Dövme DÖVME YAPTIRANLARIN Önerileri, Soruları, Cevapları

Kalıcı Dövme, Geçici Dövme, Hint Kınası,
mikicim..
Evet, haklısın. Sıklıkla rastladığım görüşe göre, dövme yaptırdığın zaman deri altına boya enjekte edilmiş oluyor. Ve abdest aldığında o bölgeye su geçmiyor. Bu nedenle de abdestsiz sayılıyorsun. "Günah" sayılmasının nedeni bu. Yani açıklama bu.

Şimdi gelelim benim bakış açıma.
İki tane kalıcı dövmem var. Yaza doğru 3. yü yaptırmayı planlıyorum.
Bana göre günah böyle bir şey değil..

- Bugün insanlar için nasıl bir iyilik yaptın?
- kendi hakların için başkasına haksızlık yaptın mı?
- herhangi bir şey çaldın mı?
- İkiyüzlülük yaptın mı?
- Herhangi bir konuda sahip olduğun yetkiyi kötüye kullandın mı?
- Yalan söyledin mi?
- Kötülük yaptın mı?
- Kendi çıkarların için ezdiğin kafa oldu mu?
................. akşama kadar yazabilirim. Elbette gerek yok.

Bu ve buna benzer sorulara verdiğin cevaplar önemli bana göre..
Boyası, suyu vs... değil..

ay eger abdest geciriyosa yaptıracam.ist gidecem 2 ay sonra orda yaptırırım o zaman.popomun 1 parmak üstüne yaptıracam nası olur kıslar?

ay eger abdest geciriyosa yaptıracam.ist gidecem 2 ay sonra orda yaptırırım o zaman.popomun 1 parmak üstüne yaptıracam nası olur kıslar?

canım iyice araştır derim ben ama dövme yaptırmanın günah olmadığını duydum hep..bilmem.herkes birşey diyor:sm_confused:

ben de kücüklügümden dövme nin günah oldugunu bilirim ...
Fakat gecenlerde bir hocamizdan duydum ve bu arada hangi hocadan dinledigimizde cok önemli(en azindan benim icin)
diyor ki hoca:
dövme su gecmedigi icin gunah oldugu soyleniyor ,be insan diyor suyun gecmedigi yer hava almayan yer cürümez mi diyor neden o zaman dövme yaptiranlarin yaptirdiklari yer cürümüyor diyor bana cok mantikli geldi aciklamasi ya sizce:sm_confused:

dövmeci arkadaşlarım var bi çok kez yanımda dövme yapıldığı oldu.hiç biri de ay ay çok acıyo falan demedi.güle oynaya yaptıranları gördüm.öyle aman aman bi acı vermiyo dövme ağda ondan çok daha acılı bişey.ince deri diye tabir ettiğimiz yerlerde daha fazla hissediliyor tabiiki.kolun iç kısmı yada kol altına yakın yerler mesela.
1 ay içinde ben de yaptırıcam galiba.buraya koyarım resmi hehe :)

arkadaşlar ben abdesin kabul olacağını düşünüyorum. mantıklı olarak düşünürseniz çok eski zamanlarda anadolu kökenli kadınlarımızın çene ve kaş kenarlarında kendi bitkileri ile ürettikleri boya ile değişik türden dövmeler varmış ki zaten halen günümüzde doğu illerinde de yaşlı kadınlarda bu dövme türleri yaygın yaygın. asıl günümüz yaşantısı itibariyle bizden bu konularda daha bilgili olduklarını düşünecek olursak eğer günah veya abdes geçirmiyor olsaydı emin olun ki onlar yaptırmazdı. ayrıca kınada hemen hemen aynı kına kullanırsan da o zaman abtes kabul olmaz mantıklı dşünürseniz öyle değil mi? bence kednine acı çektirdiğin için günahı olabilir ki tartıışıl bu konu ben abdes kabul olmaz lafına hiç inanmıyorum ve en kısa zamanda da yaptırmayı düşünüyorum.

