Down Sendromlu bebek:(:(

benim bildiğim genetik bi rahatsızlık bu,46 yerine 47kromozom olması sebebi...
sağlam çocuklarda ya da yetişkinlerde olabileceğini sanmıyorum CADIARZU yine de yanlış bi bilgi vermek istemem tabi

evet haklısınız genetik bir rahatsızlık ama arkadaş şunu kastediyor olabilir bazı kişilerde hafif seyrettiği için sonradan anlaşılıyor olabilir hastalık yoksa sonradan oluşan bir hastalık değil belki belirtileri kendini zamanla daha çok gösterir

arkadaşınız zor bir sınavda,ona sabır ve en doğru kararı verebilme gücü diliyorum.

genetik rahatsizlık ne demek biliyo musunuz? Down sendromu hem fiziksel hem de zihinsel farklılıkları içerir. Tabii bunların dereceleri farklı olabilir.Ayrıca kalp, kulak, göz rahatsızlıklarına sahip olarak doğmaları da çok yüksek bi olasılık. Kardeşim downlu ve 7 yaşında. Allah'a şükür bu tür (kap, göz, kulak) rahatsızlıkları yoktu ama fiziksel olarak down sendromunun özelliklerini taşıyo tabii. Ama yine de çok ağır değil. Kardeşim "mozaik" denilen beliritlerin en hafif görüldüğü tür değil ama yine de çok iyi Allah'a şükür. Evet çok da sevimli. Canım o benim.

Ama çok çok çok ama çok zor. Şu an hem bir rehabilitasyon merkezine, hem de çok ağır olmadığı için normal bir anaokuluna gidiyor.

Ama bakalım 1. sınıfta kaynaştırma okuyabilecek mi? Öğretmeni arkadaşları hatta veliler kabul edecekler mi? Büyüyecek ve büyüdükçe arkadaşlarından farklı olduğunu kendi de onlar da daha çok hissedecek? Neler yaşayacak? Savaşabilecek mi? Bize sorular soracak mı? Tıp ilerledi ömürleri eskisi kadar kısa değil ama benden önce mi ölecek yoksa..

Bir ablanın bunları her düşündüğünde ne kadar kahrolduğunu ve acı çektiğini biliyoken,yaşıyoken; bir annenin, hem de bilerek o çocuğu dünyaya getiren bir annenin acılarını düşünemiyorum. Bilemem belki de doğurmeyı seçip, çok da mutlu olur. Belki tam tersi doğurmazsa mutsuz olur..

Tek bildiğim gerçekten zor bir imtihan. Allah gerçekten yardımcıları olsun..

Arkadaşlar sonradan down sendromuna yakalanılmaz. Bu da tıpkı kahverengi göz, siyah saç gibi doğuştan gelir yani genetiktir.,

Doğduğunda farkedilmeme sebebi de, eğer çok ağır bir downlu değilse özellikle bebekken, bütün diğer bebekler gibidir. Emer, uyur, ağlar vs.. Ama büyüdükçe gelişiminin olması gerekenden yavaş olduğunu farkedersiniz. Kafasını diğer bebekler gibi tutmaya daha geç başlar mesela, geç yürür, geç konuşabilir vs..

Bizim zamanımızda anne karnında bu tür kontrollerin olmaması daha iyiymiş. Kontrolü yaptırdın sağlıklıysa-huzurlu bir hamilelik dönemi geçireceksin. Bir anormallik tespit edildiğinde ise böylesi zor günler başlıyor işte. Gebeliği devam ettirse 9 ay dolana kadar yaşanacak stres zaten bebeğin de aileninde sağlığını bozacak. Gebeliğe son verse bu seferde vicdan muhabesi huzursuz edecek.
En iyisi gebelikte bebek sağlığı muayenesine gidecek olanlar-gitmeden önce çıkan sonuç karşısında ne yapacaklarına kesin karar vermeliler. Karar veremeyenler sağlıklı evlada sahip olmayı dileyerek kaderine razı olmalı ve huzurlu bir hamilelik dönemi geçirmelidir.

Yüce Rabbim hiç birimizi evladıyla sınamasın. Dünyaya gelmiş ve gelecek her evlat sağlıklı -ömürlü ve analı babalı olsun İnşaallah.

Bu kardeşimizede Rabbim en doğru en hayırlı kararı verdirsin İnşaallah.:Saruboceq:

ankarada bu konuda uzman bi doktor var eyüp ekici bi de ona görünse arkadaşın

evet az çok bazı şeyleri yaşamaya çalışıyorum,lakin kaç gündür gecemiz gündüzümüz
hepsi birbirine karıştı üzüntüden,,,burda da herkesten fikir almaya değişik düşünceler değişik bakış açılarıyla olaya bakmaya çalışıyoruz

herşey güzel tamam da bu çok zor bir imtihan değil mi sizce?...senağlama:1no2:

merhaba canım çok üzücü bir durum
sanırım arkadaşında istanbulda oturuyor.
bende bu doktora gittim dr ulturosonu resmen konuşturuyor.
ve çok iyi bir doktor mutlaka gitsinler araştırın sizde iyi olduğunu göreceksiniz.
adı profösör dr cihat şen

çok sağolun nerde bu doktor
istanbul'un neresinde?

cinayete ortak olmak ne demek ne kadar ağır bir itham bu böyle..
yazdığınız bu cümleleri okurken içim acıdı o kadar üzüldüm ki..
herkes fikrini söylemekte özgürdür bir başkasına sagısızlık yapmadığı sürece..
fikrime katılmıyor olabilirsiniz ama bu size yagısızlık yapma hakkını vermez lütfen yorumlarınızı yazarken biraz daha saygılı olun...
bu konuda ne kadar hassas olduğumu ne kadar üzüldüğümü önceki yorumlarımda yazmıştım zaten bir anne olarak vicdansızlıkla suçlanmak gerçekten çok ağırıma gitti..

taksim gümüşsuyunda askeriyenin karşısında canım
ayrıca down sendromlu bebeklerde
genelde anne karnında gelişme geriliği olur
umarım öyle birşey değildir.

