- 8 Nisan 2008
- 6.162
- 151
- 35
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızlar hepinize merhaba,
daha önce birkaç konu açtım sizlere
Ama bu seferki sanırım içlerinden en önemli olanı
Çok yakın bir arkadaşım hamile öyle sevinçli öyle mutlulardi ki görseniz..
Ta ki kontrole gidene kadar.
Doktora gittiğinde doktor çocugun down sendromlı doğacağını
söylemiş.Arkadaşım kaç gündür kan ağlıyor doktor istersen alalım
demiş..Arkadaşım ne yapacağını bilemiyor saşkın üzgün moralimiz sıfır
sizce ne yapmalıyız kızlar arkadaşımı nasıl teselli etsem?:1no2::1no2:
Bu çocugun alınması doğrumu sizce?
Alınmasa diğer yandan nasıl bir ömür bu çocukla baş edecek?senağlama
kızlar hepinize merhaba,
daha önce birkaç konu açtım sizlere
Ama bu seferki sanırım içlerinden en önemli olanı
Çok yakın bir arkadaşım hamile öyle sevinçli öyle mutlulardi ki görseniz..
Ta ki kontrole gidene kadar.
Doktora gittiğinde doktor çocugun down sendromlı doğacağını
söylemiş.Arkadaşım kaç gündür kan ağlıyor doktor istersen alalım
demiş..Arkadaşım ne yapacağını bilemiyor saşkın üzgün moralimiz sıfır
sizce ne yapmalıyız kızlar arkadaşımı nasıl teselli etsem?:1no2::1no2:
Bu çocugun alınması doğrumu sizce?
Alınmasa diğer yandan nasıl bir ömür bu çocukla baş edecek?senağlama
daha cok erken bunun kesin anlaşilmasi için..eşimin teyzesinde de cikti..kadincagizin kendi doktoru anladi..baska bir prof.a yolladi..koca prof. "down sendromlu bu cocuk,alalim" dedi..teyzemiz yikildi üzüntüden..zorla 3.bir doktora daha götürdüler..amniosentez yapildi..ve cocuk turp gibi cikti..sadece biraz tombulmuş..ayni şey baska bi akrabamizin başinada geldi..şimdi 3 yaşinda tosun gibi sapa sağlam evladi var..
muhakkak 2-3 doktora daha görünsün..zamani geldiginde amniosentez yapilsin..herhalukarda gene down sendromlu cikarsa tevekkül edip dogurmali bence..
bende suanda hamileyim..cok büyük bir üzüntü oldugunun farkindayim..fakat sapa saglam dogup kazada gecirebilir..menenjit gibi bir hastalik geçirip zeka geriliğide yaşayabilir..bunlarin hiçbirinin garantisi yok..sag salim dogup boyle birşey başina gelmeyeceginin garantisini verebilirmi? böyle birşey basina gelince kürtaj gibi o cocugu öldürebilcekmi? bunlari iyi düşünsün bence..
ewet anlıyrum demek istedklerinizi evet haklısınız ama bir ömür böyle bir çocukla nasıl geçer????
canım içim çok acıyarak yazıyorum bu cümleyi ama sanırım bebeği aldırmak en mantıklısı olacak ..
çok üzülecek çok ağlayacak belki ama o çocuk doğarsa hem arkadaşın için hemde çocuk için çok zor
olacak herşey,maddi yetersizlikten yapması gerekenleri yapamayıp üzülecek,kahrolacak ömür boyu,
ben ölünce bu çocuk ne olacak kim bakacak diye düşünecek kendi kendini yiyecek sürekli..
of öyle zor geldi ki bana bunları yazmak...
off tüh yaaa:çok üzgünüm:
bende kesinlikle kürtaja karşıyım
hatta bu kelimeyi duymak bile istemem ama sanırım arkadaşın için aldırması daha iyi olacak
maddi açıdanda yetersizler diyorsun,hem bu bebeğin daha fazla bakıma ilgiye ihtiyacı olacak,böyle bir bebek büyütmek gerçekten çok çok zor hem maddi hem manevi açıdan
kürtaja ben de çok karşıyım
ama bir de böyle bir çocuga ömür boyu insan nasıl bakar?
maddiyatları da çok iyi değil zaten yeni evliler birsürü
borçları var zaten bu çocuk korunurken oldu hiç beklemedikleri anda
ona rağmen asla aldırmayı düşünmediler.ama bu durumda bu bebeği
nasıl doğurabilir ki..senağlama tabi bu benim görüşüm ondan daha birkere bile
aldırayım kelimesini duymadım..senağlama
bazen sağlıklı çocuklar bile sonradan down sendrmuna yakalanabilyor hatta sağlıklı yetişkinler bile aldırmak çok büyük günah hemde bu testlerin kesin sonuç vermediğini biliyourm benim teyzem var böyle daymın kızı olacaktı yengem doktora gitmiş senin çocuğun down sendromlu demiş çocukta hiçbir rahatsızlık yok yani bu testeler para tuzağı özel bir doktora gidin tek doktorla emin olmayın...