Donmek mi, kalmak mi?

Aurora90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2021
612
567
34
Merhabalar, ben 33 yasinda, 5 yildir yurtdisinda yasayan ve calisan biriyim. Buradaki ilk 2 yilimda master yapiyordum ve o siralar okuldan arkadaslarla eglenmece ve is arama kosusturmasi/stresiyle geciyordu. Zamanin nasil gectigini bile anlamadim. Koca bir grup herbirini teker teker cok sevdigim buraya tamamen adapte oldugumu dusundugum ve Turkiye de oldugundan daha iyi bir yasantim oldugunu dusundugum bir donemdi. Daha sonra ise basladim ve kazancim olunca hayatim daha fazla rahatladi. Isim hep evden online di, ve cok seviyordum isimide.

Fakat gel zaman git zaman bircak arkadasim ya ulkesine dondu, ya baskaca bir ulkeye calismaya gittiler, burada kalanlardan bazilari partner buldu ve daha baska arkadas gruplarina girdiler. Ben bir sekilde bir suredir kendimi cok yalniz hissediyorum. Hemde yalniz yasiyorum.. Ogrenci oldugum yillarda paylaslasimli evlerde kaliyordum ama temizlik, gurultu vb. durumlardan oturu paylasimli evde kalmak gercekten cok zor oluyor, heleki simdi online calisiyorum evde belli basli saatlerde sessizlik ve temizlizlik icin ise benim duzenim olmak zorunda o nedenle yalniz yasamayi sectim.

Ama cok yalnizim
Hayatim nereye gidiyor dusuncesindeyim. Bir hobim yok, keske bulabilsem bana calismadigim zamanlarda aktivite olurdu ama eriniyorum, kendimi hala motive edemedim. Uzuntulu, kizgin yada hasta oldugum zamanlarda korkuyorum. Mesela 2 ay once liseden beri arkadasim olan birini kaybettim, ve sonrasinda her gece aklima gelen seyler beni kendimden korkuttu, bolca telefonda birileri ile konusarak asmaya calistim.

Turkiyede ki arkadaslarima sorunca, onlarda 'Aurora bizde cok yalniziz, yeni ortam edilecek biryer yok bu yastan sonra pek, olan arkadaslarda kendi ailesi ile kendi hallerinde dayan diyorlar' Ama benim kadar yalniz olabilirler mi? Benim ailemde yakinimda degil, yilda iki kez falan Turkiyeye gidebiliyorum. ustumde cidden buyuk bir agirlik var, ne yapacagimi bilemiyorum ozellikle son aylarda. Donsem ne yapacagim, kalsam bu hayat nereye gidiyor?

Benim gibi hisseden var mi aranizda Tavsiyelerinize ihtiyacim var

Ben olsam dönmem.Türkiye'nin ekonomik şartlarını falan hepsini geçtim. Yarın öbür gün evlenirsem çocuğumun imkanları için bile sırf orada yaşamaya devam ederdim. Yalnızlık her yerde var. Ama sizin üzerine bir de gurbetlik eklendiği için daha da yalnız hissediyorsunuz.
Türkiye'ye tek bir durumda dönerdim. Çok iyi şartları olan uluslararası bir şirket olursa sizi maddi olarak yukarılara ziplatan bir yer olacaksa dönerdim. Ama bu yoksa düşünmezdim.

