Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
aradım şimdi sordum, oda bana dıyor ense kalınlıgı neki abla diye.dr.a bu degerler nedır demiş(asagıda yazdıgım) oda yarın sıvı alalım konusurz demiş.
aft:30.5 düzeltılmıs normlar 1.08
hcg:56269 duz.norm2.36
uE3:0.229 düz.norm.0.40
bilen var mı bunu?
Arkadaşlar şuan çok moralsizim ve bu konuyu arastırıyorum.
Kısaca kardesımın eşi hamıle 4.5 aylık tam buna sevınırken, kardesımın eşi şimdi aradı ağlayarak, tir tir titriyor ne yapacagını bılememıs yazık ben de cok kotuyum suan.
Dr.a gitmişti Down sendromu testi için sonuc almaya, Trisomy 21 tarama sonucu 1 değer yüksek riskli yazıyormus,diğer 132 deger normal gebelik diyormus,
Dr.da bebekte aşağı düşmüş, şimdi git dinlen yarın gel göbekten sıvı alıcaz ama mutlaka esınde gelsın demış.
Yavrum nasıl aglıyor telefonda, ben de cok kotuyum suan, en azından burada tecrubelı anneler bılırler bu testın ne oldugunu ve bebekten sıvının ne ıcın alındıgını, şimdi arayıp birşeyler soyleyıp içini ferahlatmak istiyorum ve gercekten.
Ne yapacağımı şaşırdım.
Teşekkürler.
Umarım tecrübesi olan biri vardırda yardımcı olur:)Arkadaşlar şuan çok moralsizim ve bu konuyu arastırıyorum.
Kısaca kardesımın eşi hamıle 4.5 aylık tam buna sevınırken, kardesımın eşi şimdi aradı ağlayarak, tir tir titriyor ne yapacagını bılememıs yazık ben de cok kotuyum suan.
Dr.a gitmişti Down sendromu testi için sonuc almaya, Trisomy 21 tarama sonucu 1 değer yüksek riskli yazıyormus,diğer 132 deger normal gebelik diyormus,
Dr.da bebekte aşağı düşmüş, şimdi git dinlen yarın gel göbekten sıvı alıcaz ama mutlaka esınde gelsın demış.
Yavrum nasıl aglıyor telefonda, ben de cok kotuyum suan, en azından burada tecrubelı anneler bılırler bu testın ne oldugunu ve bebekten sıvının ne ıcın alındıgını, şimdi arayıp birşeyler soyleyıp içini ferahlatmak istiyorum ve gercekten.
Ne yapacağımı şaşırdım.
Teşekkürler.
Arkadaslar tek tek yazamadım kusura bakmayın ben de cok yorgun oldugumdan ve yorumların hepsını okudum, hepinize ilgi,alaka, tecrübe ve ıyı dıleklerınız ıcın ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
evet gercekten cok zor bır surekmış, oldukca sancılı. Gelinimiz yarın kardesımle bu sıvı alımı ıcın once doktor ıle ıyıce sorularını sorup konusacak ve testı yaptırıcaklar, bu konuda kararlılar yaptırmak konusunda, ki ben de hak verıyorum aslında ben de olsam boyle bır suphe yerıne yaptırıp rahatlardım,yada dogru neyse karsılasmak ısterdım. düşük riski olması evet kotu ama bu suphe cok daha sancılı oldu.
ınanıyorum ki hersey cok guzel olacak ama anne babanında bu konuda rahatlama hakları oldugunu dusunuyorum.
Teşekkürler arkadaslar, siz benım moralımı duzelttınız ben de onların, yoksa onlar ıcın bu gece gecmezdı...
Şuan netten hıc ıyı seyler okumuyorum bununla ılgılı, bebeğin aşagı dusmesı cok cıddı ve tehlıkelı seyler yazıyor, dua edıyorum nolur bırsey olmasın ıkısıne de..........
Arkadaslar, 11 de girdi işlem için ilk etapta alınamamıs sıvı, ve asırı panıkledıgı ıcın dr.da hemen demıs : 2 saat daha dur senı uyutup yapalım cok panıksın kımse bu kadar panık olmuyor, o yuzden alamıyrum dıye... nasıl moralım bozuldu anlatamam.
demınden berı netten bulup bulup tum ozel hastanelerı aradım sadece bırı yapıyor bu testı. Aradım gelinimizi, ablacım nolur anestezı olma bak ben sana baska dr. bakıyorum dedım. onlar en azından uyusturcaklarını soyledıler dedım, ben oyle dedıgım ıcın sanırım gorumcelık yaptıgımı dusundu, canı yanan benım burda dedi, önemli değil desin gergin suan ama cok bılgım yok mantıgımı kullanarak soyle dusunuyorum: sezeryanda bıle bebege narkoz gelmesın dıye hemen bebege ulasmadan alıyorlar bebeği.
şimdi anne karnında narkoza maruz kalması ne kadar sakıncalıdır kımbılır. özel hastaneyle gorustum oraya gıt muayene ol testını yaptırıcaksanda uyustrarak orda yaptır dedım, ama nuh dıyor peygamber demıyor, uyutulmak ıstıyorum canı yanan benım, tamam yaptırmayım oyle dogsun,yada dusuk rıskı varmıs ne olursa olsun dıye gerıldı soylendı baya baya.
cok uzuldum tabı bu yegenım oldugu ıcın degıl kım olsa aynı seyı soylerdım.
ve en son sunu dedım: sen bu testı bebegınde bırsey var mı dıye merak edıp yaptırıyorsun, ya narkozdan etkılenırde bırsey olursa, 10 dk.lık sancı cekmemek ıcın deger mı sence dedım, lutfen ıyı dusun dedim. çok üzgünüm. kotu mu dedım onuda bılmıyorum ama demeseydım de bu sefer keske uyarsaydın dıyebılırdı dıye dusundum.
kısacası ıkı ucu degnek durumundayım suan,demesemıydım acaba dıyorum ama onu uzmek ıcın demedım ki.
Canım sen yapacağını yapmışsın bundan sonra deme birşey. .yaptıran kişiler ağrı filan demiyorlar sadece sonra kasiklarda ağrı oluyor biliyorum. .ama gergin sanırım demek ki öyle bir durum olursa aldırmak istiyor sizin yapacağınız birşey yok bundan sonra hayırlısı olsun
Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .