Dost ikilemi

Sevdaya gazel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2016
1.083
3.698
İyi akşamlar bayanlar. İkilemde kaldığım bir konuda farklı bakış açılarına ihtiyacım var. Çünkü ne yapmam gerektiği konusunda baya kararsız kaldım. Benim bir dostum vardı yıllardır görüştüğüm zor zamanlarımızda birbirimize destek olduğumuz, bazı akrabalarımdan bile yakın gördüğüm ailecek görüştüğüm bir kişi. Bu arkadaşım son yıllarda zor zamanlar geçirdi ailesinden birini kaybetti bu süreçte yine elimden geldiğince ona destek oldum ancak son yaşadığı olaylar maddi sıkıntılar vs huyunu baya değiştirdi oldukça aksi sinirli her şeye söylenen bir insan haline geldi tabi başlarda bu halleri bana yönelik değildi beni etkilemiyordu biz yine beraber eğlenip dertleşebiliyorduk fakat bir süre sonra bana karşı da kırıcı olmaya başladı yersiz eleştirilerde bulunduğu oldu arkadaştır dedim ya sabır dedim huyu dedim sabır benim diğer adım olduğundan sabrettim aradaki dostluğa istinaden ancak sonrasında benim de yaşadığım bir sıkıntıda bana destek olmayıp üzerine hala beni eleştirmeye başlayınca ben tahammül etmekte zorlandım bir kere konuşmayı kestim sonra onun adım atmasıyla tekrar görüşmeye başladık fakat aynı aksi huyları devam etti. Misal benim de onda yanlış bulduğum pek çok şey var fakat haddim olmadığını düşünerek bunu böyle yap dye akıl vermem ama o ev düzeni ya da basit günlük durumlar hakkında sürekli beni eleştirmeye akıl vermeye devam etti ve bunu hoş olmayan bir üslupla yapıyordu. Benim bardağım da dolmaya devam ediyor tabi bir gün inceldiği yerden koptu çok basit bir konu hakkında yine bana ahkam kesmeye kalktı. Bu olayın üzerine ne ben ne de o bir daha konuşmadık. Yaklaşık bir yıl oldu. Aslında iyi de oldu dye düşünüyodum çünkü bu olayda böyle kesmeseydik ilerde daha büyük bir tartışma yaşayarak birbirimizden nefret etmeye başlayabilirdik dye düşündüm. Şimdi duydum ki ailesinden biri bir rahatsızlık geçirmiş. Geçmiş olsun yazmalı mıyım yazarsam tekrar başa döner miyiz yine aynı şeyleri yaşayıp benim için sinir bozukluğu haline gelir mi dye düşünüyorum. Bir yandan diyorum ölümlü dünya yarın bir gün bşy olsa pişman olma kin tutma güzel günlerin hatrına. Bir yandan da diyorum ki hayat yeterince zor yeterince sinir bozucu insan var. Bir de üstüne bunu ekleyip tekrar konuşmaya başlayıp kendimi yıpratmanın ne gereği var diyorum kendi içimde bir çatışma yaşıyorum kararsızım. Siz ne düşünürsünüz böyle bir durumda?

Hasta olan akrabası ile ilgili geçmiş olsun diye mesaj atabilirsiniz ama ileriye gidip tekrar görüşmemek sizin elinizde.

Tamam eski günler, ölümlü dünya ama bizi aşağıya çeken, sinirlerimizi bozan insanlarla görüşüp canımızı sıkmanın da bir manası yok.

Ya karar sana kalmış ama rahatsız olan akrabası için geçmiş olsun diyebilirsin belki arkadaşlığınız tekrar pekişebilir baktın huyu aynı yine seni eleştiriyor seni üzüyor o zaman kibar bir şekilde yol verirsin gider

İşte geçmiş olsun msjı atarsam barışmak için bir adım atmış gibi olacağım o da bana msj atmaya başlayacak görüşelim demeye başlayacak vs görüşmesem tribe girecek belki sinirimi bozacak dye düşünüyorum. Sadece geçmiş olsun msjıyla kalacağını bilsem hiç düşünmeden msj yazarım zaten. Ama dediğiniz gibi son zamanlarda inanılmaz aşağı çekmeye başlamıştı beni moralmen. Her görüştükten sonra pişman olup dönüyodum bir daha bahane uyduracağım diyordum fakat ısrarlarına dayanamayıp tekrar görüşüyodum. Bu döngüde devam ediyodu arkadaşlığımız

İşte yine aynıysa değişmediyse o yol verişin kibar olmamasından benden ya da ondan kaynaklı, daha kötü bir şekilde ayrılma ihtimalinden bu kadar düşünüyorum. Şu an en azından nefret boyutunda değilim iyi günleri de hatırlayabiliyorum ancak bir kez daha tartışma yaşarsak tüm güzel anıları silebilir

Herkesin iyi kötü günleri olacaktır tabi niye böyle davranmaya başladığını bilemeyiz ama sizde de hata olmuş iyice birikene kadar böyle davranmasına izin verince olaylar kopmuş en baştan bundan rahatsız olduğunu devam ederse bi süre görüşmeyeceğinizi filan söyleseydiniz belki farklı olabilirdi.
Aslında bi mesaj atsanız iyi gelebilir ha ama gene konuşmak isterse aynı şeyleri tekrarlamaması gerektiğini baştan söyleyin zaten ona göre bi tepki verecektir.

