dostınex kullanıp hamile kalanlar buraya...

arkadaslar merhaba.. ben bu hastaligi yasarken hep sizleri takip ettim sagolun oncelikle , bir gun hikayem olursa yazacagim demistim hep
ben suan 28 yasindayim yaklasik 22 yasimdan beri hiperprolaktinemi hastasiyim. ilk ogrendigim zamanlarda 15 gunde bir adet oluyordum. kan tahliliyle ogrendim 67 idi degerim. mr falan cektiler hicbisey yoktu. ilk ogrendiginde panikliyor tabi insan ama zamanla alisiyorsunuz.ilk basta parlodel verdiler cok agir bi ilacti ve degerim 80 lere cikmisti. sonra dr dostinex ilaci verdi 2 ye dusutu ve 3 ayda bir baktr yukselip yukselmedigine dedi.kontrollerini ihmal etme dedi. yani hep ilacla dusuyor sonra yine yukseliyor, arada mr isttiyorlar falan...en son makro prolaktin testi istemislerdi ama ama bi turlu yaptrmak nasip olmadi.ne ise de yariyor bilmiyorum. ilk baslarda adet duzensizligi yasiyordum ama sonra adetlerim duzene girdi 28 gunde bir oluyordum yani tek sknktim prolaktin yuksekligi ve biraz killanmaydi.arkadaslar bir de bi tavsiyem olacak bu hastalikla ugrasanlar gogus ucunu uyarmasin,degerin yukselmesini sagliyor cunku.
neyse ben 2012 ekim ayinda ewlendim, tabi 28 yasima kadar hep bu hastalikla ugrastim. 200 lere bile ciktigi olmustu ve dr lar yillar boyunca cocuk olmasi skntili demisti. artik cocugum olmaz fikrine alismistim bile galiba. esimde lise yillarinda bobrek ameliyati olmus, dr da ilerde sana sorun yaratabilir simdiden ameliyat edeyim diye bir de varikosel ameliyatinida eklemis. gerci esimin sperm sayimi ve diger herseyi normal cikmisti ama bnm hastaligim onunki falan derken cok fazla umidim yoktu.. 1 sene boyunca korunduk . sonra 2013 kasim ayinda ilk kez korunmadik ve bu arada ekim ayindada ben dostinex ilaci kullandim artik alistgim icin dozajlari kendim ayarlamistim, ekim ayinda haftada yarim aldim, kasim ayindada p tesi persembe yarim yarim ictim.son 6 aydrda prolaktin degerime baktrmamistim kac oldugunu bilmiyordum. tum bunlara bunlara ragmen ilk kez korunmadigimiz icin umitlendim tabi herseyi unutup, kendimi dinledim durdum, yok kasigimda pir pir bisey var , belim agriyo, gogus uclarim cok hassas falan finan.. dinledim durdum gunler gecmedi.. tabi adet gunumde de hasta oldum. sonra birden gecmisi hatrladim dr larin soylediklerini.. olmayacak iste senin ne umitleniyosunki bosu bosuna dedim kendimi azarladim bi daha da kendimi boyle dinleyip aptal yerine koymayacagim dedim .
ben rusyada yasiyorum araligin son gunlerine turkiyeye gitmek icin bilet aldik ve tabi o ayda korunmadik ama ben tamamen aklimdan atmistim. istanbula gitik , hazir memleketime gelmisken su hastaligimida dogru duzgun bi gostereyim dedim. yabaci yerlerde zor oluyor cunku. adet gunumde belim agridi ,hafif adet sancilari giriyordu , hafif pembe lekem falan da geldi ped koydum hasta olucam diye ki son aylarda adetimde 1 veya 2 gun once hafif lekelenmem oluyordu, umursamadim bile oyuzden.ertesi gun yani adet olacagimin aksamina kagan kocatepeye aksam 6 ya randevu aldik ve gittik esimle.henuz hasta olmamistim ama ben ulke degistrdigimde 2 gun falan gecikiyordu yine suphelenmedim.hastaligimi,esimi ve birde biz iki aydr korunmuyoruz henuz erken bunu soylemek icin ama cocukta olmadi dedm, memlekete gelmisken bi gostermek istedik sadece genel olarak dedim, anlattik dinledi, rahimde kist falan var mi bi ultrasonla bakalim dedim, bakti dediki rahm kalinlasmis gebelik var gibi hadi hayrlisi dedi ama ben yine de inanmadim cunku bunu hep soyluyorlar, test yapicam dedi. 15 dk sonra yanina gittigimzde yuzunde afacan bi gulumseme testi onume atti ve ben hala anlayamiyorun cunku beynim durdu, testin ikinci cizgisi silikti yani, ne olduki dedim, hamilesin dedi o an bi agladim bi guldum kulaklarim sagir oldu esimle donakaldik ne tepki verecegimi bilemedim.birden neler yiyip yemeyecegimi falan alatmaya basladi ama orada oturup onu dinleyen ben degilm sanki artik. buharlastim ordan sonra 5 haftalikken geri dondum , yolculuk ya da herhangi bir sey etkilemedi,ucakla yolculuktan sonra da 6 saat araba yolculugu yaptim,tabii haberim yokken istanbulda attigimiz turlari yazmiyorum bile.. eee gezmeye gelmisiz ne de olsa :) olacagi varsa hersey oluyor arkadaslar... kadere inanmak gerek...suan 12 haftalik hamileyim rabbim hepinize guzel hikayeler nasip etsin ve tum hamilelere bebeklerini kucaklarina almayi.. biraz uzun oldu ama bi hikayem olursa bende yazacagim demistim hep...
herkese sans, saglik, mutluluk huzur, bebek, ve sakinlik diliyorum
hoscakalin

