Dostluk, ben nerede yanlış yaptım

İki üç senedir yüz yüze görüşmediğiniz arkadaşlarınızla o süre içinde hiç telefon ya da mesajlaşma yoluyla da hiç görüşmediniz mi

Ne alakası var ya . Misafirliğe geldi diye sizin köleniz mi olacak . Kadın beni illa gezdireceksin deseydi anlardım. Koskoca kadın 10 yaşındaki ergen değil ne akla hizmet karışıyorsunuz? Daha bir de haklı çıkmaya çalışıyorsunuz yorucu bir tipsiniz işte kabul edin .

İki üç senedir yüz yüze görüşmediğiniz arkadaşlarınızla o süre içinde hiç telefon ya da mesajlaşma yoluyla da hiç görüşmediniz mi
Melek asla aramazdı ben de aradım mi hatırlamıyorum ama genelde Instagramda hep yazardım bir şeyler, hikayesine falan.. Gülin ile arada konuşurduk. WhatsApp grubumuz vardı orda bir soru falan sorsam ya da yorum yapsam bazen kendi kendime yazmışım gibi olurdu. Yani bir cevap veya tepki olmazdı son yıllarda.

Evet illa gezdir dedi. Mesela 3 günde Bursa nin tüm gezilecek yerlerin gezmek istiyorum dedi. Bir daha da Bursa'ya gelmem dedi. Bunlar bana kırıcı geldi. Ama mesela Mardin e gitmişti ve tekrardan gitme planı yapıyordu aynı zamanda.

Tamam işte gezmişsiniz ve kadina bu yetmemiş devamını da getirmiş. Adana bursa arası çok uzak ama Mardin yakın. Yani o kadar uzak bir yere bir daha ne zaman gidilir?
Ayrıca en önemlisi zaten gezmek için gelmiş size de söylemiş ve kabul etmişsiniz.

Tüm yaşananları yazamadığım için ne hissettiğim de anlaşılamıyor. İnsanlar hep başkalarının keyfine göre hareket ettiğinizde veya mutlu ettiğinizde sessizce devam ederseniz sorun olmaz. Ben mesela Gülline şunu dedim ben Sevda yi daha 3 ay önce görmüşsem yeni buluşmada senin olduğun günü ayarlamak isterim çünkü seni 2 yıldır görmemişim yani. Bu dengeyi sağlamaya çalışırım. Ama umursanmadım. Arkamdan şunu demişler Çarşamba yola çıkmasaydı. Ya da illa salı diye ısrar etmem gerekmiş. Yani zaten konuşurken önce salı uygunum diyorum benden sonra mesajlara dönen Melek salı uygun değilim dedi diye Çarşamba ya alınıyor görüşme günü gidebilirim dememe rağmen.
Ha buna sessiz kalsam ve yine onların canları istediğinde görüşseydim bu dostluk devam ederdi ölene kadar .
Çünkü her şey sadece benim de kafama göre yapılsa bana da ortada bir sorun görünmez.

İzmir e giderim ama gezmesem de olur orda bir arkadaşım var onun evinden çıkmasam da olur şeklindeki savunması üzerine bunu kabul edemem. Bu çok çirkin bence

İzmir e giderim ama gezmesem de olur orda bir arkadaşım var onun evinden çıkmasam da olur şeklindeki savunması üzerine bunu kabul edemem. Bu çok çirkin bence
Hanımefendi siz bunlardan bahsetmediniz ki bize. Akşam 8 e kadar gezdirdim yetmedi beni bıraktı gitti vs şeyler yazdınız konuda kırıldığınız yerleri belirtmeniz gerekir . Muhtemelen arkadaşınızda tartıştığınız zaman bunları söylemiş olmalı. Neyse orası bizi ilgilendirmez . Başlıkta ben nerde yanlış yaptım yazmışsınız insanlar sizin nerede hatalı olduğunuzu söylemeye çalışıyor siz inatla kendini,i savunuyorsunuz, .Ne bekliyordunuz? Siz çok haklısınız sizin kıymetinizi bilememişler vs . mi diyelim ?

Odak noktam Sevda değil çünkü. Onu zaten hayatımda istemiyorum. Beni gezdir deyip gelip dışarda tüm gün bir kez bile hesap ödemeye çalışmayan bir insanla dost kalmak istemiyorum. Onu geçtim zaten.

Arkadaşlarınız melek’i daha çok seviyorlar ve ikiniz arasında kaldıklarında onu tercih ediyorlar anlaşılan . Üzücü bir durum ama bazen hayat böyledir. Başka bir ortamda da siz daha çok sevilen olursunuz . Eskiden yakın arkadaş olunsa da zaman geçtikçe insanlar değişir . Artık uymuyor olabilirsiniz .

Hala aynı şeyi düşünüyorum. Yola çıkabilirim çıkmazsam gelirim demiş açık kapı bırakmışsınız. Ben o gün müsait değilim sadece salı görüşebilirim dememişsiniz ki. Niye iki gün üst üste görüşsünler ki? Herkesin kendine göre bir hayat telaşı var. Bakın nerede hata yaptığınızı sormuşsunuz biz de cevaplıyoruz . Siz asla ama asla kabul etmiyorsunuz. Sadece ama o da şöyle yaptı, o da şöyle dedi diyerek kendinizi savunmaya çalışıyorsunuz. Burda beni bile yordunuz sürekli savunma halindesiniz, bu kadar insan yazıyorsa artık sizin de özeleştiri yapmanız gerek

Sanırım öyle.

