Dövme sorunsalı....

Ben genelde annemden onay almadan ya da zevkini sormadan bir şey almıyorum. Kendim çalışmıyorum çoğunlukla annem de eşine yük olma ben alırım ne istersen der ve masraflarımı hep o karşılar. O yüzden alışveriş yaparken ona da soruyorum nasıl beğendin mi güzel oldu mu vs diye. Ama sanırım bu konuda sormam büyük hataymış. Bugün duyduklarımdan sonra kendime gelemedim. Ne anneliğim kaldı ne düşünememem. Çocuğunla ilgilen parayı ona harca deyip durdu. Sanki bunu yaptırsam çocuğumun Rıskını yermişim gibi hissettirdi. Garip bir duygu içerisindeyim şu an.

Anladım. Belki köpeğinizin resmini sürekli görmeniz sizi etkiler diye korkuyordur diyecektim fakat genel olarak karşıymış.
E bir kere yaptırmışsınız zaten. Madem duygusal olarak size iyi geleceğini düşünüyorsunuz yaptırın bence.

Biriktirdiğim paraya altın almam için fikirler veriyor. Hatta çok güzel bir bileklik gösterdi bugün kuyumcuda. Bunu al istersen filan dedi. (Bilekliklere asla hayır diyemiyorum beni oradan vuruyor). Annem çok değişik davranıyor bu konuda. Onu tanıyamıyorum.

Nasıl yani evlisiniz ve masraflarınızı anneniz mi karşılıyor? Ben de koca kadın annesinin lafıyla mı dövme yaptırcak diyordum. Baya tuhaf geldi bana bu durum.

offf çok acı bir şey bu ya ben olsam yüzünü yaptıramam görüp görüp acısını yaşamamak için ama kedi kızım öldükten sonra minnak patiler yaptırdım ben de ayak bileğime.

Nasıl yani evlisiniz ve masraflarınızı anneniz mi karşılıyor? Ben de koca kadın annesinin lafıyla mı dövme yaptırcak diyordum. Baya tuhaf geldi bana bu durum.
Pedimi almıyor elbette ama anne olarak gözüm bir şeyde kalmasın çocuğumda var diye elbette alışveriş yaparken annem alıyor. Annem devlet memuru babam da öyle ve tek çocuğum. Annemin bana bir şey alması neden tuhaf geldi? Evlenince evlatlıktan mı çıkılıyor anlamadım orayı tam olarak?

offf çok acı bir şey bu ya ben olsam yüzünü yaptıramam görüp görüp acısını yaşamamak için ama kedi kızım öldükten sonra minnak patiler yaptırdım ben de ayak bileğime.
Onu bende düşündüm ama patisini yaptırsam ya da adını yazdırsam yüzü kadar beni rahatlatmaz gibi geldi. Sanki yüzünü yaptırırsam sürekli benimle olur yokluğunu hissetmem gibi geldi.

İnsanın kendini iyi hissettirecek,mutlu edecek,en önemlisi manevi değeri çok büyük olan bir şeye harcama yapması çocuğunun rızkını yemek asla değil. Hani çocuğunuza yedirmez içirmez ihtiyacını almayıp bunlardan kesip kendi isteğiniz için biriktirseniz kötü hissetmekte haklısınız diyeceğim ama,sizi anlıyorum ben de belli bir zamana kadar böyleydim.. Bazı şeyleri fark edince,bu değişti benim için,ama üzülmeyin

Şimdi de annemin bana bir şeyler almasına takan bir kitle oluşmaya başladı :) neden böyle? Senin artık kocan var git o karşılaşın her şeyini diyen anneler iyi ama kızım kocan ev geçindiriyor sende çalışmayıp çocuğuna bakıyorsun gözün bir şeyde kalmasın ben alırım kocana yok olma diyen anneler kötü.. ne olacaktı? Evlendin artık bizim kızımız değilsin almayız mı diyecekler? Burada bundan dert yanıp konu açan sayısız insana akıl veren varken böyle bir anneye bile laf edenler çıktı ya hayret. Tek çocuğum annem de dağ gibi arkamda her zaman maddi manevi. Ben annemden gizli iş çeviren biri değilim. Ama anne bağımlısı da değilim. Elbette kendi kararlarım var. Ben bu konuda objektif bakamadığım için sizlere danışmak istedim. Annem kötü annem öyle annem böyle demedim. Bir tane de annemi kötüleyen konum yoktur. Tek sorun bu konuda annemde farklı düşünmemiz. Bu da annem kötü anne yapmaz...

