• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Dopler akım kaybı nedeniyle erken doğum yapanlar yardım!!

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ilnarcim ben gebelik basligi altina bir baslik actim, senin ve bebegin icin tum anne ve anne adaylaridnan dua etmelerini rica ettim. habersiz yaptim ama dularimizi Rabbim duyacaktir diye dusunup sana sormadan acelece actim basligi. kizmayacagini tahmin ediyorum ama tabiiki de haberin olmali. Insallah bircok hamile ve hamile olmayi bekleyen guzel yurekli anneler kizin icin dua edicek. sevgiler.

özlemcim nekadar güzel düşünmüşsün rabbim sanada sağlıklı hayırlı evlat versin linki verirmisin başlığı göremedim

Merhaba,

25+4 haftalıkken taniyon yükselmesi ile hastaneye yattım. Hastanede yattığımın 16. günü ve şu an 27+4 günlük olduk. Doblr akım kaybı teşhisi kondu. (ayrıca preeklemsi başlangıcı cıktı). Bebeği besleyen damarda kan akım kaybı olduğundan bebek gelişemiyormus. Suyum normal, bebek hareketleri var, bebeğimin solunum u normal. Ama gelişmesinde (kilo) gerilik var. Bugün doktorum 29. haftada alınabileceğinmi söyledi. Yaşama şansı olurmu, çok korkuyorum. Henüz 700-800 gramda. Bu sorunla karsılasan varmı aranızda.

canım öncelikle hayırlı olsun bebişin inşallah sağlıkla selametle evinede getireceksin bebeğini bugün kandil birbirinize ettiğimiz dua en makbulu inşallah bebişini kucağına alacaksın ben 32 haftalık hamileyken ortaya çıktı bizdede bu meret önce 1 hafta gerilemeye başladı milletin bebişi 30lu haftalarda 2 kiloları buluken biz nerdeyse 1 kilo geriden geliyoduk 34den sonrada tansiyonum da yükselmeye başladı preklampsiye çevirdi 37 haftaya kadar dayandık 2 kilo doğdu 4-5 gün küvezde kaldı kanı çok koyuymyuş .hala daha zayıf 10 aylık olduk ama sağlılkları yerinde olsunda diyoruz şimdi o günler geride kaldı ama kabus gibiydi dilerim senin içinde bu süreç hayırlısyla sağ salim geçer

Lutfen okuyun bir arkadasimizin hepimizin duasina ihtiyaci var
ozlem80
basligin linkini yapistiramadim, gebelik bolumunu tiklayinca alttaki basliklari goreceksiniz, yukarda yazdigim basligi bulmaniz gerekiyor. ya da benim ismimin ustune basinca bana ait mesajlari bulun ordan da gorebilirsiniz. Insallah ilnar bugun guzel haber getirir bize, Insallah yasam mucadelesi veren tum bebeklerimiz iyi olur bugun...

günaydın il nar canım nerdesin yazmamışsın akşam dualarımdaydın inş kabul olur hadi güzel haberlerini bekliyoruz

bende bebişinin kilosunu merak ediyorum..kilo aldıkça herşeyleri değişiyor premetrülerin..anne sütünü alırsa ve vücud kabul ederse korkma çabuk toparlanacakdır.....

kilosuyla ilgili de bize bilgi verirsen sevinirim...şuanki kilosu??

Arkadaşlar, dün giremedim. Hastneye acile kaldırıldım. Moalim cok bozuktu. Ağlam kriz tuttu beni. Kızımı düşünükçe ağlamaktan kendimi alamadm. küçük bebeğim onu çok istiorum kucgmda görmey. şiddetl baş agrısıyla aksam acile gitik. Serum ve iğne derken gec satte cıktık hastanden. O üzden sizlere yazamadım.

ozlem80 , Allah razı olsun canımsenden. Allah kalbine göre versin.Ne kadar güzelbir davranış böyle yptığın. Kımak ne kelime, aksine çk ama çk sevindim. Hamie duası kabul olur derler. ınşallah hepinizin bebğim için yaptıgınız dualar kabul olur.