Her tercih bir bedel gerektirir.
Nerede yaşamanın bedeli daha katlanılırsa ordan devam ediyorsunuz anlaşılan.
Kendinize bulunduğunuz yerin kazançlarını hatırlatın.
Ve hatta bu kazançları artırma imkanınız var mı, bunu yoklayın.
Bir de online iş esnekliğiniz varsa bulunduğunuz ülkeye mecburiyetiniz yok demektir.
Başka ülkeleri de araştırabilirsiniz iş için

.Öyle yurtdışı güzelleyenler ailesinden ayrı farklı üniversite şehrine bile gitmeyenler yalnızlığı bilmeyenler oluyor ya da bütün aile yurtdışına taşınanlar eşiyle falan iyi sevgilisi olanlar rahattır orda .Diğer türlü yalnızlık insanı öldürür ruhun kanseridir

Oyle.. Bi de degiyor mu emin degilim.. Kendim icin birsey yapamiyorum.. Burda standart yasamak, tatile cikabilmek, ve biraz biriktirmelik bir gelirim var. Ama oradan yakinlarim buraya gelip bedava tatil yapmak pesinde (yapanda oldu), ben zaten euro kazaniyorum rahatligiyla. Ailemede ara sira para gonderiyorum, ihtiyaclari oldugunu soyluyorlar. Elimde benim sifir. Yatirim yapamiyor, biriktiremiyor ve gelecek dusunemiyorum. Turkiyede de ayni gelirim olsaydi, sanki herkeste o izlenim olmazdi ve ben birikimimi yapar yasar, birde amac edinmis olurdum. Bilemiyorum ki... Hem yalnizlik hem amacsizlik, motivasyonum heryese karsi cok dusuk anlatamam

Online is aslinda esneklik degil. Sadece oturum ve calisma izniniz olan ulkede kontratli online(evden) calisabilirsiniz. Benim bu ulkede var ama baska ulkede yok, baska bir ulkenin online isinde calisabilmem icin yine gocmem, ve uzuuuun gocmen calisma izni prosedurune girmem gerekir. O nedenle sadece bu ulke, ve sadece ulke icinde evden calisma sartim var..

Bak işte sana diyorum ki ( dilin var zaten. Türkiye'de dilin varsa +1 öndesin) gel buyur şöyle otur derler. Ama iş konusunda tercihini çok iyi yapman lazım. Türkiye'de iyi bir işin varsa zaten gerisi çorap söküğü gibi değil. Yalnızlık çok zor. Zor da bir psikoloji bunu biliyorum. Öncelikle iş konusunu halletmen gerek. Ben olsam iş konusunun peşine düşerdim.

Peki bulunduğunuz ülkede yaşamak istediğiniz şehirde misiniz? Onda değişiklik yapılabilir mesela

Cok haklisiniz tam olarak boyle benim gozlemimde cidden. Zaten iyi dayandim bence yalniz yalniz.. Cogu geri dondu (ama pisman olanlar var aralarinda o nolcak? )

Peki bulunduğunuz ülkede yaşamak istediğiniz şehirde misiniz? Onda değişiklik yapılabilir mesela
Acikcasi yasamak istedigim sehir geriye kalan 1-2 arkadasimin oldugu ve buranin Istanbulu olan sehirdi. Orada sartlarimi cok zorladim ama duzgun bir ev bulmak, hayat yasamak cok zordu. Beceremedim bende 2 ay once oraya bir saatlik uzakliktaki bir sahil kasabasina tasindim. Buradaninda yerli halki var ve kasaba dedigime bakmayin, aslinda kucuk bir sehir gibi (turkiyenin Cesme'si).. Bende o buyuk sehirden daha iyi, orada da yalnizdim burada da oyleyim

Facebookta göçmen kadınlar grubuna üye misiniz? Değilseniz üye olmanızı öneririm, bu şekilde buluşmalara katılabilir yeni arkadaşlar edinebilirsiniz. Bir de Gonegirl grupları oluyor şehirlerin oradan da expatları bulabiliyorsunuz. Yani aile özlemi çok yüksek değilse ben sizin şartlarınızdaki birine dönmeyi önermem. Benim de yurtdışı tecrübem olduğu için açık yüreklilikle söylüyorum bunu.

