Down Sendromlu bebek:(:(

ne zor bir karardır bu kimbilir..
ama ben çalıştığım ortamda çok down sendromlu bebek ve çocuk hatta yetişkin görmüştüm
gerçekten çok zor
çok düşünülmesi gereken birşey
allah sabır ve kolaylık versin.

ben olsam aldırırdım diye düşünüyorum ne kadar zor olsada...

kızlar bir tanıdığım 3 ay önce aynı durumdan bebeğini aldırdı bebek 4 aylıktı.bebek alınmış 1 saat yaşamış düşünebiliyor musunuz? ölmesini beklemişler! o kadının yüzü gülmüyor şimdi.. gelen herşey allahtan.ben karşıyım ama kimseyi eleştirmiyorum. neticede nasibi varsa dünyada ne olur olur yinede dünyaya gelir..

merhaba. cok uzucu bir durum. Allah yardim etsin. arkadas yada akraba olarak sadece destek verebiliriz. yani hangi karar verseler kararlarina saygi duymaliyiz.

Kürtaja ne kadar karşı olsak da burada önemli olan çocuğun geleceği .Anne baba hayatta olmasalar o yavruya kim bakar .Allahtan henüz çok geç değil .Ben böyle bir durumda asla doğurmazdım .Aslında bu tip çocuklar eğitilebiliyor ama maalesef toplumdaki kişilerin bu çocuklara meraklı bakışları , eğitimin maddi ve manevi zorlukları , hepsini düşünmek gerekli .Hele anne babaya bir şey olursa geride kalan bu çocuğun durumu göz ardı edilemez.Elbette bunlar benim düşüncelerim , son kararı anne ve baba birlikte vermeliler.

kesinlikle aldırmasın doktorların bu gibi durumlarda yanılabildiği bir gerçek kıymasın evladına TEVEKKÜL etsin sonucu hayırlı olur inş kesinlikle başka doktorlarla konsültasyon yapılsın hatta üniversite hast. heyetler oluyor onlara başvursun canı veremiyoruz almamalıyızda üstelik sadece tahmin ederek.rabbim kimseyi bu durumda bırakmasın allah yar ve yardımcınız olsun.

sonuçtan haberdar edin bizide lütfen habersiz bırakmayın.

gerçektende çok zor bir durum.bazen testler yanlış çıkabiliyor.ben birkaç kişiye ,senin çocuğun sakat dğar diyen bir kaç doktor duydum.hamillelikleri kötü geçti tabiiki ama çocukları sağlıklı doğdu.belki yanılmıştırdoktor.mutlaka iyi bir profösöre gitmek lazım.hatta anomali konusunda uzman birisine gitmek gerekiyor.netten araştırma yaparsanız iyi olur.
geçmiş olsun..umarım çocuk sağlıklıdır

Canım daha 3 aylıksa sadece ihtimali vardır sanırım 2 li testte böyle bir şey çıktı ki çoğunlukla bu testler yanılıyor. Bunun %100 sonucunu 4. aydan sonra amniyosentez ile alabiliyorlar, tabi o da 1 ay da belli oluyor. Dr. nasıl kesin konuştu bu kadar erkenden hayret ettim doğrusu. Arkadaşın şimdiden bu üzüntüyle bebeğini çok yıpratır belki hiç bir şeyi olmadığı halde. Down sendromlu olduğunu farzedelim, nasıl yaşayan bir kalbi durduracak, ona sarılan bir canı nasıl söküp atacak bu çok zor. Allahın işine karışmak gibi geliyor bu tür müdahaleler bana. Kimse sakat bir çocuğu yaşatıp hem kendine hem ona eziyet etmek istemez ama Allah bir anne babanın kaderine sakat bir evlat yazdıysa eğer sapa sağlam doğup da sonradan çok ağır rahatsızlıklar sonucu sakat kalabilen bir sürü yavru var dünyada... yeter ki yazılmış olsun. Umarım yanlış bir tespittir ve arkadaşın bebişini sağlıkla alır kucağına.

daha cok erken bunun kesin anlaşilmasi için..eşimin teyzesinde de cikti..kadincagizin kendi doktoru anladi..baska bir prof.a yolladi..koca prof. "down sendromlu bu cocuk,alalim" dedi..teyzemiz yikildi üzüntüden..zorla 3.bir doktora daha götürdüler..amniosentez yapildi..ve cocuk turp gibi cikti..sadece biraz tombulmuş..ayni şey baska bi akrabamizin başinada geldi..şimdi 3 yaşinda tosun gibi sapa sağlam evladi var..

muhakkak 2-3 doktora daha görünsün..zamani geldiginde amniosentez yapilsin..herhalukarda gene down sendromlu cikarsa tevekkül edip dogurmali bence..

bende suanda hamileyim..cok büyük bir üzüntü oldugunun farkindayim..fakat sapa saglam dogup kazada gecirebilir..menenjit gibi bir hastalik geçirip zeka geriliğide yaşayabilir..bunlarin hiçbirinin garantisi yok..sag salim dogup boyle birşey başina gelmeyeceginin garantisini verebilirmi? böyle birşey basina gelince kürtaj gibi o cocugu öldürebilcekmi? bunlari iyi düşünsün bence..

ewet anlıyrum demek istedklerinizi evet haklısınız ama bir ömür böyle bir çocukla nasıl geçer????