TERKEN, allah yavrunu sana bagıslasın. Şanslısın arkadasımki seninki daha ileri safhalarda cıkmıs. Şu preeklemsi denilen illet hastalık dilerim kimsenin yakasına yapısmaz.

PıTOS 25
(günaydın il nar canım nerdesin yazmamışsın akşam dualarımdaydın inş kabul olur hadi güzel haberlerini bekliyoruz ) AMııııNNNN CANIM, ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜRLER. YUKARDADA YAZDIM, KANDıL DıYE ANNEMDEYDK, ORDA DUA EDERKEN BEBEĞıM ıÇıN KENDıMı TUTAMADIM VE GLMA KRıZıNE GRDıM...

BEBEKLıK, canımbuün doktorla görümemizde anne dütünü bugün aksama kadar vermeyeceklerii söylediler. midesinde, karın kısmınd setlik varmıs o yüzden sütü kesmişler.Aksam 2 cc ile baslayacklarından bahsettiler. Ventilatörden henüz kurtlulamadıgı için Prematürelerin akciger hastalıındn şüphelendiklerinden de bahsettiler. Bugün denemek amacıyla ventilatör ayarını biraz düşümüşler, inşallah tedavye olumlu cevapverir. Gramını sormussun canım. Doktor 800 lü gramlarda olduunu syledi fakat kan yüklemesi yapıldığındn bunun birazda ona baglıg lduguu da ekledi.

Dualarınızı eksik etmeyin arkadaslar. Buna öyle ihtiyacımızı varki.... Gelişmelerden sizleri haberdar edicem..

:teselli: canım benim çok geçmiş olsun ama neolur güçlü olmayı bırakma bebeğin direndikçe sen daha güçlü olmalısın sizler birer kanatları olan meleklersiniz ancak birbirinize tutunarak kanatlanabilirsiniz inancını kaybetme canım küçük kahramanın inş bu savaşı yenicek allah yar ve yardımcın olsun :1hug:

Amiin, PıTOS 25 cim. Elimde değil dün birden kaybettim kendimi işte. Ama bugün daha iyiyim. Güçlüolmak zorundayım minicik yavrm için. Umarımsende üçüzlerine sağlıkla karusrsun. ınşallah benim yaşadıklarımı yaşamazsın. ınşallah erken doğum olmaz ve sağlıklı bir hamilelik gecirir, bebeklerini sağlıkl kucagına alırsın.

OZLEM80, canım Allahtan seni de en kısa zamanda anne olmanı diliorum. Kaybettiğin meleğinde öbür dünyada şefaatçin olacaktır canım. Kalbine öyle güzel ki
,, allah kalbine göre versin.

yazınızı okurken geçen yılı hatırladımm ne acı günlerdi...135 gün yoğun bakımın kapılarında geçen günler saatler dile kolay...

size şimdi hep negatif şeyler söylerler hastaneden ama ALlah tan başka kimse bilemez ne olacağını yarının neler getireceğini...

inşallah sağ salim çıkar kuzun inşallah....

il_narcim olsun aglamis rahatlamissin cok ihtiyacin vardi demekki buna yoksa yazilarindan belli sen mukemmel bir annesin ve cok cok guclu bir kadinsin. vakit buldukca bize de haber ver surekli gelip bakiyoruz hayirli bir haber getireceksin diye. bu kotu gunler gecince bak goruceksin bircok anne ve anne adayi dua ediyor bebegine. Allah'im Insallah O'nu sana bagislar. bebegini henuz kucagina alamasan da eminim annesinin ve babasinin sevgisini hissediyor, Allah buyuk yakinda kucaginda da koklarsin Insallah.
guzel sozlerin icin de tesekkur ederim, Rabbim dualarimizi duysun yeter.

