Buralar karışmış ama çok da polemiğe girmeden bir şeyler yazmak istiyorum. Yanlış bir düşüncem varsa kibarca belirtmenizden memnun olurum.
Sekreterin evine davet etme olayı bana da saçma geldi, yani böyle bir durum varsa kişinin muhabbeti ilerletmiş olması lazım. Kimse alakasız bir hastayı gelip de evine çağırmaz, galiba burada herkes hemfikirdir. Böyle bir durum varsa da durum hasta-doktor ilişkisinden çıkar, etik çizgiden kayar.
Yalnız bence taciz olayının yorumlanması konusunda bir sıkıntı var. Kişi rahatsız oluyorsa tacizdir, bunda iyi niyet kötü niyet aramıyorum. Geçenlerde kurumsal bir marketin eve servis hizmetindeki çalışan evine paket götürdüğü kadının adı soyadı ve cep telefonuna ulaşarak tanışmak istediğini yazmıştı. Bunun "devamı olmasa bile" bu uygun değildir. Kişinin hizmet almak için kullandığı hususi bilgileri bir başkasının kendi işi/çıkarı için kesinlikle kullanılmamalıdır. Hizmetle alakalı bir problem olursa ulaşmak için kullanılabilir ancak görüşmek, tanışmak, samimiyet kurmak için kişinin rızası olmadan bu bilgiler kullanılamaz.
Konuda bazı boşluklar var, eski sayfaları okuduğumda "Şimdi bu ne alaka?" dediğim mevzular oldu. Ancak kişi rahatsız oluyorsa bu tacizdir. "Bir kereden bir şey olmaz, adam iyi niyetlidir ne yapabilir ki sana?" tarzı yorumları doğru bulmadığımı söylemek isterim.