Bendeki hata konusunda çok çok haklısınız. Malesef yetiştirilme tarzımdan kaynaklanan hayatımın tamamında beni zora sokan bir huy bu son ana kadar sabrederim hiç bşy söylemem fazla sabırdan patlayışımda fazla olur ve o ana kadar benden hiç bir tepki görmemiş olanlar şaşırır belki anlayamaz. Dediğiniz gibi bir msj atıp tekrar konuşmaya başlarsak kırıldığım noktaları söyleyip baştan sınır çizmeye çalışabilirim belki

O zaman hiç bulaşmayın iyi günlerin hatrına eski bir dost olarak hatırlayın en azından ki bu çok önemli kalbin kırılmamış olur
Tüm güzellikler seninle olsun

Benim de vardı böyle biri. Dostluğumuzun son dönemlerinde asla dostluk yapmak istemiyordum onunla. Çoooook büyük bir meseleden de koptu gitti allahıma bin şükür. Çünkü resmen yapışıktı bana, bırakmıyordu, 2 gün aramayım küsüyordu, sürekli alttan laf sokma, trip. Artık hasta olmuştum. Sürekli bir şeye alınıyor sanıyordum. Kendi karakterimi kaybettim o alıncak diye susmaktan. Daha önce de küsmüştük, benim dedem ölünce o bana mesaj atmıştı, o zaman da "oooofff eyvah sarcak yine" demiştim ki sardı barıştık. İkincisinde daha ağır şekilde bitti. Keşke ilkinde barışmasaydım diyorum aslında.

Mesaj atınca nolucak? Sor kendine, duvar koyabileceğine inanıyor musun? Ya da sana görüşelim dediğinde: "Ben sadece geçmiş olsun dilemek istedim ama tekrar görüşmeye başlamamızın doğru olacağını düşünmüyorum çünkü biz dostluğumuzu kaybettik" şeklinde yazacağına kendi kendine söz ver. Direkt net olarak geri çevir.

Eğer kendine güvenemiyorsan bu konuda, yazma hiç bulaşma. Pişman olursun benden söylemesi. Hiçbir şeyde geçmişe bakılmaması gerektiğini düşünüyorum.

Gercekten niye öyle oluyor, dost diyoruz hayatımızı degıl bazen ufacık sacma sapan esyayı bile kıskanıyorlar. Son Bı kac gundur kafamda donup duran sey bu. Niye yaparlar ki bunu?

Gercekten niye öyle oluyor, dost diyoruz hayatımızı degıl bazen ufacık sacma sapan esyayı bile kıskanıyorlar. Son Bı kac gundur kafamda donup duran sey bu. Niye yaparlar ki bunu?
Samimiyiz diye hayatimiza karışma hakkını kendilerinde hissediyorlar galiba..Dost kazığı lafı boşa çıkmamıştır.

Samimiyiz diye hayatimiza karışma hakkını kendilerinde hissediyorlar galiba..Dost kazığı lafı boşa çıkmamıştır.
Cok uzucu ama bu ya. Ben uzuluyorum cunku soguyorum o kıskanclıgı hissettigimde. Keske diyorum yapmasaydı. Sonra bidaha takla atsa eskisi gibi olamıyorum cunku. Yazık ediyorlar.

Ben olsam geçmiş olsun dilerdim ama eğer tekrar aynı şeyleri yaşayacağımı düşünüyorsam arkadaşlığıma mesafe koyardım. Yani kötü zamanda ona destek olabiliyorsam olurdum sonra da çekilirdim, yine arkadaş olabilirsiniz ama tekrar mıç mıç olmak zorunda değilsiniz.

İnanmıyorum şu msjda resmen yaşayacaklarımı gördüm. Aynı anlattığınız gibiydi arkadaşım da. Bahane uydururum gitmek istemem trip atar tafra yapar ki ben çalışıyorum o ev hanımı. İnsan izin günlerinde ya dinlenmek ya da güzel vakit geçirmek ister. Her gittiğimde pişman olup dönüyodum. Her şeyi o bilir çünkü Herkese akıl verebilir herkese direktif vermeli. Dost bence iyi vakit geçirmek için olmalı ya da insanın dertlerini paylaşabildiği kişiler olmalı. Son zamanlarda ben ikisini de yapamaz olmuştum bu arkadaşla. İkimizde otuzu geçmiş insanlarız. Değişebileceğini de düşünmüyorum. Beni ısrarla çağırmasının sebebi kendi keyfı içindi. O kadar istiyorsan seviyorsan beni de düşün dimi ama yok saçma sapan eleştirilerde bulunur vs.. bir arkadaş yorumunda demiş hiç gerek yok evde duamı ederim hastası için. Öyle yapacağım sanırım. Kendime de güvenmiyorum sınır çizme konusunda. O yüzden görüşmemek en iyisi.

Aynen dost adının arkasına sığınıp her şeyi söyleme hakkı görenler var kendilerinde. Dost acı söyler atasözünü çok yanlış anlamış bazıları. Katılmadığın yanlış bulduğun şeyleri söylersin de bunun da bir adabı üslubu var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…