Dondurulmuşlarla Şansını Deneyecekler

kızlar merhaba. dondurulmus konusunda hıc bır bılgım yok. sızlere bır kac sorum olacak. cevaplarsanız sevınırımkaydirigubbakcemile5
3 basarısız tup denemem var ve sadece 1 tane dondurulmuş embrıyom var. ve ılk defa dondurulmus denicez.
- benımkı 6. gun donduruldu kızlar, duyduğum kadarıyla embrıyolar çözülünce bazıları ilerleme kaydedemiyormus. şimdi benımkı zaten 6. gun blast. olarak dondurulduğundan bu risk varmı acaba, bu dedikleri sadece 3. gun dondurulanlara soylenenmı?
- ve umut tüp bebekte transfer yaptıranlar dondurulmuş transferı ıcın nekadar ödediniz?
- birde bu tedavı için hangi ilaçlar kullanılıyor?

merhaba patricia,
ben 5.gün blast emb.ile hamile kaldım.
maşallah emriyon 6.gün emriyosu çözüldüğü anda diğer emb.göre kaybetme riskin daha az senin. vede transferde şansın daha yüksek 3.gün emb.göre. çünkü mantık şu, günü nekadar fazla ise kalitesi yani canlılığıda okadar fazla demektir. 6.güne kadar labaratuvarda yaşayan sende başka bir problem yoksa tutunmaması için hiçbir neden yok canım. hayırlı haberlerini alırım inşallah.

arkadaşlar nasılsınız neler yapıyorsunuz...benim bir sorum olucak 3.gün dondurulmuş embiryolarım çözülünce 5.gün transfer edilebilirmi okuduklarıma göre blast embiryoda şans daha fazla bir bilginiz varmı..
özlemcim dikkat et kendine güzel haberlerini bekliyoruz...

merhaba özlem arkadaşın dediklerine katılıyorum. mesela benim 2tane 3.gün dond.emb.vardı. ben ısrarla 5.gün blast.transferi istediğimi söyledim. ama doktorlar bu riski alıyormusun diye sordular. ben buriski aldım. çünkü iki emb. içinden yeni yasa nedeniyle birtane transfer edilecekti. araştırmalarıma görede burdaki şansımı arttıracak tek şey çözülünce iki emb.arasındaki eniyisinin transfer edilmesi gerekiyordu. ama eniyisinin anlaşılması için 1-2gün daha labaratuvarda yaşatılması yani blastokiste bekletilmesi gerekiyordu. ve ben bu riski aldım blastokiste gidin ve iki emb.arasındaki eniyi olanı kazansın onuda transfer edin dedim.... lütfen blast.emriyonun 3.güne göre şansının yüksek olduğuna inanın. özellikle birkaç emr.arasından seçim yapma şansın olduğu durumlarda.

Kızlar negatif sonucumu daha yeni aldım :))
Hemen dondurulmuş embriyomu düşünüyorum yalnız benim 5. gün 1 tane orta kalite embriyom var sizce bununla şansımı deneyeyim mi? Yoksa sil baştan mı başlasam cevap yazarsanız sevinirim a.s.

ayy çok sağolun kızlar içime su serptiniz 6 tane embiryom var 3.gün dondurulmuştu.
en düşüğü 7 hücreli ben hemşiremi arayıp 5.gün transfer istiyorum dedim ama biz 3.gün transfer yapıyoruz dedi şimdi arayıp ısrar edicem ...allahım yüzümü güldürür inşallah...

Hemen dondurulmuş embriyomu düşünüyorum yalnız benim 5. gün 1 tane orta kalite embriyom var sizce bununla şansımı deneyeyim mi? Yoksa sil baştan mı başlasam cevap yazarsanız sevinirim a.s.

canim ya zor soru turkiyede dondurulmus pahali diye zor soru. frnasada 100 euroya hallediyorsun dondurulmusu oyle olsa sakin vazgecme tek embroyonu dene derim. ama besinci gun diyorsun yine de dene bence. cok mu pahali fiyatlar?

canım geçmiş olsun umarım bu son negatif sonucun olur..5.gün emb.güven bence bol şans..hangi merkez di??

