Dostluk, ben nerede yanlış yaptım

Lalekiran

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2017
3.445
2.909
Herkese merhaba öncelikle konu biraz uzun olacak. Sabırla okuyup yorum yapanlara şimdiden teşekkürler. 34 yaşındayım. Fakülteden beri bir kız grubumuz var. Memleketimde okudum ve o yüzden mezuniyet sonrasında da kızlarla görüşmeye hep devam ettik. Evlendik, çocuklarımız oldu. Sorun şu ki ben Melek in nişanına hediye alıp gittim, düğününe ise okul zamanı olduğu için gidemedim aday öğretmendim rapor falanla da uğraşmadım. Ama o zamanda çeyrek altın ücreti ne ise gidecek olan diğer kız arkadaşım Hülya ya EFT attım. Neyse bir de Sevda var son senede bizim fakülteye gelmişti. Ailemle aynı mahallede oturuyordu daha çok görüşme imkanı oluyordu Melek Hülya ve Gülin in birbirine daha sıcak dost olduklarını söylerdi ve beni Gülay ve kendisini umursamıyorlar derdi.
Öyle değil derdim hep. Benim düğünüm oldu. Melek ve Hülya gelmediler. Gülin, Sevda ve Gülay geldiler. Gülin in düğünü de benden 3 hafta sonraydı. Ben memleketteydim ve düğününe gittim benim düğünümde yoktular ama Melek ve Hülya da geldiler düğüne. Melek o gün Gülin e bir şey taktı, çeyrek mi gram mi bilemiyorum. O anda kırıldım . İçimde tuttum bunu hep.
Son 3 yıldır Gülin ile son 2 yıldır da Melek olmuyordu memleket görüşmelerinde.
Ben Bursa'ya dönüyorum bir bakıyorum görüşüyorlar hepsi. Bu arada Melek in tayini de bizim memlekette son 2 yıldır. Velhasıl ben şunu hissettim benimle görüşmek istemiyorlar.
Hülya ile konuştum nedir yani öyle bir şey yok. E neden o zaman ben varken görüşme olmuyor da ben dönünce ayarlanıyor dedim. Öyle denk gelmiştir dedi. Peki dedim . 3 gün sonra Gülin görüşme ayarlayalım dedi salı günü için okey dedim hülya da okey melek dedi ki ben Çarşamba günü müsait olabilirim. Sonra Çarşamba yapalım dediler ben de dedim ki ben Çarşamba yola çıkabilirim. Ocak ayındaydık ve Adana'dan Bursa'ya döneceğiz yollar karlı olmasın diye Aksaray Eskişehir hava durumlarına göre yola çıkıyoruz. Çıkmazsam gelirim dedim. O zaman salı olsun demediler. Yine kırıldım.
Yeter artık dedim içimden Melek i sildim Instagram'da. Yani kendisi zaten Adana'da sürekli görüşme imkânları varken benim gitme ihtimalinin olduğu güne ayarlanması beni kırdı. Deprem olunca mesaj attım sordum ama herkes iyi mi diye? Ve gerçekten de çok üzüldüm yaşadıklarına.
Bu Haziran'da Gülay sana gelebilirim dedi gel dedim. Ama Sevdaya da haber ver dedim. İkisi de bekarlar. Çıktılar geldiler. Elimden geldiğince iyi ağırlamaya çalıştım lakin Sevda ile tartışma yaşadık. Velhasıl ilginç bir şekilde bende kredisini bitirdi resmen. İçimde sustum. İki gün için memlekete gitti ve o arkasından yorum yaptığı kızlarla görüştü fotoğraf paylaştı. Ben onu Bursa'da en iyi şekilde ağırlamaya çalıştım ve tartıştık okey ama memlekete gittiğimde tek bir mesaj dahi atmadı. Öyle mi ya dedim sildim onu da diğer kızları da . Görmek istemiyorum artık dedim hiçbirini.
Tüm olayı Gülay ile konuştuk. Gülay ile de farklı bir yakınlığımız var ikimizin de babaları vefat etti. Birbirimizin evlerinde kalmışlığımız falan diğerlerine göre daha çoktur. O gün Gülay yoktu olsaydın sanırım seni de silerdim dedim. Ben öfkenin geçmesini beklerdim dedi o zaman.
Sonuç pazartesi günü tesadüfen melek ve Gülay karşılaşıyorlar Gülay fotoğraf paylaştı birlikte çekilmişler. Öfke hissettim.
Sonra bir hikaye daha Melek in kızıyla duygusal bir yorum ekleyip paylaşmış. Ya benim oğlumla ilgili bir tane bile bunlar yapılmadı tamam her an aynı her şey yapılamaz. Ya ben konuştum ve gizlemelerini bile istedim. Görmek istemiyorum artık dedim. Düşünemedim dedi.
Bunları konuşmamıza rağmen düşünemediysen görmek istemiyorum deyip onu da sildim.
Konuşmak çözmüyor çünkü yapılan davranışlara bakıyorum. Öyle bir şey yok denip de hâlâ benim olmadığım günlere buluşma ayarlamalarını affetmek istemiyorum.

Arkadaş kelimesinin anlamını taşıyamayan bu insanlara uzun uzun yazıp yorulduğunuz bu gönderi bile değmez. Zaten hayat yorucu. İnsan arkadaşlarıyla dinlenmeli, hayatın lezzetini almalı. Böyle sizi yoran ilişkileri arkadaşlık sanmayın. Miadını doldurmuş ilişkileriniz. Sessizce çekin kendinizi. Düşünmeyin üzerine.

Deniyorum ama açıkçası tepkisiz kalmak mümkün müydü? Bunu neden başaramadım diye kızgınım kendime de.

