Merhaba arkadaşım,
Öncelikle geçmiş olsun. Hpv16 için kolposkopi olman gerekli eğer kolposkopi sonucun cin 1 ise muhtemelej doktorun takip önerecektir, ben bu durumda lazer ablasyon ile lezyonu buharlaştırmıştım beklemek istemediğim için, cin 1 için leep önerilmez özel bir durumun yok ise. Sonrasında bağışıklığını güçlendirmen gerekli ben ilk hpv 16 tanımı özel bir lab’dan aldım. Kolposkopik biyopsi sırasında tekrar hpv testi yapıldı negatif geldi. Sonrasında ise totalde 6 ay ahcc kullandım. 2020 martta özellikle en güvenilir yer olması sebebi ile ketemde hpv dna ve smear tekrarladım iki sonucumda negatif geldi. Totalde 3 smear aldırdım bu süreçte hep temiz geldi. Tabi dönem dönem hala psikolojik savaşlarım var , arada kalkıp kendimi ihmal mi ediyorum acaba smear yalancı negatiflik mi veriyor diye düşünüyorum ama bir insan sürekli kolposkopi olamaz. En son doktoruma hpv dna yapalım dediğimde ne gerek var dedi ben de tamam dedim. Şunu söylemem gerekli ki bu iş moral ile ilgili, ben çok yoğun depresyon geçirdiğim dönem oldu bende sonra o geçince sonuçlar da hep negatife döndü. Bize sonucunuzu mutlaka yazın geçmiş olsun