Down Sendromu Hk.

slm kızlar
benim bebeğime de down sendrom riski var dediler amniyosentez yaptırdık soncunu bekliyoruz
Allah kimsenin başına vermesin çok zor bir durum
Hastaneden aradıklarında şok olmuştum amniyosentez işlemimde çok zor oldu bu yüzden
Ama ben çok pişman oldum yaptırdığıma yaptırmasanız ayrı bir sıkıntı
Allah kimseyi o ikilimde bırakmasın yazarken bile zorlanıyorum :85::85::85::85::85::85:

merhaba bişey sormak istesem cevaplar mısınız acaba o amniyosentez işlemi öncesi anneye bir evrak mı imzalatılıyor merak ettim benim de böyle bir durumum sözkonusu da.. tşkler

Evet hastanede bir evrak imzalıyoruz. Operasyon sırasında aksi durumlar oluşursa sorumluluk bizde, göze aldık herşeyi tarzında...

merhaba bişey sormak istesem cevaplar mısınız acaba o amniyosentez işlemi öncesi anneye bir evrak mı imzalatılıyor merak ettim benim de böyle bir durumum sözkonusu da.. tşkler

slm evet cnm bir evrak imzalıyorsun
eğer işlem sırasında veya sonrasında bir sorun olursa hastane bundan muaf tutulmuş oluyor

evet cnm bir evrak imzalıyorsunuz hem siz hem eşiniz
işlem sırasında yada sonrasında bir sorun olursa hastane sorumlu olmuyor

kızlar bende birşey sormak istiyorum
bugün kontrolumuz vardı
ense kalınlığı normaldi ama bugün ölçülünce yüksek çıktı
acaba bebek büyüdüğü için mi yoksa gerçekten down sendrom riski var diye mi anlamadım
dr da ben stres yapıyorum diye bana hiçbir şeyi net söylemiyor
aranızda bilgisi olan varsa yazabilir mi lütfen

kızlar bende birşey sormak istiyorum
bugün kontrolumuz vardı
ense kalınlığı normaldi ama bugün ölçülünce yüksek çıktı
acaba bebek büyüdüğü için mi yoksa gerçekten down sendrom riski var diye mi anlamadım
dr da ben stres yapıyorum diye bana hiçbir şeyi net söylemiyor
aranızda bilgisi olan varsa yazabilir mi lütfen

Kac haftalik gebesin canım

Ense kalınlığı sadece 11-14 hafta arası muteber onun disinda bi onem arz etmez bebek büyüdüğü icindir o

cnm beni nasıl rahatlattın anlatamam çok saol :KK16::KK16::KK16::KK16:
ikili taramam normal çıktı benim ama üçlü de problem çıktı amniyosentez yaptırdım
bugünkü ultrasonda da ense kalınlığı yüksek çıkınca pankledim yine
dr takılma ona dedi ama gel bana anlat bunu
çok saol cnm ya

cnm beni nasıl rahatlattın anlatamam çok saol :KK16::KK16::KK16::KK16:
ikili taramam normal çıktı benim ama üçlü de problem çıktı amniyosentez yaptırdım
bugünkü ultrasonda da ense kalınlığı yüksek çıkınca pankledim yine
dr takılma ona dedi ama gel bana anlat bunu
çok saol cnm ya

Rica ederim ben minik.bebisleri cok seviyorum:):)

arkadaslar dediğim gibi dün 1 sefer yapılmıs ama sonuclanamadıgından 2.yi yaptıramamıs kardesımın esı. bana vazgectık demıslerdı ama sonra konustugumda soyledıler, o sırada ıgnenın girdıgı yer kanamıs, dr.da: 2 gun bekle mıde bulantın kanaman basdonmen ateslenmen olursa gel demıs,
ultrason ıle bakıyormus ıgne gırdıkten sonra ultrasonla bakmamıs ondan sonra kan gelınce cekmıs ıgneyı ve bu kan bebekten de gelmıs olabılır tam goremedım dıye uyarmıs(!). 2 gun ıcınde bellı olur demıs.

ben bunu yenı ogrendım ve sınırden tıtrıyorum suanda, kardesım de dr.a ya bebege bırsey olduysa demıs, dr.da: imza ıle tum sorumluluk sızde gıbı bırseyler sacmalamıs.

baska hastaneye sımdı gıdeceklermıs ama ben bılen varsa ogrenmek ısterım, ki az cok bılgım olursa her seye koru korune ınanmayz.
bunu yaptırıp boyle bırsey yasayan oldu mu arkadaslar, ve ben bu ısten hıcbırsey anlamadım, kac gundur dıaloglarına bakıyorum , ınanamıyorum.

bebege bır sey olmamıstır degılmı gercı bıraz arastırdım, bebege degen ıgne kalıcı hsar bırakmaz dıyordu.

ama suan gıdeceklerı dr. ne kadar bılgı verıp dunku ısleme daır zararı olup olmayacagını gorecek bılemıyorum tabıkı.

umarım hersey yoluna gırer artık, kac gundur uykusuzluktan oyle yorgunum ki, ne eve bakıyorum ne işe. iyice yoruldum artık beyın olarak, onları hıc dusunemıyorum.

ben yaptıranlardan duyduğum kadarıyla bu işlem ultrasound kontrolü altında yapılır,ve bu konuda uzman kişiler tarafından yapılır,her drun yapabileceği bişey değildir.O dra da ne söylesek şimdi,yani işine gelmeyince sorumluluğu nasıl da size yüklemiş ya.İnşallah sorunsuz sağ salim bu günlerini atlatır.