arkadaslar merhaba.. ben bu hastaligi yasarken hep sizleri takip ettim sagolun oncelikle , bir gun hikayem olursa yazacagim demistim hep
ben suan 28 yasindayim yaklasik 22 yasimdan beri hiperprolaktinemi hastasiyim. ilk ogrendigim zamanlarda 15 gunde bir adet oluyordum. kan tahliliyle ogrendim 67 idi degerim. mr falan cektiler hicbisey yoktu. ilk ogrendiginde panikliyor tabi insan ama zamanla alisiyorsunuz.ilk basta parlodel verdiler cok agir bi ilacti ve degerim 80 lere cikmisti. sonra dr dostinex ilaci verdi 2 ye dusutu ve 3 ayda bir baktr yukselip yukselmedigine dedi.kontrollerini ihmal etme dedi. yani hep ilacla dusuyor sonra yine yukseliyor, arada mr isttiyorlar falan...en son makro prolaktin testi istemislerdi ama ama bi turlu yaptrmak nasip olmadi.ne ise de yariyor bilmiyorum. ilk baslarda adet duzensizligi yasiyordum ama sonra adetlerim duzene girdi 28 gunde bir oluyordum yani tek sknktim prolaktin yuksekligi ve biraz killanmaydi.arkadaslar bir de bi tavsiyem olacak bu hastalikla ugrasanlar gogus ucunu uyarmasin,degerin yukselmesini sagliyor cunku.
neyse ben 2012 ekim ayinda ewlendim, tabi 28 yasima kadar hep bu hastalikla ugrastim. 200 lere bile ciktigi olmustu ve dr lar yillar boyunca cocuk olmasi skntili demisti. artik cocugum olmaz fikrine alismistim bile galiba. esimde lise yillarinda bobrek ameliyati olmus, dr da ilerde sana sorun yaratabilir simdiden ameliyat edeyim diye bir de varikosel ameliyatinida eklemis. gerci esimin sperm sayimi ve diger herseyi normal cikmisti ama bnm hastaligim onunki falan derken cok fazla umidim yoktu.. 1 sene boyunca korunduk . sonra 2013 kasim ayinda ilk kez korunmadik ve bu arada ekim ayindada ben dostinex ilaci kullandim artik alistgim icin dozajlari kendim ayarlamistim, ekim ayinda haftada yarim aldim, kasim ayindada p tesi persembe yarim yarim ictim.son 6 aydrda prolaktin degerime baktrmamistim kac oldugunu bilmiyordum. tum bunlara bunlara ragmen ilk kez korunmadigimiz icin umitlendim tabi herseyi unutup, kendimi dinledim durdum, yok kasigimda pir pir bisey var , belim agriyo, gogus uclarim cok hassas falan finan.. dinledim durdum gunler gecmedi.. tabi adet gunumde de hasta oldum. sonra birden gecmisi hatrladim dr larin soylediklerini.. olmayacak iste senin ne umitleniyosunki bosu bosuna dedim kendimi azarladim bi daha da kendimi boyle dinleyip aptal yerine koymayacagim dedim .
ben rusyada yasiyorum araligin son gunlerine turkiyeye gitmek icin bilet aldik ve tabi o ayda korunmadik ama ben tamamen aklimdan atmistim. istanbula gitik , hazir memleketime gelmisken su hastaligimida dogru duzgun bi gostereyim dedim. yabaci yerlerde zor oluyor cunku. adet gunumde belim agridi ,hafif adet sancilari giriyordu , hafif pembe lekem falan da geldi ped koydum hasta olucam diye ki son aylarda adetimde 1 veya 2 gun once hafif lekelenmem oluyordu, umursamadim bile oyuzden.ertesi gun yani adet olacagimin aksamina kagan kocatepeye aksam 6 ya randevu aldik ve gittik esimle.henuz hasta olmamistim ama ben ulke degistrdigimde 2 gun falan gecikiyordu yine suphelenmedim.hastaligimi,esimi ve birde biz iki aydr korunmuyoruz henuz erken bunu soylemek icin ama cocukta olmadi dedm, memlekete gelmisken bi gostermek istedik sadece genel olarak dedim, anlattik dinledi, rahimde kist falan var mi bi ultrasonla bakalim dedim, bakti dediki rahm kalinlasmis gebelik var gibi hadi hayrlisi dedi ama ben yine de inanmadim cunku bunu hep soyluyorlar, test yapicam dedi. 15 dk sonra yanina gittigimzde yuzunde afacan bi gulumseme testi onume atti ve ben hala anlayamiyorun cunku beynim durdu, testin ikinci cizgisi silikti yani, ne olduki dedim, hamilesin dedi o an bi agladim bi guldum kulaklarim sagir oldu esimle donakaldik ne tepki verecegimi bilemedim.birden neler yiyip yemeyecegimi falan alatmaya basladi ama orada oturup onu dinleyen ben degilm sanki artik. buharlastim ordan sonra 5 haftalikken geri dondum , yolculuk ya da herhangi bir sey etkilemedi,ucakla yolculuktan sonra da 6 saat araba yolculugu yaptim,tabii haberim yokken istanbulda attigimiz turlari yazmiyorum bile.. eee gezmeye gelmisiz ne de olsa :) olacagi varsa hersey oluyor arkadaslar... kadere inanmak gerek...suan 12 haftalik hamileyim rabbim hepinize guzel hikayeler nasip etsin ve tum hamilelere bebeklerini kucaklarina almayi.. biraz uzun oldu ama bi hikayem olursa bende yazacagim demistim hep...
herkese sans, saglik, mutluluk huzur, bebek, ve sakinlik diliyorum
hoscakalin

