• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Dopler akım kaybı nedeniyle erken doğum yapanlar yardım!!

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Hazan, Ozlem, Pitos ve Esin, cok teşekkürler dualarınıza, desteklerinize, iyi dileklerinize. Allah razı olsun.

Esin, yapmadıüım yok inan, bol su içmeye calısıyorum, kimden ne duyduysam uyguluyırum. Şimdi bile yazarken bir yandan Humananın cayını içiyorum. Sütümü sık sağmalıyım biliyorum ama, sabaha sütüm cıksın ve götüreyim diye mecburen tutuyorum belli satten sonra sagmıyorum, böyle olunca günde cok olsa 4 defa sağmış oluyorum.

Pitos, süt döküldükten sonra bir türlü hastaneye götürdüğümüz sütleri dengeleyemedik. Sık sğınca az oluyor, hastaneye ancak 10 cc götürebiliyorum, bu da İdilimin ancak 2 beslenmesine yetiyor. Keşke dökülmeseydi, Ama keşkeyle olmuyor işte ne yazıkki. Allah hazana, bana ve tüm annelere ve anne adaylarına yardım etsin, sütleri azalmasın.

Ozlemcim sen zaten dualarınla hem hazana hemde bana sarılıyorsun. İnanıyorum ki sizlerin duaları bizlere iyi geliyor. İdilim ve nazlımız için duaya ihtiyacımız var. Biliyorum dualarınızda varız ve bundan sonrada var olmayı diliyorum, hem idilim için hemde nazlımız için...
nazlı artık yok allah idile ömür versin başka hiçbir anneye evlat acısı göstermesin çok zor

[FONT="Arial B[COLOR="Indigo"]Bu çok kötü haber hazann :a015:

ne desek Allah' ım bol sabır ver ya Rabbim
Bol Sabır mafoldumben[/COLOR]lack"][/FONT]

Hazan, canım inan hıçkıra hıçkıra ağladım haberi aldığımda. Ve dakikalardır bilgisayar ekranına boş boş bakıyrum, ne yazsam ne desem boş biliyorum. Boğazımda birseyler düğümleniyor adeta. ıdilim ve Nazlı kızımız.. onlar için günlerdir dua ediyorduk . 17cc beslendiğini dıuydugumda inan ne cok sevinmiştim, iyileşecegine inanıyordum. Allahım ne yazsam, nasıl paylaşsam senle acını... Nazlımız artık melek olmuş, uçmuş :(((( Şimdi ıdilim ve senin için duacı olucam canım. "Allahım ıdilime sağlık ve hayırlı uzun ömür ver derken, Hazan arkadasıma da sabırlar ver, dayanma gücü ver" diye dualarımda olacaksın... Allah sabır versin canım... Kelimeler adeta tükenti... Eşine ve sana sabırlar diliyorum..

Off arkadaslar offf, hazanın haberi beni cok sarstı.... Allahım nasıl oldu, iyileşeceğine öyle inanıyordum ki Nazlının. ıdilimden bir adım öndeydi minik melek, 17 cc beslenmeye gectigini duydugumda cok ama cok sevindiştim, büyüyecek ve kurtulacak diye. Doktorlar ıdil için öyle diorlardı cünkü, büyürse ventilatörden cıkması biraz daha kolaylaşabilrdi. O yüzden Nazlıya inancım coktu.. Allahım cok acı cekiyorum.. Korku ve acı bir yandan... Nazlı için acı cekerken, ıdilim için de korkuyorum... Ne olur duasız bırakmayın bizleri... ıdilime sağlık ve ömür için dua ederken, hazan arkadasımız için de sabır ve dayanma gücü olsun dualarınızda ne olur.. Allah evlat acısı yasatmasın hiçbir anneye... Amiin

Amin ... ,lnarcım Rabbim kimseye yaşatmasın gerçkten çok kötü oldum hep takip ediyordum sizi erken doğum riskim var diye bana umutta oluyordunuz....
Rabbim ıdil' e uzun ömürler hazan arkadaşıma bol sabırlarını versin

ilnarcim evet yikildik Nazlimiz gitti, Allah'im Idilimize uzun omurler versin. kelimeler tikandi kaldi bugun, hazancim canim biz ne desek hafifletemeyiz acini, mumkun degil, sana sabirlarin en buyugunu diliyorum Rabbim'den....