Cok haklisiniz tam olarak boyle benim gozlemimde cidden. Zaten iyi dayandim bence yalniz yalniz.. Cogu geri dondu (ama pisman olanlar var aralarinda o nolcak? )
Güzel düşünün güzel olsun orda da diyorsunuz ne süper bir maaş alıyorum ne süper sosyal çevre var e ne kaldı ki geriye .Türkiye’de de bu şekilde yaşarsınız en kötü ama aileniz falan olur ne bileyim o kadar dünyada tek başınıza yaşıyormuş gibi hissetmezsiniz .Bunu yapmayın bence ya kendinize yalnız yalnız nereye kadar bence Türkiye’de daha mutlu olursunuz dil var yurtdışı deneyimi var iyi bir şirkette iyi maaşa iş bulursunuz korkmayın bence .doğan cüceloğlu bi konuşmasında demişti ki o günü çok başarılı işlere imza attınız ama eve geldiğinizde o evde yalnızsan o başarı boş kimseyle paylaşmıyorsan sevincini insan mutsuz olur en sonunda.Yani yurtdışında para kazansan bile o yalnızlık varsa üzüntüyü sevinci paylaşacak kimse yoksa o para boş

Maddi olarak beni ileriye tanımıyorsa yurtdisinda yasamazdim. Herkesin motivasyonu başka tabi ama ben sizin şartlarda mutlu olamazdım, siz de olmamışsınız. Öncelikle gelir artırma şansınız yok mu? İş değişikliği, belki ülke değişikliği.. sonrasında yalnızlık tabi ki büyüt bir etmen, en azından pilatese, fotoğrafçılığa ne bileyim böyle düzenli olarak aynı kişilerle katilinan bir etkinliğe katilsaniz o bile rahatlatır. Sürekli taşınan değil daha yerel tayfadan arkadaş bakmak daha mantıklı.

merhabalar, bende uzun süre yurt dısında eğitim amaclı kaldım sizi anlayabiliyorum. öncelikle hangi ülkedesiniz.hayattan beklentileriniz neler. su anda bir seneliğine yurt dısıdnayım ve en son geldiğime göre epeyce gerilemiş buraları da. backgroundunuz iyi ise türkiyede de güzel iş imkanları ve iyi maaşlar var (aynı görevde türkiyede avrupadan daha fazla kazanan çok sayıda arkadasım var). yaş ilerleyince arkadas edinme git gide azalacak bunu da düşünün. tr de aynı kültürden aynı yasantıdan insanlar bulmak daha kolay olacak ama oldugunuz ülkede bu sizi zorlayabilir. yirmi yıl sonrasını dusunun ona göre karar vermelisiniz bence

Hayatta her ihtimal var. Türkiye'ye döndüğünüzde daha yalnız kalma ihtimaliniz var. Ama tam tersi de olabilir. Belki de çok sosyal olacaksınız.
Online çalışmanız bu açıdan kötü olmuş. Şu an benim tek sosyal çevrem iş arkadaşlarım ve akrabalarım. Üniversite lise arkadaşları her biri bir yere dağıldı.

Gittiğiniz her yere yalnızlık beraber gelir. Yalnızlığın çözümü dönmek değil. Bence tabii. Ben sizi çok iyi anlıyorum. Yurt dışında ben de yalnızlık çekiyorum. Bence siz hem online hem yalnız bunalmışsınız.

Vatandaslik alma durumunuz varsa vatandaslik aldiktan sonra bi sure donebilirsiniz. Zaten evden calisiyormussunuz, burada calisip gozlemlersiniz. Turkiye maalesef artik maddi manevi berbat bi durumda.

Ayrica evden calismaniz da yalniz hissettiriyodur. Ben de evden calisiyorum ve yalniz hissediyorum. Sabah oglum okula esim ise gidiyor. Tek basima tum gun evde bilgisayar basinda yalniz hissediyorum. Gecen sirkete gittim ve iyi geldi. Oglum biraz daha buyudugunde haftada 2 -3 kere sirkete gideyim dedim bari. Siz de ara sira sirketten calissaniz belki bu kadar yalniz hissetmezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…