Down Sendromu Hk.

Doğana kadar anlayamiyorlar NE OLACAGİNİ BANA OZEL K.N.K HASTANESİNDE HERSEY İYİ DEDİLER YUKSEK TANSİYON KALBİNDE İKİ DELİK DAHA NELER NELER...ARA ONU VE HÜKÜM ALLAHİNDİR DE.BENİM KİZİM İYİLESİYOR İNSALLAH.HERSEYVİMTİHAN VEREN ALLAH.ALLAH YARDİMCİMİZ OLSUN.

Bu testlerin sonucu ihtimal hesabı olarak verilir.Eğer kombine risk 1/132 ise bu durumda doğan çocukların 131 i normal 1 i down olacak demektir.Sınır 1/300 ortalama alınır.Testin tekrarlanma sı anlamsızdır,tekrarının normal çıkması ilk riskli sonucu elemez.Testi riskli çıkanlar ayrıntılı usg yaptırabilir.Normal çıkması riski yarı oranda azaltır yani sizin durumunuzda 1/264 e düşürür.Ama kesin sorun yok dedirtmez.Ama kesine yakın down değil demenin yolu amnisentezle sıvı almaktır.Düşük ihtimali 1/200 denilse de gününüzde çoğu merkezde bundan çok çok daha azdır.

Testte sonucu 1/7 çıkan birinin sağlıklı bebek doğurması sizi rahatlatmamalı çünkü risk 1/2 çıksa bile kişinin yüzde elli normal çocuk doğurma ihtimali vardır yani doktorlar yanıldı,yanlış söyledi değil en riskli durumda bile sağlıklı bebek olabilir.
Amniosentezle alternatif anne kanına geçen bebek hücrelerinde DNA testi geliştirildi ve şu an alternatif.3000-4000 tl ücreti var,devlet karşılamıyor lakin bu test riskli veya riskli değil diye sonuç veriyor.Riskli derse yine amniosentez öneriliyor.
Bebeği her halükarda doğururum deniliyorsa bu testlerin hiçbiri başından önerilmiyor.Ama ben bu görüşe katılmıyorum.Çünkü ne olursa olsun doğururum diyen bir kişi amniosentez olup bebekte down veya başka bir sendromu olduğunu öğrenince kendi yaşayacağı zorlukları ve bebeğin yaşayacağı zorlukları düşünerek fikir değiştirebiliyor.Gebeliği sonlandırabiliyor.Çok hassas bir durum.Başa gelmeden bilinmiyor.

Sizin durumunuzda şunlar yapılabilir

Amniosentez yapılabilir.
Yüksek riskli gebeliklerde ilgilenen bir uzmanları konuşup ayrıntılı usg yaptırılın fikir alınabilir.
Anne kanında bebek hücrelerinin DNA sına bakılabililir.
Anne bebe çocuğu ne olursa olsun istiyorum diyorsa ve bundan çok eminse hiçbirşeyi yapmayabilir.

Bence kardeşinizin de bebeği olsa siz birşey olmaz boşverin demeyin çünkü bu durumda gerçekten herşey ihtimal hesabı.Siz birşey olmaz dersiniz birşey olur size ucu dokunur.

Son olarak testin doğruluk oranına gelirsek 2 li test için doğruluk oranı %85 iken amniosentez için % 99 un üstünde.4 lü testte yaklaşık % 85 ama 3 lü testte daha az yanlış hatırlamıyorsam % 75 civarı.

Son düzenleme:
aradım şimdi sordum, oda bana dıyor ense kalınlıgı neki abla diye.dr.a bu degerler nedır demiş(asagıda yazdıgım) oda yarın sıvı alalım konusurz demiş.

aft:30.5 düzeltılmıs normlar 1.08
hcg:56269 duz.norm2.36
uE3:0.229 düz.norm.0.40
bilen var mı bunu?

