Down Sendromlu bebek:(:(

bizim aile dostumuzun down sendromlu cocugu var, bakımı cok zor, erkek, kucukken herkese saldiriyordu cok ta kuvvetliydi, cidden bakmasi cok zor hayat boyu annesine muhtac...yani hicbir laftan anlamiyor, dedigini duymuyor bile, gel diyorsun gidiyor oyle birsey, allah sabir versin, bilmiyorum bi tarafta bi can almak bi tarafta iyilesmeyecek bi cocuk

sanırım bu durum aşamalı oluyormus
yanı kımısınde daha hafif seyrederken kimisinde
çok ağır oluyormuş.bizimkisi nasılolcak allah bilir
ama eminim ki ne halde olursa olsun bakımı çok çok zor olcak
daha yeni evliler üstelik bir sürü borçları var,maddi imkansızlıklarda
bir yandan of allahım offff:1no2:

canım benim bebegimede down sendromu demişlerdi. amniyosentez yaptırdım herşey normal çıkmıştı. arkadaşın mutlaka amniyosentez yaptırsın.down sendromlu çocuklar için hayat çok zor çünkü dogarken organları eksik yada sorunlu dogarlarmış. gelişimleri çok geriden gidermiş. çok büyük ilgi özel alaka ve egitim gerektiren bişey. benim bebegim Allah a şükür çok saglıklı.İnşallah arkadaşının bebegide saglıklı dogar.ama sonuç farklı çıksa ben aldıracaktım çünkü anneye tamamen bagımlı bu çocuklar annenin saglıgı bozulması yada ölümü durumunda çocuk için hayat çok zorlaşıyor. saolsun devletde bu çocuklarımıza yeteri kadar sahiplenmiyor. zor bir karar Allah kolaylık versin. ama her dr un dediğide dogru deil. 3lü testde çıkıyo bu sonuç bende yanlış çıkmıştı

İnşaallah bu keder gözyaşları, sevinç gözyaşlarına dönüşür.:Saruboceq:

öncelıkle bı ıkı doktora daha baktırsınlar ama bunun ıhtımalının olması bıle kotu allah yazmasın yazdıysa bozsun cok fena, benım cocuklugumda neredeyse beraber buyudugum zekası 10 yasında olarak duran bır kız arkadasım vardı onla bas etmem o kadar zordu kı ama tanıdıgımdı sevıyordum ben de destek oldum ama onun yasamı o kadar zordu kı bır de fızıkı gorunusunun de farklı oldugunu dusunursek ıyıce zor bır durum o kızın annesı babası herkesı cevresı ve ben olumsuz etkılenıyorduk cunku ne kadar normal de davransak hem bız olumsuz etkılenıyorduk hem de cevre onu olumsuz etkılıyordu zordu yani buyumesı yetısmesı, onlarınkı akraba evlılıgı sonucu bu sekılde olusmus down sendromunun unsurları farklı olabılır kan uyusmazlıgındandır belkı ama bak bır arkadas demıs kı erken vefat edıyorlar o da cok kötu cocugunun bı kac yılı kaldıgını bılmek ne acıdır ana baba ıcın (((( cok uzuldum bunları yazarken ve okurken allah yardımcıları olsun arkadaslarının. kolaylıklar versın dıyecegım bır sey yok baska allah acısın.

içim acıdı resmen... kıyamam çok üzüldüm arkadaşınıza da bebişe de... çok yakın bir arkadaşımın kardeşi otistik, böyle özel çocuklara sahip ailelerin çektiği sıkıntılara yakından tanığım yani.. bu gerçekten bir sınav, ben aynı durumda olsam ne yapardım, nasıl bi karar verirdim hiç bilemiyorum şu an,ne diyeceğimi bilemedim başka( Allah kolaylık versin arkadaşınıza ve özel çocukları olan tüm ailelere, o çocuklara..

ithamlarağır gelmiyor vidanlarınızın sesi ağır geliyor...beni susturabilirsiniz belki ama vizdanınıza ne kadar kılıf arasanız da SUSMAYACAKTIR....

