dokunduguma elektrik çarpıyor

Şirkette herkesi ve demir kapıları çarpıyorum. Sebebi; ayakkabımın kauçuk tabanı.

İşyeri elektromanyetik enerji alanı çok yüksek olduğu için genelde orada dışa vuruyor. Elektroşok cihazı gibi kıvılcım çıkarıyorum resmen.
El yıkamak iyi gelir.

*Su insan vücudunda statik elektriği atmanın en iyi yoludur. (Bilimsel açıdan bakıldığında güneşte ısınmış veya durgun haldeki beklemiş suların vücuttaki statik elektriği atma özelliğini kaybettikleri görülmüştür, buna dikkat edin).

İçtiğiniz su miktarına dikkat edin az olmasın.

En kısası, el ve eklemlerinizi yıkayın, 2 günde bir banyo yapabilirsiniz ve-veya haftada en az 3 gün bir leğen içerisine sıcak su ile birlikte kalın tuz (kaya tuzu ve deniz tuzu gibi) veya 1 çay bardağı elma sirkesi koyup 45 dakika ayaklarınızı bu suda bekletin hem statik elektriği hemde ayak tabanında bulunan 9000 bin civarındaki gözenek sayesinde zararlı bir çok maddeyi vücudunuzdan uzaklaştırmış olursunuz. Bu leğendeki suya hiç dokunmadan, sağa sola sıçratmadan itina ile lavaboya dökün. (Hatta bu suya sodyumbikarbonat eklerseniz ayak mantarlarından da kurtulabilirsiniz.)

*Tabanı lastik olan terlik, bot yada ayakkabı giymemenizi tavsiye ederim. Hatta mümkünse kösele en sağlıklılarından.

*Polyester ve benzeri plastik karışımlı+ yün tekstil (iç çamaşırı, kıyafet, battaniye, döşemelik gibi) ürünlerini kullanmayın.

*Çıplak ayak toprağa basın, basamıyorsanız, kille uğraşın o da yoksa duvara avuçlarınızı dayayın.

*Ortamın nem değerini arttırmanız çözüm olabilir.

* Çoğu tarafı PVC'den yapılmış ya da kaplanmış mobilya ve ortamlardan uzak durun.

*Anti-statik el ve ayak bilekliği kullanabilirsiniz sürekli oluyorsa.
örnek ürün:
http://urun.gittigidiyor.com/kozmetik-kisisel-bakim/antistatik-bileklik-6115-146232490

*Cam, kuru tahta, lastik- plastik, mika, porselen, kağıt, seramik, hava (nemsiz) yalıtkandır.
Bakır, alüminyum, demir, çelik vs. iletkendir.
İki yalıtkanın teması da statik elektriğin oluşmasını sağlar. Kuru saç ve tarak gibi.
Bunlara temas konusunda daha titiz olunabilir veya dengeleme yapılabilir.

Son düzenleme:
tek pikacu ben değilim demek :KK45: herkes yazmış zaten en güzeli toprak ama şu an imkansız
en güzeli duş al iyi geliyor

*Su insan vücudunda statik elektriği atmanın en iyi yoludur. (Bilimsel açıdan bakıldığında güneşte ısınmış veya durgun haldeki beklemiş suların vücuttaki statik elektriği atma özelliğini kaybettikleri görülmüştür, buna dikkat edin).

İçtiğiniz su miktarına dikkat edin az olmasın.

En kısası, el ve eklemlerinizi yıkayın, 2 günde bir banyo yapabilirsiniz ve-veya haftada en az 3 gün bir leğen içerisine sıcak su ile birlikte kalın tuz (kaya tuzu ve deniz tuzu gibi) veya 1 çay bardağı elma sirkesi koyup 45 dakika ayaklarınızı bu suda bekletin hem statik elektriği hemde ayak tabanında bulunan 9000 bin civarındaki gözenek sayesinde zararlı bir çok maddeyi vücudunuzdan uzaklaştırmış olursunuz. Bu leğendeki suya hiç dokunmadan, sağa sola sıçratmadan itina ile lavaboya dökün. (Hatta bu suya sodyumbikarbonat eklerseniz ayak mantarlarından da kurtulabilirsiniz.)

*Tabanı lastik olan terlik, bot yada ayakkabı giymemenizi tavsiye ederim. Hatta mümkünse kösele en sağlıklılarından.

*Polyester ve benzeri plastik karışımlı+ yün tekstil (iç çamaşırı, kıyafet, battaniye, döşemelik gibi) ürünlerini kullanmayın.

*Çıplak ayak toprağa basın, basamıyorsanız, kille uğraşın o da yoksa duvara avuçlarınızı dayayın.

*Ortamın nem değerini arttırmanız çözüm olabilir.

* Çoğu tarafı PVC'den yapılmış ya da kaplanmış mobilya ve ortamlardan uzak durun.

*Anti-statik el ve ayak bilekliği kullanabilirsiniz sürekli oluyorsa.
örnek ürün:
http://urun.gittigidiyor.com/kozmetik-kisisel-bakim/antistatik-bileklik-6115-146232490

*Cam, kuru tahta, lastik- plastik, mika, porselen, kağıt, seramik, hava (nemsiz) yalıtkandır.
Bakır, alüminyum, demir, çelik vs. iletkendir.
İki yalıtkanın teması da statik elektriğin oluşmasını sağlar. Kuru saç ve tarak gibi.
Bunlara temas konusunda daha titiz olunabilir veya dengeleme yapılabilir.
Bir ek daha:
* "İlla vücuttaki elektriği atmak istiyorsanız bakır bilezik takın ya da bir zamanlar çok moda olan iki başında bakır top bulunan bilekliklerden takın. Çok daha etkili olur. Vücuttaki elektriğin azalması hem eklem ağrıları azaltır hem de kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar." Prof. Dr. Fikret Tüzün

Bakır bilezik üretip satan birinden, bakır bileziği de birkaç günde bir (saksı vb. top.da olur ). toprağa koyarak bekletilmesi gerektiğini öğrenmiştim.

Ben önceki işyerimde çok stresliydim. Çay almaya her gidişimde bardağı demir tezgaha koyarken çarpılırdım :KK70: bir de bilgisayar önünde çok duruyoruz sürekli havada parçacıklar uçuyordur o bile etkili bence
Evet stres de etkili olabilir :)

ben trafo gibi dolaşıyorum. dokunduğumu yakıyorum resmen. illaki üstümde ya yünlü bir şey oluyor. eşim önce duvara dokun sonra yanıma gel diyor. kış ayındayız aslında toprakta yürümek iyi gelir de yürüyemem nerden bulucam toprağı? hasta olurum sonra:) onun dışında hiç bir şey iyi gelmedi. çözüm bulursanız ben de denerim

X