Doldum taşıyorum

Bir_kadin

kardelen
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
2.090
33
116
44
Belçika
Merhaba arkadaslar, o kadar bunaldim ve yalniz hissediyorum ki kendimi ancak size yazabilrim. Bu da dertmi demeyin! amac icimi dokmek, insani ogutler, tesselliler almak aslinda sadece paylasmak.

29 yasindayim yurt disinda dogdum ve vatandan uzak yasiyorum. Cok duygusalim bu aralar o kadar sorun yasiyorum ki. evleneli alti ay oldu esimle birbirimizi cok seviyoruz ama radikal bir kararla, ayaklarimizin uzerinde tek basimiza durmak istemiyle ayri bir sehire geldik kimsenin destegini istemedik cunku ben zaten daha once bir evlilik yasamistim ve ailem gerekeni yapmisti (evlenmemi istemedikleri halde) sonra bosandim ve kafama gore yasadim
bir baltaya sap olamadim okuma firsatlarim calisma firsatlarimi hep teptim
maddiyatci degilim hic bu yuzden kaybettim. yalnizligi sectim yanlislarimla dogrularimla yinede ayaklarimin ustunde durdum.. Birikimim olmadi maddi anlamda. Esimle tanistim o'da benim gibi cebi delikti tutunacak dal olduk birbirimize ve herseyi kendimiz yapacagiz dedik ve yasadigimiz ulkenin baskentine geldik. Elde var sifir ev tutuk krediyle esya aldik sade bir torenle evlendik. Esim fabrikada calisiyordu devam etti ve yeni bir hayat kurduk. Ben varligi fazlasiyla gordum zamaninda (aileden, ilk evlilikten) herseyi sifirdan baslamak bana zor geldi acikcasi. Kompleks ettim gecmismi teptigim firsatlari neden daha akilli daha girisken olmadim neden yapamadim neden basarisiz oldum diye kendimi sorguladim.
Esim alti aydir hic bir arkadasiyla gorusmuyor, is haricinde hep evde hafta sonlari hep evde oysa kendisi zamaninda cok sosyal ve ortamci biriydi. Evlendikten sonra oyle bir durulduki herkes sasirdi, arkadaslari aramaktan biktilar onu hep benimle geciriyor zamanini. 2 kisilik bir yalnizlik olduk. Cok ilgi isteyen bir insanim siradanlastirmayi sevmiiyroum bir seyi
rutine girince bir seyler bayagilasiyor sanki her zaman heyecan ariyorum. Esim bunlari cogu zaman fazlasiyla veriyor o kadar iyi ve ustume dusuyorki bu sefer supheleniyorum ya bikarsa bu sorunlardan diye cunku iki ay sefalet yasadik calisamadi amaliyat oldu sonra ben hastalandim gelirlerimiz kesildi ufak tefek altinlarimi saatim ondan gizli
bu sefer o komplekse girdi bunlari sana yasattigim icin kendimi kotu hissediyorum diyordu
hasta oldugu icin yaptim bunu yoksa yapmazdim
cok fazla fedakarlik yapmiyorum simartmak istemiyorum onu her an beni kaybetme korkusu yasamasini istiyorum ama hissettigim sevgiyi veriyorum ona sefkat ve askimi esirgemiyorum cunku onu cokkk seviyorum.
babamlar ziyarete geldi evin durumuna bakip bir camasir makinasi gonderdi cok mahcup olduk kabul etmek istemedik parasini vermek sartiyla kabul ettik sonunda aylarca camasirhanelerde surunmekten ve elimde yikamaktan bikmistim cunku ilkti bu durumu yasiyordum bu sefer elektrik faturasini odeyemedigimiz icin elektrik akimini azaltilar makinayi kullanamadik daha faturalar yigildi ustumuz basimiz dokuldu ama disariya karsi hep magrur ve gururluyuz :lepi: halimizi belli etmiyoruz ama tukeniyoruz gitgide. bir yeni ayakkabi bir canta bir pantolon bir gomlek almak hayal oldu. Maddiyatci degilim bunlari dert etmiyroum cok merakli deglim ustume basima ama en guzel gunlerimizi bu sekil gecirmek zoruma gidiyor. Sonucta esimle el ele gicir bir sekilde gezmek istiyor insan, hayat doluyuz cok istemlerimz var ama gecmisteki sansizliklarimizin meyvalarini en mutlu zamanlarinda topluyoruz ister istemez kendimi yargiliyorum gecmisi dusunuyorum ama is isten gecti cezami odedim simdi onume bakmaliyim diyorum esime halimi belli etmemeliyim yeterince uzuluyor belkide bunalim geciriyor cunku o kadar mahsunlasti ki, belli o da kendini sucluyor bu sefer icim aciyor
guzel muhabbetlerle saklabanliklarla sirinliklerle gulduruyorum onu. Sacimi kestiremiyorum diye o da kestirmiyor (erkeklerinki cok daha ucuz berber masrafi) genel ihtiyaclarimizda ilk benimkiler karsiliyor iyi kotu dolayisiyla ona kizamiyorum ama cok uzuluyorum kendisi benden bir kac yas kucuk genc yakisikli ve hayat dolu sempatik biri onunda gonlu ister diyorum offfffff bunlar yina ufak tefek dertlere donusuyor onemli olan bizim piskolojik olarak saglikli olmamiz gecmisimizde ikimizde cok cektik cunku. Hic kimsemiz yok burda cevre edinemedik herkes kendi halinde ekmeginde hosgoru deseniz yok gibi bu soguk sehirde. ben simdi esime o kadar cok bagliyim o kadar tutkunum ki bu zor gunleri geride birakacagimizi biliyorum ama icimde onu kaybetme korkusunu yasiyorum ya bunca eziyetten sonra yanlis yaparsa
oysa hic bir yanlisi olmadi benden beter o cekti belki. Simdi kendisi gececiye gecti daha fazla kazanmak icin umut doluyuz projelerimiz cok hayata dair aksam beste gidiyor sabah yedide geliyor buda beni cok uzuyor simdi. cok yalniz kaldim. cok huzursuzum onun yoklugunda her gelisinde her gidisinde hasretle kucaklasiyoruz. mecburiyetten basladi gececiye geldiginde gozunde uyku akiyor ise gitmesine yarim saat kala kaldiriyorum bu sefer uzuntuyle bakiyoruz birbirimize... Duygu somurusu olarak algilamayin lutfen!!! sadece icimi acitan seyler bunlar ve buraya bosalttim yapacak tek sey buydu... is basvurusu yapiyorum turklerin sirketlerinde her zaman bir hayvan cikiyor karsima evli olup olmadigimi soruyorlar asiliyorlar cildiriyorum bu sefer. Birde benim kotu bir huyum var moralim bozuk oldugu zaman bir seyler ters gittigi zaman evime ve kendime ceki duzen veremiyorum asosyallesmenin verdigi negatiflikle kendimi saldim iyice ve karar aldim artik kendimi ele alip kursa baslayacagim ve cok daha profesiyonel bir sekilde is bavurularda bulunacagim dogru yerlerde umudumu kaybetmemem gerek biliyorum. acimayin ve lutfen kizmayin sadece icimden geldigi gibi yazdim. Sevgiler
:enbuyukkk:

tatlım sevgi herşeyin üstesinden gelir... para tabiki önemli ama sevgi daha önemli.. bu sıkıntılar yüzünden birbirinizi yıpratmayın.. parasızlık yüzünden sevginizin zedelenmesine izin vermeyin.. her şey parayla değil hayatta. bence seni seven ve seninde sevdiğin bir insanla beraber olduğun için çok şanslısın... eminim üstesinden geliceksiniz bu durumun...

Ayy cnm bnm yaa ..
zor günler ama birlikte aşacağınıza inanıyorum sen bi iş bulsan dahada kolay olur ikiniz içinde
Umarım bu sıkıntıları çabuk atlatırsınız..

Cok sekersiniz, tesekkur ederim cevaplariniz icin:
Maeves evet anahtar sozcuk SEVGI cok onemli bunu hissetmek ve hissetirmek. Biliyordum ama bu huzunlu animda aklimdan cikiverdi sansli oldugum.. tesekkur ederim
Acil Servis valla benden beterlerinin oldugunu biliyorum bu beni mutlu etmiyor! birileri benden kotu veya benim gibi sorun yasasin istemiyorum.
Nehiy tesekkur ederim umarim atlatiriz en yakin zamanda

cok uzuldum canim ama hayatta herkezin ayri ayri skintisi var allah beterinden korusun umarim en kisa zamanda halledersiniz.. ne kadar sanslisinki esin iyi.. pes etme is ara mutlaka birseyler cikicaktir ..

