dokunduguma elektrik çarpıyor

geçen bende eşimin eline dokunduğumda öyle bir çat sesi çıktı ki baka kaldık birbirimize saksıdaki toprağa ellerimi vurdum toprakla ellerimi ovuşturdum geçti.

çıplak ayakla toprağa bas kanka,çözümü bu elektriğini alır

bana da oluyo normal yani korkma herkese olur hele de yünlü falan giyince

Bulunan yerle de mi alakalı acaba yaaa ben Kütahya'dayken sık sık oluyordu,birine elim değse çaaat! :)) oradan geldim şuan olmuyor. Düşünün orada saçlarım bile havadaydı. :KK48:

Bulunan yerle de mi alakalı acaba yaaa ben Kütahya'dayken sık sık oluyordu,birine elim değse çaaat! :)) oradan geldim şuan olmuyor. Düşünün orada saçlarım bile havadaydı. :KK48:
Ben önceki işyerimde çok stresliydim. Çay almaya her gidişimde bardağı demir tezgaha koyarken çarpılırdım :KK70: bir de bilgisayar önünde çok duruyoruz sürekli havada parçacıklar uçuyordur o bile etkili bence

stres altında olabilirsiniz ya da aşırı elektrik yükleyen kıyafetler kullanıyorsunuzdur.
toprakta çıplak ayak yürümek ve tuzlu suya ayakları sokmak iyi geliyor demişlerdir bana. ne yana dönsem çat pat oluyor.
kene korkusundan toprakta yürüyemedim, üşengeçlikten de tuzlu suya ayaklarımı koymayı denemedim işe yarar mı bilmem.

aynı sorun bende de var. kime dokunsam çarpıyorum, can yakacak derecede oluyor, ses çıkıyor bir de. stresliyken daha fazla oldupunu fark ettim.

Giydiginiz kıyafetler statik elektrik oluşturuyor. Yünlü giysiler yerine pamuklu kıyafet tercih edin..özellikle kauçuk tabanlı ve plastik tabanlı ayakkabı giymeyin. Toprakla iletişiminizi kesiyor. Sonra çıt çıt çıt...statik elektrik yüklüyseniz elektronik eşyaları da bozabilirsiniz.
Ben statik elektrik yüklü olunca kollarım da degişik bir agrı olur. Ne zaman çıtlarım o zaman rahatlarım :)

Yeni bir çorap, terlik ya da ayakkabı giydiniz mi? :)
Muhtemelen yünlü çorap ya da plastik tabanlı ayakkabıdan kaynaklanıyordur :)

Ayakla basmaya gerek yok toprağa, elinizle parmağınızla dokunsanız yeter, topraklama yaparsınız :KK49:

Yünlü çorap giyiyodum demişsiniz, halıya çorapla basınca filan elektriklenmişsinizdir :KK45:

Konu sahibesinin adını özellikle niye yazıyorsunuz acaba? Burda gerçek isminizle tanınmamak için Kullanıcı adı kullanıyorsunuz bilmem farkında mısınız?

X