il_nar cım geçmiş olsun canım, rahatlamıssındır biraz, sen de tas değilsin ki...ama güçlü durmalısın, hem sütün kesilmesin bak sonra.. umarım ventilatörün kısılmasına iyi tepki verir bebegin.. umutla haberlerini bekliyoruz canım.

canım çok geçmiş olsun,Allah bebeğine yaşama tutunma gücü,sanada sabır ve dayanma gücü versin,hepimiz kızın için dua ediyoruz,eminimki bugünleri atlatacaksınız,bebekler çok güçlü oluyor,inşallah yakında güzel kızınla birlikte evinize döneceksiniz.:Saruboceq:

Merhaba,

25+4 haftalıkken taniyon yükselmesi ile hastaneye yattım. Hastanede yattığımın 16. günü ve şu an 27+4 günlük olduk. Doblr akım kaybı teşhisi kondu. (ayrıca preeklemsi başlangıcı cıktı). Bebeği besleyen damarda kan akım kaybı olduğundan bebek gelişemiyormus. Suyum normal, bebek hareketleri var, bebeğimin solunum u normal. Ama gelişmesinde (kilo) gerilik var. Bugün doktorum 29. haftada alınabileceğinmi söyledi. Yaşama şansı olurmu, çok korkuyorum. Henüz 700-800 gramda. Bu sorunla karsılasan varmı aranızda.[/QUO

canım seninle aşşağı yukarı aynı şeyleri yaşamışız ve yaşıyoruzda bende 28 haftalık 710 gram dünyaya getirdim nazlımı doktor 2 haftalık gelişme geriliği ve dopler akım kaybı var 1hafta 10 gün içinde alınması lazım dedi ve o süreyi hastanede serumlarla ve hergün nst ve ultrasona gidip gelerek geçirdim sezeryanla alındı bugün tam 1 ay oldu küvözde hala hergün gidip geliyoruz konuş kızınla ben öyle yapıyorum hissediyor bizi sanırım gözlerini açıyor yavaş yavaş bir sürü sorunlarla karşılaşacaz malesef ama güçlü olmalıyız şu an 950 gramda 2 ileri1 geri gidip geliyor ama tutunuyor hayata seninkide tutunucak hiç korkma bırakmıcak onlar annelerini güçlü olacak bizim kızlarımız

Hiçbirinizi görmesemde hepinizin kalbinin ne kadar güzel olduğunu beni hiç tanımamanıza ragmen dualarınızı benden ve kızımdan eksik etmediğinizden anlıyorum. Allah hepinizden razı olsun.

Yine bir haftasonu ve haftasonlarından nefret ettiğimi söylemiştim dah aöncede. Çünkü haftasonları bebeğimle ilgili bilgi alamıyoruz doktorlardan. Haftasonu doktor görüşmeleri olmuyor ne yazıkki.

Evet, ventilatör ayarını birz kıstılar ama bu defa da anne sütü ile beslemeyi iki gündür kestiklertini söylediler. Çünkü midesinde-karın kısmında sertlik varmıs ve verdikleri son sütü kbul etmemiş. O yüzden yaklaşık 2 gündür süt vermiyorlar. Muhtemelen bu yüzden de yine kiloda daha doğrusu gramda kaybı olmustur canım kızımın.

Hazann cım Allah sana ve senin bebeğinide yardımcı olsun. aynen dediğin gibi, iki ileri bir geri gidiyoruz. Ama yinede buna da şükür demekle yetiniyorum. ınşallah zor günleri aşarız. Hep söylüyorum mesajlarımda Allah kimseye evlat acısı göstermesin diye. ınşallah dualarımız kabul olur. Dualarınızı eksik etmeyin kalbi güzel arkadaşlarım.