psikolojik olarak iyice kendini bunalıma sokmuşsun. bazen hayat yolunda gitmeyebiliyor.
ama kendimizi salarsak sağlığımızdan da oluruz. ben bundan 10 gün önce başka biriyle ilgili birşeyi acayip büyütmüştüm kafamda en sonunda hastanelik oldum bir mide bulantısı kusma diyare... iğrençti. içtiğim suyu bile çıkarıyordum sinirden. sonra kendi kendime söz verdim iyileşeyim bir daha takmıycam diye. şimdi pek fazla takmıyorum.
sizde çok fazla takmayın. moralinizi ve eşinizin moralini yüksek tutun. mis gibi temizleyin toplayın evi. eşyaların yerleri değştirin. süsleyin evi. kendinizi de atın aynanın karşısına saçlarınıza güzel bir şekil verin :) bir kaç günde yavaş yavaş kendinize gelirsiniz.

deno88 tesekkur ederim canim. Pes etmemeye gayret edecegim sadece sabirli olmam gerek

er ca evet mesela ben disciden korkmuyorum ve moralim sifirdi gittigimde elim ayagim bosaldi zangir zangir tiguclubacismiletriyorum disci diyor "sinirleriniz cok bozuk konusmak isterseniz dinlerim" cok kapatmisim kendimi
basliktaki gibi doldum tastim kimsesizliktenmi artik bilmiyorum
tesekkur ederim tavsiyelerin icin

bir kac gundur kendimi toparlamaya calisiyorum sartlandirmaya olumlu dusunmeye
egzersizler yapmaya zorluyorum
moralim iyi oldukca basaracagim umarim
bu yuzden yazdim buraya moral bulmak icin

esin konusunda gercekten sanslisin..parasizlik zordur eger esin sinirli olsaydi evinde huzur olmasaydi daha kotuydu..sevgi,huzur olunca herseyin ustesinden geliyor insan.salma kendini topla sende calisinca eminim bir zaman sonra hersey yoluna girecek sadece sabretmen lazim..parada onemli ama sagliktan onemli hicbisey yok..

geçmişte yaptığın hatalrı unut onlar geçmişte kalmış. bir evlilik yapıp boşanman çokda önemli değil sonuçta sevdiğin ve anlaştığın birisiyle evlenmişsin ve zorluk çekmenize rağmen birbirinize bağlısınız. sabır herşeyin üstesinden gelir merak etme. benim ailemde varlıklı ama bana bir destekleri olması herşeyi abime yaptılar vede yapmaya devam ediyorlar. bende sevdiğim kişiyle evlendim kaynanam çok çirkef bir insan aileme hakaretler etti kavga etti hepsiyle o yüzden ailemde hep bana tepkili oldu. bir sürü kısmetin oldu hepsini teptin çek cezanı dediler. ne eşim nede ben hiç yılmadık düğün borçlarımızı ödedik, arabamızı aldık, şimidide evimizi ödüyoruz. kısa zamanda mal sahibi olduk. yeri geliyor aç gezdik, kıyafettede yiyecektede gerekeni aldık sadece. ama hiçkimseye muhtaç olmadık şükürler olsun. en önemli şey eşlerin anlaşması asla bıkma her zaman dua et şükret. düşünüpte kendine dert etme sakın sağlık gittimi geri gelmiyor.

geçmişte yaptığın hatalrı unut onlar geçmişte kalmış. bir evlilik yapıp boşanman çokda önemli değil sonuçta sevdiğin ve anlaştığın birisiyle evlenmişsin ve zorluk çekmenize rağmen birbirinize bağlısınız. sabır herşeyin üstesinden gelir merak etme. benim ailemde varlıklı ama bana bir destekleri olması herşeyi abime yaptılar vede yapmaya devam ediyorlar. bende sevdiğim kişiyle evlendim kaynanam çok çirkef bir insan aileme hakaretler etti kavga etti hepsiyle o yüzden ailemde hep bana tepkili oldu. bir sürü kısmetin oldu hepsini teptin çek cezanı dediler. ne eşim nede ben hiç yılmadık düğün borçlarımızı ödedik, arabamızı aldık, şimidide evimizi ödüyoruz. kısa zamanda mal sahibi olduk. yeri geliyor aç gezdik, kıyafettede yiyecektede gerekeni aldık sadece. ama hiçkimseye muhtaç olmadık şükürler olsun. en önemli şey eşlerin anlaşması asla bıkma her zaman dua et şükret. düşünüpte kendine dert etme sakın sağlık gittimi geri gelmiyor.

