Dövme sorunsalı....

Krissi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2016
3.000
2.221
33
14 yıldır baktığım, 20 günlükken sahiplenip, bebek gibi biberonla besleyip koynumda yünlere sarıp uyuttuğum köpeğimi bir kaç ay önce çok acı bir sonla kaybettim.
Son bir iki hafta içinde yoğun bir hastane ev trafiği içerisinde gidip gelirken beni bırakmayacağına çok emindim. Ama ne yazık ki tek çare ameliyat dedikleri o lanet masadan kalkamadı güzel oğlum.
Hayattayken de düşünüyordum ama vefat ettikten sonra onun dövmesine daha çok ihtiyaç duyduğumu farkettim. Onun o güzel,yakışıklı yüzünü sürekli üzerimde taşımak fikri biraz iyi geliyor acılarıma. Onu kaybetme hissine. Ama ne yazık ki 28 yaşında ve evli barklı biri olmama rağmen annem bu konuda çok katı davranıyor. Yaptırma diyerek her gün konusunu açmama rağmen beni azarlıyor. ama ben çok çok fazlasıyla yaptırmak istiyorum. Eşim de destekçi. O da yaptır diyor. Para bakımından biraz pahalı ama yarısını biriktirdim. Geri kalan yarısı için eşim ben hallederim diyor.
Sizce annem bu konuda haklı mı? Yoksa her şeye rağmen içim biraz olsun rahatlasın diye ne olursa olsun yaptırayım mı? Siz olsaydınız ne yapardınız? (Hayvan sevmeyen,beslemeyen ya da bu konuda abartıyorsun deyip beni kınayacaklar elbet olacaktır ama lütfen kırıcı olmadan yorum yaparsanız sevinirim )

Yaptır,ben de yaptırmıştım,gerçekten iyi geliyor.Acı asla geçmiyor ama sanki dövmeye baktıkça,dokundukça daha iyi hissediyor insan.

Doğru yanlıştan ziyade, 28 yaşında bir kadının bedeni hakkındaki kararlar kendi tasarrufudur.
Annenizi ezip geçin demiyorum, anne-baba rızasını önemserim de, ama dövme yaptıracağım annem kızıyor yaşını çoktan geçtiniz.
Size iyi geleceğini düşünüyorsanız yaptırın.
Kendi adıma bedenimde kalici herhangi bir hatıra istemem.
Eşimin, çocuğumun adi, köpeğimin cismi vs fark etmez. Hele ki geçmişe ait bir acıyı bedenimde taşımak bana kötü hissettirdi.
Ama herkesin acı ile bas etme sekli farkli

Anneniz genel olarak dövmeye mi karşı özellikle köpeğinizin resmini mi çızdirmenizi istemiyor?
Kolumda farklı bir dövmem daha var. Ama onu sa evlendikten sonra eşimle gidip yaptırmıştık. Eşim de yaptırdı bende. Ama evlenmeden önce yaptırmak istiyorum dediğimde annem yine karşı çıkmıştı. Sanırım eşimle gidip yaptırıp gelince söylenemedi. Sanırım genel olarak karşı.

Bende evli barklıyım annemde istemezdi hep , yaptırdım annem gördü şaşırdı o kadar , tabi durduramadım kendimi 3 dövmem var şu an , hepsinde hey allahım yarabbim ne gerek var dedi ...
İçinizde kalmasın yaptırın gitsin .

Yaptır bence,bu kadar istiyor ve eminsen pişman olacağını düşünmüyorum.Beden senin karar senin.Annen kendine yaptırmasın.

Biz köpeğimde aramızda çok farklı bir bağ kurmuştuk. Geceleri herkes yattığında bir saat önce gezip gelmiş olsa bile bir tık daha rahat uyusun diye çıkıp gizlice gezdirir gelir alır koynumda uyuturdum. Dertlerimi hep o dinlerdi, ağlardım hep o göz yaşımı silerdi. Aramızda o kadar çok sırla göçüp gitti ki anlatamam. O yüzden onun yüzünü sürekli görmek bana iyi gelecek gibi hissediyorum. O kadar fotoğrafımız var ama onlar uçup giderse bir anımız bari benimle kalsın istiyorum. Çok farklı bir duygu ne desem boş ve anlamsız kalabilir şu an.

15 günlüktü aldığımızda 17 senemiz geçti birlikte onu kaybettiğimde hissettiklerim hala dün gibi. Günlerce gözümü kapadıkça sadece onu görüyordum. Uyumaya korkar olmuştum sanki bir yerlerden sesi geliyordu. Hislerinizi az çok anladığımı bilin dövmeye karşı biri de değilim ama sanırım bu şekilde ki bir dövmeden görüntü açısından pişman olmayacak olsanız da şuan acınızla alakalı bu isteğiniz biraz zaman tanıyın sonra tekrar isteğiniz varsa o zaman karar verin.

