Down Sendromu Hk.

bence tek bir dr lafıyla hiçbirşey yaptırmayın...1 dr daha görsün....çünkü sıvı alımının düşük riski olduğunu biliyorm...allah yrdmcnz olsun...
teşekkür ederim, haklısınız.

Benimde bebeğim son aylarda aşağıya baskı yapmıştı fiille halledildi...o önemli deil bence....bana da dr pek güvenilir gelmedi
dogru bende guven konusunda aynı fıkırdeyım, alternatıf arıyorum umarım bulurum. dusmedekı panıgımız hep dr.un cok utopik bir olay gıbı yaklasması, hem de 4.5 ayda olması oldu

Ense kalınlığı ne kadar çıkmış. .kan değerleri bazen zamanında inmiyor yüksek değer çıkıyor..kağıta yazıyordur usg ölçümünde ense kalınlığı ne kadar

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

teşekkür ederim, haklısınız.

Dogru bende guven konusunda aynı fıkırdeyım, alternatıf arıyorum umarım bulurum. Dusmedekı panıgımız hep dr.un cok utopik bir olay gıbı yaklasması, hem de 4.5 ayda olması oldu

bence siz bari sakin olun başka dr götürün..ben önemli olduğunu düşünmüyorum...böyle dr lardan nefret ediyorum...

arkadaşım bu husus benim ilgi ve bilgi alanıma giriyor istersen yanıtlamaya çalışayım. bize de böyle çok hasta yollanırdı, amniyosentez yapılmayan merkezler ikili ve üçlü tarama testindeki en ufak sorunlarda dahi bize yolluyorlardı. ama saçma sapan işler işte, hastanın kağıttaki risk değeri yüksek çıktı diye hemen ortalık velveleye verilmez. o değerleri etkileyen yüz tane şey sayabilirim sana. en basitinden zayıf kadında başka çıkar kilolu kadında başka. anne sigara içiyordur başka çıkar içmiyordur başka çıkar. bu değerler bize sadece ihtimal verir. yani sizin bebeğiniz 132de 1 ihtimalle down sendromlu olacak. bu tarama testleri hiç kimseye yüzde yüz güven vermez. size 132de 1 denmiştir başkasının 50de 1 başkasının 1000de 1. bu onların down sendromlu bebek doğurmayacakları manasına gelmez. o 1 ihtimal başa geldiğinde o kişi için yüzde yüzdür. biz 250de 1'i sınır kabul ederiz. kağıdı incelemenizi de tavsiye ederim biyokimyasal risk kombine risk yaş riski diye üç farklı değer olmalı bunlardan kombine risk dışındakileri biz kaale almıyoruz zaten. kombine riskin 250de 1den yüksek çıkması durumunda bebekte ek anomali var mı onlara bakılır. mesela ikili testteki ense kalınlığı nasıl,burun kemiği var mı,ek olarak mesela kalp anomalileri vs eşlik ediyor mu? emin ol ikili tarama testinde bakılan bebeğin burun kemiği var mı yok mu olayı bu rakamlardan bin kat daha muteberdir.

burda aslında kilit nokta şu ve zaten biz de hastalarımıza hep şunu sorardık: allah korusun amniyosentezde falan bi sıkıntı çıktı aldırmayı düşünüyor musun? buna yanıt hayırsa zaten bebeği bir de amniyosentezle riske atmaya gerek yok. he tabi yok aldırmıcam ama bir sıkıntı varsa bilmek isterim diyenler de olabiliyor. ama sırf önceden bilmek için psikolojik olarak hazırlanmak için bu derece riskli bir girişimsel işlemi yaptırmak akıl karı değil. kaldı ki amniyosentez sonuçları da yüzde yüz değildir. tıpta hiçbir şey yüzde yüz değildir. tavsiyem, size fikrinizi sormadan hemen ertesi gün amniyosenteze gel diyen doktoru dinlemek yerine sakinleşip oturun ve başka doktorların da görüşünü alın. bugün artık kimsenin beğenmediği devlet hastanelerinde bile bu tavır yoki, hastaya önce ister misin diye soruluyor.

merak ettiğiniz başka hususlar olursa yardımcı olmaya çalışırım, bu yaramaz bebişler beni çok etkiliyor hep.

