Down Sendromlu bebek:(:(

Özlempau,arkadaşınız en son br doktora gidip test yaptıracaktı
Ne oldu bir glişme varmı?
Kesinmi hala?

ikili ve üçlü testler olumsuz..
amniyosentez yapıldı ama sonucu geç çıkıcak

canım 2 li 3 lü testlerı yaptırsın eğer sonuç kötüysede aldırrılmamalı bence o onun imtihanı.şimdi çocuğa eziyet aileye eziyet diye düşünülüyor insan kendı canına kıyabilir mi yaa...allah kimsenni başına vermesın..

amniosentezin sonucunu beklesin bazen ikili üçlü böyle çıkabiliyor amniyo sentezin sonucu olumsuzsa doktorlar alabiliyor

özlemciğim,

daha önce açtığın konuyu biliyorum ve malesef merak içinde beklerken konunun kapandığını görmek çok üzdü beni..

inşallah amniyosentez sonucu iyi çıkar..

Hep dua ediyorum biliyor musun?

canım konu kapanınca ben de üzüldüm
hem de üstüne üstlük yasaklandım..
önceki muhabbeti biliyorsun densizin biri yüzüne oldu
neyse dualarımızı rabbim kabul etsinn
bekliyoruz bakalım allah razı olsun hepinizden a.s.

Çok zor bi karar.Çok ince dusunulmesı gerekır.
Allah kımsenın basına vermesın .
ama annemlerın apartmanda 5 yaşında bı kız var
çok tatlı bısey ama down sendromlu.
Bakımı bı haylı zor.
Annesı kadın sureklı pesınde pervane dolanıyor.
bebege cok ılgı alaka gostermek gerekıyor.
bu yuzdenn cok ıyı dusunulmesı gerekır
artı ve eksıler gozden gecırılmelıı
dogursun yada dogurmasın denemezz.
yakın cevremde bı arkadasında bebegı down sendromlu oldugunu soyledı doktor.
ne olursa olsun bebegı dogurucagını soyledı arkadasım.
ve bebekte sadece bobreklerınde sorun cıktı.
baska hıcbır yerınde sorun yok.
suan tedavı goruyor.

öyle mutsuz ve çaresiz ki arkadaşım
geçende doktora gittiğinde ultrasonda görünce bebeği
bu çocuğun yarısıda olmasa aldırmıcam dedi arkadaşım
ama nasıl bakıcaklar bilmiyorum maddiyatlarıda kısıtlı
daha yeni evliler birsürü borçları var..:1no2:

bence bebek %99 tam olarak sağlıklı....anne adayı 22 yaşında...bu test rutin değil ancak geç yaşta olan hamilelikler de ve akraba evliliği kan uyuşmazlığı olan çiftlerde uygulanmalı....bu tahliller çok can yaktı...çok anne hamileliğini kabuslar içinde geçirdi...bence bu testleri tam kesin sonuç elde edilinceye kadar yapmayı yasak etmeli. ve yaptırmadan öncede bu testin niteliği hakkında anne adayı doktor tarafından bilgilendirilmeli eğer anne baba bu testi istiyorsa yapılmalıdır.

Son düzenleme:
öncelikle Allah kolaylık versin.şimdilerde bu tarama testini yaptırıpta %95in üstünde sakat sonucu alan sayısız arkadaşım,sağlık çalışanı tanıyorum.inat edip bunu kabul edip devam edenlerin doğu sonrası hiçbir problemi olmadı.bizzat şahidim.gata,cerrahpaşa gibi yerlerden yanlış sonuç alındı düşünün.önce sabır.sonra karar...

ya kotu bir durum tabii.. daha yeni evliler diyosun.komsularımızın vardı bir cocugu.. inanılmaz zor.hayatını ona adayacak buna hazır mı?bir de borc varmıs.. yazık yaa... dogursun veya dogurmasın diyemeyiz o kendilerinin bileceği iş.başa gelmeyince konusmak cok kolay,bakan bilir...
o komsumuzun halini unutamam heralde.kadının en buyuk korkusu da biz oldukten sonra bu cocuga neolacaktı....

allah kimseleri ,doğanın bu tatsız şakası ile sınamasın.
benim başıma gelmiş olsa idi sanırım aldırırdım.
bebeğim doğduğunda,büyüyüp genç kız olduğunda yada erkek bu durumundan hiçte hoşnut olmayacaktır.Zeka özürü dışında pek çok yapısal ve fonkisyonel bozukluğu da bünyesinde barındırır down sendromu.onu bu şekilde dünyaya getiremezdim onada yazık olur banada.
arkadaşları tarafından,bazı kendini bilmez insanlar tarafından dışlanılmış bir çocuk olarak yaşayacak.
şimdiki nesil çok garip.özürlü arkadaşlarıyla okadar çok dalga geçen inlarlar varki.bu çocuk bu psikolojiyle nasıl yaşar.çok üzülürdüm,çok ağlardım belkide isyan ederdim niye ben diye.(isyan etmekte doğru değil tabiki ama o anki psikoloji işte)ama çarem bebeği aldırmak olurdu.
allahım kimselere yaşatmasın.özürlü olarak dünyaya getirmek istemem ama doğduktan sonrada ne olacağı belli olmaz tabiki.ama bunu bile bilede yapamam.
benim bi arkadaş doğum yaptı herşey normal,sağlıklı.bebek 3 aylık olunca bebeğin sağ kolunu kaldıramadıklarını farkettiler.bir süre sonrada sağ ayağı ol ayağına göre daha kısa

öncelikle tüm testleri yapıldıktan sonra buna kesin karar versin

Son düzenleme:
bende hamileyken duygusal davranıp yaptırmak istememiştim bu rutin testleri ikili ve üçlü test yapıldı bana sonuçlarım iyiydi.Ancak o an düşünmüştüm ya sorun çıkarsa ben yine doğururum diyordum ama bebeğimle beraber yaşamaya başladıktan sonra fikrim değişmeye başladı eğer bana bir şey olursa bebeğime kim bakar bir kaç isim sayarım ama benim kadar kimse ona iyi bakamaz helede fiziksel sıkıntısı varsa.Çok zor bir durum ben kendime bile cevap verememiştim.Umarım en kısa zamanda en doğru kararı verirler.

aynı konunuz kapandığı halde ikinci kez açmışsınız. Biz birleştirdik
gereken yapılacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…