Çaresiz kalıp köpeğimi vermek zorunda kaldığımda aylarca ağladım. Tavşanım öldüğünde komşum kapıya gelmişti, ne oldu, neden bu kadar ağlıyorsun diye. 14 yıl diyorsun kolay mı? Tabi ki yaptır. Annen istediğini söylesin, evli barklı kadınsın. Sonuçta koluna only God can judge me yazmıyorsun. En büyük anıyı taşıyorsun. Annen iki kızar, geçer.

Yanlış anlamayın lütfen,ama sizin vücudunuzda olacak bişey, hani neden onaylaması gerekiyor annenizin orayı anlayamadım çok,sonuçta sadece sizi ilgilendirir çünkü düşündüğünüz şey çok çok güzel,manevi değeri çokk büyük, çok değerli. Bence yaptırın belki daha iyi hissettirir

Benim kız hayatta, allah uzun ömür versin. Ben de sizin gibi hayattayken yaptırmayı düşünüyorum ki başına bir iş gelse kesin yaptırırdım. Insanlar kocasının eşinin hatta sevgilisinin bile dövmesini yaptırırken en sadık dostlarımızı yaptırmaya kalktıklarında sadece hayvan o oluyor. Bence yaptirmalisiniz. Ama acinizi dindirmek içinizi rahatlatmak icin degil sizi o kisa omrunde ogrettigi yaninizda bulundugu her dakikanın hatrına, anısına..

Yaptır bence,bu kadar istiyor ve eminsen pişman olacağını düşünmüyorum.Beden senin karar senin.Annen kendine yaptırmasın.
Evet eminim. Vefat etmeden önce (içime doğmuş gibi onu kaybedeceğim bu sene başından beri) ve kaybettikten sonra üzerinde çok düşündüm. Çok dövmeci araştırdım. Çalışmıyorum. Annemden babamdan eşimden ekmek paralarının market paralarının üstünü alıp biriktirerek paranın yarısını ancak topladım. Çok çabalıyorum bunun için inanın. Gerçekten yürekten istiyorum. Ama annemin bugün ki tavrını görseydiniz şok olurdunuz. 60 yaşında kolunda köpek resmi komik olmaz mı bu ne demezler mi sen artık annesin, o parayı çocuğuna harca vs vs neler neler... içim şişti.

Dediğim gibi, herkesin acı ile baş etme yöntemi farklı.
Muhtemelen benim gördükçe icim giderdi, ozlemim hep taze kalirdi, o bosluk velki gercekten hic dolmayacak ama sürekli hatırlatan bir şey olmasını istemezdim.

Normalde hayatımda kötü giden şeylerde de dersimi alıp, unutmaya çalışan biriyim zaten.

Sayamadgm kdr dovmem var esim zaten dovmeden gorunmuyor adam yuruyen tattoo evlenene kdr sakladik hep ailelerden benimkilerden esimin ailesinrelaxtir biliyordu. Birsey olmadi tabi hayatta daha onemli seyler vardi tattooodan ne yonden istemedigini sormuyorum belki dini belki degil annenizin sebebi. Ama dedigim gb hayatta cocugun tattoosundan daha onemli seyler var 28 yasndasinz soncta

Annem de onu çok severdi. Ama şu an verdiği bu büyük tepkiye anlam veremiyorum. Çocuklusun, köpek dövmesi nedir ne gerek var çocuğunla ilgilen ona aklını yorana kadar. Aylardır bunu düşünüyorsun yeter artık neler neler... sanırım gidip yaptırıp geleceğim artık. Çünkü yaşadığım acının dozunun kimse farkında değil. Ben hep çok duygusal oldum ona karşı. Hayata karşı bu kadar değilim belki ama konu “o” olunca ağzımdaki lokmamı verirdim. Mideme ağrı girecek kadar acıkmış olsam da dışardan gelince ilk işim onu dışarı çıkartmak olurdu. Bilmiyorum inanın bunları yazarken bile ağlıyorum.

Kaybınız için çok üzgünüm. Hayvan sevgisi ve acısı başkadır. Her gördüğünüzde üzülmeyecekseniz yaptırın derim

Dini boyutunu karıştırmaz annem. Çok dinle alakası yoktur işin açığı. Katı kuralları yoktur. Ama hala amca vs dini bütün insanlardır. Ve sanırım 30 tane kuzenim var. Aralarında da tek dövmeli benim. Zaten bir benden çıkarmış böyle şeyler. Genelde bizim aile hep böyle bakar bana. Bu yargıyı onaylarmış bu hareketim der gibi konuşuyor annem. Ve tabii evli bir kadına köpek dövmesi çok saçmaymış. O parayı çocuğumun geleceği için saklamalıymışım vs vs vs vs....

Yuregnzden gecen size uygundur herhalde bir yanda da anne insanin ici rahat etmiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…