teşekkür ediyorum, çok ama çok aydınlatıcı bılgıler bunlar.inanın beynım durdu ne soracagımı unuttum, ılgınız ıcın cok teşekkür ederim, kendisiyle suan konustum herseyı yazılanları anlattım.Tekrar başka dr.a gidilecek ama o da sıvı derse zamanı gecer mı acaba? tam 17.haftadaymıs.sonucu ogrenmek ıstıyor , eger rısk varsa dunyaya nasıl getıreyım dıyor.ınş. bu sefer daha guzel haberle gelır.

amniyosentez yapılacak muhtemelen...
hemen panik olmayın..
bu testi yaptıran çoook insan var...
bunu yaptırıp gayet normal bebekler doğuran çok tanıdığım var...
inşallah sorun çıkmaz..
allah yardım etsin..

Ense kalınlığı ne kadar çıkmış. .kan değerleri bazen zamanında inmiyor yüksek değer çıkıyor..kağıta yazıyordur usg ölçümünde ense kalınlığı ne kadar

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

aradım şimdi sordum, oda bana dıyor ense kalınlıgı neki abla diye.dr.a bu degerler nedır demiş(asagıda yazdıgım) oda yarın sıvı alalım konusurz demiş.

aft:30.5 düzeltılmıs normlar 1.08
hcg:56269 duz.norm2.36
uE3:0.229 düz.norm.0.40
bilen var mı bunu?

Son düzenleme:
teşekkür ediyorum, çok ama çok aydınlatıcı bılgıler bunlar.inanın beynım durdu ne soracagımı unuttum, ılgınız ıcın cok teşekkür ederim, kendisiyle suan konustum herseyı yazılanları anlattım.Tekrar başka dr.a gidilecek ama o da sıvı derse zamanı gecer mı acaba? tam 17.haftadaymıs.sonucu ogrenmek ıstıyor , eger rısk varsa dunyaya nasıl getıreyım dıyor.ınş. bu sefer daha guzel haberle gelır.

tam sınırlarını bilmemekle beraber sizin için kaynak kitabıma baktım şimdi,genel olarak 15 ile 20. haftalar arası diyor amniyosentez için.
ben yazdıklarımın tamamını kendi başıma gelse nasıl düşünür nasıl hareket ederim diye yazdım. o yüzden sakın bol keseden attığımı düşünmeyin. gebe kalma ve doğum olayı başlı başına bir risk zaten hepimizin başına gelen, hiçbir şey yüzde yüz değil, hele o tarama testleri kesinlikle değil. amniyosentez sonucu güzel çıkıp çok çok düşük bir ihtimal de olsa yine anomalili bebek ihtimali var, önemli olan burda takınılacak tavır.

size şahit olduğum bir hastadan bahsedeyim. elinde ikili tarama testiyle gelen hasta, yazan şey şu:" nöral tüp defekti riski 1/7" yanlış okumadınız 7de 1 ihtimal. ne kadar yüksek ihtimal değil mi. ama bu hastaya ikisi uzman üç doktor ultrasonla ayrıntılı bir şekilde baktı bebişin hiçbir sıkıntısı yok. bilmem anlatabildim mi demek istediğimi? bu testlere fazla önem atfediyoruz,adı üstünde tarama testi. yönlendirir ama hiçbir zaman kesin sonuç değildir.

allah sağlıklı kararlar verdirsin inşallah bebişin anne babasına. inşallah bebişimizin de hiçbir şeyi yoktur.

tam sınırlarını bilmemekle beraber sizin için kaynak kitabıma baktım şimdi,genel olarak 15 ile 20. haftalar arası diyor amniyosentez için.
ben yazdıklarımın tamamını kendi başıma gelse nasıl düşünür nasıl hareket ederim diye yazdım. o yüzden sakın bol keseden attığımı düşünmeyin. gebe kalma ve doğum olayı başlı başına bir risk zaten hepimizin başına gelen, hiçbir şey yüzde yüz değil, hele o tarama testleri kesinlikle değil. amniyosentez sonucu güzel çıkıp çok çok düşük bir ihtimal de olsa yine anomalili bebek ihtimali var, önemli olan burda takınılacak tavır.

