Her doktor aynı demiyorum ve dediklerine yüzde yüz katılıyorum, ancak kimi doktorların sadece kendileri okumuş gibi hastaya karşı “sen” demeleri, insan yerine koymamaları, bağırıp çağırıp azarlamaları da hoş değil. Doktorların çoğu insanlık için değil, sosyal statü ve maaşı için bu mesleği seçiyor bu yüzden de çoğu doktor anlamsız bir kibire bürünüyor. Biraz etki tepki durumu da var. Öte yandan herkes ekonomik krizde sıkıntılar yaşıyor ve herkes çok komik maaşlara çalışıyor. Ben de memurum bu krizde çok zorluk çekiyorum oturacak ev bulamıyorum mesela. Ülkede tek sıkıntı yaşayan doktorlar değil.
Ayrıca çocukluktan beri sessiz ama sadece derslerde başarılı arkadaşlarımızın çoğu güdülenerek tıp seçti. Ancak tıp tamamen insanlarla birebir iletişime dayalı bir meslek. Akademik hayatta başarılı olan öğrencilerin insanlarla her türlü iletişim kurabilecek sosyal zekalarının düşük olması da olası ve çok rastlanan bir şey. Keşke meslek tercihlerimizi doğrudan karakterimize ve hayallerimize göre yapabilseydik.
Bunun haricinde herkesin insanca yaşama hakkı vardır. Eminim ki çoğu doktor da sadece bilgisayar üzerinden muayene etmeyi, hastayla iletişime geçmemeyi, sorunlu bölgelere bakmamayı veya dokunmamayı tercih etmez. Beş dk muayeneler, sonsuz nöbet süreleri çok zor. Bu yüzden doktorları anlıyorum.
Allah herkese kolaylık versin.