ilnarcim dularimiz Insallah kizina ulasiyordur, canim benim bugun biz yarin sen; yeterki kizin iyilessin, Allah tum mucadele veren bebekleri korusun, amin. sana iyi gelicekse duygularini da paylas bizimle senin yasadiklarini bir sen bir Allah bilir. tum bu surecte uzuntunden sutun kesilmesin diye daha da guclu olmalisin, bu da ustunde bir baski uygulamasin senin herseyi en ince ayrintisina kadar dusundugun aslinda yazilarinda cok belli sakin akil veriyorum sanma. yasadiklarinla ancak biz senden akil alabiliriz sadece icimden geldigi icin yaziyorum bunlari. hazannin da senin de sutunuz oyle kiymetliki simdi; gerci ben inaniyorum Allah yardimciniz siz guzel annelerin. siz bize tesekkur etmeyin kendinize cok dikkat edin, pozitif dusunun bize yeter.

Ozlemcim, sana kızmak değil verdiğin destek için teşekkür edebilirim ancak. Sen çok iyiniyetlisin. Cidden cok zor günler geciriyorum. Belki stresten belkide 9 ayı dolduramamıs olmaktandır, sebebi bilemiyorum, ama sütüm ne yazıkki cok fazla değil. Umarım artar sütüm. Hazanın mesajını okudum. Aynı haftamızda doğum yapmısız. Sanırım aynı süreçten geciyoruz. O benden bir adım daha önde. ınşallah ventilatörden sağlıkla ve hayırlısıyla kurtulur bebeklerimiz. Gerek onun Nazlısı gerek benim ıdilim inşallah sağlığın kavusur ve kucagımıza alırız. Bu arada kızımın ismi ıdil. Benim minik kuşum, parmak cocugum. Allah bizlere bağışlasın, AMııNN..

Hazan cım, Sen bebeğini hergün görebiliyormusun? Bize haftada bir defa ancak gösteriyorlar, o da sadece bana. Babasına göstermiyorlar. Sadece anneye izin var. Haftasonları ise hçbir sekilde bilgilendirme dahi olmuyor canım. Senin orda nasıl?

pozitif olursan veya rahat olursan sütün gelecekdir bu durumda nasıl olunur bilemiyorum ..bu süt olayını psikoloji çok etkiliyor....yemek içmek değil acaip pozitif olmak etkiliyor ..mutlu olacaksınki gelecek sütün canım....sana tavsiyem eczaneden hopa çayı al içinde rezene otu var...acaip rahatlatıyor uyku yapıyor birazda olsa artırıyor sütü...bi tane daha çay var o pastırma gibiymiş kötü dediler hopa almışdım ben....denemeni tavsiye ederim canım....yazdığın herşeyi okuyorum hergün....anne sütüne tepki verecekdir vücudu benımkınınde tansiyonu yükselmişdi...sonra bünyesi kabul etti...muhakak anne sütü ver canım kabız olmasın...

ilnarcim, her kotu gunun ardindan guzel gunler vardir buna hep inandim ve gercek oldu.
bebekler cok guclu oluyor diyorlar gercekten duyduklarim da hep buna isaret.
ne olursa olsun su an kendini olabildigince sakinlestirmelisin idilin de sen de babasi da buyuk bir mucadele icindesiniz, senin su an rahat olman tabiiki de mumkun degil ama gelismeleri takip etmen, dogru bilgilere ulasman ve Idilcigimize sutunu vermek icin elinden geldigince sakinlesmeye calismalisin. disardan bunlari demesi kolay sanma sadece biz kadinlar guclu olmak zorundayiz, dogamiz geregi.
Idili az gostermeleri mutlaka bir nedene dayaniyordur oyle gonulden hissediyorumki annesini hissettigine ama diger annelere sormak lazim tabii belki onlar daha sIk goruyorlardir o zaman sen de zorlarsin.
Idil herseyden once Allah'a emanet hep dularimda inan, nazli bebek de idil de...
lutfen sadece guzel ve olumlu seyler dusunmeye calis bu sutunun fazlalasmasina da yardimci olacaktir su an yapabilcegin en onemli sey, guzel dusuncelere ve dualara sarilmak.

Back