ayy çok sağolun kızlar içime su serptiniz 6 tane embiryom var 3.gün dondurulmuştu.
en düşüğü 7 hücreli ben hemşiremi arayıp 5.gün transfer istiyorum dedim ama biz 3.gün transfer yapıyoruz dedi şimdi arayıp ısrar edicem ...allahım yüzümü güldürür inşallah...

canim hemsirene deki cozulduklerinde iyi durumdaysalar besinci gun istiyorum oyle diyince daha kolay pazarlik edersin. bir de cozulduklerinde cok cok iyi degillerse normal olraka bekleyip kaybetmeyi goze almazlar. ama senin 6 taneymis bence de zorla.

yi2635 yalnız her tüp bebek merkezinde laboratuvar koşulları aynı değil. Laboratuvar koşullarının çok iyi olması gerekiyor 5. güne gidilebilmesi için. O yüzden dikkatli ol, Allah korusun embiryolarını kaybedebilirsin sonra.

aslinda arkadaslar dusununki her embro bir canli ve hepsine yasama sansi vermeliyiz bence hepsini denemek lazim. hic dondurulumus diye negatif bakmayin cozulunce durumlari iyiyse nerdeyse normal embroyoyla ayni sansi veriyorlar.

canım bence yıpratıcı bir tedfaviye tekrar başlamadan biray geçtikten sonra dondr.dene. çünkü 5.gün emr.şansın var. çok zahmetsiz ve maliyetide az olan bir tedavi bu. bunu denemeden yeniden tüpbebek denemek aynı sıkıntıları sil baştan hemen başlamak yıpratıcı olur. bence dondr.dene derim.

yi2635 yalnız her tüp bebek merkezinde laboratuvar koşulları aynı değil. Laboratuvar koşullarının çok iyi olması gerekiyor 5. güne gidilebilmesi için. O yüzden dikkatli ol, Allah korusun embiryolarını kaybedebilirsin sonra.

kesinlikle asil soru bu kizlar gittiginiz merkezin labratuvar kosullari formlarda herkes doktordan konusuyor fransiz formlarinda ise labratuvarlardan konusuyor. yani labratuvariniz besinci gune israrla hayir diyorsa onlarin lab sartlarina gore bir bildikleri vardir.

aslinda arkadaslar dusununki her embro bir canli ve hepsine yasama sansi vermeliyiz bence hepsini denemek lazim. hic dondurulumus diye negatif bakmayin cozulunce durumlari iyiyse nerdeyse normal embroyoyla ayni sansi veriyorlar.

özlemcim kesinlikle katılıyorum sana. her emb.bir canlı ve hepsinin bir şansı var. hatta dond.emb.nun şansı daha yüksek çünkü vücut yıpratıcı birtedaviden yumurta toplamadan vs. çıkmadan, önceden hazırlanmış ortama sakince transfer yapılıyor. uyum olarakda daha çabuk uyum sağlayabiliyor.

kesinlikle asil soru bu kizlar gittiginiz merkezin labratuvar kosullari formlarda herkes doktordan konusuyor fransiz formlarinda ise labratuvarlardan konusuyor. yani labratuvariniz besinci gune israrla hayir diyorsa onlarin lab sartlarina gore bir bildikleri vardir.

aynen öyle. embiyoda labaratuvar doktordan çok daha önemli. eğer labaratuvar uygun değilse hiç ısrar etme. ben ege üniv.olduğu için güvendiğim için 2emr.vardı diye ısrar ettim. labaratuvarı uygun değilse yaşama şansı varsada yaşatamazlar embriyoyu.

