maşşallah kızıma,Allah nice uzun senelere sizlerle birlikte ulaştırsın.siz anlatırken yaptıkları gözümde canlandı valla, içimden yanında olup öpesim geldi. bizde çok konuşuyoruz kızımla zaten uyanıkken seslenip çağırıyor başımda durun konuşun diyo:) ablamız çok çenebaz ona sus biraz dinlen demekten yorulduk,inşallah bu kızımda çok konuşur umutluyum. ben kızımı annnemmm, annemm diye uzata uzata seviyordum agularken anneemm anneeem demeye başladı Maşallah hepimiz şok olduk. babamız bile şimdi annem diyerek seviyor. geçen bir arkadaşım anneeeem diye seslendiğini duyunca oturup ağadı.kızıma ananesi bakacak inşallah tayinim çıkarsa. yoksa yandım karsta görev yapıyorum kime emanet ederim. gerçi yarım gün babamız bakar artık. bende ek gıdalar alınca sizin gibi yapmayı düşünüyorum. hamileykende balık yağı ve ceviz bol bol yemiştim. şuan kızımın hareketli ve çevreye ilgili oluşunda etkili olduğunu düşünüyorum.
sizi çok iyi anlıyorum. bende aynı ikileme düştüm ve bütün hamileliğim tam bir kabustu. aynı korkuları yaşadım. bide amniyosentezde yaptırmıştım. yani kesindi sonuç.o kadar kötü şeyler söyledilerki benim bebeğim içinde Allah ım napçam ben dedim nasıl başa çıkıcam dedim. bide ben yapı olarak çok sabırsız ve sini,rliyim. nasıl dayanıcam nasıl sabredicem dedim. ama Allah büyük. öyle bir sabır veriyoki insana ben bile kendimi tanıyamıyorum. annelik çok başka bişeymiş. tabiki herkes sağlıklı bir bebek istiyo ama hiç bir şeyin garantisi yok sağlıklı doğup sonradan bişey olursa ne olacak. napıcaz o çocuğu. evladımlaysa sınavım naparsam yapayım kaçamam dedim. aldırmadım kızımı. şimdi düşünüyorumda iyiki aldırmamışım. bir görseniz nasıl afacan bişey oldu bir gülse dünyalar benim oluyo. gözünden bir damla yaş aksa içim parçalanıyo. dedikleri gibi de çıkmadı zaten hiç bişeyi yok yavrumun. yaşamaz karnında ölür yada doğar doğmaz ölür demişlerdi.Allah ıma ne kadar şükretsem azdır. Allah kimseyi bu kararı vermek zorunda bırakmasın. çok zor yaşamayan bilmez. ben doğurdum ama doğurmayıp aldıran hiç kimseyi yadırgamam. dediğim gibi çok zor bir karar ve ne olursa olsun herkesin saygı duyması gereken bir karar. sonuçta yaşayacak olan biziz. bende ikinsi çocuğu çok istiyorum ama bir o kadarda korkuyorum yine aynı şeyleri yaşarmıyım diye. Allah herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.
inşallah, inşallah olacak. Rabbim bunca verilen emegi, duayı boşaçevirmez ben tüm kalbimle inanıyorum.Allah önce canlarına sağlık versin İnşallah
ayyy maşallah yaa yeni gördüm resmini ne kadar güzel bir melek bu yaaa maşallah sana Allah nazarlardan korusun inşallah.
