• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Dopler akım kaybı nedeniyle erken doğum yapanlar yardım!!

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Benim kızımda 31 hafta dört günlükken 870 gr. doğdu. Bağırsakları gelişmediği için beslenme sorunu oluyordu. Aç olduğu halde besleyemiyorlardı çünkü karnı bir top gibi şişiyordu. 61 gün yoğun bakım da kaldı. Şimdi dört yaşını doldurmak üzere. Allah hayırlısı ile kısa zamanda bebeğinin sağlığına kavuşmasını nasib etsin inşallah. Ama unutma her geçen gün büyümeye devam ediyor. Yani ciğerleri de gelişmeye devam ediyor. Sütüm kesiliyor mu diye de kafana takma. Düşündükçe, kafaya taktıkça sütün azalmaya başlıyor pisikolojik olarak. Evet prematüre bebekler için anne sütü çok önemli ama çok çok iyi, prematüre bebekler için hazırlanmış mamalarda var. Benim de sütüm kesilmişti.Bu günleri yaşayan biri olarak üzülme demek çok saçma geliyor ama gerçekten bebeğin için güçlü olmalısın.
Bir de kızlar hayat daha sıkı tutunurmuş bunu bana anneannem söylemişti.ınanıyorum ki senin bebeğin de hayata sımsıkı tutunacak.

Amiinnn canım içten dualarınız için. İnşallah dedikleriniz çıkar ve İdil im de kurtulur makinadan ve gelişmeye baslar. Bayram hediyesi olarak kuagımda İdil'i görmeyi öyle cok isterdim ki...

canım sen üzüldüm demişsin ama bence iyi bir gelişme bu.. yani dr. lar ventilatörden çıkarmaya uygun bulmuslar bebegini demek ki gelişmesi iyi yönde devam ediyor.varsın olmasın, tekrar baglandıysa baglandı, bir süre sonra tekrar deniyeceklerdir. böyle böyle ilerleme kaydedecek. bayram hediyesi kucagına istemişsin idil ini, allah inşallah nasip eder sana ama bence daha gerçekçi hedefler koy kendine canım, hem olmazsa üzülmezsin olursa da daha cok sevinirsin. mesela sana bayram hediyesi idil ventilatör olmadan kendi kendine nefes almaya baslayabilir pekala... hadi bakalım, bekliyoruz iyi haberlerini. bu arada sütüm azalıyor diye düşünme, senin sütün var idil için her zaman... bol sıvı tüketmeye de devam et canım.

Bütün yazdıklarını okudum. Rabbim sana sabır versin dayanma gücü versin.Kızınada acil şifalar versin inşallah. Kalbini ferah tut. Dualarımız hep sizinle. Kucağına alacağın günlerde gelecek. Buna inan.

Esincim, yaşadıklarını paylaştığın ve destek olduğun için çok teşekkürler, umarım benim kızımda yaşama sıkı sıkı tutunur ve çook yaş larını görürüz.

meraklı misafir, cok ama cok teşekkürler, daha öncede yazdıklarınla bana destek olmustun. Bayramda kucaımda görmek elbette büyük hayal, ama insanız işte hayallerimizle yasıyoruz. Belki bir umut... ama bende biliyorum ki o kadar kısa sürede bu imkansız. ınşallah sağlığına kavussun da ben beklemeye razıyım. Sonucta hastanede gayet iyi bakılıyorlar. Tek duam ona kavusmak.. Dualarınızı eksik etmeyin.

Mazbut, duaların için çok sağol. ınşallah dediğin gibi kucagıma alacağım gübnlerde gelir.

Bugün ıdil için kanın ışınlanmasına ihtiyac oldu. Eşim donör götürdü hastaneye, önce bebeğimden alınan kanla burdaki hastanede kroslandı, daha sonra o kanı alıp istanbul-kartala götürdük ve orda ışınlatıp tekrar geri getirdik. ınşallah minik meleğim atlatır bu zor günlerini. Onca yasadıklarından sonra birde kanı azalınca... Allahım yardımcımız olsun.

ilnarcim surekli gelip bakiyorum buraya gun ici ve gece, hep dua ediyorum kizina, nazliya ve mucadele veren tum bebeklere. icimde hep iyilesicek idil ve nazli diye guzel hisler var, sutun ne durumda, cok azalirsa da unutma yukarda arkadasimiz aciklamis bu durumda kullanilan cok iyi mamalar oldugunu, bol sivi al tatlim, dogru mudur bilmiyorum ama eltim sut verirken sutu azdi ve tereyagin cok iyi geldigini soylemisti, bilen arkadaslarimiz dogruysa sana bildirir burda.
canim Ramazan da cok iyi gelismeler olucak Insallah, yarin bu kan durumunu bize de bildirme firsatin olur umarim. ve bu konuda en iyi haberle donersin Insallah buraya.