kızlar bence 5.gun 3.gun farketmiyo.rabbim ol dicek ve olacak .5.gun emriyosu transfer edilip negatif sonuc alan arkadaşlar var.2.gun 3.gun transferi edilip pozitif sonucu alan arkadaşlar ver.demekkı işimizi allaha bırakıp beklemek die düşünüyorum.tam hatırlamıyorum ama bi ayet söyleyim size''ben dünyaya bi nefes daha göndereceksem ,o gunu ben bilirim '' ....dio allah c.c

angelcim benim embroyolarimin yari hcureleri gitti cozulmede yok oldu, 7 hucreden 3 hucreye dustu mesala? hic duydunmu bunu, gorunumu iyi dediler ama neye igradigimi sasirdim hcureler yok oldu denince:KK43:( intde yariya yariya hucre yok olursa sans azaliyor yaziyor. turkce sitelerde hicbir sey yazmiyor. bir iki hucre yok olmasi normalmis ama benim iki embroyomda da yari yariya yok oldu, ikisi de transfer edildi isin ilginci ikisi de 3 hucreye dustu:KK43:(

angelcim benim embroyolarimin yari hcureleri gitti cozulmede yok oldu, 7 hucreden 3 hucreye dustu mesala? hic duydunmu bunu, gorunumu iyi dediler ama neye igradigimi sasirdim hcureler yok oldu denince:KK43:( intde yariya yariya hucre yok olursa sans azaliyor yaziyor. turkce sitelerde hicbir sey yazmiyor. bir iki hucre yok olmasi normalmis ama benim iki embroyomda da yari yariya yok oldu, ikisi de transfer edildi isin ilginci ikisi de 3 hucreye dustu:KK43:(

canım sen yinede moralini yüksek tut. sonuçta transferini iptal edicek bir durum değildiki transfer yapıldı. belkide transferden sonra ortamını çok sevecekler ve yeniden bölünmeye başlayıp gelişimini devam ettiriyordur. rabbim ol derse öylede olur. önemli olan sen moralini bozupta olacağı varsada olmamasını sağlama. moral çok önemli. inşallah emeklerin boşa çıkmaz olumlu sonuç alırsın... tezamanda müjdeli haberini duyarım inşallah.

aslında tüp bebek merkezime çok güveniyorum anatolia tüp bebek merkezi donanımları çok iyi en iyisi adetin 2.günü gittiğimde güzelce kendi doktorumla hakan beyle konuşmak..karnım nasıl şiş kızlar anlatamam birde durup dururken hıçkıra hıçkıra ağlıyorum...bu hormonlar bize daha neler yapıcak bakalım...

canım sen yinede moralini yüksek tut. sonuçta transferini iptal edicek bir durum değildiki transfer yapıldı. belkide transferden sonra ortamını çok sevecekler ve yeniden bölünmeye başlayıp gelişimini devam ettiriyordur. rabbim ol derse öylede olur. önemli olan sen moralini bozupta olacağı varsada olmamasını sağlama. moral çok önemli. inşallah emeklerin boşa çıkmaz olumlu sonuç alırsın... tezamanda müjdeli haberini duyarım inşallah.

evet hatta bir embroyom daha vardi onu cozmediler bile cunku bunlarin gelisme sansi var dediler keske o biri de cozselerdi ama burda gercekten bir embroyo bile cok onemli hic olmaz sans az duser demiyorlar. ben eve gelince ogrendim okudum sans dusuyor diye orda deseler ucuncusunu de cozun diye israr ederdim:KK43:( ne yapalim Allah bir can vericekse haklisiniz hucre sayisi bahane.sagol canim.

özlemcim içini ferah tut eylerse mevlam eyler... ne eylerse güzel eyler...rabbim bizede bu zorlu yolu uygun görmüş ne yapalım...birçok insan 2 dk bebek aldıryor bizler günlerce 1 bebek için uğraşıp strese giriyoruz...şans işte ne yapalımm

özlemciğim inşallah bu defa bebişlerine kavuşursun. çok iyiliğin var üzerimde her sıkıştığımda her moral bozukluğumda bana destek oldun. rabbim tedavini hayırlı sonuçlara vesile etsin. inşallah bu defa tutacak.

benim de dondurulmuşum var. 3. gün embriyosu. doktorum 3. gün embriyosunu dondurmanın daha mantıklı olduğunu çünkü onu çözdükten sonra bölünmesini beklediklerini ve 5. gün embriyosu olarak transfer ettiklerini söylemişti. ben blast dondurma yapmıyorum demişti. bana çok mantıklı gelmişti. aynı merkezde başka bir doktor ise 5. gün donduruyor. yani bu doktorun tavrına da bağlı oluyor. laboratuvar ve hastanın embriyo sayısının yanında..

X