çok teşekkür ederim,
hemen arayıp söyleyeyim arkadaşıma
canım ya perişan halde herşeyden bir medet
umar olduk..senağlama

arkadaşlar bakın kimseye özel olarak birşey demiyorum
ama bazılarınızın ithamları gerçekten çok ağır
ben buraya hepinizden fikir almaya bu olayı yaşayanlar
var mı yok mu diye akıl danışmaya geldim.
herkes birşeyler söylüyor kimine göre doğru yanlış,
zaten canımız burnumuzda kaç gündür neler çekiyoruz
allah kimsenin başına böyle birşey vermesin kimse evladını öldürmek
istemez değil mi?

.......................................................................

Son düzenleyen: Moderatör:
....................................

Son düzenleyen: Moderatör:
özlemciğim inşallah hayırlı haberlerini bekliyorum..

mutlaka arkadaşların tavsiye ettiği doktorlara da gitsinler

inşallah yanlış bir tanı konmuştur..

çok üzüldüm zaten bu konuya bide bu sabah gelipte vicdansızlıkla suçlandığım yorumları okuyunca

elim ayağım birbirine dolandı,boğazım düğüm düğüm vallahi

canım benim down sendromlu olduğunu ancak amniyo sentez sonucunda anlarlar senin arkadaşlına bu yapıldımı peki

ikili taramanın sonucunda bazı değerler yüksek çıkabilir. Bu sonuca göre amniyo sentez yapılır. Amniyo sentezin sonucuda yanılmıyorsam iki yadaüç hafta içerisinde çıkar. Buda üniversite hastanelerinin genetik bölümünde yapılır. Sonuca göre doktor sizinle konuşur. Bu riskiniz var yada yok. Eğer varsa doktor beş aya kadar bu çocuğun alınabileceğini ve bu işlemin üniversite hastanelerinde yapılabileceğini söyler. Amniyo sentezi yanlız iyi bir yerde yaptırın. Muhakak iyi bir hastanenin bu işe bakan kısmında yaptırın. Eğer bu riski varsa çocuğu aldırmayı o zaman düşünün bence

inş.ablacım çok sağol dua et olur mu

ediyorum tabii etmez miyim...

nasıl üzüldüm bilemezsin kendimi arkadaşının yerine koymaya çalışıyorum içim sızlıyor vallahi...

rabbim sıkıntılarını boşa çıkarsın,bebişi sağlıklı olsun inşallah(amiin)

benim 3,5 yaşında otistik ve aynı zamanda SP hastası devletten tarafınan %97 özürlüdür raporu verilmiş ikiz eşi bir yeğenim var. yürüyemiyor, konuşamıyor ve dolayısıyla özbakımını giderebilicek durumda değil. işin kötüsü bunları yapabilmesi için çok da fazla umut yok. karşılıklı dairelerde oturuyoruz ve sürekli içiçeyiz. çok sevimli bir çocuk. başta ailesi olmak üzere hepimiz deli divane oluyoruz onun için.

daha birkaç gün önce televizyondaki bir haber üzerine kuzenimle buna çok benzer bir konuşma geçti aramızda.

ona eğer bu durumdan anne karnında haberdar olma imkanın olsaydı napardın dedim (onunki doğum sırasında oldu. varsayım üzerine konuştuk.) oğlumu; herşeyi, kendi hayatımı silecek kadar çok seviyorum ama aldırırdım dedi. çünkü eğer ben ondan önce ölürsem gözüm arkada kalıcak, o perişan olucak, kimsede ona bakamayacak dedi. onu çok sevdiğim ve bu eziyetleri çekmemesi için aldırıdım dedi.

ben bunu böyle yapmalıdır diye yazmadım kesinlikle. zaten böyle birşey söylemek haddim değil. sadece birkaç gün önce olan bir konuşma olduğu için bu aklıma geldi.

ama down sendromlu çocukları çok yakından biliyorum. yeğenimin özel eğitim merkezine geliyorlar. normal kişiler kadar olmasa da eğitilebilir ve kendi kendine yetebilecek düzeye gelebilirler. çalışabilirler ve normal çocuklarla eğitim göreek seviyeye yetişebilirler.

devlet tarafından verilmiş haklar var. ayda 6 seans eğitim alabiliyorlar. özürlü kartı çıkarıp vergi indirimlerinden yararlanabiliyorlar v.s. yani maddi olarak birazcık da olsa devlet katkı sağlıyor. bence bir eğitim merkezi danışmanıyla görüşüp down sendromlu çocuklar hakkında bilgi alabilirler önce.

benim fikirlerim bunlar. kararları ne olursa olsun allah onlara sabır versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…