canım sana kend, ailemden örnek vereym benım teyzemin ogluda down sendromlu ve babamın amcasının ogluda öyle.. ama inan okadar çoks eviliyorlarki anlatamam.. onu hiç özürlü
bir çocukmuş gibi görmuyorsun alışıryorsun.. onalrın bir çogu zaten ne söylesen anlıyorlar çogu cvp veriyor binde bir ihtimal akıl bozuklugu oluyor onlarda.. benım teyzemin oglu suanda 13 yasında ve doktorlar ona evlenebilir demiş yani..okula gidiyor.. senın benım gibi konuşup cvğ veriyor.. yazı okuyor yazı yazıyor normal bir çocuktan ne farkı görunüşü biraz benziyor oda biraz sadece gözlerden..ve teyzemin oglu bu yasında 2 dil biliyor almanca ve türkıçe biliyor..kendi basına gezebiliyor tam bir normal çocuk işte..amcamızın oglu biraz daha agır ama oda çok ii onun kulakları duymuyor ama kulaklık takıyor o yusden 18 yasına geldiginde ameliyat olucak nasipse yani her ikiside ii çok şükür..
yani allahın verdigi bi cana ancak kendisi alabilir..bence aldırmasın derim belkide o bebek onlara çok ugurlu gelicek? benım diger teyzemin de kızının beynının %70i yok aklı var fikri yok yani hayvan gibi ve 20 yasında onunla ugraşmak dahada zor çünkü nereye gittigini bilmiyor egitilmiyorda.. ama dawn sendromlular egitim alabiliyor..bence o cana kıymasın derim inan teyzem ve amcamızın kızı şükrediyorlar böyle bi cocukları oldugu için..inan okadar çok seviliyorlarki.. allah yardımcınız olsun canım..hayırlı haberler alırız inş..

Öylesine zor bir durumki bu yani ne desek boşuna.
Bir yanda bir cana kıymak var diğer yanda o çocuğun bir ömür boyu çekecekleri. Allah kimsenin başına böyle bir şey vermesin.
Biz burada ne desek boş, ama diğer arkadaşlar gibi bende başka bir kaç doktora daha görünmesi taraftarıyım.

bazen sağlıklı çocuklar bile sonradan down sendrmuna yakalanabilyor hatta sağlıklı yetişkinler bile aldırmak çok büyük günah hemde bu testlerin kesin sonuç vermediğini biliyourm benim teyzem var böyle daymın kızı olacaktı yengem doktora gitmiş senin çocuğun down sendromlu demiş çocukta hiçbir rahatsızlık yok yani bu testeler para tuzağı özel bir doktora gidin tek doktorla emin olmayın...

ewet anlıyrum demek istedklerinizi evet haklısınız ama bir ömür böyle bir çocukla nasıl geçer????

beni yanliş anlamayin ama down sendromunun ne oldugunu biliyormusunuz? "bir ömür böyle bir cocukla nasil gecer" sözü cok agir kaliyor bence..binlerce aile var böyle..evet cok agir bi imtihan..cok zor bir durum..ama onun kalp atişlarini,bir kariş boyuyla yaptigi hareketleri gördükten sonra ona canli canli kiymak aklimin alabilcegi,vicdanimin kaldirabilcegi bir durum degil..ona kiymanin sorumlulugu ile onu dünyaya getirip,onunla yasamanin zorlugu arasinda kiyaslanamayacak kadar mesafe var bana göre..

nihayetinde bu arkadasinizin eşiyle birlikte verecegi karar tabiki..onlarin hayati..onlarin bebegi..bizimkiler sadece yorum..inşaAllah bikaç doktora daha giderler ve saglikli bir bebek oldugunu ögrenirler..

sakın kesinlikle kürtajın cinayetten en ufak bir farkı var mı?ha doğduktan sonra hasta diye öldürdünüz ha da doğumdan önce ne farkı var çocuğunuz down sendromu diye yaşamayı haketmiyor mu?ayrıca 3 aylık bebek bütünüyle oluşuyor şekli şemali tam belli oluyor o artık 3 aylıkda olsa o bayanın yavrusu ve ha doğumdan sonra kol bacak kesimiş öldürmüş ha doğumdan önce bir farkı yok ayrıca down sendromlu çocuklar güzel bir eğitimle hayata tutunabiliyorlar sosyal hayatta bir yerleri olailiyor saygılar...

cinayete ortaklık yaparken vicdanınızın sızlaması güzel birşey herhalde:1shok: o çocuk o anneye sıkıntı olacak diye onu göz göre göre öldürüyorsa Allah başka bir taraftan kat kat sıkıntısını da verir saygılar...

insanlar küçücük bir bebeğe gücünü geçirdiğini sanıp rahat etmek için cinayete ortak oluyorlar...ama ilerde hiç çözümü olmayan gücünü yettiremeyecekleri musibetlere karşı da onları koruyacak Sonsuz Kudret sahibinin yardımını kimse beklemesin O nun emanetine sahip çıkmayan başına geleceklere şimdiden katlansın yani aldırmak lafını duyunca sizden şok geçirdim ne hallere kaldık dedim silkinin ve kendinize gelin

evet kürtaja kesinlikle karşıymışsınız el kadar çocuğun ne masrafı olacak her anne çocuğuyla ilgilenmek zorunda madem bunu göze almıyorlar doğurmayacaklar o zaman

derdi veren Allah dermanı da verecektir hayatın yükünü kimse tek başına yüklendiğini zannetmesin o çocuğun Hakkını Allah verecektir eğer o çocuğun yaşama hakkı elinden alınırsa Allah o ana babadan o çocuğun hakkın bir şekilde çıkartır......

benim bildiğim genetik bi rahatsızlık bu,46 yerine 47kromozom olması sebebi...
sağlam çocuklarda ya da yetişkinlerde olabileceğini sanmıyorum CADIARZU yine de yanlış bi bilgi vermek istemem tabi

özürlü diye aldırdığınız çocuk yerine dünyaya getirdiğiniz sağlıklı cocuk, birgün elden ayakatan düşünce sizin hakkınızda ölsede kurtulsak diye bakmaz çünki hayat tekerrüden ibaret

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…