• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Donuk eş

Daisy the flower

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2018
59
26
3
41
Merhaba arkadaşlar,

Ne zaman bir çıkış yolu bulamazsam hep burayı okudum ve ne kadar güzel yönlendirmelerde bulunduğunuzu gördüm. Benim de bir derdim var ve fikirlerinize ihtiyacım var. Sekiz aylık evliyim ve eşimin de benim de ikinci evliliğimiz. İkimiz de ilk evliliklerimizi 20 li yaşlarımızda yaptık. Ben 34, eşim 37 yaşında şu an. Tanıştıktan beş ay sonra evlendik. İkimizin de çocuğu yok. Çok hızlı bi karar olduğunun farkındayım ve açıkcası bu kadar hızlı evlendiğimiz için pişmanım. Bir yandan eşimin ısrarı, bir yandan yaş geçiyor, çocuk sahibi olmalıyım telaşı..herneyse fazla uzatmadan konuya gireyim. Eşim çok donuk ve ilgisiz bir insan. İlk flört döneminde aktiviteler yapan biz, şimdi kös kös evde oturuyoruz. Niye böyle diyince de flört döneminde etkilemek için öyle şeyler normal diye dalga geçiyor resmen. Eşim uzman doktor, çok yoğun çalışıyor, ben de çalışıyorum ama o sürekli yorgun. Her gece elinde kumanda tv karşısında. Hak veriyorum, tüm gün çok yoğun ama inanın kendimi çok yalnız hissediyorum. Gün içerisinde de haberleşmiyoruz pek. Hep ameliyatta.Ben hareketli, sosyal hayatı olan bir kadınım ama her yere yalnız gitmekten sıkıldım. Ben neye evlendim diye soruyorum kendime:(( Eşimle bunları konuşunca, ben böyleyim, ben sen gibi değilim, olamam da, beni böyle kabul et diyor. Hayal kırıklığı yaşıyorum, kendimi kapana kısılmış gibi hissediyorum:( Ben sevgili gibi böyle işveleşmek, cilveleşmek istiyorum:)) Karşımda odun:( Biliyorum beni seviyor ama ben bunalıyorum, resmen sıkılıyorum. Tek isteği akşamları koltukta uzanıp spor programları izlemek. Ben ise akşamları benimle koşsun, filmler izleyelim, konserlere gidelim istiyorum. Ama ben hep yanlızım. Konuştuğumuzda benimle çok mutlu olduğunu ama benim onu olduğu gibi kabul etmememden rahatsız olduğunu söylüyor. Ona hak veriyorum, eleştirilmek iyi bir şey değil ama eşim beni eleştirse herhangi bi konuda ben değişmeye, kendimi törpüleme çalışırım ama o ben buyum diyor. Eşimin ailesini çok seviyorum, hepsi harika insanlar, onlara bu sıkıntımı anlatınca kızım idare etcen, onun huyu budur. O sen gibi değil, bize bile çok mesafeli diyorlar. Eşim çok negatif, ve donuk bir insanmış meğer. Evlenmeden önce nasıl fark etmedin demeyin lütfen çünkü o zamanlar ne kadar yorgun olsa da vakit ayırırdı bana.
Sizce ne yapmalıyım? Ne olur akıl verin

Çok kısa sürede evlenmişsiniz ki o zamanda çok bir aktivite yaptığını sanmıyorum ama etkilemek için yaptıysa bile biraz daha bekleseydiniz özüne dönerdi farkederdiniz şu an çok yapacak birşey yok ama mesela siz plan yapsanız sinema bileti alsanız ikinize ya da yemek rezervasyonu yaptırsanız falan biraz zorlasanız alışır belki

Ya eşini böyle kabul edeceksin ya da ayrılacaksın .
Eğer huyu böyleyse çok az değişir belki de değişmez bile .
Bunları göz önünde bulundurarak evlenseydin keşke zamanında
Evlenmiş olmak icin yapılan evlilikler böyle oluyor bu şekilde sonuclar doğuruyor işte.