size şahit olduğum bir hastadan bahsedeyim. elinde ikili tarama testiyle gelen hasta, yazan şey şu:" nöral tüp defekti riski 1/7" yanlış okumadınız 7de 1 ihtimal. ne kadar yüksek ihtimal değil mi. ama bu hastaya ikisi uzman üç doktor ultrasonla ayrıntılı bir şekilde baktı bebişin hiçbir sıkıntısı yok. bilmem anlatabildim mi demek istediğimi? bu testlere fazla önem atfediyoruz,adı üstünde tarama testi. yönlendirir ama hiçbir zaman kesin sonuç değildir.

allah sağlıklı kararlar verdirsin inşallah bebişin anne babasına. inşallah bebişimizin de hiçbir şeyi yoktur.

ya nasıl rahatlattınız anlatamam 1/7 ne demek yahu. çok güzel ornek oldu esasında kafamda netlesıyor aslında testin şekli siz acıkladıkca,fazla yormak ıstemem fakat
uE3:0.229 düz.norm.0.40 hakkında bır yorumunuz var mı?

Son düzenleme:
insan ne yapacagını bılemıyor ki, dr. bir secenek sunmadıgından yaptırmama ıhtımalını sımdı okuyorum, kesın konusulmus, yarın esınle mutlaka gel sıvı almamız lazım dıye, emınım o da ne olursa olsun vazgecmez bebegınden. yanı bu 1 tane deger bıle down sendromu gostergesımı oluyor kı?

Aynısını arkadaşıma dediler, özel bir hastaneye gidiyordu.
Sonra başka bir doktora gösterdiler akrabasının doktoru, bunlara hiç bakma, hiç bişey yok demiş bebeğinde.
Öyle yarın gelin diye bişey yok, anne ve babaya istiyor musunuz diye sorulması gerekiyor yani kararı ebeveynlere ait.
Bir arkadaş çok güzel açıklamış, arkadaşım da gece gündüz araştırmış aynı bilgilere ulaşmıştı.
Kadınlar kulübü gebelik bölümünde bu konuyla ilgili çok fazla bilgi var, hatta arkadaşıma söylenen aynı sebepten dolayı bende araştırmıştım.

ya nasıl rahatlattınız anlatamam 1/7 ne demek yahu. çok güzel ornek oldu esasında kafamda netlesıyor aslında testin şekli siz acıkladıkca,fazla yormak ıstemem fakat
uE3:0.229 düz.norm.0.40 hakkında bır yorumunuz var mı?

bunlar üçlü tarama testinde bakılan üç parametre. bunların değerlerinden ziyade, laboratuvar bunlara göre bir risk hesaplaması yapar. biz onları dikkate alıyoruz daha çok. o da bahsettiğim kombine risk yaş riski biyokimyasal risk oluyor işte. bütün doktorlar da bu risk değerlerine göre yorum yapar zaten.

burun kemiği ve ense kalınlığı daha muteberdir dedim ya. onların üçlü test kağıdında yazacağını sanmıyorum. çünkü ikili tarama testinde bakılıyor onlara.

Arkadaşlar şuan çok moralsizim ve bu konuyu arastırıyorum.
Kısaca kardesımın eşi hamıle 4.5 aylık tam buna sevınırken, kardesımın eşi şimdi aradı ağlayarak, tir tir titriyor ne yapacagını bılememıs yazık ben de cok kotuyum suan.
Dr.a gitmişti Down sendromu testi için sonuc almaya, Trisomy 21 tarama sonucu 1 değer yüksek riskli yazıyormus,diğer 132 deger normal gebelik diyormus,
Dr.da bebekte aşağı düşmüş, şimdi git dinlen yarın gel göbekten sıvı alıcaz ama mutlaka esınde gelsın demış.
Yavrum nasıl aglıyor telefonda, ben de cok kotuyum suan, en azından burada tecrubelı anneler bılırler bu testın ne oldugunu ve bebekten sıvının ne ıcın alındıgını, şimdi arayıp birşeyler soyleyıp içini ferahlatmak istiyorum ve gercekten.
Ne yapacağımı şaşırdım.
Teşekkürler.