Bu haberi alınca aklıma geldikçe daha kötü oluyorum
daha riski dönemleri atlatamadık yarın 31 haftalık olucam
canım inşallh sende iyis?

kızlar inanın hep dua ediyoruz size nazlıya bende üzüldüm çok ve inanamıyorum cennette annesini bekliyor olucak sabır hazancım rabbim sana mükafatını bu dünyadada ahirettede vericek inş

idilde iyi olucak inş ilnarcım lütfen umudunu kaybetme ben çok umutluyum çünkü

allah bir an önce sağlığına kavuştursun yavrunuzu tüm dualarım sizinle allah yardımcınız olsun yazdıklarınızdan ne zorgünler geçirdiğiniz belli ama yılmayın güçlü olun kızınız hsatneden çıktığında dimdik bir anne görsün karşısında

ilnarcim haber getir bize, biliyorum darmadagin oldun Nazlimizin gidisiyle, Allah Hazana sabirlar versin. Hazani cok merak ediyorum, yaninda kimler vardir, ne yapiyordur, ah ah keske elden birsey gelse:((((((

Yagmur, ozlem, pitos ve izmir_35.. cok sagolun desteklerinize.. inanın sizlerin desteği bana moral oluyor.

Haklısın ozlemcim, darmadağın oldum resmen. Aklıma geldikçe ağladım bugün. gözlerim dolmakla kalmadı resmen agladım, annemde benle birlikte agladı nazlımzı için. Allahım ıdili düşünmek bile istemiyorum öyle... Bize bagıslar inşallah. Nazlımızın kaybıyla yıkıldım vede korkum bin kat arttı. Hazanı düşünemiyorum ne haldedir. Neden oldu? Kilosu iyidi Nazlımızın, Ne olduda birden bu haberle karsılastık.. Beynimde bin türlü soru geziniyor..

Bugün ıdil için doktorla görüşmemizde aldığımız bilgityi aynen aktarıyorum : "Durumunda bir değişiklik yok, stabil, venti,latöre baglı, entübe halde. Bugün 2. doz kortizona basladık cigerleri için. Yarın göz muayenesi olacak" işte buydu verilen bilgi Allahım inşallah ıdilimizi bize bagıslar.. Amiinnn..

ılnar kötü şeyler düşünme. ınşallah minik ıdil sağlığına kavuşacak. Allah senin yavruna sağlıklı, uzun ömürler nasib etsin inşallah.

Amiinnnn Esin cim duaların için. ınşallah sağlıkla miniğimi alırım kucagıma.

Bugün canım cok sıkkın. Nazlıyı bir türlü unutamıyorum. Bugün doktora bile anlattım, ıdeilim için görüşmeye gittiğimde. Bugün doktordan aldığım haberde beni cok üzdü. Yavrumda Enfenksiyondan şüphelenmişler. Hareketleri durmus, hemen örnek alıp tahlile göndermişler. Allahım sen koru miniğimi, bize bagısla ne olur.. Hemen antibiyotik tedavisine baslamıslar. Umarım atlatırız tüm bunları, geriye abaktığımızda kötü bir anı olarak kalsınlar, Allah kimseye yasatmasın bunları.. Hergün hastaneye bugün ne duyucam acaba diye korkuyla gidiyorum.. Allahım hayırlısıyla ve sağlıkla kurtarsın inşallah kızımı.

Nazlının dualarımıa ihtiyacı yok, cunku o bir melek, ama Hazan için cok dua ediorum, Hem idilime hemde hazana.. Allah yardımcımız olsun, Hazan a sabır, ıdilime güç, kuvvet ve yaşama tutunmayı nasip etsin. Bana da ayakta durma gücü...

Aminnn il_narcım Rabbim bu mübarek günlerin ahtrına sesini duysun kuzuna sağlıklı uzun ömürler versin .......
Nazlı zaten melek duaya ihtiyacı yok o annesini ailesini koruyacak Rabbim annesinde dayanma gücü versin ve kimseye yaşatmasın evlat acısı

Amiinnnn Esin cim duaların için. İnşallah sağlıkla miniğimi alırım kucagıma.

Bugün canım cok sıkkın. Nazlıyı bir türlü unutamıyorum. Bugün doktora bile anlattım, İdeilim için görüşmeye gittiğimde. Bugün doktordan aldığım haberde beni cok üzdü. Yavrumda Enfenksiyondan şüphelenmişler. Hareketleri durmus, hemen örnek alıp tahlile göndermişler. Allahım sen koru miniğimi, bize bagısla ne olur.. Hemen antibiyotik tedavisine baslamıslar. Umarım atlatırız tüm bunları, geriye abaktığımızda kötü bir anı olarak kalsınlar, Allah kimseye yasatmasın bunları.. Hergün hastaneye bugün ne duyucam acaba diye korkuyla gidiyorum.. Allahım hayırlısıyla ve sağlıkla kurtarsın inşallah kızımı.

