• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Doktorunuz Yumurtanız Kaç Mm İken Çatlatma İğnesi Vuruyor?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhabalar. Ben bu ay ilk kez klomen kullandım. 5 gün günde 2 defa olarak. Adetin 12.günü doktor kontrole çağırdı. Ben alttan bakacak sanıyordum altını çıkar geç dedi sonra birden sen zayıfsın karından görürüm belki bir deneyelim dedi. Karından baktı. Sağda yumurtan gelişmiş çok iyi cevap vermiş ilaca dedi. Boyutu ne kadar diye sorduğumda bugün olması gereken boyutta 15 16 mm dedi. Akşam çatlatma iğnesi vurdur dedi. Dün akşam vuruldum.
Ama kafama takıldı zaten doktordan memnun kalmamıştım değiştirecektim o boyutta çatlatma iğnesi vur demesi normal mi? Burdan okuduğum hep 18 20 mm de iğne vurulduğu. Umutsuzluğa kapıldım olmayacak diye.
Bir de bu ay olmazsa tekrar ne zaman geleyim diye sorduğumda olmazsa diğer ay gelme ilacın etkisi bir ay daha devam eder dedi.
Benimki 16mm ve 22mm olmak uzere 2tane buyumus hemen catlama ignesi verdi vuruldum

Merhabalar. Ben bu ay ilk kez klomen kullandım. 5 gün günde 2 defa olarak. Adetin 12.günü doktor kontrole çağırdı. Ben alttan bakacak sanıyordum altını çıkar geç dedi sonra birden sen zayıfsın karından görürüm belki bir deneyelim dedi. Karından baktı. Sağda yumurtan gelişmiş çok iyi cevap vermiş ilaca dedi. Boyutu ne kadar diye sorduğumda bugün olması gereken boyutta 15 16 mm dedi. Akşam çatlatma iğnesi vurdur dedi. Dün akşam vuruldum.
Ama kafama takıldı zaten doktordan memnun kalmamıştım değiştirecektim o boyutta çatlatma iğnesi vur demesi normal mi? Burdan okuduğum hep 18 20 mm de iğne vurulduğu. Umutsuzluğa kapıldım olmayacak diye.
Bir de bu ay olmazsa tekrar ne zaman geleyim diye sorduğumda olmazsa diğer ay gelme ilacın etkisi bir ay daha devam eder dedi.
Benim 18.5 mm yken vurmadı. 2 gün sonra gel dedi.

Hanımlar ben 1 ay önce kürtaj oldum kürtaj yapan doktorum gebelik değerimin şimdiye kadar sıfırlanmış olması gerektiğini haftaya kadar düşmezse içerde parça olabileceği bu yüzden kurtaj yapabileceğini söyledi bende profesör doktor a gittim ve prof. Rahmimin temiz olduğunu içimde parça olmadığını ve rahminin toparlandigini kürtaja gerek olmadığını söyledi. Kürtaj yapan doktorum kontrole çağırdı gitmem gerekir mi prof gitmene gerek yok dedi ne önerirsiniz lutfen

Benim 15 16 da vur dedi direkt sonuç hamile değilim🤦🏻‍♀️
Benim tek yumurtam oluştu. Çok iyi gelişmiş dedi. 2 gün bekleyelim kendi çatlayabilir dedi ama çatlatmayınca iğne oldum. Genelde 18' den büyük olmasını istiyorlar. Neden öyle bişey yaptı ki acaba, sordunuz mu?

Hanımlar ben 1 ay önce kürtaj oldum kürtaj yapan doktorum gebelik değerimin şimdiye kadar sıfırlanmış olması gerektiğini haftaya kadar düşmezse içerde parça olabileceği bu yüzden kurtaj yapabileceğini söyledi bende profesör doktor a gittim ve prof. Rahmimin temiz olduğunu içimde parça olmadığını ve rahminin toparlandigini kürtaja gerek olmadığını söyledi. Kürtaj yapan doktorum kontrole çağırdı gitmem gerekir mi prof gitmene gerek yok dedi ne önerirsiniz lutfen
prof onayladiysa gitmene gerek yok derim ben. ara dr u durumu izah et bence. virusten dolayi ikinci kez gelip bakinmaya gerek yok. baska dr onayladi olmadigi de. ya da hic deme..

benim de böyle silik bir kırmızı idi kimyasal gebelik ile sonuçlandı umarım sizinki sağlıklı bir gebeliktir. geçen ayki kimyasal gebelik sonrası femera kullandım ve bugün 19 mm tek yumurtam varken doktorum çatlatma iğnesi uyguladı. umarım sağlıklı bir sonuç alırım

Klomenden sonra 3 gün arayla 2 kex gittim dr.a 22mm sağda ve solda 2şer yumurtam varmış iğneyi vurdu. Eğer yaptırdığım gğnü saymazsak 13 günüm test için 3 gün daha beklicem. Çünkü regl gibi belirtiler var negatif görmek istemiyorum açılcası...

Klomenden sonra 3 gün arayla 2 kex gittim dr.a 22mm sağda ve solda 2şer yumurtam varmış iğneyi vurdu. Eğer yaptırdığım gğnü saymazsak 13 günüm test için 3 gün daha beklicem. Çünkü regl gibi belirtiler var negatif görmek istemiyorum açılcası...
Büyük ihtimalle pozitiftir.. inşallah pozitif olur rabbim hayırlısını versin hepimizin hakkında..

Bugün 14. gün eğer regl olmazsam yarın test yapıcam. Sonraki gün doktora gideceğim. Kandan bakar eğer olmazsa ki inşallah olur 🤲 yeni bir tedavite mı başlar bilemiyorum. Bu arada senin içinde hayırlısı olsun, yeni vurulmuşsun🐤💕
Evet canım sağol ben Cuma günü iğne oldum. Daha çok başındayım gerçekten sabır gerekiyor en azından sonucu güzel olur inşallah hayırlısı artık.. Bugün test yapınca bizimle paylaşabilir misin inş silikte olsa ikinci çizgiyi görürsün kuzumm 🙏🏻💕

Back