ALLAH bebegini saglikla kucagina almayi nasip etsin bu sayfa gercekten insana umut oluyor .. bende dostinexe yeni baslayanlardanim kafadan atmak istiyorumbebek düsüncesini ama olmuyor insan sabirsizlaniyor ..böyle yazilatri okumak ta beni cok mutlu ediyor

hazelcim cok ama cok tesekkur ederim , amin inslh allah dualarimizi kabul eder. sana ve butun hamile kalmaya calisanlara tek tavsiyem lutfen kafanizi rahat tutun , yani bunu yapmaya calisin ,cunku bence en buyuk tedavisi bu insanin. dusunup ,ustunde durdugu zaman bisey olacaksada olmuyor ve lutfen suna inanin herseyin demekki bir vakti var, hicbizaman neyin bize hediye oldugunu veya olmadigini bilemeyiz.. ayrica kafana takmaya gercektengerek yok diyorum ya yillardr ugrasiyorum bu hastalikla , dostinex kullanip hamile kalanda cok var zaten uzulmek yok cnm tamam mi:)

öyle bakalim herseyin hayirlisi insallah bigün bende hikayemi yazarim en kisa zamanda..

dostinex kullanan yokmu bu aralar kimse

ben kullanıyorum ilk defa bu ay kullandım 2 tane kaldı pazrtesi prşmbe içicem bitcek doktor bttkten snra test yaptr dedi ama ne zmn yaptrym bilemedim adet dönmnde yptrmnda gerk yok dedi acba cuma mı yptrsm pzrtesimi ????

Ben de yaklaşık iki aydır bu hormonla uğraşıyorum.3 yıllık evliyim.aslında bebek hiç düşünmemiştim nasıl olursa birgün olur rahatsızlığım yoktur diyordum.ama ilk kan testimde 44 çıktı doktorum iki hafta bekleyelim bu değerlerde bebeğin olmaz dedi bu sefer 66 oldu.mr çektirdim 4 milim adenom çıktı.doktor 6 ay içicen hamile kaldığını anlayınca bırak dedi.ama düşük ihtimalini duyunca şok oldum.15 gündür içiyorum ama bebek süşünmediğim bir anbile yok.sürekli bebek eşyası bakıyorum netten.sürekli rüyamda görüyorum olmayan meleğimi.Allahımın izniyle inş bebeğim olur....

bende 2 yıllık evliyim bu yıl bebek düşünmeye başladık. prolaktinim 144 cıktı doktor dostinex verdi bu ilacı kullanırken hamile kalanlar bana umut oldu bende sizin dediğiniz gibi sürekli hayalller kuruyorum. bebek esyalarına bakıyorum. üzülüyorum. hamile kalmayı cok istiyorum.