Vallahi ayni arkadasimin esini anlatmissiniz. Arkadasim konsere gidelim demis cevap aynen su:
Ne gerek var nihal zaten muzigin sesi evdede duyuluyor .
Offf hımbıl koca modeli:
Ya eşini böyle kabul edeceksin ya da ayrılacaksın .
Eğer huyu böyleyse çok az değişir belki de değişmez bile .
Bunları göz önünde bulundurarak evlenseydin keşke zamanında
Evlenmiş olmak icin yapılan evlilikler böyle oluyor bu şekilde sonuclar doğuruyor işte.
Evlenmiş olmak için evlenmedim. Eğer öyle olsaydı inanın bu yaşıma kadar beklemezdim. Eşimi severek evlendim ve hala seviyorum. Çok düzgün bir karakteri var. Ama sorunumuz mizaç farklılığı. Ben çok dışa dönüğüm, o ise içe kapanık, soğuk. Bi şekilde ortayol bulmaya çalışıyorum

Bütün gün amaliyat yapmak gerçekten zor bir iş. O Spot ışığın altında her tarafından ter akıyor, silemiyorsun bile. Yoruluyordur. Ki doktorlar sedanter yaşar. Seninle koşmasını bekliyorsan daha çok beklersin. Ama akşamları dışarı oturma aktiviteleri için dışarı gelmeli. (Mesela sinema, kahve vs). Ama bakışlarında donukluk falan varsa depresyonda olabilir ya da nörolojik bir rahatsızlık olabilir. Doğası böyleyse zor değişir.

Size evlilikle ilgili hayallerini anlatmadı mı? Tüm gün evde oturup TV izleyeceğiz mi dedi yoksa hiç konuyu açmadınız mı? Çok da kısa sürede evlenmişsiniz o açıdan tanımamak normal. Bence onun ilgi alanlarına yönelin. Ben de dışarı çıkmayı çok sevmem. Kalabalık yerine sessiz, sakin yerlerde olmayı tercih ederim. Konsere gitmem de çıkar sahilde yürürüm, bilindik olmayan bir kafede canlı müziğe giderim. Ufak tefek size uyum sağlayacağı noktalar da mı yok acaba ?

Bütün gün amaliyat yapmak gerçekten zor bir iş. O Spot ışığın altında her tarafından ter akıyor, silemiyorsun bile. Yoruluyordur. Ki doktorlar sedanter yaşar. Seninle koşmasını bekliyorsan daha çok beklersin. Ama akşamları dışarı oturma aktiviteleri için dışarı gelmeli. (Mesela sinema, kahve vs). Ama bakışlarında donukluk falan varsa depresyonda olabilir ya da nörolojik bir rahatsızlık olabilir. Doğası böyleyse zor değişir.
Evet çok yoruluyor farkındayım ama flört dönemimde de aynı yoğunlukta çalışıyordu. Ben aktif olarak spor yapıyorum, her zaman dahil olurdu. Şimdi ise tek isteği dinlenmek, bilmiyorum evlenince niye böyle oldu, donuklaştı çok

Eslerin birbirini degistirmeye calismasi dogru degil aksine ortak bir noktada bulusmaya calismasi dogru olan. Onun dunyasina girmek icin siz birsey yapiyor musunuz mesela. Surekli elestirmek yerine onun ilgi alanlarina hitap eden seylerle ilgilenin birlikte mac izlemek gibi mesela sonra da hadi simdi de sunu yapalim deyin. Bazi konularda emrivaki yapin, bazi insanlar durtmeden harekete gecmez ama sonra iyiki yapmisiz vs. derler. Isin ozu adam degistirilmeye calisildigini degil de paylasim yapmaya calistiginizi gorurse cok da direnmez bana kalirsa. Onda tepki mekanizmasi olusmus biraz, beni begenen boyle begensin, degismem ben buyum vs.. Buarada ben adam hakli demiyorum kesinlikle bana kalirsa hatali olan o. Ama ona kalirsa isiniz yas , bir de boyle deneyin. Kolay gelsin

Offf hımbıl koca modeli:

Evlenmiş olmak için evlenmedim. Eğer öyle olsaydı inanın bu yaşıma kadar beklemezdim. Eşimi severek evlendim ve hala seviyorum. Çok düzgün bir karakteri var. Ama sorunumuz mizaç farklılığı. Ben çok dışa dönüğüm, o ise içe kapanık, soğuk. Bi şekilde ortayol bulmaya çalışıyorum
Eşinizi böyle kabul edin.Evine,size bağlıysa evlilik birliğine saygısı varsa gerisi zamanla oturur.
Benim eşim de ilk zamanlar evden çıkmak istemezdi. Şimdi her türlü bana uyum sağlıyor.