Canım kusura bakma anlamadim bu üçlü test mi oluyor ben onu yaptırmadim ikilide önce ultrasonda ense kalınlığına bakıyorlar sonra kan ama hemen yapalım ne demek bunu bi düşünmeniz lazım filan bilmiyorum.

bi ablamin 3 cocugunun 3une de hamileyken down sendromlu dendi. hepsi tas gibi çocuklar.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bence dogum oncesi boyle testler yapilmamali yani aldiracaklar mi eger down sendromu olursa, belki kisinin imtihani budur, sikintili bir durum Allah kolaylik versin aileye fakat amniyosentezin yapilmamasini oneririm, hem dusuk riski artiyor hem de ne gerek var? O da bir canli yavrucak, bana da down sendromlu demis cocuk doktorum bebekken ama gel gor suan gayet saglikliyim elhamdulillah o doktorun doktorlugu birakmasini dusundum hep kolay degil, belki onlarinki de yanlis alarmdir hemen heyecanlanmasinlar

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Arkadaşlar şuan çok moralsizim ve bu konuyu arastırıyorum.
Kısaca kardesımın eşi hamıle 4.5 aylık tam buna sevınırken, kardesımın eşi şimdi aradı ağlayarak, tir tir titriyor ne yapacagını bılememıs yazık ben de cok kotuyum suan.
Dr.a gitmişti Down sendromu testi için sonuc almaya, Trisomy 21 tarama sonucu 1 değer yüksek riskli yazıyormus,diğer 132 deger normal gebelik diyormus,
Dr.da bebekte aşağı düşmüş, şimdi git dinlen yarın gel göbekten sıvı alıcaz ama mutlaka esınde gelsın demış.
Yavrum nasıl aglıyor telefonda, ben de cok kotuyum suan, en azından burada tecrubelı anneler bılırler bu testın ne oldugunu ve bebekten sıvının ne ıcın alındıgını, şimdi arayıp birşeyler soyleyıp içini ferahlatmak istiyorum ve gercekten.
Ne yapacağımı şaşırdım.
Teşekkürler.

Arkadasım sımdı ıyı oku bu yazdıklarımı bende 4 aylık ıkıncı oğluma gebeyken down sendromu olacak oğlun ense kalınlığımı dersın parmakları kısamı demedı kafası büyük göbek bolgesı sorunlu bı düzü saydı ben tabı ağlamaya başladım ne yapmamız lazım bana hemen amnısentez yapacam dedı dedım onda düşdük tehlikesi yuksekmıs evet hermde cok dedı ee bunu yaptın cocuğa anne karnında ne gıbı müdahale edıp ıyılestıreceksınız dedım eger sız ıstersenız gebelıgı sonlandırcaz dedı bunun ıcınmı amnısentez yapacaksanız evrende Allah alanda yaptırmıyorum dedım çıktım yanından ağlıyorum tabı hemen yenı hır doktor araştırdım ona gıttım detaylı ultrasona soktu beni korkma hıc bısey yok bebekte bız doktorlarda yanılabılrız dedı ve sonuc gayet sağlıklı oldu oğlum sakın sakı. Yaptırmasın kardesın amnıyosentez Allah yardımcısı olsun

Down sendorumunda ense kalınlığı ve burun ölçüsü alıyor doktor, geniş oluyor.
Testlerde kesinlik taşımıyor, riski veriyor sadece.
Sıvı almak, amniyosentez, ama bu da çok geçerli bir test değil bildiğim kadarıyla.
Bu tarz durumlarda yapılan testlerde, bebeğe zarar verecek diye bir durum yok ama
kesinliği olmayan bir testi de yaptırmak ne kadar doğru tartışılır.
Benim yakınımın birine de aynı risk söylendi ama sağlıklı oldu bebeği.
Çok üzmesinler kendilerini, bol bol dua etsinler,
5 aylıkken ayrınıtlı usg yapılması lazım zaten, orada daha net görünür.
bu testlerin kesin sonuç vermediğini unutmasınlar, çok aksi çıkan var.
Sağlıkla alırlar kucaklarına bebeklerini inş.