Teyzeme aynisini demislerdi teyzem cok uzulmustu ve kesin teshis koymuslardi bebek dogdu hic bisey olmadi suan uc yasinda sikma canini

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bunlar üçlü tarama testinde bakılan üç parametre. bunların değerlerinden ziyade, laboratuvar bunlara göre bir risk hesaplaması yapar. biz onları dikkate alıyoruz daha çok. o da bahsettiğim kombine risk yaş riski biyokimyasal risk oluyor işte. bütün doktorlar da bu risk değerlerine göre yorum yapar zaten.

burun kemiği ve ense kalınlığı daha muteberdir dedim ya. onların üçlü test kağıdında yazacağını sanmıyorum. çünkü ikili tarama testinde bakılıyor onlara.

anladım demekki ıkılı test yapılmadı, çunku baska test hıc yapılmadı dıyor, ve hatta ense kalınlıgını sımdı ılkkez duydu.

Arkadaslar, hepinize ne kadar ayrı ayrı teşekkür etsem azdır, oyle buyuk ıyılık yaptınız ki anlatamam. Ben normalde oglen 12-aksam 6 ıdı uyku saatım ve o kadar uykusuzumkı beynımde durmus durumdaydı. sırf o kız orda aglarken nasıl uyuyabılırdım, ben de o da sayenızde rahatladı.
ben sımdılık bır ıkı saatte olsa uyuymak ıstıyorum en azından esım gelene kadar, sonrasında yıne gelecegım uyandıgımda.
yeğenim umut mert adına da cok tesekkurler teyzeleri :)
İyi Aksamlar.

Canım geliniz ağlamasın, üzülmesin. Bu testlerin hiçbirisi %100 sonuç vermiyor.

Benim dayımın kızı için ense değeri yüksek muhtemelen down sendromu var demişlerdi. Üstelik doktor Almandı. Bebek sapsağlam dünyaya geldi. Olabiliyor bu tip şeyler.

Diyelim ki öyle, her anne sağlıklı bir evladı olsun ister elbette ama takdiri ilahi. Allah' ın özel bir emanetini taşıyor olacak.
İlgi ve kaliteli bir eğitimle down sendromlu kardeşlerimiz sosyal hayata süper adapte olabiliyorlar.

Dua ile. Selamlar...

Arkadaşlar şuan çok moralsizim ve bu konuyu arastırıyorum.
Kısaca kardesımın eşi hamıle 4.5 aylık tam buna sevınırken, kardesımın eşi şimdi aradı ağlayarak, tir tir titriyor ne yapacagını bılememıs yazık ben de cok kotuyum suan.
Dr.a gitmişti Down sendromu testi için sonuc almaya, Trisomy 21 tarama sonucu 1 değer yüksek riskli yazıyormus,diğer 132 deger normal gebelik diyormus,
Dr.da bebekte aşağı düşmüş, şimdi git dinlen yarın gel göbekten sıvı alıcaz ama mutlaka esınde gelsın demış.
Yavrum nasıl aglıyor telefonda, ben de cok kotuyum suan, en azından burada tecrubelı anneler bılırler bu testın ne oldugunu ve bebekten sıvının ne ıcın alındıgını, şimdi arayıp birşeyler soyleyıp içini ferahlatmak istiyorum ve gercekten.
Ne yapacağımı şaşırdım.
Teşekkürler.

Bol bol dua edin hayırlısı ile bir sey olmaz.teyzemin kızı olacağı zaman down sendromu dediler maşallah kız bizden akıllı. :) halamın olacağı zaman down sendromlu dediler maşallah bisey cıkmadı Allahın izniyle bir sey olmaz dua edin

benım bıldıgım karından sıvı aldırmak bebegın hayatını riske sokuyor. benım bı arkdssıma kalbınde parlaklık var down sendromu olablr dendı. sıvı almamız lazım demıs doktor.arkdsm kesınlkle kabul etmedı bebegımın hayatını rıske atamam dıye. sonra istanbulda cok ıyı bı doktora gıttı bı takım testler yapılmıs fln detayı bılmıyorum, bebek sapasaglam dogdu. o sıvı aldırma işini iyi arastırın bence. ıyı bısey deıl onu yaptrmak..

