• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Dopler akım kaybı nedeniyle erken doğum yapanlar yardım!!

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Hazann, canım Nazlın ağlıyormu? benim kızım solunum cihazına baglı oldugundan aglayamıyormus. Sesi çıkmıyormus yavrumun. Humananın steel tea çayını hastanede yattığım zamanda bende kullanmıstım 1 kutu. Yeni doğum yaptığımda sütüm yoktu , doktor onu söylmeişti. Şu sıra yine ne yazıkki sütüm çok azaldı. Artar inşallah. Yapmadığım kalmadı.

nazlı solunum makinesinden çıktığı zaman ağlamasını duydum ama şimdi gene makinada ara sıra ağlıyor surat ifadesinden belli oluyor ama makinada olduğu için duyulmuyor sesi

Ezanlar okunuyor dularım sizinle rabbim bebekleriniz size bağılasınn inşallahhh
ay kuzum ya düşünemiyorum o minik yüzüyle nasıl ağlıyor kıyamam onaa
Allah' ım sağlıkla çıkarmanızı nasip etsin
bu arada hazancım kaç haftalık kaç kilo doğdu bebiş???
erken doğum riskişm varda
ilnar kaç hafta kaç kilo??

Ezanlar okunuyor dularım sizinle rabbim bebekleriniz size bağılasınn inşallahhh
ay kuzum ya düşünemiyorum o minik yüzüyle nasıl ağlıyor kıyamam onaa
Allah' ım sağlıkla çıkarmanızı nasip etsin
bu arada hazancım kaç haftalık kaç kilo doğdu bebiş???
erken doğum riskişm varda
ilnar kaç hafta kaç kilo??

işallah benim kuzum 28 haftalık 740 gram doğdu ama gelişme geriliği vardı 2 hafta geriden geliyodu sen kaçıncı haftadasın neden erken doğum riskin var

Allah kuzularınızı bağışlasın canlarımm
benim kaybım var erkekn doğumla ikizlerimi 21 ve 23 hafalarda kaybettim yaşamadılar tabi küvöze bile girmediler
şimdi tam 29 haftalığım bebeğim 4 5 gün kadar geriden geliyor korkuyorum bende
ilk bebeklerim tedaviyleydi tüp bebek kaybettikten 9 ay sonra kendiliğinden hamile kaldım

canlarim hepinizin yavrularini Allah sizlere bagislasin. hep aklim da naz da idil de; yagmurcn sana da dua edicem. ne olur inancinizi ve sabrinizi koruyun, zorlugunu tahmin etmek de bile imkansiz belki de yasamadan ama bebislerinizin size cok ihtiyaci var. Rabbim korusun onlari.

Yagmurcn, canım ben 28+1 de doğum yaptım. Dopler akım kaybı ve preeklemsi oldugundan bebeğim beslenemiyormus.690 gram doğdu kızım. Kuvezde şimdi. Ne yazıkki hala daha solunum cihazından cıkamadı. Allah senin de bebişlerini korusun ve sağlıkla kucagına almayı nasip etsin canım. Bizler erken doğum yaptıogımızdan cok zor sürecten geciyoruz.

Ozlemcim dualarını bizlerden eksik etmediğini biliyorum canım. Çok sağol.

Bugün dokor görüşmemizin sonnda ıdil'imi gördüm. Öyle mutlu oldum ki anlatamam. Çok özlemiştim meleğimi. Bugün öğleden sonra göz doktorları gelecek ve göz muaynesi olacak dedi doktoru. Ama ne yazıkki sonucu pazartesi ögrenebilecekmişiz. Haftasonlarından nefret ettiğimi artık biliyorsunuz. Allahım şu iki gün biran önce gecsin de, bebeğimle ilgili haberleri alabileyim. Of offf inşallah göz muaynesi sorunsuz gecer. Dün aksam beslemeye baslamıslar yine ama bugün tekrar keseceklerini söyledi doktor. Şu süreci sağlıkla ve hayırlısıytla bir atlatabilsek keşke.

Pitos cum, 2 oğlun bir kızın olacakmıs, ne güzel.. Allahım annelik duygusunu isteyen herkese tattırsın ve bebeklerini sağlıkla kucagına almayı nasip etsin. Bizler henüz bebeklerimize dokunamadık ama o ümidim hiç yitmeyecek. ınşallah bende ıdilimi kucagıma alıcam, ve onun kokusunu içime çekicem.

Allah herkesin yavrularını bagıslasın. Amiinn...