Son düzenleme:
Bu konuda sanirim Cogu dr yaniliyo.. Benim kardesim icinde bu teshisi koymuslardi bir suru testler yaptilar anneme annem cok uzulmustu cok zor gunler gecirdi ama nolursa olsun vazgecmedi kardesimden.. Ama kardesim bir dogdu sapasaglam simdi 9 yasinda cok sukur Allaha binlerce kez sukur hic biseyi yok.. Insallah kardesin ve bebegi icinde hersey iyi olur iyi sonuclanir Allah yardimciniz olsun..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Arkadaşlar şuan çok moralsizim ve bu konuyu arastırıyorum.
Kısaca kardesımın eşi hamıle 4.5 aylık tam buna sevınırken, kardesımın eşi şimdi aradı ağlayarak, tir tir titriyor ne yapacagını bılememıs yazık ben de cok kotuyum suan.
Dr.a gitmişti Down sendromu testi için sonuc almaya, Trisomy 21 tarama sonucu 1 değer yüksek riskli yazıyormus,diğer 132 deger normal gebelik diyormus,
Dr.da bebekte aşağı düşmüş, şimdi git dinlen yarın gel göbekten sıvı alıcaz ama mutlaka esınde gelsın demış.
Yavrum nasıl aglıyor telefonda, ben de cok kotuyum suan, en azından burada tecrubelı anneler bılırler bu testın ne oldugunu ve bebekten sıvının ne ıcın alındıgını, şimdi arayıp birşeyler soyleyıp içini ferahlatmak istiyorum ve gercekten.
Ne yapacağımı şaşırdım.
Teşekkürler.
Umarım tecrübesi olan biri vardırda yardımcı olur:)
eyer gercekden down sendromu ise yapacak bir şey yok
anne ve babaya büyük bir destek vermekden başka .
Biliyormusumu bu tur cocuklar, insanlar melek gibi:)

bügün tesadüfen yolun kenarında öğle bir cocuk duruyodu
gelen giden arabalara el saliyodu canim:) biraz uzakda olduğu icin ben anlamadım ve ön yargılı davranıp şu ne yapıyor böyle dedim.
eşimde durumu anlatı. O sıra kırmızı ışıkta bekliyoruz. Durumu anlayınca hemen kornaya bas dedim( korna sesi cok hoşuna gidiyormuş) biz bastık ya herkes basıp el saladi ona, oda okadar mutlu olup büyük bir sevinçle geri el saladiki görmeye deyerdi:)
ama tabiki Allah inşallah sağlıklı cocuklar nasip eder herkese..

Son düzenleyen: Moderatör:
Amniyosentezde düşük riski var. Doktor para koparmak için de testi istemiş olabilir. Özel hastanelere güvenemiyorum açıkcası. Ayrıca down sendromlu denip de aldırılan çocuk sağlam çıkabilir. İnşallah bebek sağlıklıdır.

Bu korkuyu çok iyi bilirim :KK43:
Hamileliğimin 4. Ayı içinde amniyo sentez yaptırdım. Dr. Um istedi. Tarama testleri sorunlu çıkmıştı :KK43:
Ilk önce renkli ulturasonla bakıldı ve orda kızım olacağını öğrendim. Sevineyimmi üzüleyimmi karmaşık duygular insanın çaresiz kaldığı zamanlar. Ardından karnıma iğne bağırıp sıvı çektiler.

Sonucunuda 10 gün sonra öğrendik. Ama bu bekleme beni benden aldı Mah foldum.
Çok şükür Rabb'ime sabah akşam dua dua ettim durdum.
Sonuçlar temiz çıktı herşey normal. Deliler gibi ağladım mutluluktan
Şimdi kızım üç yaşında. Allahıma hep şükrediyorum her an.

Kimse umudunu yitirmesin Allah'tan ümit kesilmez.

Arkadaslar tek tek yazamadım kusura bakmayın ben de cok yorgun oldugumdan ve yorumların hepsını okudum, hepinize ilgi,alaka, tecrübe ve ıyı dıleklerınız ıcın ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
evet gercekten cok zor bır surekmış, oldukca sancılı. Gelinimiz yarın kardesımle bu sıvı alımı ıcın once doktor ıle ıyıce sorularını sorup konusacak ve testı yaptırıcaklar, bu konuda kararlılar yaptırmak konusunda, ki ben de hak verıyorum aslında ben de olsam boyle bır suphe yerıne yaptırıp rahatlardım,yada dogru neyse karsılasmak ısterdım. düşük riski olması evet kotu ama bu suphe cok daha sancılı oldu.
ınanıyorum ki hersey cok guzel olacak ama anne babanında bu konuda rahatlama hakları oldugunu dusunuyorum.
Teşekkürler arkadaslar, siz benım moralımı duzelttınız ben de onların, yoksa onlar ıcın bu gece gecmezdı...