Tesekkur ederim balimnur mesajin cok iyi geldi bana. Umarim hep mutlu olursun. En onemlisi saglik ve sukretmek her zaman dusunemiyorum bunu
cok fazla yalniz kaliyorum ama biliyorum ki gecici en azindan umut ediyorum :Saruboceq:

her karanlığın sonunda mutlaka aydınlık vardır.
bilmem şu sıralarda Türkiye'de yaşanan krizden ne kadar haberdarsınız ama bunlar o kadar sıradanlaştı ki burda artık.
nerdeyse 3 evden 2 'sinden hıçkırıklar yükseliyor.
bende çok zor zamanlardan geçtim ve hali hazırda da geçiyorum. maddi, manevi..
ama şu durumda tutunacak birbirnize sırtınızı yaslayacak tek kişi eşiniz.
eve kapamayın kendinizi. elele tutuşup sokakta yürüyün biraz, ya da bakkala mı gideceksiniz beraber gidin.
yeter ki dört duvar haricinde de bir paylaşımda bulunun..

merhaba...
"kaderini seç;kaderini sev" der bir düşünür.yani kaderin için elinden geleni yap;sonucunda elinde kalanı da kabullen sev ve onunla yaşamayı öğren..yaşadıkların geçmişin bir bedeli olmayacağı gibi;belki de önündeki güzel günlerin kıymetini bilmen ve sizi birbirinize daha da bağlamak için yaşadığın küçük sıkıntılar olamaz mı?sonucunda herşey çok daha güzel olacaksa eminimki bu sıkıntılar bile yüzünü güldürmeli gelecekteki mutluluk için.bunu düşün bence ve daha da sıkı sarıl hayatına yuvana ve vargücünle çabala.her darlığın ardından bir bolluk gelir...

maddi sıkıntılar açısından benzer şeyler yaşıyoruz. ben evli değilim, sevgilim var.. ve şu anda bile çalışmasına rağmen işyerinden parasını alamıyor. gidecek kimsesi yok, yardım edecek bir ailesi ya da desteğimiz yok, hiç kimse yok....
işyeri sürekli biraz daha dayan maaşını şu gün vericem falan diye oyalıyor.. ben okuyorum o yüzden elimde bi gelir yok. olsa seve seve paylaşırdım.. :(

kısacası parasızlık çok zor gerçekten de. inşallah en kısa zamanda düzeninizi oturtursunuz. Hep Allah bi kapıyı kaparsa bi pencere açar diyorum ama... üzmeyin kendinizi....

Bizde evlendigimizde maddi acidan cok sknti yasadik.
benim ailemde esimin aileside destek olmadilar yada olamadilar.
cok yiprandik. Allahtan cok surmedi. Esimin o dusunceli halleri benide cok uzuyordu
kendi hep suclu hssediyordu. Inanirmisin her ay birinden borc aliyorduk. Ama dedimki Allah buyuktur. bir kapi acar elbet sabirli olmak lazim.
Sonra o darligin arasinda bir de hamile oldugumu ogrendim. Tam da sirasiydi diye dusunurken esime yurt disindan bir is teklifi geldi. Ve Allaha sukur borclarimizi
odedik belimizi kimseye muhtac olmadan dogrulttuk. Insan hayatta birseyler ters gidince
hep boyle devam edecegini saniyor, umutsuzluga kapiliyor. Ama hayat iste ne zaman
ne olucagi belli olmuyor. INs kisa zamanda toparlarsiniz, cok zor belki ama moralinizi
yuksek tutmaya, sabretmeye, karamsarliga dusmemeye calisin.
Allah yardimciniz olsun.

canım benim....
kiminin parası olmuyor, kiminin ailesi..
kiminin sağlığı, kiminin bebeği..
kiminin hepsi oluyor da, seveni olmuyor, değer vereni...
siz birbirinize değer veriyorsunuz ya bu şartlarda, ilerde geçen günlere baktıkça daha da kenetleneceksiniz, bunları atlatmak herkesin harcı değil...
allah kolaylık versin cnm...

esmeralda, dove, morse, yesim83, nursevde, reneda, achreph tesekkur ederim yazdiginiz icin... Arkadaslarim bende biliyorum her gecenin bir sabahi vardir ama aklimdan cikiyor boylesi zamanlarda
unutuyorum umut etmeyi huzune kapiliyorum daha ne kadar surecek diyorum
oysa ben cogu zaman beteri var deyip sukur ediyorum
maddi manevi zor durumda olan herkes icin uzulup dua ediyorum icten ice
ama insan unutuyor iste, yanliz tek basina derdini anlatacak kimsesi olmadigi zaman karamsarliga dusuyor beni anladiginiz icin cok tesekkur ederim
herkesin allah kismetini verir ve umut ederim ki hepiniz mutlu olursunuz

Back