Evlenince farklı hayatlarda telaseler işler çoğalıyor. Herkes her an müsait olmayabiliyor. Keşke kırılmak bu kadar hesap yapmak yerine sizde her an heryere gidemezsiniz sonuçta arkadaşliginizi gördükçe iyi olabilecek sekilde devam ettirseydiniz.

Zorla değer göreceğim, ilgi göreceğim diye uğraşıyor gibisiniz. Tamam zamanında güzel arkadaşlıklar kurulmuştur ama her şey aynı kalacak diye bir şey yok ki. Bazen yirmi senelik dostla artık anlaşamıyor hale gelinebilir ve iki gün önce tanışılan insan tam tersi şekilde çok iyi gelebilir. Arkadaşlık ya da aşk ilişkileri sürüklemekle devam etmez. Siz bu bağları aynı şekilde devam ettirmek istiyor olabilirsiniz ama hayatın getirdikleri bambaşka. Sizinle görüşmek isteyen görüşür, yakın olmak isteyen olur. Kabullenirseniz huzurlu olacaksınız ben eminim..

Iletişim problemi yaşıyorsunuz.
Arkadaşım dediğiniz insana açık açık şuna kırıldım,buna alındım diyebilmelisiniz bence. Diyemiyorsanız ortada bir sorun var demektir.
Bakın benim 2 çocuğum var,2 çocuklu bir arkadaşım var benim gibi,aynı zamanda yanyana sitelerde oturuyoruz,bazen arabayı park ederken ben o geçiyor olur görürse durur ayaküstü laflarız zira biliyorum çocugu okuldan alacak,koşturmaca içinde. Haberleşelim buluşalım der ayrilırız ,ha bugün ha yarın arayayım diye aklımdan geçer araya birşey girer unuturum,yeri gelir 6 ay görüşmeyiz denk gelip,getirip ama göruştüğümüzde sanki dün berabermişiz gibi hareket ediyoruz. Ne o bana sitem eder aramadın,sormadın şu bu diye ne ben ona. Hatta ortak arkadaşlar buluşmuş olurlar sosyal medyadan görürüm beni neden aramadınız tribi yapmam. Önceden planlanmıs olsa zaten çağırirlar ani gelişmiş olur bu buluşmalar bilirim. Olabilir bensizde görüşebilirler bunu da dert etmem zira en sık görüştüğüm arkadaşım bilirim ki ne zaman arasam, görüsmek istesem, bir ihtiyacım olsa oradadır ,olamıyorsa o da zor bir durumdadır.
Halden anlarız yani karşılıklı..
Ha kirılsam ben ona derim kırıldım şuna diye o da bana der ama durumunu bildiğim icin sitem ettiğim hic olmadı. Hep der beni en iyi sen anlarsın. Anlarım bende aynıyım zira.
Baska arkadaslarım da var böyle değer verdiğim onlarla da ayni durumumuz.
Ben takılmıyorum böyle şeylere.
Bana nasıl davranılıyor ona bakarım ben. Samimiyetsizlik yoksa ictenlikle davranılıyorsa üzülecek dert edecek bir konu değildir.
Size de bunu tavsiye ederim,davranışlarını baz alın o noktada bir sorun yaşıyorsanız pek tabi silin görusmeyin vs.

Iyi de kahvaltıyı siz mi hazırladınız da alınıyorsunuz o nasıl kahvaltıydı dendiğinde?
Dışarda yenmis zaten,elalemin hazırladıği sattığı kahvaltıya laf edilince ki bu belki sizi samimi gördüğünden söylenmiş bir laf,belki gereksiz onu tartışabiliriz,niye bozuluyorsunuz.
Bizde kiyas yapariz aramızda oranın kahvaltısı/yemeği kötüydü burasi daha iyiymiş vs diye.
Ayrıca karşılık bekliyorsanız bu kadar kendinizi paralamayın ağırlayacağım diye. Onlar size kendi uygun gördükleri şekilde karşılık verip misafirperverlik gösterirler. Amaç güzel vakit geçirmek iki sohbet edip özlem gidermekse bunları kalem kalem saymak hoş değil.

Çok yorucu bir arkadaşsınız yazdıklarınızdan anlaşılıyor, en basit şeyleri bile kafanıza takıp e bana niye yok diye kim bilir kaç yıl her şeye trip atmışsınızdır. Belli ki diğerleri daha uyumlu ve birbirlerine yakınlar, siz çatır çatır bir şeylere alınıp alınıp birilerini silerken onlar gezip eğleniyorlar. Melek de belli ki ortamda en sevilenlerden. Çok trip atanla kimse uğraşamıyor valla ben de hiç uğraşamıyorum öyle insanlarla. Kalabalık bir arkadaş grubundan biri kopuyor veya koparılıyorsa benim çevremde gördüğüme göre gerçekten en uyumsuz baştan eleniyor. Biz de kalabalık arkadaş grubuyduk eleye eleye en sona kemik kadro çıkıyor. Buluşmalar bile daha keyifli hale geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…