slm arkadaşlar yaa baştaki dövme icin mi bütün yorumlar:) bende başka resimler görürüm diye hayal ettirmiştim herkes niyetli ama cesaret yok sanrım kimsede:) en cesur resmi gönderen mi:) bu 8 senelik dövmeler hakkında bi bilgisi olan var mı? sıkılgan bi insanımdır yaptırırım ve sonra nasıl sildiricegimin tasasına düşerim 8 sene sabredermiyim bilmiyorum ama bende yaptırma taraftarıyım:) yorum bekliyorum

dsc01324nl3.jpg
abcd0013as8.jpg

sonunda ben de yaptırdım kızlar geçmiş olsun bana :))
yapılırken çok az acıdı sürekli bi titreşim hissediosun.sohbet ede ede yaptırdım valla :)darısı yaptırmak isteyenlere :)şekil seçimim biraz sıradışı gelebilir ama benim uzun zamandır istediğim bi şekildi çok memnunum iyiki yaptırdım:)

dsc01324nl3.jpg
abcd0013as8.jpg

sonunda ben de yaptırdım kızlar geçmiş olsun bana :))
yapılırken çok az acıdı sürekli bi titreşim hissediosun.sohbet ede ede yaptırdım valla :)darısı yaptırmak isteyenlere :)şekil seçimim biraz sıradışı gelebilir ama benim uzun zamandır istediğim bi şekildi çok memnunum iyiki yaptırdım:)

canım çok güzel olmuş
güle güle kullan dövmenia.s.

bi sitede yararlı olacağını düşündüğüm bazı yazılar buldum siz de bi göz atın;

SORU:KK70:övme yaptırmak Gusle abdeste manimidir?

CEVAP:KK70:övme yaptırmak gusle abdeste mani değildir. Çünkü dövme deri altından yapılmaktadır. Deri üstünden yapılsa ve çıkmayan bir boya olsa, altına su geçmezse, zamanla vücut onu atar. Onun için zamanla atan boya sürülmez. Peki çıkmayan yağlı boya yapılsa ne olur? Çıkmadığı için zaruret olur ve yine gusle mani olmaz. Yani dövme kesinlikle gusle mani değildir.
NOT: Daha fazla bilgi almak isteyenler diyanet işlerinin web sitesini ziyaret edebilir veya arayabilirler Diyanet işleri telefon numaraları : 0212 512 2320 / 513 5840 / 520 6050 - dahili: 132.

Soru:KK70:övme Acıtırmı?pek çok insan çok acıdığını söylüyor.

Cevap:KK70:övme uygulaması genellikle acı yaratmaz,sadece biraz rahatsızlık verir.Eğer acıyan bir bölgeye yapılıyorsa anestezik krem uygulayarak acıyı en aza indirgeriz.Genelde insanlarda dövmenin acıttığı yolundaki kanı,acemi dövmeciler tarafından kaynaklanıyor,dövme iğne deriye en fazla 1mm gircek şekilde epidermis tabakasına yapılır,eğer daha derine inilirse bayağı çok ağrı yapabilir.Daha sonrada yara olup iltehap kapabilir.

Soru:KK70:övmenin rengi solarmı veya yeşile dönermi?

Cevap:Eğer Kaliteli bir boya kullanılıyorsa ve iyi bir sanatçı tarafından cildi yaralamadan yapılıyorsa rengi senelerce solmaz bir dövme eğer yeşile dönuyorsa buyuk ihtimalle dolmakalemlerde kullanılan çini murekkebiyle yapılmış bir dövmedir

Soru:KK70:övme nekadar zamanda iyileşir.Nekadar süre su değmemesi lazım?