Tavır yapmasını asla istemiyorum. Sadece 2 hafta önce yaşadığım bir olay var ve onlari görmek istemiyorum demiştim. Gülay da bana görmek istemiyorum deseydi ben Gülay için dikkat ederdim. Aynı hassasiyeti beklemek hakkım diye düşünüyorum.

Benim arkadaşlıktan hiç beklentim yok. Bir tane şu an yakın diyebileceğim arkadaşım var
O da beni yoruyor olmasa da olur. Mesela bir sürü başka olaya kızıyor diyelim. Bizim de o anda ufak bir sorun olsa büyütüyor da büyütüyor. Sayfalarca mesajlar falan İstemiyorum yakın arkadaş falan.

Bulusmalar disinda size tavirlari nasil orayi kacirdim ?
Şöyle ki dedim ya ben memlekete geliyorum görüşelim dediğimde Melek son 2 yıldır müsait değilim dedi, Gülin ile de konuştuk bunları şunu dedi herkes olmak zorunda değil. Düzenli bir şekilde ben olmuyorsam o arkadaşlık grubunda istenmiyorum olarak hissettim.

Siz görmek istemiyorsunuz diye insanlar neden fotoğraf paylasmasin az çok tahmin etmeniz gerek arkadaşlarıniz aynı şehirde yaşıyor zaman zaman buluşup fotoğraf çekip paylaşabilirler,görmek istemiyorsanız madem kısıtlama yapın görmezsiniz böylelikle.

Sevda ortalığı karıştırmış, her kız grubunda vardır böyle biri. Başkalarını diğerlerine karşı doldurup küstürür sonra da kendisi daha samimi olur. Sevda'nın sizin arkanızdan diğer 3lüye bir şeyler demediğini biliyor musunuz? Belki sizle ilgili de onlara dedi ve siz düğüne gitmeyince o da alındı. Sizin sorununuz konuşmamak ama aynı zamanda arkadaş kalmaya devam etmek. Ya konuşup derdinizi anlatacaktınız ya da düğününüze gelmeyince kesecektiniz arkadaşlığınızı.

Son düzenleme:
Paylaşabilir ama 2 hafta önce yaşadığım olay vardı ve paylaşırken benden hikayesini gizlemesini tercih ederdim demiştim. Bunları söylememe rağmen daha yakın olduğumu düşündüğüm Gülay in bunu akıl edemedim demesini kabul edemiyorum.

Yorucu geldiniz bana. Herkesin kendi hayat telaşı var kendilerini hep size göre ayarlayamazlar. Yetişkin insansınız ama tepkileriniz hep küstüm sildim, kırıldım sildim, kendi içimde sustum sildim şeklinde. Arkadaşsınız madem açık açık bozulduğunuz şeyleri konuşmanız lazım. Diğer arkadaşınız çocuğunuza hikayesinde yazı yazmış sizinkine yazmamış kıyası ise çocukça. Kişilerin sosyal medya hesapları kendilerine aittir kalkıp görmek istemiyorum bana engelle demeniz de saçma. Genele baktığımda ben sizin davranışlarınızı sevgilisine trip atan liseli ergen gibi gördüm

Bilemiyorum bir şey dedi mi? Daha önceden bitirmeliydim ve gerçekten Sevda hep nasıl gelmediler bak senin yakın gördüğün gibi görmüyorlar derdi hep

Elbette ki herkes bana göre ayarlayamaz düzenli bir şekilde görüşmeler ben olmadığım zamana ayarlandı mesela. Çocuk meselesinde ise evet onca yol çıkıp geldiler ben hep gezdirdim onları ama evimde bir kahve içimlik vakit geçirmek yerine eve benle dönmediler ve dışarda kalmayı seçtiler. Ve oğlumu göremediler . Neyse

E siz sürekli orda yoksunuz ki. Denk geldikleri zaman ayarlamışlar işte. İlla sizi beklemeleri mi gerek? Siz olmadan görüşemezler mi? Gerçekten yorucusunuz. Küçük bir detay bir kahve içimlik evinize gelseler ne olacak, gelmeseler ne olacak? Maksat birlikte olmak değil mi, ne önemi var görüştüğünüz yerin? Bu insanlar arkadaşınız sevgiliniz değil

yerinizde olsaydim ve eger bilerek veya bilmerek degersiz hissettiriliyorsa merhabalasacak kadar bir aralik birakir ama samimiyet kurmazdim.
Nacizane ince dusunmemeye calisirn derim her olaya hassiyet gostermeyin bu kadar deger vermeyin kim ne kadar sevgi veriyorsa o kadar olsun verdiginiz deger ,hemcinslerimi severim ama bazen ne nazlari ne kaprisleri bitmiyor ki en sinir oldugum seydir burada bu sitede bile var alinir ,kuser ,yanlis yorumlar, uzak durur yani anliyor insan ...boyle tavirlar sergilemeyin

Biriyle 3 yıldır diğeriyle 2 yıldır denk gelemiyorum bu normal mi? Ama ben gittikten 3 gün sonra denk geliyorlar. Veya benim gitme ihtimalim olan gün görüşelim dediler. Mesela salı günü olsaydı görüşecektik ama salı melek müsait değil diye benim gidebilirim dediğim günün seçilmesi hoş bir şey midir?

Evet madem benim olmadığım zamanlar seçiliyor ise tamamen hayatlarında olmamayı tercih ettim.

Siz gittiğinizde kaç gün kalıyorsunuz? Yola çıkabilirim çıkmazsam gelirim demiş açık kapı bırakmışsınız. Ben o gün müsait değilim sadece salı görüşebilirim dememişsiniz ki. Hissettiklerinizde haklı olabilirsiniz ona bir şey demiyorum ama iletişiminiz hatalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…