıbı bırseyler sacmalamıs.

baska hastaneye sımdı gıdeceklermıs ama ben bılen varsa ogrenmek ısterım, ki az cok bılgım olursa her seye koru korune ınanmayz.
bunu yaptırıp boyle bırsey yasayan oldu mu arkadaslar, ve ben bu ısten hıcbırsey anlamadım, kac gundur dıaloglarına bakıyorum , ınanamıyorum.

bebege bır sey olmamıstır degılmı gercı bıraz arastırdım, bebege degen ıgne kalıcı hsar bırakmaz dıyordu.

ama suan gıdeceklerı dr. ne kadar bılgı verıp dunku ısleme daır zararı olup olmayacagını gorecek bılemıyorum tabıkı.

umarım hersey yoluna gırer artık, kac gundur uykusuzluktan oyle yorgunum ki, ne eve bakıyorum ne işe. iyice yoruldum artık beyın olarak, onları hıc dusunemıyorum.

Canim ben bir sey olacağını sanmiyorum, bebek deyip gecme cok akilli onlar, kendilerine dogru bir ignenin geldigini farkedince en uzak koseye kacarlar, daha once boyle islemlere sahit oldum bildigim kadariyla ultrason altinda girilmesi gerekir keseye, oyle bodoslama girme olur mu hayret bisey yani. Doktor da pek piskinmis hee.

Konunuzu takip ediyorum. İnanın kendi yaşadığım gerginlikleri tekrar tekrar yaşıyorum. Dualarım sizinle. İnşallah güzel haberlerle sonuçlansın bu zor süreç.

Konunuzu takip ediyorum. İnanın kendi yaşadığım gerginlikleri tekrar tekrar yaşıyorum. Dualarım sizinle. İnşallah güzel haberlerle sonuçlansın bu zor süreç.

affınıza sıgınarak cok kaba tabırle: damdan dusenın halını damdan duser anlar dıyorlar ya. bende dıger ay gebelık calısmaları dusunuyor ve o kadar sacma seylerı kafama takıyordum ki, yok kıme benzeyecek yok aman soylemı boylemı, ve anneler bu asamayı yasayanlar ne kadar haklıymıs :SAĞLIKLI OLSUN YETER demekle.

Canim ben bir sey olacağını sanmiyorum, bebek deyip gecme cok akilli onlar, kendilerine dogru bir ignenin geldigini farkedince en uzak koseye kacarlar, daha once boyle islemlere sahit oldum bildigim kadariyla ultrason altinda girilmesi gerekir keseye, oyle bodoslama girme olur mu hayret bisey yani. Doktor da pek piskinmis hee.

:)) eet once ultrasonla ıgneyı yerlestırırken acmıs kardesım ızlıyormus, anlatıyor, iğneyı gorunce nasıl kollarını cırpıp kacıyormus:)) gırmıs ıgne sıvıyı alamamıs almaya calısırkende bırkac yere oynatmıs o sırada ultrason yokmus, ve ıgneyı soktugu yerden kan gelmıs.
umarım bırsye olmaz, suan onlar ıcın randevu aldım hem muayene hem ayrıntılı ultrason, kıme soracagımıda bılemedım aradım hastane radyolojısını durumu ızah ettım, ayrıntılı yaptıralımmı dıye, kayıt aldılar, bırazdan ıslem olacak, en azından organları ıncelenır hıc bırsye olmasa da ,en azından baska bır dr.un grusu alınır dıye dusundum.

slm kızlar
benim bebeğime de down sendrom riski var dediler amniyosentez yaptırdık soncunu bekliyoruz
Allah kimsenin başına vermesin çok zor bir durum
Hastaneden aradıklarında şok olmuştum amniyosentez işlemimde çok zor oldu bu yüzden
Ama ben çok pişman oldum yaptırdığıma yaptırmasanız ayrı bir sıkıntı
Allah kimseyi o ikilimde bırakmasın yazarken bile zorlanıyorum :85::85::85::85::85::85:

slm kızlar
benim bebeğime de down sendrom riski var dediler amniyosentez yaptırdık soncunu bekliyoruz
Hastaneden aradıklarında şok olmuştum amniyosentez işlemimde çok zor oldu bu yüzden
Allah kimseyi o ikilimde bırakmasın yazarken bile zorlanıyorum :85::85::85::85::85::85:

Allah yardıncın olsun canım, evet ne zormus, bende gebelık dusunuyordum ama sımdıden gozum korkmaya basladı. Ins.saglıkla bebeklerıne kavusur tum anneler.:nazar:

slm kızlar

Üzulmeyın ınsallah bırsey cıkmayacak.En azından yaptırdınız ve sonuc gelecek, yaptırmayanlar o stresı doguma kadar yasıyor,lütfen uzulmeyınkı bebegınızde uzulmesın.

Evet aynen öyle. Sağlıklı olsunlar da...kızım 8 yaşını bitirdi. Ben bu korkuları yeniden yaşamamak için ikinci bir bebek düşünemedim. Çünkü doğumdan sonra bebeği görene dek hep aklımda binbir şüphe ile yaşadım aylarca... Allah biran önce feraha ulaştırsın sizi,ailenizi ve en önce de anne adayını....

Allah yardıncın olsun canım, evet ne zormus, bende gebelık dusunuyordum ama sımdıden gozum korkmaya basladı. Ins.saglıkla bebeklerıne kavusur tum anneler.:nazar:

amin inşş Rabbim herkes için hayırlısını versin
gözün korkmasın cnm
Allah kimseyi bu duygudan mahrum bırakmasın

Üzulmeyın ınsallah bırsey cıkmayacak.En azından yaptırdınız ve sonuc gelecek, yaptırmayanlar o stresı doguma kadar yasıyor,lütfen uzulmeyınkı bebegınızde uzulmesın.

Cnm ben onu bulabilmek için neler çektim
Dr lar bana senin doğal yollarla çocuğun olmaz dediler
Ama ben hamile kaldımm
Tüm bunları bir kenara bıraktım gittim o amniyosentezi yaptırdım
Yavrumun işlem sırasındaki hali en çok üzen beni
Hiç gözümün önünden gitmiyor normalde çok hareketli benim bebeğim
ama işlem sırasında sol yanımda hiç kımıldamadan durdu
hatta ben hareket etmiyor diye panikleyince dr kalp atışlarını gösterdi normal diye
çok zor ya gerçekten Allah kimsenin başına vermesin

Evet aynen öyle. Sağlıklı olsunlar da...kızım 8 yaşını bitirdi. Ben bu korkuları yeniden yaşamamak için ikinci bir bebek düşünemedim. Çünkü doğumdan sonra bebeği görene dek hep aklımda binbir şüphe ile yaşadım aylarca... Allah biran önce feraha ulaştırsın sizi,ailenizi ve en önce de anne adayını....

Amin,inş.herkesin kalbını ferahlatsın. Maşallah koca kız olmus:)) Ne kadar etkılenmıssınız, hem 2.yi düşünememiş hem de hala o gunlerınıze gıdıyorsunuz bu konuyu gorunce, eski anılarınızı hatırlamanıza vesıle oldugum ıcın gercekten ozur dılerım.

Cnm ben onu bulabilmek için neler çektim
Dr lar bana senin doğal yollarla çocuğun olmaz dediler
Ama ben hamile kaldımm
Tüm bunları bir kenara bıraktım gittim o amniyosentezi yaptırdım
Yavrumun işlem sırasındaki hali en çok üzen beni
Hiç gözümün önünden gitmiyor normalde çok hareketli benim bebeğim
ama işlem sırasında sol yanımda hiç kımıldamadan durdu
hatta ben hareket etmiyor diye panikleyince dr kalp atışlarını gösterdi normal diye
çok zor ya gerçekten Allah kimsenin başına vermesin

canım ya baksana hıssedıyrlar herşeyi demek. ne buyuk bır mucıze yasıyorsunuz tebrık edıyorum:)

X