Nazlının dualarımıa ihtiyacı yok, cunku o bir melek, ama Hazan için cok dua ediorum, Hem idilime hemde hazana.. Allah yardımcımız olsun, Hazan a sabır, İdilime güç, kuvvet ve yaşama tutunmayı nasip etsin. Bana da ayakta durma gücü...

ilnar devamlı sor durumunu doktorlara seni kandırmalarına izin verme biz nazlı kilo alıyo herşey yolunda gidiyo diye tek problem ventilatördü diye biliyoduk beslenmesi iyi olunca cihazdanda kurtulur diye düşündük hep ama ciğerleri su toplamaya başalmış beyninde kist falan oluşmuş doktor eğer bu şekilde devam etseydi ve çıksaydıda size çok sağlıklı bir bebek teslim edemicektik dedi uzun süre verilen oksijen hep bunlara neden olmuş duaların içinde sağol sende benim dualarımdasın unutma idil için devam ediyor hayat o tutunacak işallah yaşama sıkı sıkı

ilnarcım, nazlının gidişi senin moralini çok bozdu tahmin edebiliyorum endişelerini ama sen güçlü durmak zorundasın çünkü idil inin sana ihtiyacı var. yanına gittiğinde sakın aklından kötü şeyler geçirme. bebekler hisseder... hep iyi şeyler düşün, seni bekliyorum idil im de, iyileş de gel de... idil iyileşip de kucagına geldiği gün senin mümkün oldugunca ruhen ve fiziken saglam bir anne olman gerekiyor. idil iyileşmesini, senin buraya idili kucagına aldıgında hissettiklerini yazmanı öyle çok istiyorum ki... hatta, çok yaramaz oldu baş edemiyorum artık yardım edin diye şikayetlerini okumak nasip olur inşallah...

ilnar devamlı sor durumunu doktorlara seni kandırmalarına izin verme biz nazlı kilo alıyo herşey yolunda gidiyo diye tek problem ventilatördü diye biliyoduk beslenmesi iyi olunca cihazdanda kurtulur diye düşündük hep ama ciğerleri su toplamaya başalmış beyninde kist falan oluşmuş doktor eğer bu şekilde devam etseydi ve çıksaydıda size çok sağlıklı bir bebek teslim edemicektik dedi uzun süre verilen oksijen hep bunlara neden olmuş duaların içinde sağol sende benim dualarımdasın unutma idil için devam ediyor hayat o tutunacak işallah yaşama sıkı sıkı

ah be canım hiç bir şey teselli olmuyor sana biliyorum ama dr. un söylediğini düşün, yavrun oradan çıkıp bir ömür boyu acılar da çekebilirdi... hiç olmazsa büyük acılar çekmeden melek oldu gitti kardeşlerinin yanına..

Meraklı_misafir, arkadaşım cok ama çook iyisin. Evet Nazlının gidişi adeta yıktı beni... korkularım endişelerim binlerce kat arttı.. Öyle inanmıstım ki Nazlıya.... Ama Allah böyle kararlamış ne yazıkki, Hazana sabırlar diliyorum, inşallah Hazan la kader arkadası olmayız, ıdilim hayata tutunur umarım..

Ne güzel şeyler yazmıssın. Keşke dediğin gibi kucagıma alsam, ona dokunsam, onu koklasam.. Onun büyüdüğünü görsem, yaramazlıklarına maruz kalsam.. inan sesimi bile cıkarmam,asla öff bıktım demem.. Cunku bunu cok istiyorum, keşke miniğim yaramazlıklarıyla yanımızda olsa, herseyine razıyım.. Her yaptıgını sizlerle patylasırım, yanımda olup desteklerinizi esirgemediniz, Allah razı olsun, dualarınızı da eksik etmeyin, ne yazıki canım yavrum ventilatörden cıkamadı henüz, aksine birde enfeksiyon süphesi cıktı ortaya.. Allahım sağlıkla ve hayırlısıyla atlatsak tüm bu zor günleri.. Amiiinnn....

ıL_narcım sende zor günler yaşıyorsun tahmin edebiliyorum ama güçlü olmalısın yavrunla gittiğinde konuş o seni hisedermiş bırakma annemde üzüntünü belli etme inşallahh idilimiz sağlıkla evine gelir dualarımızdasınız

Back