Son düzenleme:
Arkadaslar tek tek yazamadım kusura bakmayın ben de cok yorgun oldugumdan ve yorumların hepsını okudum, hepinize ilgi,alaka, tecrübe ve ıyı dıleklerınız ıcın ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
evet gercekten cok zor bır surekmış, oldukca sancılı. Gelinimiz yarın kardesımle bu sıvı alımı ıcın once doktor ıle ıyıce sorularını sorup konusacak ve testı yaptırıcaklar, bu konuda kararlılar yaptırmak konusunda, ki ben de hak verıyorum aslında ben de olsam boyle bır suphe yerıne yaptırıp rahatlardım,yada dogru neyse karsılasmak ısterdım. düşük riski olması evet kotu ama bu suphe cok daha sancılı oldu.
ınanıyorum ki hersey cok guzel olacak ama anne babanında bu konuda rahatlama hakları oldugunu dusunuyorum.
Teşekkürler arkadaslar, siz benım moralımı duzelttınız ben de onların, yoksa onlar ıcın bu gece gecmezdı...

Güzel haberlerini bekliyoruz inşallah.

İnşallah sorunsuz, ağrısız sancısı ve daha önemlisi güzel haberler almış olarak atlatırlar bu dönemi

Şuan netten hıc ıyı seyler okumuyorum bununla ılgılı, bebeğin aşagı dusmesı cok cıddı ve tehlıkelı seyler yazıyor, dua edıyorum nolur bırsey olmasın ıkısıne de..........

cnm çok üzüldüm duruma ama Allaha tevekkül et. bebek kaç aylık bilmiyorum ama sağlıksız bebek tutunmuyormuş rahme düşme ihtimali oluyormuş birde benim yengeme oldu davn sendromlu oldu bebeği. üçlü test yapıp değerlerinin yüksek olduğunu amnion sıvısı aldıklarını söylemişti bana yengem. çocuk şimdi büyüdü

yürüyor ama konuşamıyor. davranışlarıda biraz normal dışı baya normal dışı diyim

CNM TEK DİYECEĞİM SABIR DUA TEVEKKÜL EDİN. KURTULSUN DOĞSUN DEĞİL HAYIRLISI NEYSE O OLSUN ALLAHIM DİYİN

BENDE DUA EDECEM

Merhabalar ;

Sadece yapılan bir teste bakılmaz bu kararı verebilmek için.3 boyutlu usg çekimiyle birlikte durum biraz netlik kazanır.Nerede otuyorsunuz bilmiyorum ama benim plesanta previa teşhisim vardı.Çok çok iyi bir usg çeken doktor buldum.40 yıl deneyimli.Yok öyle bişey bak kordon yapısı farklı içini ferah tut demişti.öylede oldu çok şükür.tavsiye edebilirim isterseniz?

Arkadaslar, 11 de girdi işlem için ilk etapta alınamamıs sıvı, ve asırı panıkledıgı ıcın dr.da hemen demıs : 2 saat daha dur senı uyutup yapalım cok panıksın kımse bu kadar panık olmuyor, o yuzden alamıyrum dıye... nasıl moralım bozuldu anlatamam.

demınden berı netten bulup bulup tum ozel hastanelerı aradım sadece bırı yapıyor bu testı. Aradım gelinimizi, ablacım nolur anestezı olma bak ben sana baska dr. bakıyorum dedım. onlar en azından uyusturcaklarını soyledıler dedım, ben oyle dedıgım ıcın sanırım gorumcelık yaptıgımı dusundu, canı yanan benım burda dedi, önemli değil desin gergin suan ama cok bılgım yok mantıgımı kullanarak soyle dusunuyorum: sezeryanda bıle bebege narkoz gelmesın dıye hemen bebege ulasmadan alıyorlar bebeği.

şimdi anne karnında narkoza maruz kalması ne kadar sakıncalıdır kımbılır. özel hastaneyle gorustum oraya gıt muayene ol testını yaptırıcaksanda uyustrarak orda yaptır dedım, ama nuh dıyor peygamber demıyor, uyutulmak ıstıyorum canı yanan benım, tamam yaptırmayım oyle dogsun,yada dusuk rıskı varmıs ne olursa olsun dıye gerıldı soylendı baya baya.

cok uzuldum tabı bu yegenım oldugu ıcın degıl kım olsa aynı seyı soylerdım.

ve en son sunu dedım: sen bu testı bebegınde bırsey var mı dıye merak edıp yaptırıyorsun, ya narkozdan etkılenırde bırsey olursa, 10 dk.lık sancı cekmemek ıcın deger mı sence dedım, lutfen ıyı dusun dedim. çok üzgünüm. kotu mu dedım onuda bılmıyorum ama demeseydım de bu sefer keske uyarsaydın dıyebılırdı dıye dusundum.
kısacası ıkı ucu degnek durumundayım suan,demesemıydım acaba dıyorum ama onu uzmek ıcın demedım ki.

