Dövme DÖVME YAPTIRANLARIN Önerileri, Soruları, Cevapları

Kalıcı Dövme, Geçici Dövme, Hint Kınası,
Canim Bende Ve Eşimde De Dövme Var Biz Onu Tibben Araştirdik Dindeki Sorun Deri Yüzeyine Su Gitmemesi Olayi Ama Araştirmamizda Derinin Dövme Yaptiktan Sonrada Nefes Alabiliyor Yani Dinen De Tibbende Sorun Yok Sevgiler :))))

canım işine karışmak gibi olmasın ama kalıcı dövme yaptıranlar nedense ilerde silmirmek için çok çaba sarfediyorlar.bence sende yaprıma derim ben.hem canın acımaz hemde ilerle sildircem diye heba olmassın.wishne ninde dediği gibi hint kınası şeklinde yaptır hem daha hoş ve otantik görünüyorlar bende bayılıyorum.hemde hijyen söz konusu allah korusun mikrıp falan kaparsın.hint kınası yaptır canın istedikçe şeklini değiştiri farklı farklı yerlerine de yaptırabilirsin.yazın göğüs üstü kalça :) biknide hoş durur:))))

Ben zaten kendim hint kınası yapıyorum.dediğin gibi çok hoş oluyor ama kısa sürede geçiyor..a.s

İşin birde aslında farklı bi yanı daha var..Ben daha önce saçlarımı boyattım ve bir süre hastanede yattım.Kimyasal maddelere alarjim var.Ama geçtiğini düşünüyorum.Öyle olmasa bile dövme yaptırmadan evvel daha önceki doktorumla görüşmeyi planlıyorum.Diyeceksiniz ki madem bu kadar hem kararsızlığın var hemde riskli,otur oturduğun yerde.Al hint kınasıyla boyan durkafamçokkarıştı

geçmiş devirlerde de varmış böyle cilt üzerine işlenen şekiller. Bunu hadislerden biliyoruz. Deri üzerine yapılmış faydasız, hatta sıhhi açıdan da zararlı dövmelerin uygun olmayacağını hadisler haber vermektedir. Peygamberimiz böyle cilt üzerine çizimler yapıp, şekiller meydana getirmeyi caiz görmemiş, hatta yapan ve yaptıranın bedduaya müstahak olacağını da hatırlatmıştır. Bununla beraber de yapılmış dövmelerin abdeste, gusle engel olacağını da söylememiştir.

bende çok seviyorum dövmeyi ama hayatım boyunca yaptırmayacağımı da biliyorum ve yaptırıp sonradann pişman oldugumda bir kaç milyar civarında bi harcama yapıp sildirmeye çalışmayacağımm (silme işlemi herkezde istenilenn sonucu vermiyormuş ayrıca)
senin kararın tabii ki bu ama hatırlatmak istedğim bi yazı var

Vücudumuz bize Allah’ın eşsiz bir emânetidir. Bu emâneti, Sâni-i Zülcelâl’e, aldığımız gibi kusursuz ve noksansız teslim etmek, her şey bir yana, bizim fıtrat ve vicdan borcumuzdur. Üzerinde, fıtrat dışı ve keyfî olarak kalıcı tasarrufta bulunmaya yetkimiz olmadığı gibi, esâsen buna izin de yoktur. Bu kabilden olarak, meselâ vücuda dövme yaptırmak câiz değildir. Peygamber Efendimiz (asm) tarafından yasaklanmıştır.1

Dövme, vücut üzerinde ihtiyaç dışı, kalıcı izler bırakan, vücudu tahrif ve tahrip eden bir tasarruftur. İnsanın asâletine ve saygınlığına da uygun değildir.

Dövme İslâm toplumunun bir geleneği ve örfü değil; yabancı kültürlerin bir örfüdür. Yabancı kültürlerin insan fıtratına uygun olmayan uygulamalarını taklit etmek ise, her zaman, arkasından başka olumsuz tavırlara ve gelişmelere de kapı açma riski taşımaktadır.

Âlimler dövme yapılan yerde kan hapsedildiğinden, dövme yerinin necis olduğunu söylemişlerdir.

Dövme ile ilgili şu hususu bilmekte de yarar vardır: Dövme derinin dışına değil, içine yapılan bir muamele olduğundan, abdeste, gusle ve ibâdete mâni teşkil etmez. Çünkü abdestte ve gusülde farz olan, derinin dışını yıkamaktır.