ilnarcım nasıl savaşçı bir bebek gförüyorsun işte ve bu savaşı allahın izniyle o kazanıcak vücudu şuan yeni toparlanıyor ve bu tarz sorunlar olabilir ama atlatıcaktır şu günlerin hatırına kavuşursunuz inşallah allah yardımcınız olsun

Ozlemcim, sütüm baya azaldı, inşallah kesilmez. Dereotundan tutunda tahin helvasına, Kompostodan humana cayına varıncaya kadar herseyi yapıyorum. ınşallah kesilmez sütüm. Birde tereyağını deneyeym. Umarım işe yarar.

2 ünite kanı istanbul kartalda araştırma hastanesine götürüp ışınlatmıstık. Daha öncede ışınlattığımız kan vardı, onu kullanmıslar. Dün doktorlar cok yoğun olduğundan görüşmeyi cok kısa tuttular, sorularımızı soramadık ne yazıkki. Son yaptırdığımız 2 ünite kanı da tedbir için yaptırdıklarını söylemişlrdi. Bebekten tedavi için kan alınıyor o zamanda cok küçük olduklarından kanında düşme oluyormus ve kana bu nedenle ihtiyac oluyormus. Bu sabah süt götürmeye gittiğimizde malesef doktorla görüşemedik, servisteymiş. Ama götürdüğümüz süt yetmeyeceği için bugün aksam tekrar gidicez. Umarım o zaman görüşebilir ve bilgi alabiliriz. Babalara göstermiyorlar bebekleri ama eşim bir şans belki diye bu sabah rica etti ama malesef göremedik. Bakalım, aksam yine bir sansımızı deniycez.

Pitos, desteğin ve duaların için çok ama çok teşekkürler. Senin sancıların ne durumda, bebişler inşallah aceleci davranıp zamanından önce gelmek isgtemezler. Kendine cok dikkat et. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Dualarınızı eksik etmeyin arkadaslar. Kimin duasının kabul olacagı bilinmez.

canım dualarımız seninle inan hep aklıma geliyorsun inş bu çektiğin sıkıntıların mükafatını bu dünyadada ahirettede alırsın benim sancıları ilaçlarla durduyorlar şimdilik durmadığı zaman alıcak dr 32. haftaya geldik şükür ama hala küvez ve birçok sorun yaşama olanağı yüksek rabbim herekesin evladını korusun

Ozlemcim, sütüm baya azaldı, inşallah kesilmez. Dereotundan tutunda tahin helvasına, Kompostodan humana cayına varıncaya kadar herseyi yapıyorum. İnşallah kesilmez sütüm. Birde tereyağını deneyeym. Umarım işe yarar.

2 ünite kanı istanbul kartalda araştırma hastanesine götürüp ışınlatmıstık. Daha öncede ışınlattığımız kan vardı, onu kullanmıslar. Dün doktorlar cok yoğun olduğundan görüşmeyi cok kısa tuttular, sorularımızı soramadık ne yazıkki. Son yaptırdığımız 2 ünite kanı da tedbir için yaptırdıklarını söylemişlrdi. Bebekten tedavi için kan alınıyor o zamanda cok küçük olduklarından kanında düşme oluyormus ve kana bu nedenle ihtiyac oluyormus. Bu sabah süt götürmeye gittiğimizde malesef doktorla görüşemedik, servisteymiş. Ama götürdüğümüz süt yetmeyeceği için bugün aksam tekrar gidicez. Umarım o zaman görüşebilir ve bilgi alabiliriz. Babalara göstermiyorlar bebekleri ama eşim bir şans belki diye bu sabah rica etti ama malesef göremedik. Bakalım, aksam yine bir sansımızı deniycez.

Pitos, desteğin ve duaların için çok ama çok teşekkürler. Senin sancıların ne durumda, bebişler inşallah aceleci davranıp zamanından önce gelmek isgtemezler. Kendine cok dikkat et. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Dualarınızı eksik etmeyin arkadaslar. Kimin duasının kabul olacagı bilinmez.

aman da aman, bebişimiz büyümüş de, annesinin sütü az gelir olmuş, annesi de tekrar süt götürecekmiş ona. maşallah kızımıza :nazar:
ah canım yaa, çok üzülüyorum şu size göstermeme olayına ben. hele ki babaya göstermemeleri çok kötüymüş.özel hastanelerde bu kadar katı değil ama sizinki üniversite hastanesi diye heralde.. ama olsun orada bir çok özel hastaneden daha ciddi yaklaşılıyor prematüre bebeklere.. teselliniz bu olsun, yakında inşallah bol bol kucaklaşarak çıkaracaksınız acısını bu günlerin canım..