Arkadaslar, 11 de girdi işlem için ilk etapta alınamamıs sıvı, ve asırı panıkledıgı ıcın dr.da hemen demıs : 2 saat daha dur senı uyutup yapalım cok panıksın kımse bu kadar panık olmuyor, o yuzden alamıyrum dıye... nasıl moralım bozuldu anlatamam.

demınden berı netten bulup bulup tum ozel hastanelerı aradım sadece bırı yapıyor bu testı. Aradım gelinimizi, ablacım nolur anestezı olma bak ben sana baska dr. bakıyorum dedım. onlar en azından uyusturcaklarını soyledıler dedım, ben oyle dedıgım ıcın sanırım gorumcelık yaptıgımı dusundu, canı yanan benım burda dedi, önemli değil desin gergin suan ama cok bılgım yok mantıgımı kullanarak soyle dusunuyorum: sezeryanda bıle bebege narkoz gelmesın dıye hemen bebege ulasmadan alıyorlar bebeği.

şimdi anne karnında narkoza maruz kalması ne kadar sakıncalıdır kımbılır. özel hastaneyle gorustum oraya gıt muayene ol testını yaptırıcaksanda uyustrarak orda yaptır dedım, ama nuh dıyor peygamber demıyor, uyutulmak ıstıyorum canı yanan benım, tamam yaptırmayım oyle dogsun,yada dusuk rıskı varmıs ne olursa olsun dıye gerıldı soylendı baya baya.

cok uzuldum tabı bu yegenım oldugu ıcın degıl kım olsa aynı seyı soylerdım.

ve en son sunu dedım: sen bu testı bebegınde bırsey var mı dıye merak edıp yaptırıyorsun, ya narkozdan etkılenırde bırsey olursa, 10 dk.lık sancı cekmemek ıcın deger mı sence dedım, lutfen ıyı dusun dedim. çok üzgünüm. kotu mu dedım onuda bılmıyorum ama demeseydım de bu sefer keske uyarsaydın dıyebılırdı dıye dusundum.
kısacası ıkı ucu degnek durumundayım suan,demesemıydım acaba dıyorum ama onu uzmek ıcın demedım ki.

Canım sen yapacağını yapmışsın bundan sonra deme birşey. .yaptıran kişiler ağrı filan demiyorlar sadece sonra kasiklarda ağrı oluyor biliyorum. .ama gergin sanırım demek ki öyle bir durum olursa aldırmak istiyor sizin yapacağınız birşey yok bundan sonra hayırlısı olsun

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

Canım sen yapacağını yapmışsın bundan sonra deme birşey. .yaptıran kişiler ağrı filan demiyorlar sadece sonra kasiklarda ağrı oluyor biliyorum. .ama gergin sanırım demek ki öyle bir durum olursa aldırmak istiyor sizin yapacağınız birşey yok bundan sonra hayırlısı olsun

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

merak ettım aradım ne yaptınız dıye anestezi uzmanı onay vermemıs, bunun ıcın bu rıskı alamam, ve gereklı bır durumda degıl (narkoz almak)onay veremem demiş, valla helal olsun dıyorum dr.a
ama bu seferde ılk sefer keseye gırıldı ama sıvı cıkarılamadı, şimdide ıstemıyor, eve gidiyorlarmıs.evet ben de artık elımden gelenı yaptım, çok uzuluyorum ama elımden malesef bırsey gelmıyor.

Son düzenleme:
canım bu test down sendromlu olma riskini gösteriyor. teste göre risk var çıkmış ancak kesin sonucu öğrenmek için karından iğne ile sıvı alıyorlar. ben dede risk çıkmıştı ben sıvı aldırdım. sonuç temiz çıktı doğum yaptım. şu an bebeğim sapasağlam :nazar:o testle kesin sonucu öğrenirsiniz. yalnız testin ön sonucu 1 gün sonra, tam sonucu 1 ay sonra çıkıyor. biz ön sonucun 1 gün sonra çıktığını bilmediğimizden 1 ay boyunca yemeden içmeden kesildik. haberiniz olsun 1 gün sonra ön sonucu sorun derim.

X