çok sinirlendim şimdi, aklınızca kürtajın günah olduğuna kabul ettirmeye çalışıp sevap işlediğinizi zannediyorsunuz ama zor durumda bir insana hiç hakkınız yokken son derece kaba ötesi bir tavırla ithamlarda bulunuyorsunuz, günahın kralını yapıyorsunuz ama farkında bile değilsiniz. söylediğiniz şeyi o insanlar da biliyor bir akıllı ve vicdan sahibi siz değilsiniz yani. vicdan dilinizden düşmüyor ama böylesine bi çıkmazda olan insanlara vicdanlı bi şekilde yaklaşmak aklınızdan bile geçmiyor fikrinizi söylemekte özgürsünüz ama saygısızca davranmaya hakkınız yok. nasıl tıpçısınız ki siz? inanılmaz sinirlendim ya

Son düzenleyen: Moderatör:
keyfine cinayet işleyen vicdanlı yaklaşamam ben uygulamada da vicdan olacak lafla ben öyleyim böyleyim demek olmaz

ayrıca bayan beni tanısaydınız şu hayatta kimseyi kırmadığımı her görüşe saygı duyduğumu bilirdiniz ama bir rezalete saygı uyacak kadar kişiliksiz değilim kusura bakmayın

kusura bakmayın admin hanım unutup gene çok mesaj attım aynı anda.. bundan sonra dikkat edeceğim düzenleyemedim kendim mesaj silmeşansım olmadığından özür diliyorum...

kurban oldugum rabım kımseye yasatmasın evladının acısını ınsan bole bı konuda nasıl akıl verebılır bılmıyorumıkı taraftanda vıcdan azabı cekmek varr allahım sabır versın onlara ne dıeyyım bılmıorumm

bakın kızlar biz şükürler olsun ki birşeyleri yaşamaya çalışan insanlarız
lütfen olayın dini boyutunu tartışmayalım artık
iyiliği emredip kötülüğü men etme hususunda görevinizi yerine getirdiniz
nisa 183 tamam sağol allah razı olsun ama emin ol bizde neyin ne olduğuunu bilen
insanlarız lütfen haddini aşma artık müftülük yapmaya gerek yok tarzınız yorumunuz
hiç hoş değil sizin gibi insanlar yüzünden insanlar islamiyetden bile soğuyor
çünkü bütün müslümanları sizin gibi saygısız tartışmayı bilmeyen sabit fikirli sanıyorlar
insanlara yol göstermeye çalışırken daha çok zıddına gitmeyin lütfen bu da benden size tavsiye olsun
gerçi sizin gibi dini konular üstadına birşey söylemek bana düşmez ama tavrınızı yumuşatın lütfen
bundan sonra da lütfen yorum yzmayın..zira ters tepiyor hadi kalın sağlıcakla

Son düzenleme:
alıntı
hayır asla engel olmazdım....ki başıma da geldi..
yakın akrabamın başına geldi...bebeği için down sendromu olabilir demişti doktoru...teyze kızıma bildiklerimi uzun uzun anlattım ve kararı ne olursa olsun hesap sormak yargılamak gibi bir hakkım olmadığını söyledim.

ben sonradan doğmuş bir çocuktan bahsettim doğmuş olan bir çocuk için de engel olmaz mıydın...eğer cevabın olurdum diyorsan inan 3 aylık bebekle doğmuş çocuğun hiç farkı yok...

inşaAllah amniyosentezden güzel,temiz sonuclar alirsiniz canim..

inşaAllah amniyosentezden güzel,temiz sonuclar alirsiniz canim..

inş.dua edin zaten arkadaşım her ne olursa olsun
bu çocugun yarısıda olmasa yine de doğurucam diyo
yani suan bızım ıcın sonuc pek önemli değil
ama inş.temiz çıkar herbişeyleri
salat-ı tefriciye falan dağıttık okuyoruz şimdi
sizlerde dularınız eksik etmeyin olur mu?