Rab bu mübarek günde yar ve yardımcınız olsun minik meleğiniz en kısa zamanda sağlığına kavuşsun ıNŞŞŞŞŞ ....

birde hurma süt yapıyor diye duymuştum..

ilnarcim bak hazanin sayfasina ayni seyleri yasayan bir pedatri hemsiresi sut icin bazi tavsiyeler yazmis bir oku istersen.
canim dualarimda nazli da idil de, Insallah guzel haberler getireceksiniz.

Ozlemcim, sütüm baya azaldı, inşallah kesilmez. Dereotundan tutunda tahin helvasına, Kompostodan humana cayına varıncaya kadar herseyi yapıyorum. İnşallah kesilmez sütüm. Birde tereyağını deneyeym. Umarım işe yarar.

il

inarcım ne durumdasınız bi değişiklik varmı kan ışınlanması ne oluyo kan problemimi var kuzucuğun sütün ne durumda canım bi artış varmı bizim kızın süt ihiyacı arttıkça benim sütüm yetmemeye başladı yetiremiyorum artık 17 ccye çıkardılar beslenmesini nazlımın idilin beslenmesi ne durumda

Dualarız için Amiinnn arkadaşlar, çok teşekkürler. Kimin duasının kabul olacagı bilinmez, Allah razı olsun. Şu mübarek günlerde kabul olsun dualarımız inşallah.

Ozlem, Pediatri hemsiresinin yazdıını okudum. Birde onu deneyeyim. ınşallah artmasına yardımcı olur. Bugün çok üzüldüm. Tam süt sagdım, hastaneye götürmek için, gün boyu sağmamıştım ki biriksin de hastaneye hiç olmazsa biraz fazla götüreyim diye. Aksilik bu ya, elimden kaydı ve süt döküldü :(( Çok ama çok üzüldüm. Ne yazıkki bugün ancak 6 cc götürebildim bu yüzden. aksama tekrar sağıp götürücem, inşallah süt gelir.

Hazan, kanı ışınlatıp hastanneye teslim ettik. Çok şükür ki kanamadn dolayı istenmemiş kan, Tedavi amaçlı ıdil'imden kan alınıyor ya, o zaman kan değerleri düşmüş, o yüzden kanı ışınlattırmıslar.
Benim sütüm cok az geliyor, ne yapsamda arttıramıyorum, ama buna da şükürdiyorum, hiç olmayabilirdide. Hastanede bir bayanın hiç gelmiyormus sütü. Nazlının sütünü 17cc ye cıkarmıslar demişsin canım, 17cc bir günlükmü? yoksa her defasında 17 cc mi veriyorlaR? senin kuzunu kaç saatte bir beskliorlar? Bizim burda 3 satte bir veriyorlar.

ılnarcım bunada şükür evt
yazını okuyunca çok üzüldüm sütü döktüğün için o anda anlayabiliyorum seni hamileyim sanki ben yaşadım bir anda kuzucuk için çabalarken
Rabbim inşallahh size bağışlar yavrularnızı bu mübarek günlerin hürmetine

Dualarız için Amiinnn arkadaşlar, çok teşekkürler. Kimin duasının kabul olacagı bilinmez, Allah razı olsun. Şu mübarek günlerde kabul olsun dualarımız inşallah.

Ozlem, Pediatri hemsiresinin yazdıını okudum. Birde onu deneyeyim. İnşallah artmasına yardımcı olur. Bugün çok üzüldüm. Tam süt sagdım, hastaneye götürmek için, gün boyu sağmamıştım ki biriksin de hastaneye hiç olmazsa biraz fazla götüreyim diye. Aksilik bu ya, elimden kaydı ve süt döküldü :(( Çok ama çok üzüldüm. Ne yazıkki bugün ancak 6 cc götürebildim bu yüzden. aksama tekrar sağıp götürücem, inşallah süt gelir.