Cevap:KK70:övme genelde 6-10 gun arasında iyileşir.Fakat çok koyu bir çalışmaysa (tribal gibi mesela)iyileşme süresi uzayabilir.Ayrıca kişiden kişiye değişebilir iyileşme suresi cildin yapısına göre 2-3gun uzayabilir! Dövmeyi tamamen iyileşene kadar su ile temas ettirmemelisiniz.Su sıçraması önemli değildir.Ama duş almak sorun olabilir.Ben üzerine kalınca bi tabaka vazelin sürup duş almalarını tavsiye ediyorum muşterilerime.Eger streç filmde sarılınabilirse üzerine çok daha iyi olur.

Soru: Dövmeden Hastalık Kapma İhtimalim Varmı?

Cevap:KK70:övmeden eğer hijyen koşullarına dikkat edilerek yapıldıysa hastalık kapma olasığınız yoktur!İnsanlar hastalık sadece iğneden bulaşıyor sanıyor genelde.fakat dövme makinasının (tube gibi)diğer parçalarıda aynı derecede tehlikelidir.Boya kapları ws.. gibi pek çok parca risk yaratır.Tek kullanımlık olmayan dövmeyi temizlemekte kullanılan sprey kutuları bile bir riskdir.İğne olarak öncelikle tek kulanımlık steril pakette musterinin ambalajını kendi açacağı iğneler tercih etmekteyim(dövmeci kendide iğne hazırlayabilir ama ambalajlı iğnelerle içiniz daha rahat eder cunki ambalajı açılıp kapanamaz dolayısı ile kesin tekkullanımlıktır) Tatil yerlerinde açıkta el yapımı makinelerle dövme yapan yerlerde hastalık kapma ihtimaliniz çok yuksektir.Cünki bu makineler sterilize edilemezler!Bu işi profesyonel olarak yapan ve sterilizasyon işini bilen dövme sanatçılarından hastalık kapma ihtimaliniz nerdeyse yoktur.

bende de var tek tavsiyem iyi düşünün.dönüşü zor oluyor.dövmemi seviyorum ama hatırlattıklarını değil

genelde çok fazla gözünün önünde olmayan yerleri öneriyorlar.özellikle de ilk dövmede.çünkü bunun dönüşü yok.sildirek yaptırmaktan çok daha uzun ve yorucu bi süreç.iyi karar vermek lazım o yüzden.gerçekten istiyorsan yaptır kafanda şüpheler varsa yaptırma derim ben.bir de piercing yaptırırken titanyum kullanmalarını söyle.genelde tıbbi çelik kullanılıyor çünkü.tınni çelik de gayet sağlıklı ama titanyumun iyileşme sürecinin daha hızlı olduğunu duymuştum.gideceğin erlerde daha önce yapılan işleri de gözden geçir.ne zamandır bu alanda çalışıyorlar tecrübeleri nedir ne değildir mutlaka öğren.sağlık diye gidersin ama adam bu konuda uzman değilse o da bi işe yaramaz.
neyse
kolay gelsin sana :)

talincimm alisoncum ikinizinde dövmesi çok güzel.....güle güle kullanınnnŞeniz
bende dövme ve peircingi çok seviyorum...sol omuzumda küçük bir dövmem var..bir ara fotoğrafını çekip eklerimmmmyerimseniben

Son düzenleme:
ben yaptirmak isterim ama agrisindan korkuyorum.
esimde 3 buyuk parca var. bir kizimizin yuzu ve adi , digeri canakkale savasi hakkinda ataturk ve askerleri cehpede, en sonda benim adim sag kolunda bileginden dirsegine kadar :)
ben seviyorum ama bence yaptirdigin dovmenin sana bir anlami olmasi lazim. yani bunu olene kadar vucudunda tasiyacaksin.

en sonunda buraya koymayı becerebildim.sizce nasıl kızlar dövmem?

Talincim.. Dövmen gerçekten sanat eseri..Çok güzel duruyor.. Kolsuz ya da askılı bluz giydiğinde nasıl görünüyor, merak ettim..

Şimdi geliyorum 10 puanlık uzman soruma.