Dilerim hiç bir sorunu yoktur bebeğin.Ben de ikinci hamileliğimde yaş sebebiyle yaptırdım amniyosentezi.Ancak anlamadığım,acı hissedilmiyor bile,sanırım panik yaptı ya da doktor ile ilgili.İğneye bakmasın mümkünse,uzun bir iğne ama o kadar ince ki sinek ısırığı gibi bir acı oluyor sadece.Bir de iğne girerken bebeği neden izliyor,hem heyecanlanır hem de kendini sııkar ve işlem zorlaşır.Bir dakika sürüyor,sonrasında da koldan antibiyotik iğne yapılıp anne adayı iki saat kadar hastanede gözlem altında tutuluyor.İstanbuldaysanız eğer kendi drumu şiddetle öneririm,eli çok hafif ve hızlı,kendinden emin biri.Dr.Cem Ayhan,Asya yakasında.Kolaylıklar dilerim.

Arkadaşlar şuan çok moralsizim ve bu konuyu arastırıyorum.
Kısaca kardesımın eşi hamıle 4.5 aylık tam buna sevınırken, kardesımın eşi şimdi aradı ağlayarak, tir tir titriyor ne yapacagını bılememıs yazık ben de cok kotuyum suan.
Dr.a gitmişti Down sendromu testi için sonuc almaya, Trisomy 21 tarama sonucu 1 değer yüksek riskli yazıyormus,diğer 132 deger normal gebelik diyormus,
Dr.da bebekte aşağı düşmüş, şimdi git dinlen yarın gel göbekten sıvı alıcaz ama mutlaka esınde gelsın demış.
Yavrum nasıl aglıyor telefonda, ben de cok kotuyum suan, en azından burada tecrubelı anneler bılırler bu testın ne oldugunu ve bebekten sıvının ne ıcın alındıgını, şimdi arayıp birşeyler soyleyıp içini ferahlatmak istiyorum ve gercekten.
Ne yapacağımı şaşırdım.
Teşekkürler.
canım öncelikle Allah sağlıklı doğmasını nasip etsin inşaallah. ama çok kişiden duydum ben cocuk down send. demiş doktor ama sağlıklı olmuş. inşaallah o da öyle olur

Amniyosentezin riski işlem yapılırken bebeğe zarar gelmesi değil.Amniyon kesesinde minicik de olsa bir delik açıldığından oradan enfeksiyon kapma riski olabiliyor ama ehil ellerde bu risk yok denecek kadar az inanın.Zaten amniyosentez sonrası bir iki gün ateş çıkıp çıkmadığı,kanama olup olmadığı vs enfeksiyon riski sebebiyle kontrol ediliyor.Düşüğe sebep olan enfeksiyon,işlem sırasındaki müdahale değil yani.Bu işte uzman iyib ir dr bulun ve içiniziz ferah tutun.Çevremde amniyosentez yaptırmış ve bebeğini sağlıkla kucağına almış en az elli kişi var.

Günaydın arkadaslar, sonucunu yazayım olanların:
kardesım ve esı baska dr.a gıttıler ayrıntılı ultrason ıcın, oradakı dr. organları,ense kalınlıgı, parmak seklı burnuna vs hepsine gore yorum yapmıs ve ben cok begendım bu begegı hem saglıklı hem cok guzel demıs.
ee halıyle rahatladık tabı, ben bu kadar net bır sonuc beklemıyordum. ve dr.eklemıs: gecenlerde bır hamıle hem test rısklıydı hemde bebek ultrasonda ense kalınlıgı vardı burnunu kısa gordum ve kucuk parmagı kısaydı gıbı tam hatırlayamadıgım bırseyler soylemıs, o kısıden kesınlıkle ıstedım,onda bıle sonuc temızdı, o yuzden stres yapmayın, ben bu rısklerde amnıyosentez ıstemıyorum, ultrasonda da hosuma gıtmeyen seyler goruyorsam kesınlıkle ıstıyorum demıs.
benım ıcın hala rısk var tabı en azından dıgerınde kromozom sayılıyordu, ama en azından anne baba cok rahat suan, annenın psıkolojısı duzeldı ve ınanıyorum ben de saglıklı olduguna.
Allah hepimizin bebeklerını anne ve bebek sağlıgıyla kucaklarımıza,kucaklarınıza almayı nasıp etsın ınsallah.
Tüm hamilelerimize bu süreçte yardım etsin.:nazar::emir_bebek:

Günaydın arkadaslar, sonucunu yazayım olanların:
kardesım ve esı baska dr.a gıttıler ayrıntılı ultrason ıcın, oradakı dr. organları,ense kalınlıgı, parmak seklı burnuna vs hepsine gore yorum yapmıs ve ben cok begendım bu begegı hem saglıklı hem cok guzel demıs.
ee halıyle rahatladık tabı, ben bu kadar net bır sonuc beklemıyordum. ve dr.eklemıs: gecenlerde bır hamıle hem test rısklıydı hemde bebek ultrasonda ense kalınlıgı vardı burnunu kısa gordum ve kucuk parmagı kısaydı gıbı tam hatırlayamadıgım bırseyler soylemıs, o kısıden kesınlıkle ıstedım,onda bıle sonuc temızdı, o yuzden stres yapmayın, ben bu rısklerde amnıyosentez ıstemıyorum, ultrasonda da hosuma gıtmeyen seyler goruyorsam kesınlıkle ıstıyorum demıs.
benım ıcın hala rısk var tabı en azından dıgerınde kromozom sayılıyordu, ama en azından anne baba cok rahat suan, annenın psıkolojısı duzeldı ve ınanıyorum ben de saglıklı olduguna.
Allah hepimizin bebeklerını anne ve bebek sağlıgıyla kucaklarımıza,kucaklarınıza almayı nasıp etsın ınsallah.
Tüm hamilelerimize bu süreçte yardım etsin.:nazar::emir_bebek:

Cok sevindim:) doktorunuz çok akılcı yaklaşmış

X