Evet ben yaptırmak istiyorum ama annemi de kırmak istemiyorum. Belki nedenini açıklamıyor ama baktığımda üzüleceğimi düşünüyor olabilir ama dillendirmiyor bilemiyorum. Ne olursa olsun yaptıracağım. Artık son kararım bu yönde.

Anneler dövme sevmezler. Yaptir gitsin. Olan olduktan sonra iki soylenir susar
*ben de dovme yaptirdim, soylemedim bile. Kocaman evli barkli kadinsin.
Ayrıca kopek dövmelerini seviyorum ben. Anlamli geliyor. Ama salt dovmeye para vermektense ayni paraya hem tasarimini cizip hem dovmesini yapan birine yaptirin. Yani sadece bir köpek basi olmasin, biraz daha sanatsal guzel birsey olsun.
Kaybıniz icin de üzgünüm

Yaa.. Evlat evlenip gidince anne de artık çocuğum değil demiyor nihayetinde,elbette vermek istiyorsa verir,almak istiyorsa alır,sizin torununuz dahi olsa annenizin yine evladısınız, hala çocuğusunuz bunda anormal bişey yok aksine ne güzel düşünüyor.. Kafa yapısı,karakter,düşünce tarzı anne kız bile olsa arasında dağlar kadar fark olabilir. Ne o sizi tam anlayabilir,ne de siz onu. O kendine göre haklı,siz kendinize göre. Siz kalbinizi dinleyin,eğer mutlu olup iyi hissedecekseniz kalbinizi dinleyin.. Anne kızsınız nihayetinde,en kötü söylenir belki de

Köpeğimin bir fotoğrafını (yüzünün en net olan) portre şeklinde yapacak önce tasarlayıp çizecek sonra dövecek bir dövmeci buldum ama portre olacağı için fiyat biraz pahalı. Para biriktiriyorum. Yarısını tamamladım. Kalanını eşim tamamlayacak.

Teşekkür ederim

Göğüs bölgenize düşünebilirsiniz. Göğsünüzde yatıyormuş gibi bir his güzel olabilir.
El kol bilekte çok dikkat çeker.
Hem çok görünür yerinizde olmaz hem de yeri anlamlı olur bence.
Annenin sözleri önemlidir tabiki ama dövme mevzusu hakkında dayatması gereksiz.

Gerçekten ben anlayamıyorum. Buraya “annem evlendim diye elini eteğini benden çekti, ayrılmak istiyorum bana sahip çıkmıyor, çalışmıyorum gözüm her şeyde kalıyor eşimin parası yok ama annemin var yine de bana yardımcı olmuyor” diye konu açsaydım nasıl şeyler okurdum tahmin bile edemiyorum :) aile ve kültür yapısı demek ki. Benim annem ailesinden böyle görmüş bana böyle davranıyor gözümü bir şeyde bırakmıyor. Ben şundan da eminim “anne ne olur yaptırayım” deyip iki laf daha etsem annem biriktirdiğin para sana kalsın ben yaptırırım bile derdi sanırım. Ama ben kendi emeklerimle bunu yaptırmak istiyorum. Çünkü o benim “evladımdı”...

Teşekkür ederim bu güzel mesajınız için. Ben biraz daha para biriktirip gidip yaptırayım en iyisi. Aylardır düşünüyorum bir geri düşüncem olmadı. Demek ki kararlıyım.

Ahhh ne güzel bir yer... ne anlamlı... orayı hiç düşünmemiştim. Daha yeri konusunda fikrim yoktu parayı tamamlayınca onu düşünecektim. annemi kırmak incitmek istemem ama bu konuda sanırım ilk defa onun fikrini hiçe sayacağım. Çünkü bu sene içinde yaptırmazsam fiyatı artacak ve benim biriktirdiğim param yetersiz gelecek ve yaptırmam çok uzun zaman alacak... bunu istemem..

Demek ki yürekten istiyorsunuz,siz de yavrunuza anneniz kadar iyi bir anne olmuşsunuz

Dövme için ne fiyat verdiler bu arada merak ettim ?
2.500 TL. Köpeğimi komple fotoğrafındaki gibi büyük ve renkli çizecek. Portre gibi yani. Köpeğim canlı gibi. Her baktığınızda sanki o da bana bakıyor gibi

Simdiden hayirli olsun o zaman.
Ben de dovmemi severek yaptirdim , cok gorunmeyen bir yerimde ve onu cok seviyorum. Beni anlatan,yaparken cok mutlu oldugum bir hobimi hatirlatan bir dövme.
Ustelik cok canin acimiyor:) epilatör uzamis killari aliyormus gibi bir aci sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…