Üçüncü dövmemi yaptırmaya nihayet karar verdim. 3 tane figür var kafamda.. Aslında bu soruyu dövmecime sormam daha uygun ama.. yine de belki bir fikrin vardır ümidiyle yazmadan edemedim.

Üç figür birleşecek: Melek + yin yang + lotus

Bunlar nasıl birleştirilir? Bu işi bedeli karşılığında yapacak bir sanatkar bulmak lazım.. Dövmeciye gidip söylesem öyle bakar herhalde yüzüme.. :roflol:

Var mı bir fikrin? Ben bu sembolü kime çizdirebilirim?

Benim dövmelerim de bunlar.. Çok net gözükmüyor sanırım, idare ediver..

Üçüncü dövmemi de sol elimi ve bileğimi kaplayacak şekilde yaptırmak istiyorum. Fotoğraftaki sağ elim..

resim015qh0.jpg

Senin ya da başkasının bu konuda bir fikri olursa çok sevinirim.. a.s.

Talincim.. Dövmen gerçekten sanat eseri..Çok güzel duruyor.. Kolsuz ya da askılı bluz giydiğinde nasıl görünüyor, merak ettim..

Üçüncü dövmemi yaptırmaya nihayet karar verdim. 3 tane figür var kafamda.. Aslında bu soruyu dövmecime sormam daha uygun ama.. yine de belki bir fikrin vardır ümidiyle yazmadan edemedim.

Bunlar nasıl birleştirilir? Bu işi bedeli karşılığında yapacak bir sanatkar bulmak lazım.. Dövmeciye gidip söylesem öyle bakar herhalde yüzüme.. :roflol:

Üçüncü dövmemi de sol elimi ve bileğimi kaplayacak şekilde yaptırmak istiyorum. Fotoğraftaki sağ elim..

resim015qh0.jpg

canım merhaba
aslında bu konuyu senin de dediğin gibi dövmeciye sorman sanırım daha doğru olacaktır.sonuçta onlar yanılmıyorsam zaten çizim yapan kişilerle çalışıyorlar ya da kendileri çiziyorlar.tabii senin istediğin çok daha farklı birşey 3 resmi birleştirmekCADIARZUama eminim ki yine yardımcı olacaklardır.ben hemen yarın kendi dövmecime bunu danışıcam.eminim ki bir fikir verecektir....onunla konuştuktan sonra sana bilgi veririrm canım
öptümŞeniz

Sağ ol talincim.. a.s.
Hayalimdeki şekil çok güzel de.. önemli olan gerçeğine ulaşmak :roflol:

Elinde lotus tutan bir melek, yin yangı da meleğin kanatları gibi tasarlandığını düşün..

İlgine teşekkürler.. Bakalım bir fikir oluşur kafamızda.. Ben de biraz altyapı yapıp öyle gitmiş olurum dövmecime..

Son düzenleme:

resim015qh0.jpg

püsküüt inanmıyorum sana benim de aklımda aynı şey var biliomusun :))
2. dövmem için düşünüorum ama uygun bi örmek bulamadım yüzlerce dövme baktım internetten.
benim aklımdaki de yine ying yang+melek ve şeytan kombinasyonu:)
ama henüz ben de emin değilim kafamda bişekil otursa gidip dövmecime çizdireceğim.
aklındakini dövmecine anlat ve senin için bi kaç çizim yapmasını iste bence.ayrıca grafik tasarım yapan yada ne bilim reklam logosu hazırlayan birilerini bul ve onlara da aklındakini anlatıp senin için çizim yapmalarını iste.gerekirse dövmecin de zaten ufak değişiklikler yapabilir ana hatlar halledildikten sonra.
yaptırınca koy buraya mutlaka :KK66:

resim015qh0.jpg

püskütüüüüma.s.
ziraatçi olduğumdan sadece çiçek olan lotus geldi aklıma :eek::uhm:
o mu bi sorayım dedim:)))
aslında tam istediğin figürleri yollaya bilirsen bi danışırım:))
öptümmmm

X