kızlar ben şimdi çıkıyorum akşam evden girer
yine bilgi veririm merak eden arkadalara
sağlıcakla kalın
teyzoşuna da dua edin olur mu

arkadaşım 3 aylık hamile şuan...senağlamasenağlama

Arkadaşınız amniyosentez veya kordon sentez yaptırdı mı? Bana da ilk başta 51 de 1 ihtimalle down sendromlu bebek demişlerdi. Sonra başka bir hastaneye ve doktora gittim. Araştırdımvs. Amniyosenteze gerek kalmadan anladık ki yanlış zamanda yapılmış tahlil ve o nedenle sonuç hatalı çıkmış. Demesi kolay diyeceksiniz, gerçekten anne ve baba adayı için çok zor bir durum ama kendilerini yıpratmadan ve bebeklerine zarar vermeden önce sakin olup başka hastane ve doktorlarla da görüşsünler. Gerekirse amniyosentez veya kordonsentez yaptırsınlar. Ki gerçek sonuç o zaman belli olur. 2 li ve 3 lü testler sadece olasılık hesapları yapar ve hiçbir kesinliği yoktur.
Benim bebeğim ( çok şükür) doğdu ve sağlıklı. Çok ağlamıştım ama boş yereymiş... Umarım arkadaşınızın bebeği de sağlıklıdır.

arkadaşlar bende hamileyken down sendr. olma ihtimali vardı çok kötü geçmişti hamileliğin arkadaşının durumunu anlayabiliyorum ama ben birşey sormak istiyorum amniyosentez yapmadan nasıl net cevap vermiş bu doktorlar çok merak ettim çünkü bildiğim kadarıyla bu kadar küçükken anne karnında ultrasonla anlayamazlar ikili test yada üçlü test sonucuna göremi böyle bir karara vardılar benim tavsiyem amniyosentez mutlaka yaptırsınlar kesin sonuca ancak öyle ulaşırlar yaşadığım için ii bilirim bendede olabilir demişlerdi amniyosentez yaptırdım ve sonuç sağlıklı olduğuydu şimdi kızım 22 aylık ve allaha şükür çok sağlıklı

merhaba canım öncelikle ALLAH sabır versin benimde aynı sorun başımdan geçti benimde doktorum aynı teşhisi koydu ve ben ogün tek gitmiştim bana hiç açıklama yapmadan bebeğin özürlü bebeği alalım dedi beynimden vurulmuşa döndüm o günü hatırladıkca hala ağlıyorum ama ben başka doktorlarada gittim kesin olarak amniosentezle anlaşılıyor ve ne yazıkki iki sene önce g.antepde amniyosentez yoktu ssk olmadığı için başka yerdede çok pahalıydı ama doktor bazı seylere bakarak büyük ihtimal sağlıklı dedi ense kalınlığı burun kemiği ve bacak boyu gibi.eşimde ne olursa olsun aldırmak istemiyoruz dedi tabi bende istemiyordum ama çok da kafam karışıktı düşünemiyordum.sonuç olarak amniyosentez yaptırmadık ve ne olursa kabulumüz diye hergün dua ettik son beş ayım zindan oldu ama çok şükür yavrum sapasağlam oldu şimdi 2.5 yaşında arada o doktora götürüp işte senin özürlü alalım dediğin çocuk demeyi düşünüyorum.arkadaşın bu bebeği herşeye rahmen istiyorsa ve ne olursa olsun sevecekse dua etsin ve aldırmasın ALLAH kimseye çekemeyeceği yükü vermez.bende dua edeceğim.ALLAH şifa versin.

kızlar merhaba size bu konuyla ilgili daha önce yazmıştım
ama haddini bilmez biri yüzünden konu kapandı
üstelikte üç gündür yasaklıydım
öncelikle siteyi hepinizi çok özledim.
şimdi gelelim konumuza
çok yakın bir arkadaşım hamile
bu bebek korunurlarken,hiç beklemedikleri biranda
oldu,arkadaşım daha 22 yaşında ve bebeği dört aya yakın
ama doktora gittiğinde doktor bebeğn down sendromlu olduğunu
istenilirse alınabileceğini söylemiş.
sizce ne yapılmalı,arkadaşıma nasıl destek olabilirim?
okadar çok ağlıyor ki...:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

yapılması gereken bütün testler yapılmış mı , doktor kesin konuşmuş gibi ama bütün taramalar yapılmadıysa ???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…