Dipnotlar:
1- Buhârî, Libas, 85-87; Müslim, Libas, 119

Cano ilgine ve emeğine teşekkürler..Olabildiğine açıklayıcı bir bilgi olmuş.Dediğin gibi çok yaptırmak istiyorum ama sildirmek mesele,pişman olmayı hiç istemem..Benim birde sağlık durumumdan falsom var.:1no2:

ben de yaptımadan önce araştırmıştım..abdest almada bi sorun olmuyo ama wücudumuza zarar werdiği için günah..ben yaptırdım iki tane we benim canım açıkçası hiç yanmadı..

Bende çok Merak Ediyom Ama Nişanlaim Geçici Bile Yaptirmama Izin Vermiyorrr

birincisi dovme yaptırmayı dusunuyorsan kesinlikle steril bir ortam olmasına ozen goster cunku bunyem alerjik diyorsun, ikincisi sıkılırım endisesi tasıyorsan vucudunun cok goz onunde olmayacak bir yerine yaptırabilirsin mesela omzuna olabilir, boylece surekli gormeyecegin icin cabuk sıkılamazsın. ille de sıkılırsan zaten dovme silme teknolojileri artık gelismeye basladı yuzde yuze yakın siliyorlar sen sıkılana kadar coktan gelismis olur :) dovme bir sanat cok farklı bir sey yani daha sekline yerine karar vermeden nasıl sildirebilecegini, kurtulabilecegini dusunmek biraz ona hazır olmadıgını gosteriyor gibi. bence biraz daha düsün derim. iyice karar ver. benim de sırtımda var bir dovmem ve pisman olmadım. ama sunu da bil bu bir tür hastalık gibi bi'sey yani bir kere yapınca insan bir tane daha istiyor sanki :)

dinimizce kimileri günah diyor kimileri değil. ben günah olduğnu düşünmüyorum günahsada benim günahım nabiyim:p
hijyenik bi yere yaptırırsan sağlık bakımından bi sakıncası yok. benim dövmem var kolumda. bence istiyosan yaptır kaç kez geliyoruz ki dünyaya.

çok üzel olmuş canım güle güle kullan.bende istiyorum ama eşim izn vermiyor offfffffffffffsenağlamasenağlamasenağlama

benımde gogsumde var bitane güneş:eek: derinin ıkı kat altında oldugu ıcın abdest konusuna katılmıom ben ustelık kuranda mekruh(hoş olmayan)bu sekılde gecıyormus cok begendım cok hos gul:enbuyukkk:e gule kullan cnm:nazar:

Ay bende istiyorum soyleee tam gobegime yada tam belime amaaaaa abdest gecmiyor gunahtir diye biliyorum.Ve o yuzden sadece heveslenmekle yetiniyorum yaaa :KK43:(

dövme gerçekten ciddi düşünülmesi gereken bir konu.yaptırdığın yerinsteril olmasına çok dikkat etmen gerekiyor..benim de dövmem var ve yaptırdığım için hiç pişman olmadım.severek taşıyorum ve hayatımın sonuna kadar da severek taşıyacağıma inanıyorum
çok istiyorsan yap canım içinde kalmasın
ayrıca yaptırırken azcık acıdı:1rolleyes: ama acı durumu kişiden kişiye değişiyor tabii
sevgilera.s.

ya günah olması önemli degil benim için.bende yaptırmak istiyorum ama abdes bari gecirsin ama dimi?müslümanız sonucta
ben cok istiyodum fakat abdes gecirmiyo diye yaptırmıyodum.kesin geciriyomu yani abdest?öyleyse bende yaptıracam
2 ay sonra ist tasınıyom.ist nerde yapılıyo hiç bilmiyorum daha önce hiç gitmedim.lütfen yardımcı olun.cvb yazın...

ya bende cok istiyorum yaptırmayı.ama abdest gecirmiyo diyolar bu dogrumu?

cnm benmde var gogsumde kafanı kaırstrma eger cok ıstıosan yaptr deırm ben dovme derının ıkı uc kat altında oldgu ıcın saten oraları su gecmes bırazda mantık olrak abdestle alakası yok kuranda mekruh(hos olmayan) dıe gectıgını solendı ben canakkalede yatrmıstım cnm ıstanbulda cok ıyı yerler var sen sanslısın:içelim:

X