Arkadaşlar bende 2003 yılından beri prolaktin tedavisi görüyorum ve doktorların evlenmeden önce çocuğun olmaz diyorlardı hep yada tedaviyle olur diyorlardı 2008 yılında sadece bir gece korunmasız ilişki sonucu çocuğum oldu hiç beklemediğim için çok şaşırdım kızlar rahat olun doktorlar bence biraz abartıyor lar ve bizde fazla ciddiye alıyoruz ben şimdi ne ilaç kullanıyorum ne de kontrole gidiyorum sıkıldım artık çünkü kan ver mr gir vs. Allahın dediği olur ben bunu anladım allahım dileyen isteyen herkese hayır li evlat nasip etsin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kızlar bende parlodel kullanıyorum.cok uykum gelıyo 4 5 gıbı nerde yumusak bı yer bulsam totomu dewırıp uyuyakalıyorum. oldukca uyusugum :/ daha yumurtlama donemındeyım adetıme 2 hafta war. sızı de boyle yumurtlama donemlerınde sarsıyomuydu ılac ?

arkadaşlar mrh başlığı gördüm bende birşeyler yazayım dedim bende yaklaşık 3 ay dostınex kullandım benimde prolaktin 39 çıkmıştı bir yıl çoçuk olmadı doktora giitm ve böylelikle öğrendim 3 ayın sonnda hamile kaldımm şu an 7 aylık hamilleyim

ayyy ınsallah bende hamıle kalırım bu ay :) bende parlodel kullanıyorum 2 hafta oldu.hergun yatrken yarım ıcıyorum.ama cok uyku yapıyo bende ya benım yumurtlama donemımde karnım ılk kez bu kadar gergın.uzun zamandır wc ye gıtmemıs gıbıyım we ıcım yanıyo agzım kuruyo sureklı.yumurtlama gununde hormonlarım costu sanırım :)

ewet canım cok dogru soyluyosun ama doktorlar sadece tıp dılınde konustukları ıcın bu kadar net we kesın konusuyolar. bızde 4 aydır korunmuyoruz prl 30 cıktı we parlodel kullanmaya basladım. ınsallah hayırlısı ıle hormonum duser hersey yolunda gıder we hamıle olurum :)

canım inşallah kalısın ben haftada iki defa yarım kullandım pazartesi perşembe kullandım hamile kaldığım ayda sadece başım döndü belirtiler herkeste değişiyor tabiki onlarda bir belirti olabilir ne zaman adet günün peki

en gec 1 mayıs gıbı beklıyorum hasta olmayı. 2 hafta kadar da beklıcem test yapmak ıcın.ınsallah Allahın ıznıyle bu ay hamıle olurum.
dostınex ı sanırım prl cok yuksek olanlar verıyolar sanırım.benımkı fazla yuksek olmadıgı ıcın dr parlodel vermıs olabılır

arkadaslar mrb burda bi cok yazi okudum bi cok insan benle ayni seyleri yasiyor ve benimde hikayem bu
…. gecen yil prolaktin yüksekligini tesadüfen ögrenmem sonucu pek umursamadim ..dr sadece cocuk olmasi zorlasir dedimisti bebekte düsünmüyordum ozamanlar.. bu yil tekrar yaptirdigin kan testinde prolaktin degerim dahada yükselmis . acil mr istenildi degerim 40 tan 44 e yükselmisti korunmayida o aralar birakmis cocuk istiyordum ..
mr da 3 mm boyutunda hipofizde adenom tespit edildi..tabi ben korkudan aglamaktan heder olmus hale geldimm
endokrine gidip tedaviye basliyacaktim orda degerim 30 cikinca dr cokta yüksek degil hapa gerek yok diyince cocuk istedigi söledim ve bütün prolaktin tedavisinde kullanilan dostinexi yazdi bana.. 2 sise her sisede 2 adet var toplam 4 hap kücücükler..
ilk 3 hafta yarimla basladim 4. hta iki yarim aldim ve 5. hafta yumurtlamaya yakin yarim ictim biraktim ..
hissediyordum hamile olabilirdim ve hapi icmek istemiyordum..
ayin sonunda Allah banada nasip etmisti sükürler olsun bebegime hamileydim insan hic olmayacagini düsünsügü o iki dk icine öle bi aci saplaniyorki cok iyi bilirim kimse umudunu kesmesin ..

ben de dostinexle hamile kaldım sanırım. o ay hem prolaktinim düşmüştü hem de rahim filmi çekildim ve hamile kaldım. önce allahın izni sonra da bu ikisinin yardımı oldu çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…