Hazan, kanı ışınlatıp hastanneye teslim ettik. Çok şükür ki kanamadn dolayı istenmemiş kan, Tedavi amaçlı İdil'imden kan alınıyor ya, o zaman kan değerleri düşmüş, o yüzden kanı ışınlattırmıslar.
Benim sütüm cok az geliyor, ne yapsamda arttıramıyorum, ama buna da şükürdiyorum, hiç olmayabilirdide. Hastanede bir bayanın hiç gelmiyormus sütü. Nazlının sütünü 17cc ye cıkarmıslar demişsin canım, 17cc bir günlükmü? yoksa her defasında 17 cc mi veriyorlaR? senin kuzunu kaç saatte bir beskliorlar? Bizim burda 3 satte bir veriyorlar.

benimde az canım sütüm yetiremiyorum her defasında 17 cc veriyolar 2 saatte bir besliyolarmış ama kilosunda pek bi değişiklik olmuyo bende yarayıp yaramadığını anlayamadım sütümün eoprotein diye bir mama aldırdılar bize anne sütünün değerini arttırıyomuş senden öyle bişey istedilermi ventilatörden çıktımı idil nazlı hala makinaya beğlı ondan sonra gelen bebeklerin hepsi çıktı ventilatörden işallah nazlıyla idilde çıkar bir an önce geç olsunda güç olmasın diyoruz ama kucağıma almayıda çok istiyorum artık devamlı uyutuyolar nazlıyı hortumu çekmeye çalışıyomuş ağzından oda sıkıldı artık vücudundaki borulardan cihazlardan kuzucuklarımız orada keşke elimizden bişeyler gelebilse cıldırmak içten bile değil

ilnar, hazan yaninizda olsaydim da sarilsaydim size diye istedim bir an, eli opulesi annelersiniz, cok dua ediyorum nazliyla idile, Allah size bagislasin onlari. yakinda iyi haberler vericeksiniz Insallah, hep boyle dusunelim artik iyi gelismeler olucak, bebekleriniz artik daha guclu ilk dogduklari gb degil. bizim sozlerimiz sizi teselli edemez, biliyorum, insan ne yazacagini da sasiriyor, bizler sadece dua edebiliriz sizlere, sevgiler.

hazancım ilnarı takip ederken senin yazılarınıda okuyorum ve nazlına dua ediyorum gerçekten mücadelenizi sabrınızı ayakta alkışlıyorum inş herşey siz ve bebkleriniz için çok güzel olur

ıLNARCIM sütünün dökülmesine üzüldüm ama olsun anne sütü gibi mamalar var inanıyorum kızın çabuk iyileşicek

ılnarcım benim bildiğim kadarıyla sütünü sık sık sağmalısın hani bebekleri sık sık emzirmeyi tavsiye ederler ya. 2 veya 3 saatte sağabilirsin bence. Bunu doktorunuza da bir danış istersen. Bir de bol bol su içmelisin. Birde gerçekten bu konunun üstüne düşmemeye çalış. Acaba azalıyor mu? Ya kesilirse diye düşündükçe sütün kesiliveriyor. Benim sütüm o kadar çoktu ki süt saklama poşetlerine koyup dondurucuya koyuyorduk. Bende ya sütüm kesilirse diye düşüne düşüne bebeğim 3 aylıkken sütüm kesiliverdi.

Hazan, Ozlem, Pitos ve Esin, cok teşekkürler dualarınıza, desteklerinize, iyi dileklerinize. Allah razı olsun.

Esin, yapmadıüım yok inan, bol su içmeye calısıyorum, kimden ne duyduysam uyguluyırum. Şimdi bile yazarken bir yandan Humananın cayını içiyorum. Sütümü sık sağmalıyım biliyorum ama, sabaha sütüm cıksın ve götüreyim diye mecburen tutuyorum belli satten sonra sagmıyorum, böyle olunca günde cok olsa 4 defa sağmış oluyorum.

Pitos, süt döküldükten sonra bir türlü hastaneye götürdüğümüz sütleri dengeleyemedik. Sık sğınca az oluyor, hastaneye ancak 10 cc götürebiliyorum, bu da ıdilimin ancak 2 beslenmesine yetiyor. Keşke dökülmeseydi, Ama keşkeyle olmuyor işte ne yazıkki. Allah hazana, bana ve tüm annelere ve anne adaylarına yardım etsin, sütleri azalmasın.

Ozlemcim sen zaten dualarınla hem hazana hemde bana sarılıyorsun. ınanıyorum ki sizlerin duaları bizlere iyi geliyor. ıdilim ve nazlımız için duaya ihtiyacımız var. Biliyorum dualarınızda varız ve bundan sonrada var olmayı diliyorum, hem idilim için hemde nazlımız için...

Back