Evet çok yoruluyor farkındayım ama flört dönemimde de aynı yoğunlukta çalışıyordu. Ben aktif olarak spor yapıyorum, her zaman dahil olurdu. Şimdi ise tek isteği dinlenmek, bilmiyorum evlenince niye böyle oldu, donuklaştı çok

Flört döneminde etkilemek için ayrı bir enerji sarf etmiştir. Demekki sadece yorgunluktan değil, adam televizyon izlemeyi seviyor. Eğer kıskanç ise koşarken yalnız görenler benimle flört etmeye çalışıyor, laf atıyor sende gel diye zorlayabilirsiniz. Ya da pazarlık yapın, haftada 2 günü bana ayır 5 gün senin gibi. Biraz siz biraz o fedakarlık yapsın.

“ ben böyleyim “ lafından hiç hoşlanmıyorum ...

Karşındaki de böyle e napcaz o zaman .. ama yok önce ben ve ben böyleyim beni böyle kabul et ...

Dışarı çıkamasanız da evde bir şeyler yapmayıdneneseniz. Mesela gün içinde güzel bir film araştırın. Akşama bugün beraber bir film izleyelim deyin. Gerekirse emrivaki yapın. İzlerken de yanına sokulun ,sarılın öpün. Siz ona gösterin ilginizi. Hoşuna gidecek karşılık verecektir bence.
Satranç,tavla,mangala (zeka,strateji oyunları da olabilir) gibi karşılıklı oynayabileceğiniz oyunlar edinin. Hatta oyun üzerine iddiaya girin. Erkekler yarışmayı ve düşünmeye sevk edilmeyi sever.
Hiç beklemediği anlarda güzel bir aofra kurun,güzel bir müzik açın.O romantik ortamı siz oluşturun.
Hep ben mi yapacağım diyebilirsiniz ama eşiniz şu halden memnunsa iş size düşüyor. Çünkü memnun olmayan sizsiniz. Sizin eşinizi biraz dürtmeniz gerekiyor. Olumsuz düşünüp kendinizi üzmeyin. Eşinizin karakterindeki güzellikşçleri görmeye gayret edin. Evet belki ilgisiz belki donuk ama dürüst bir adamdır ya da çok merhametlidir,sorumluluk sahibidir gibi.. Bir insanı olduğu gibi kabul etmek zaman alır. Zamanla birbirinize alışacaksınız. Onun sevgisini ifade ediş biçimine odaklanın,onu farkmettikçe daha mutlu olursunuz. Sevgiler..:KK54:

siz enerjinizi harcayacak aktiviteler bulun arkadaşlar edinip planlar yapın.
eşiniz size uymak zorunda kalsın üzerinden ilgi eksilince yanlız kaldıgını fark eder.
ve eşiniz hem doktor hem ameliyat gb yorucu stresli bir meslegi varsa sizin yanınız da sadece dinlenmek huzur isteyecektir.
sevgi saygı içinde yaşlanın

Dünyaya bir kere geliyoruz ve siz gezip eğlenmeyi sevmeyen bir adamla evlenmiş bulunduğunuz için bekar gibi tek geziyorsunuz. Çok yazık gerçekten. Şimdi bekara koca boşamak kolay gibi olacak ama ben olsam çekmezdim sanırım.

Flört döneminde erkekler tavlamak için bunu yapıyor maalesef.Eşim de ben rock seviyorum diye rock türünü sevdiğini söylerdi hep biz flört ederken.Hatta rock türü müzik yapan sanatçıların konserlerine bilet alırdı beraber gidelim diye.Arabada giderken rock tarzı açınca başka bişey dinlesek olur mu , sevmiyorum dedi bi' gün.E hani sen seviyordun dedim , sevmiyorum yahu seni tavlamak için öyle davranıyordum dedi aynen sizin eşiniz gibi böyle şaka yapar gibi. :olamaz::olamaz:

Böyle kabul edin eşinizi bence.Biraz zaman geçtikçe siz ona o size göre esnetirsiniz kendinizi.

Back