ya ben işte sen kadar cesaretli davranamadım annem bile ben bakmam dedi herkes aldır dedi ben çok üzüldüm kendime güvenemedim benimkinede olsa bile çok yaşamaz dediler ebnde aldırdım ama kendimi katil gibi hissediyorum keşke diyiyiyorum aldırmasaydım kendiliğinden doğup ölseydi yada düşük yapmış olsaydım ama malesef bunları görmem gerekiyormuş gördüm Rabbim kimseyey yaşatmasın böyle bi acı evladının katili olmak çok kötü aam ben onun sakatlığına sdayanamam dedim ben ayaklarımı yıkıyorum o yıkayamıyacak dedim çok üzüldüm eger olsaydı karşımda onu öyle görseydim ölürdüm herhal Rabbim aff etsin ama şu avr hayatta hiç bir şeyin garantisi yok dahah büyük günah işlemekten Allahım korusun beni çünkü yetişmiş sağlıklı bir insanı da öldürebiliriz bir anlık sinirle kimse olmaz demesin hayatta herşey olabilir büyük konuşmamak lazım işte eşim bunu aban söyleyince biraz üzüntüm gitti dahah büyük günahlardan koru dedim rabbim bizi yani normalda katil olabiliriz hepimiz ama yavrumun katili olmak çok acıııııı
çok teşekkür ederim öncelikle size.çok büyük konuşmuş bu bahsettiğiniz bayan valla kızım 2ay küvezde yattı doğunca çıkıncada test yaptırdık downmu diye.öğrendiğimde kızıma sarıldım ağladım çünkü down nasıl olur neyi etkiler ne demektir diye bilmediğim için çok korktum ne yapcağımı bilmiyordum ama yinede ona sarıldım ve ağladım nasıl bir gelecek sağlayacam diye.1gün veya 1hafta sürdü ve bu benim bebeğim canım dedim ve bidahada ağlamadım hatta küvezde yatarken şüphe vardı down diye.ve bigün durumu kötü dediler dua ettim allahım ne olursa olsun onu bana bağışla downda olsa ölmesin nolur her türlü kabulüm yeterki ölmesin dedim ve yaşadı.çünkü küvezdede olsa hergün gittim 2ay boyunca hiç aksatmadım içeri girene kadar akla karayı seçiodum ona dokunuodum konuşuodum ondan vazgeçemezdimki kokusunu aldım ve bana muhtaç benim bi parçamdı o.ama bazen efkarlanırım ya bana bişi olursa napar diye kimse benim kadar sevemez bakamaz diye ağlarım ama o kadar.yoksa rabbime şükür ediyorum ki böle akıllı güzel bi kızım var ve o benim cennet anahtarım öylede olsa ölecez böylede olsak.o benim herşeyim onun bi bakışı güldürüyo beni sarılması öpmesi mutlu ediyor beni.iyiki doğurmuşum onu
ALLAH sıze uzunnnnnnn sağlıklı en önemlısı kızınızla aılenızle huzur dolu günler nasıp etsınnn ınşallahh....
Selamün aleykümmm.Öncelikle hepinize teker teker allah sabırlar versin..Bebeklerinide sağlık.Topiği görünce çok hoşlandığım ve bilgi sahibi oldguğum birşey paylaşmak istedim..Bilmiyorum gördünüzmüü natıonal g.kanalında down sendromlu cocuklarla ilgili harika bir reklam var.Başka kanallarda yayınlanıyormu bilmiyorum sadece orada gördüm.Okadar güzel anlatmışki down sendromlu cocukların hastalığını ve hissetiklerini reklamı izlediğimde tebrik üzerine tebrik ettim fikir sahiplerini..
öncelikle teşekkürlerimi sunarım.sabır dileyecek çocuklara sahip diiliz sadece bana papucumu ters giydirio zekiliğiyle bunu için sabırı kabul ederim anca.ayrıca down bi hastalık dill sadece kromozom fazlalıları var O KADAR!!kötü niyetinizin olmadığını biliyorum lütfen sizde bu cevabı sert bulmayın ama böyle yazıla sinirlendiriyor beni hasta ve sabırı görünce kızdım.umarım bigün downlu bi çocukla tanışırsınız ve neden öyle yazmışım dersiniz.hayırlı günler
haklısınız ama gerçekten insanlar bu konuda birşey bilmiyorlar. bana çocugum down sendromlu dediğimde "aaa yazık sakatmı" diye soruyorlar. bende çok kızıyorum ama sakin olup durumu anlatmaya çalışıyorum.mahallede herkes arkamdan "yazık, bununda çocuğu özürlü" diye konuşuyorlar. cahilliklerine veriyorum.biz çevremizdekileri bu konuda bilgilendirmekle mesuluz. bizim mahallede bir melek daha varmış, ben hiç görmemiştim sadece komşuların "çocuğu geri zekalıymış"diyekonuştıklarını duymuştum. şimdi onunla tanışmanın yollarını arıyorum ve komşulara o çocuk down sendromlu sandığınız gibi değil değip farklılığını anlatmaya çalışıyorum.downsendromuu çevremize anlatmak atık bizim misyonumuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?