2005 yılında kızıma hamileyken o testleri yaptırmak gafletinde bulundum.188 de 1 ihtimal Down sendromu olabilir dendi. Amniyosentez denen lanet şeyi de yaptırdım. şükür orda temiz çıktı sonuçlar. Ama yaşanan acı ve gerginlik yanıma kar kaldı. Dua edin bol bol... Rabbim hayırlısını versin

Merhaba,
Benimde çok sevdiğim bir ablamın bebeği için istenmişti amniyosentez yaptirmadilar ve cocuklari 2 yaşına geldi çok sağlıklı güzel bir bebek. 4 boyutlu usg çektirebilirler sanıyorum 20 haftadan sonra yapılıyordu , detaylı bakılabiliyor ondada, bebeğin fiziki durumuna. Amniyosentez istenip sağlıklı doğan çok bebek var, başka doktora gitsinler test sonuçlarıyla.
Kolaylıklar dilerim, Allah kolaylıklar versin. Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim

arkadaşım bu husus benim ilgi ve bilgi alanıma giriyor istersen yanıtlamaya çalışayım. bize de böyle çok hasta yollanırdı, amniyosentez yapılmayan merkezler ikili ve üçlü tarama testindeki en ufak sorunlarda dahi bize yolluyorlardı. ama saçma sapan işler işte, hastanın kağıttaki risk değeri yüksek çıktı diye hemen ortalık velveleye verilmez. o değerleri etkileyen yüz tane şey sayabilirim sana. en basitinden zayıf kadında başka çıkar kilolu kadında başka. anne sigara içiyordur başka çıkar içmiyordur başka çıkar. bu değerler bize sadece ihtimal verir. yani sizin bebeğiniz 132de 1 ihtimalle down sendromlu olacak. bu tarama testleri hiç kimseye yüzde yüz güven vermez. size 132de 1 denmiştir başkasının 50de 1 başkasının 1000de 1. bu onların down sendromlu bebek doğurmayacakları manasına gelmez. o 1 ihtimal başa geldiğinde o kişi için yüzde yüzdür. biz 250de 1'i sınır kabul ederiz. kağıdı incelemenizi de tavsiye ederim biyokimyasal risk kombine risk yaş riski diye üç farklı değer olmalı bunlardan kombine risk dışındakileri biz kaale almıyoruz zaten. kombine riskin 250de 1den yüksek çıkması durumunda bebekte ek anomali var mı onlara bakılır. mesela ikili testteki ense kalınlığı nasıl,burun kemiği var mı,ek olarak mesela kalp anomalileri vs eşlik ediyor mu? emin ol ikili tarama testinde bakılan bebeğin burun kemiği var mı yok mu olayı bu rakamlardan bin kat daha muteberdir.

burda aslında kilit nokta şu ve zaten biz de hastalarımıza hep şunu sorardık: allah korusun amniyosentezde falan bi sıkıntı çıktı aldırmayı düşünüyor musun? buna yanıt hayırsa zaten bebeği bir de amniyosentezle riske atmaya gerek yok. he tabi yok aldırmıcam ama bir sıkıntı varsa bilmek isterim diyenler de olabiliyor. ama sırf önceden bilmek için psikolojik olarak hazırlanmak için bu derece riskli bir girişimsel işlemi yaptırmak akıl karı değil. kaldı ki amniyosentez sonuçları da yüzde yüz değildir. tıpta hiçbir şey yüzde yüz değildir. tavsiyem, size fikrinizi sormadan hemen ertesi gün amniyosenteze gel diyen doktoru dinlemek yerine sakinleşip oturun ve başka doktorların da görüşünü alın. bugün artık kimsenin beğenmediği devlet hastanelerinde bile bu tavır yoki, hastaya önce ister misin diye soruluyor.

merak ettiğiniz başka hususlar olursa yardımcı olmaya çalışırım, bu yaramaz bebişler beni çok etkiliyor hep.

merhaba yaklaşık olarak 2 aydır bu konuyu araştırıyordum ikili testimde risk çıktı doktorum haftaya amniyosentez dedi bunu 3 hafta önce söyledi hala daha düşünüyordum ama bugüne kadar okuduum tüm yazılanlar arasında en mantıklı gelen açıklama buydu bunu kimse yapmıyor bazı bazı kararsızdım bazı karar veriyordum olmasın a.s. diye bugün tam olarak karar vermiş durumdayım olmak istemiyorum ben bunu bilmek okumak istemişim bgüne kadar sonsuz teşekürler...

X