Allah kuzularınızı bağışlasın canlarımm
benim kaybım var erkekn doğumla ikizlerimi 21 ve 23 hafalarda kaybettim yaşamadılar tabi küvöze bile girmediler
şimdi tam 29 haftalığım bebeğim 4 5 gün kadar geriden geliyor korkuyorum bende
ilk bebeklerim tedaviyleydi tüp bebek kaybettikten 9 ay sonra kendiliğinden hamile kaldım

allah sabır versin canım biliyorum evlat acısını bende geçen sene 5,5 aylık bebeğimi kaybettim karnımda öldü normal doğumla dünyaya getirdim nazlının ikizi vardı karnımda oda 14 haftalık öldü sezaryanda onuda alıp patolojiye gönderdiler allahım nazlıma versin diğer bebeklerin ömrünü onun acısını göstermesin işallah sende sağ salim alırsın bebeğini kucağına

ilnarcim Insallah goz doktorundan cok guzel haber alicaksin, Idilimiz yakinda solunum cihazindan da cikicak Insallah. hazancim senin sayfana da bakiyorum ama Nazlicigin durumunu goremedim, guzel seyler yazman icin dua ediyorum. yamurcn bidigina hep tembihle erken gelmek yok. kizlar guzel seyleri dusunuyoruz olumsuz hicbir seyi cagirmisyoruz lutfen, Allahim bebeklerinizin yardimcisi, hepsi Rabbime emanetler. ben hepinizin haberlerini burdan takip ediyorum, hep dua ediyorum elimden tek gelen bu, Nazli ve Idil mucadele ediyor ne olursa olsun bu umutlarimizi ayakta tutmali.

ilnarcım merhaba demek gördün meleğini inş muayneside ii geçicek tatlım ben hastanedeydim yazamadım sana sancılarımı durdurdular şükür ordada bir çok prematüre annesiyle tanıştım inan bebekler çok güçlü ve ben inanıyorumki kızın asla acı hissetmiyor sadce bizim için bu imtihan ve imtihanı inş atlatıcaz rabbim ve melekleri sizinle olsun

özlem ilnar ve hazan arkaiım çok sağolunnn
Rabbim miniklerimizi korusunn inşallahhh sağlıklaaa annelerin kucağına gelicek minik kzuucuklarrrn
Rabbim o küçük yüreklere dayanma gücü versinn
Aminnn.......

Dualarımızdasınız............. NAZLI VE İDİL

allahım dayanma gucu versın nazlı ve idil e
annalerıne ayakta durma gucu sabır versın uzun omurler yavrularınıza:Saruboceq:

Merhaba Arkadaşlar,

dün biraz moralim yerine gelmişti derken bugün ne yazıkki yine olumsuz sonucu alınca üzüldüm. ıdil'im ventilatörden cıkmıstı dün, burnundan destek amacıyla solunum makinasına baglanmıstı. ama ne yazıkki minicik yavrumun ciğerleri kaldıramamıs ve çok zorlanmıs, bugün tekrar ventilatöre bağlamışlar. Anne sütü ile beslenmesi ise ne yazıkki cok düşük dozda. 0,5 cc veriorlarmış, ögleden sonra 1cc ye gecicez dediler. Off Allahım Offf inşallah biran önce yavrum ventilatörden kurtulur, ciğerleri gelişir de, meleğim kendisi nefes alıp vermeyi başarır. Amiiiinnn..

Birde tüm bunlar yetmezmiş gibi sütüm iyice azaldı. Bugün yine humana çay a baslıycam, umarım faydasını görürüm.

Dualarınızı eksik etmeyin, öyle inanıyorum ki sizlerin dualarının kabulüne, bana çok büyük destek oluyr.

oyyy canım benim emin ol çok daha ii olucak şu günlerin hürmetine rabbim güç sağlık versin bebişine ve size inancını kaybetme tatlım dualarımdasınız

Canım benim bunlar çok normal şeyler ıdil böyle ventilatöre bağlana çıka kendi kendine nefes almayı öğrenecek. Zaten doktorlarınız da sizi bilgilendirmiştir çoğu bebek ilk seferinde ventilatörden kurtulmayı başaramıyor. Her denemesinde kendi başına nefes aldığı süreç uzayacak bir gün bir de bakmışsın ki o makineye hiç ihtiyaç duymayacak. Sana düşen sadece sabırla beklemek.

canimmm premete ne guzel aciklamis Insallah o gunler yakindir bayrama idilcigin kollarinda gecirirsin Insallah. dularimiz hep sizinle, bak ne olur iyi seyler dusunmeye calis lutfen umutlarina sahip cik, sutun cogalicaktir o zaman. bizi de habersiz birakma, ben inaniyorum Idil basaricak annesi, Allah'im Insallah guzeline guc kuvvet versin, saglikli huzurlu uzun bir omur versin, amin.

Amiinnn canım içten dualarınız için. ınşallah dedikleriniz çıkar ve ıdil im de kurtulur makinadan ve gelişmeye baslar. Bayram hediyesi olarak kuagımda ıdil'i görmeyi öyle cok isterdim ki...

Back